Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Tekke
    Yasaklı
    • 04 Mart 2009
    • 48

künEFE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sn.teo ve diğer katılımcı arkadaşlar,

mq4 üzerinden VOB30 endeks grafiği izlememiz mümkün mü? mümkünse bunu nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

komik bir soru sordumsa kusura bakmayın.

hepinize bol kazançlar,
    Evet teo abi böyle bişey yaptı diğer arkadaşlarla birlikte.

nerde o bilgi dersen bu topikte 25-30 sayfa geride biyerde olmalı.pek yardımım olmadı galiba ama ne yapalım topik çok hızlı ilerliyor.bende zaman zaman yetişemiyorum.

Yorum

• künEFE
      Yeni üye
      • 01 Mayıs 2009
      • 0

Tekke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Evet teo abi böyle bişey yaptı diğer arkadaşlarla birlikte.

nerde o bilgi dersen bu topikte 25-30 sayfa geride biyerde olmalı.pek yardımım olmadı galiba ama ne yapalım topik çok hızlı ilerliyor.bende zaman zaman yetişemiyorum.
      sn.Tekke,

evet buldum geri sayfalarda ancak VOB datasını nasıl aktardılar pek anlamadım.sorun benden kaynaklanıyor tabii bunu biliyorum.tekrar tekrar okursam belki çözerim.

yardımınız için teşekkürler

Yorum

• lafola
        Tecrübeli
        • 01 Mart 2009
        • 191

Arşivden 2 yazının ilki (arada okumak lazım)

Piyasa şartları ne kadar değişsede ünlü teknik analist ve proğramcı Perry Kaufmann dikkate değer bir genelleme yapmış.Kauffman'a göre gelişmiş piyasalarda bilinemeyen,belirlenemeyen(price noise,fluff) fiyat hareketleri daha yaygın görüldüğü için trendi ortaya çıkarmak daha zor ve daha geniş zaman dilimine yayılırken gelişmekte olan piyasalarda fiyat hareketleri daha düzgün ve trendi bulmak daha kolay diyor.Kauffman' a göre ''price noise'' = fiyat değişiminin belirli bir zaman dilimindeki her bir fiyat hareketinin toplamına bölümü.
        “There are times when a market is volatile, or moves unusually, and you need to take different strategies to trading,” said Kaufman, a market strategist, author and director of research for the consulting firm Kaufman, Diamond & Yeong, based in Wells River, Vt. He was speaking at the Technical Analysis Group (TAG XVIII) traders conference, held here late last week and sponsored by Dow Jones Telerate.

“Price shocks”--a government economic report or other major news event--can quickly turn a quiet, sideways market into a volatile and highly discretional one, he said. A trading system that works in a sideways market will likely not work well in a volatile one.

Kaufman focused on what he terms “market noise,” which is the unpredictable movement of a market. He said more active markets have more market noise, and are therefore harder to trade.

The formula for measuring “market noise” is as follows, according to Kaufman: Change in price divided by the sum of each price movement over a period of time.

More market noise means it takes longer for a trader to identify a trend in a market, said Kaufman. He said the S&P 500 futures are very “noisy,” and therefore need a longer time for a trend to develop. Conversely, Eurodollars have less noise, so traders can jump on a price trend in a shorter period of time.

Very long timeframes make market noise less significant, said Kaufman. For short-term trading, noise is more important than the trend, he said.

“Short-term (price movement) is mostly noise and long-term is mostly trend,” said Kaufman.

“If a market has high noise, you should not trade with a trend-following system,” he said.

Kaufman ranked the world’s markets by their “noise” factor--keeping in mind his proposition that less noisy markets are easier to trade.

Brazil has the least market noise because it’s an emerging marketplace, said Kaufman. There’s less participation in emerging markets. Thus, “you can trade trend-following systems and faster moving averages” in those markets, he said. Indonesia, Turkey, Malaysia and South Africa are among the other less noisy world markets, he said.

The U.S. markets are the noisiest, most active markets, and hardest to trade, said Kaufman. France, Japan, Germany and U.K. markets are close behind

Perry Kaufman özellikle trading sistemi tasarımında,dünyaca ünlü bir otorite.Kendisine özgü HO sistemleri meşhur,ben de bir tanesini kullanıyorum,kendi adıyla MS formülü veren sitelerde ararsanız,bulunabilir.Örneğin şu sitede K harfinde arayabilirsiniz:

http://trader.online.pl/MSZ/!-MSZ-index.html

Yazının başında bahsettiği gibi,sistemle uğraşanların temel sorunlarından biri,sistemin ya yatay piyasada ya da trendde iyi çalışmasıdır.Yatayda iyi çalışan volatil trendi kaçıracak ve trendde iyi çalışan yatayda zarar ettirecektir.

Bu durumda ya iki piyasa tipinde iki değişik trading sistem kullanmalı,ya da optimum bir sistem dizayn edip hem yatay ve hem de trendde kullanmaktır.Bu ikinci durumda örneğin trend ağırlıklı bir sistem seçtiyseniz,ya yataya girdiğinizde tradeleri yapmayacaksınız ya da yatayda gelen zararlara razı olacaksınız.

İlk durumda ise şöyle bir sorun var,yatay ve trend için iki sisteminiz var ama hangisini kullanacağınızı bilmiyorsunuz,çünkü yataya ya da trende geçtiniz mi,işte onu bilmiyorsunuz.

Şahsen ben tek sistemle hem yatayda hem de trendde trade etmeyi tercih ederim,trend ağırlıklı böyle bir sistem ,yatayda bazı tradelerde zarar eder,ama her zaman trendi sonuna kadar takip eder.Çünkü trading sistemle çalışmanın olmazsa olmaz iki koşulu var bana göre,bunlar:
        -Objektiflik
        -Basitlik ya da uygulama kolaylığı
        Objektiflik,trading sistemin ruhunda var,kararı siz vermezsiniz duygularınızla,o verir,objektiftir ,çünkü duygusu da yoktur parası da...
        Şu halde yapılması gereken sistemin mümkün olduğunca basit olmasıdır,ki kolaylıkla uygulansın.Eğer sistem kırk şeye bakıp karar veriyorsa,size atalet verir ,uygulayamazsınız...

Kaufman yazısında,gelişmekte olan piyasalarda daha düşük "market noise" olduğundan,trend takip eden sistemlerin daha verimli çalıştığını,Brezilya ve Türkiye' nin buna örnek olduğunu belirtmiş.
        Biz de Türkiye piyasasında,genelde,çalıştığımıza göre ,yatay harekette uygun çalışan momentum göstergelerinden ziyade,trend takibi yapan göstergeleri kullanmamız daha uygun olur,kanaatindeyim.
        kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
        titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
        perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• lafola
          Tecrübeli
          • 01 Mart 2009
          • 191

2. yazı

Az veya çok bir miktar paranız varsa ve hisse senedi, vadeli işlemler, forex gibi piyasalara girmek istiyorsanız, çoğunluğun aksine amacınızın tez zamanda para kazanıp zengin olmak değil, para kaybetmemek olması gerekir. İkinci amaç ise, azda olsa sürekli bir geliri (kar) sağlamaktır. Eğer amacınız tez zamanda zengin olmaksa, maalesef kısa zamanda kaybetmeye mahkumsunuz. Zengin olma isteği keskin bir bıçaktır finans dünyasında. Eninde sonunda elinizi kesersiniz, doğaldırki bıçağın ucu atar damara bir şekilde rastlar. Piyasada kalmanın en mantıklı yolu düzgün bir para yönetim sistemine dayanır. Ne kadar kazanmalıyım yerine ne kadar kaybedersem yaşam konforum bozulmaz sorusu işin başlangıcıdır. Gerisi giriş noktasının belirlenmesi, çıkış noktasının tanımlanması ve piyasa ile inatlaşmamak. Pozisyona giriş/ pozisyondan çıkış üzerine yüzlerce sayfa kitap okudum. Hiç birisi mantıklı bir açıklama getiremiyor, çünkü mantıklı açıklama yapacak düzgün araçları yok. Tamamen subjektif bir konu ve kişiye özel tanımlanması gerekiyor. 6 kademe sonrası stop yap pozisyonu kapa, ortalamalar kesisişince pozisyonu aç veya kapa, macd, rsı, cci gibi göstergeler triggerini kesince pozisyonu aç veya kapa, divergence bak, vs gibi kendi içinde tutarlı ama bence uzun vadede beş para etmeyen öneriler mevcut. Örneğin günlük verilerle işlem yapıyorsanız macd trigger kesişinceye kadar, 13 lük ort 21 lik ortalamayı kesinceye kadar atı alan üsküdarı geçebilir veya piyasa flat ve üçgen düzeltmeye girdiyse işimiz spekin insafına kalmıştır. Trend döneminde çalışan sinyal yatay dönemde işlemez, yatay dönemde çalışan trent dönemlerinde sürekli al sat yaptırır. Teknik analizciler ne demek istediğimi kolaylıkla anlamıştır. Peki nasıl karar verilecek trendin başladığına veya başlayacağına. ADX ile mi, hiç sanmıyorum. Hareketin en az %20 si gitmiş olabilir, ADX döndüğünde. Ya divergence oluşursa 2 gün sonra. Yaklaşık 8 senedir imkb de, son 6 aydır da sadece vobta işlem yapıyorum. Hiç bir göstergenin fiyattan önce hareket ettiğini görmedim. Hiç bir göstergenin fiyatların nereye kadar gideceğini ima ettiğini de görmedim. Çoğu gösterge -100, +100 aralığına hapsetmiştir kendini. Fiyatlarda böyle bir sınır yok malumunuz, kafadan 2. arızayı da yaptı indicatöre güvenmek. İndicatör belki gecikmeli de olsa doğru yönü gösterir, ama asla nereye kadar ve nasıl sorusunu YANITLAYAMAZ. Önemli olan piyasada kalmak olduğuna göre kayıplarda paniklememek, karamsarlığa düşmemek, psikolojiyi bozmamak şarttır. Eğer önemli bir dip veya tepe sonrası oluşacak hareketin yönünü ve formasyon olasılıklarını kabaca da olsa tahmin edebiliyorsanız ne diye panikleyesiniz. Eninde sonunda dönecek demek kolaydır ama içinin dolu olması lazım bu ifadenin. Göstergeleri aşırı alımda iken artan bir sürü senet olduğu gibi divergence yapa yapa düşen senetlerde var. Elliott dalgaları ise sadece fiyata odaklanır. Fiyatların seviyesi yerine fiyatların izlediği yolun resmini çıkarır. Eğer resim netse, ters pozisyonda yakalansanız bile sağlam bir para yönetim sisteminiz varsa içiniz rahat olabilir, çünkü piyasanın hareket tarzı bellidir. 3 ler ve 5 ler her zaman trene binmeniz ve inmeniz için fırsat sunacaktır. Yazması kolay ama uygulaması tamamen sabır işi olan Elliott dalgaları da yeni başlayanlar için tuzaklarla doludur. Örneğin 5-3-5-3-5 şeklinde içsel yapısı özetlenen itkiler ile 5-3-5 içsel yapılı zigzaglar buna keskin bir örnektir. Önemli bir dip veya tepeden sonra itki- düzeltme-itki (sırasıyla 5-3 ve 5 i) yakaladınız diyelim. İtki devam mı edecek (eksik kalan 3-5 i yapacak mı) yoksa burası düzeltemenin W ayağı mı veya düzeltmenin sonu üst dereceli trende devam mı sorusunu çoğu analist 1orA, 2orB ve 3orC ile çözmeye çalışır. Yeni başlayanlar için bunun anlaşılmasının en sağlam yolu 3orC denilen dip/tepesinin aşılmasıdır. İyi güzel ama itkilerde çoğunlukla 3. dalga uzar, Zigzaglarda ise C dalgasının uzaması beklenir, yani 3orC damgalı dalga genelde uzayan dalgadır. 3orC dip/tepesini aşıncaya yada dalga konum ve etiketi konfirme edilinceye kadar ya kar gitti, yda balık kaçtı. Hadi confirme ettiniz ya bir X dalgası içindeyseniz ne olacak? Gözünüz korkmasın, Prtechercıların, Minercıların ve fotokopicilerin bilmedikleri bu açmazı çözmenin çok sağlıklı olan bir kaç yolu vardır. Zamanı gelince değiniriz. Piyasada kalmak nasıl sağlanabilir. Elbette hiç bir teknik yöntem size bunu tek başına sağlayamaz. Çünkü, başbakan çıkıp borsa 50000 olacak diyebilir, bir başkası bu bir krizidr deyip uçan anayasadan bahsedebilir, bir gece aniden e muhtıra ya kısa pozisyonda yakalanabilirsiniz, başlamış olan global düzeltmeye seçim zaferi nedeniyle uzun da yakalanıp subprime kriziyle karşılaşabilirsiniz, Fed faiz indirecek yeni zirveler gelecek saçmalığına inanan sürünün çılgın ve güya zekice alımlarına kısada yakalanabilirsiniz. Bunları maalesef hiç bir indicatör size söyleyemez. Dolayısıyla sermayenin %10 unu aşan bir pozisyon asla açılmamalıdır. Piyasa yanlış ben doğru diyorsanız piyasayı dışardan izleyin. Hem zarar büyümemiş olur, hemde daha iyi fiyattan kısa/uzun yapma şansınız olur. Stop loss veya take profit sonrası açgözlü olmayın. Karı veya zararı hazmedin. Kar veya zararın sebebini mutlaka inceleyin ve en azından excelde giriş, çıkış, kar, zarar, neye göre işlem yaptığınızı belirten bir trade kaydı tutun. Efg çizdi tahtayı ondan aldım, %61,8 i geçti artık gider, kanalı kırdı, oratlamalr kesişti, forumdaki xxx almış vs. ne sebep olduysa işlem kararınıza mutlaka kaydedin. Bir süre sonra kendinizle dalga geçmeye ve ne kadar acemiymişim, Allah ın sevgili kuluymuşum diyeceksiniz

Yorum

• mozkan
            Aktif
            • 28 Mart 2009
            • 125

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Az veya çok bir miktar paranız varsa ve hisse senedi, vadeli işlemler, forex gibi piyasalara girmek istiyorsanız, çoğunluğun aksine amacınızın tez zamanda para kazanıp zengin olmak değil, para kaybetmemek olması gerekir. İkinci amaç ise, azda olsa sürekli bir geliri (kar) sağlamaktır. Eğer amacınız tez zamanda zengin olmaksa, maalesef kısa zamanda kaybetmeye mahkumsunuz. Zengin olma isteği keskin bir bıçaktır finans dünyasında. Eninde sonunda elinizi kesersiniz, doğaldırki bıçağın ucu atar damara bir şekilde rastlar. Piyasada kalmanın en mantıklı yolu düzgün bir para yönetim sistemine dayanır. Ne kadar kazanmalıyım yerine ne kadar kaybedersem yaşam konforum bozulmaz sorusu işin başlangıcıdır. Gerisi giriş noktasının belirlenmesi, çıkış noktasının tanımlanması ve piyasa ile inatlaşmamak. Pozisyona giriş/ pozisyondan çıkış üzerine yüzlerce sayfa kitap okudum. Hiç birisi mantıklı bir açıklama getiremiyor, çünkü mantıklı açıklama yapacak düzgün araçları yok. Tamamen subjektif bir konu ve kişiye özel tanımlanması gerekiyor. 6 kademe sonrası stop yap pozisyonu kapa, ortalamalar kesisişince pozisyonu aç veya kapa, macd, rsı, cci gibi göstergeler triggerini kesince pozisyonu aç veya kapa, divergence bak, vs gibi kendi içinde tutarlı ama bence uzun vadede beş para etmeyen öneriler mevcut. Örneğin günlük verilerle işlem yapıyorsanız macd trigger kesişinceye kadar, 13 lük ort 21 lik ortalamayı kesinceye kadar atı alan üsküdarı geçebilir veya piyasa flat ve üçgen düzeltmeye girdiyse işimiz spekin insafına kalmıştır. Trend döneminde çalışan sinyal yatay dönemde işlemez, yatay dönemde çalışan trent dönemlerinde sürekli al sat yaptırır. Teknik analizciler ne demek istediğimi kolaylıkla anlamıştır. Peki nasıl karar verilecek trendin başladığına veya başlayacağına. ADX ile mi, hiç sanmıyorum. Hareketin en az %20 si gitmiş olabilir, ADX döndüğünde. Ya divergence oluşursa 2 gün sonra. Yaklaşık 8 senedir imkb de, son 6 aydır da sadece vobta işlem yapıyorum. Hiç bir göstergenin fiyattan önce hareket ettiğini görmedim. Hiç bir göstergenin fiyatların nereye kadar gideceğini ima ettiğini de görmedim. Çoğu gösterge -100, +100 aralığına hapsetmiştir kendini. Fiyatlarda böyle bir sınır yok malumunuz, kafadan 2. arızayı da yaptı indicatöre güvenmek. İndicatör belki gecikmeli de olsa doğru yönü gösterir, ama asla nereye kadar ve nasıl sorusunu YANITLAYAMAZ. Önemli olan piyasada kalmak olduğuna göre kayıplarda paniklememek, karamsarlığa düşmemek, psikolojiyi bozmamak şarttır. Eğer önemli bir dip veya tepe sonrası oluşacak hareketin yönünü ve formasyon olasılıklarını kabaca da olsa tahmin edebiliyorsanız ne diye panikleyesiniz. Eninde sonunda dönecek demek kolaydır ama içinin dolu olması lazım bu ifadenin. Göstergeleri aşırı alımda iken artan bir sürü senet olduğu gibi divergence yapa yapa düşen senetlerde var. Elliott dalgaları ise sadece fiyata odaklanır. Fiyatların seviyesi yerine fiyatların izlediği yolun resmini çıkarır. Eğer resim netse, ters pozisyonda yakalansanız bile sağlam bir para yönetim sisteminiz varsa içiniz rahat olabilir, çünkü piyasanın hareket tarzı bellidir. 3 ler ve 5 ler her zaman trene binmeniz ve inmeniz için fırsat sunacaktır. Yazması kolay ama uygulaması tamamen sabır işi olan Elliott dalgaları da yeni başlayanlar için tuzaklarla doludur. Örneğin 5-3-5-3-5 şeklinde içsel yapısı özetlenen itkiler ile 5-3-5 içsel yapılı zigzaglar buna keskin bir örnektir. Önemli bir dip veya tepeden sonra itki- düzeltme-itki (sırasıyla 5-3 ve 5 i) yakaladınız diyelim. İtki devam mı edecek (eksik kalan 3-5 i yapacak mı) yoksa burası düzeltemenin W ayağı mı veya düzeltmenin sonu üst dereceli trende devam mı sorusunu çoğu analist 1orA, 2orB ve 3orC ile çözmeye çalışır. Yeni başlayanlar için bunun anlaşılmasının en sağlam yolu 3orC denilen dip/tepesinin aşılmasıdır. İyi güzel ama itkilerde çoğunlukla 3. dalga uzar, Zigzaglarda ise C dalgasının uzaması beklenir, yani 3orC damgalı dalga genelde uzayan dalgadır. 3orC dip/tepesini aşıncaya yada dalga konum ve etiketi konfirme edilinceye kadar ya kar gitti, yda balık kaçtı. Hadi confirme ettiniz ya bir X dalgası içindeyseniz ne olacak? Gözünüz korkmasın, Prtechercıların, Minercıların ve fotokopicilerin bilmedikleri bu açmazı çözmenin çok sağlıklı olan bir kaç yolu vardır. Zamanı gelince değiniriz. Piyasada kalmak nasıl sağlanabilir. Elbette hiç bir teknik yöntem size bunu tek başına sağlayamaz. Çünkü, başbakan çıkıp borsa 50000 olacak diyebilir, bir başkası bu bir krizidr deyip uçan anayasadan bahsedebilir, bir gece aniden e muhtıra ya kısa pozisyonda yakalanabilirsiniz, başlamış olan global düzeltmeye seçim zaferi nedeniyle uzun da yakalanıp subprime kriziyle karşılaşabilirsiniz, Fed faiz indirecek yeni zirveler gelecek saçmalığına inanan sürünün çılgın ve güya zekice alımlarına kısada yakalanabilirsiniz. Bunları maalesef hiç bir indicatör size söyleyemez. Dolayısıyla sermayenin %10 unu aşan bir pozisyon asla açılmamalıdır. Piyasa yanlış ben doğru diyorsanız piyasayı dışardan izleyin. Hem zarar büyümemiş olur, hemde daha iyi fiyattan kısa/uzun yapma şansınız olur. Stop loss veya take profit sonrası açgözlü olmayın. Karı veya zararı hazmedin. Kar veya zararın sebebini mutlaka inceleyin ve en azından excelde giriş, çıkış, kar, zarar, neye göre işlem yaptığınızı belirten bir trade kaydı tutun. Efg çizdi tahtayı ondan aldım, %61,8 i geçti artık gider, kanalı kırdı, oratlamalr kesişti, forumdaki xxx almış vs. ne sebep olduysa işlem kararınıza mutlaka kaydedin. Bir süre sonra kendinizle dalga geçmeye ve ne kadar acemiymişim, Allah ın sevgili kuluymuşum diyeceksiniz
            SN.LAFOLA
            Bu yazının yazarı benim, aldığınız site şu an kapalı olan www.timepricetiming.com sitesidir.
            There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
            most importantly unknown unknowns.
            Trader Vic

Yorum

• lafola
              Tecrübeli
              • 01 Mart 2009
              • 191

Tebrik ederim sizi tekrar.. Bu yazınızıda arşivime atmışım..Gözden geçirirken tekrar buraya paste edeyim dedim..
              İsmini şu anda hatırlayamadığım Top Trader ,Şöyle demekte idi : Her yıl Bir borsa sihirbazının anıları adlı tüm zamanların en iyi traderi sayılan livingston a ait kitabı 2-3 kere daha fazla okusaydım şu anda çok daha zengindim..
              İnsan hafızasının zayıflığı ve unutkanlığının en büyük zarar verdiği alan sanırım Borsalardır..Bu tip yazıları ve önemli eserleri tekrar tekrar okumak gerekmekte ..Borsa eserleri roman değildir..

Yorum

• NUNU
                HAS AYU
                • 28 Şubat 2009
                • 130

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Tebrik ederim sizi tekrar.. Bu yazınızıda arşivime atmışım..Gözden geçirirken tekrar buraya paste edeyim dedim..
                İsmini şu anda hatırlayamadığım Top Trader ,Şöyle demekte idi : Her yıl Bir borsa sihirbazının anıları adlı tüm zamanların en iyi traderi sayılan livingston a ait kitabı 2-3 kere daha fazla okusaydım şu anda çok daha zengindim..
                İnsan hafızasının zayıflığı ve unutkanlığının en büyük zarar verdiği alan sanırım Borsalardır..Bu tip yazıları ve önemli eserleri tekrar tekrar okumak gerekmekte ..Borsa eserleri roman değildir..
                siz "Borsa Sihirbazlari" ile "Bir Borsa Spekulatorunun Anilari" isimli kitaplari karistirdiniz sanirim..
                Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina

Yorum

• lafola
                  Tecrübeli
                  • 01 Mart 2009
                  • 191

NUNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  siz "Borsa Sihirbazlari" ile "Bir Borsa Spekulatorunun Anilari" isimli kitaplari karistirdiniz sanirim..
                  Düzelttiğin için teşekkürler minik hoplayan ayıcık..Ne demiş Livingston (ki sanırım dakikalık al satları hepimizin toplamından daha iyi bilir tüm zamanların en iyi traderi olarak ) <Ben al satla değil pozisyonda oturarak para kazandım ...>
                  Bazen uyku uyuyamaman işe yarıyor ..

Yorum

• NUNU
                    HAS AYU
                    • 28 Şubat 2009
                    • 130

euro/dolar aliyorum.1.3630.

Yorum

• NUNU
                      HAS AYU
                      • 28 Şubat 2009
                      • 130

euro/dolar...tunelden once son istasyon..

Yorum

• Dantes
                        Bağımlı
                        • 26 Şubat 2009
                        • 836

NUNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        euro/dolar...tunelden once son istasyon..
                        bence korelasyon calisirsa tam tersi olacak.hadi bakalim
                        Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                        Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                        Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• teo
                          Demirbaş
                          • 03 Mart 2009
                          • 3712

[QUOTE=lafola;103602]çoğunluğun aksine amacınızın tez zamanda para kazanıp zengin olmak değil, para kaybetmemek olması gerekir. İkinci amaç ise, azda olsa sürekli bir geliri (kar) sağlamaktır. Eğer amacınız tez zamanda zengin olmaksa, maalesef kısa zamanda kaybetmeye mahkumsunuz. Zengin olma isteği keskin bir bıçaktır finans dünyasında. Eninde sonunda elinizi kesersiniz, doğaldırki bıçağın ucu atar damara bir şekilde rastlar. [/QUOTE]

ben bunu yazan adamın aklına şaşarım, ve bir de üstad diye geçinir, tamamı ile kahve konuşmasıdır bu bana gore...

Aradaki fark nedir ?

Ben çok zengin olmak istiyorum kısa zamanda. Sistemim al verdi, aldım.

Benim amacım para kaybetmemek, sistemim al verdi aldım.

Sistemsiz demekki bu adamcağız gerçekten.

Mesele sistemin çalışıyorsa, zengin olmak için varın yoğun herşey ile gir.

Sistemin çalışmıyorsa zaten girme.

Bunun zengin olmak istemekle istememekle ne alakası var.

Üstelik psikolojik olarak para kaybetmemek için oynamak demek, enayi dolmalığıdır.

Kardeşim madem para kaybetmek istemiyorsun, hiç oynama, seni zorlayan mı var ? % 100 garantili yontem, bundan ıyı sıstemmı var, Hıc oynama, hıc kaybetme...

Sevgiler...

Yorum

• yakupcelik
                            Yeni üye
                            • 16 Mart 2009
                            • 25

Arkadaşlar bir bakın bakalım belki işinize yarar Sn. teo ya en kısa zamanda göndereceğim demiştim. teknik analiz de bıraz tecrübeli olan arkadaşlar sistemin nasıl çalıştığı hakkında hemen bir fikir sahibi olacaktır diye düşünüyorum

sn. teo nun gönderdiği toptrend ve "3" ler ile modifiye edilebilir ayrıca bırazdan göndereceğim cci nin değişik bir versiyonu da şablona dahil edilebilir.

sistemin ücretli olduğunu tahmin ediyorum. lütfen ekran görüntüsünü forumda yayınlamayın. ama fikirlerinizi ve düşüncelerinizi payalaşabiliriz.
                            Eklenen Dosyalar

Yorum

• teo
                              Demirbaş
                              • 03 Mart 2009
                              • 3712

yakupcelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Arkadaşlar bir bakın bakalım belki işinize yarar Sn. teo ya en kısa zamanda göndereceğim demiştim. teknik analiz de bıraz tecrübeli olan arkadaşlar sistemin nasıl çalıştığı hakkında hemen bir fikir sahibi olacaktır diye düşünüyorum

sn. teo nun gönderdiği toptrend ve "3" ler ile modifiye edilebilir ayrıca bırazdan göndereceğim cci nin değişik bir versiyonu da şablona dahil edilebilir.

sistemin ücretli olduğunu tahmin ediyorum. lütfen ekran görüntüsünü forumda yayınlamayın. ama fikirlerinizi ve düşüncelerinizi payalaşabiliriz.
                              Sistemin adı nedir veya linki verirseniz, sistemi okuyalım, bulmaca cozmeye ugrasmayalım...

Yorum

• yakupcelik
                                Yeni üye
                                • 16 Mart 2009
                                • 25

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Sistemin adı nedir veya linki verirseniz, sistemi okuyalım, bulmaca cozmeye ugrasmayalım...
                                sn teo sistemi bir dosya paylaşım sitesinden aldım nasıl çalıştığı hakkında bir döküman yok. nasıl çalıştığını tahmin ettiğim için böyle bir dökümana da ihtiyaç duymadım. şablon içerisinde rsı başarılı buldum 30 ve 5 dakıkalık lara bakarak ilk izlenimlerim iyi çalışıyor

Yorum

Working...
                                X

Debug Information