Mavilim Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mavilim
    Kadrolu
    • 15 Şubat 2009
    • 5026

MUTLU; formasyon bozulmuş olmamkala beraber, işi biraz uzatacak
    hissine kapıldım. Bunda kalın rozanın tırmanış açısının ivme kaybetmesi
    ve kalın beyazın ani yukarı hareketinin rolü var.Kalın roza,sanki
    ince beyaza gelmeden bir aşağı yapıp,sonra yukarı yönelecek gibi duruyor.
    3-8 gün sonra tekrar bakmak lazım..son iki mumda cımbız tepe var...

Yorum

• mavilim
      Kadrolu
      • 15 Şubat 2009
      • 5026

Cemts; formasyon devam ediyor.kalın beyazın tırmanış açısı değişmiş.
      volatil hareketler zamanı yaklaşmış. mumların kalın beyaz altına
      düşmesi formasyonun bittiğinin işareti olacağını tekrar vurgulamak isterim..

Yorum

• Scuba_diverS16
        Aktif
        • 17 Nisan 2009
        • 27

grafikler için çok teşekkürler sayın Mavilim sizi diger sitelerden de takip ediyordum başarılarınızın devamını dilerim.

Yorum

• mavilim
          Kadrolu
          • 15 Şubat 2009
          • 5026

SKPLC; bu örneği kalın beyazın önemini vurgulamak için koydum...
          ilk dikey çizgide,kalın rozanın ,ince beyaza olan makası kapandığında
          formasyon onayı alınmış,2. dikey çizgide ise kalın beyaz ve mum
          ya da kapanış arasındaki fark kapanmış.Şayet mum kalın beyaz altına
          düşseydi formasyon özelliğini kaybedecekti.. yukarı devam etmiş..

Yorum

• Bellatlantic
            Yeni üye
            • 06 Nisan 2009
            • 17

ustad DMSAS ta bozulma varmi mumkunse bir yorum alabilirmiyiz... tskler...

Yorum

• mavilim
              Kadrolu
              • 15 Şubat 2009
              • 5026

Goody; 6.9 a kadar muhtemel sarkmalar alım fırsatı olarak
              görülmeli..kalın beyaz çok altta ve yönü yukarı..
              kalın beyazın mumların altına yakın seyretmesi bir sıkışma işaretidir.
              Ya dur ya git noktasına işaret eder..

Yorum

• mavilim
                Kadrolu
                • 15 Şubat 2009
                • 5026

Dmsas; kalın beyazın yatay hareketi esnasında
                düzeltmeler yapmış..0.72 altında kapanmadıkça
                sorun olmaz. formasyon devam ediyor.

Yorum

• mavilim
                  Kadrolu
                  • 15 Şubat 2009
                  • 5026

Birçok arkadaşımzın huzursuz ve korkak tavırlar sergilediğini
                  yazdıkları yazılardan ayan beyan görüyorum.
                  Öncelikle bu korkularından arınmalarını ve bu korkularını yenmesini
                  öğrenmelerini tavsiye ederim.
                  Bu konuda ilk aklıma gelen bir alman atasözü oldu.
                  "Wer nicht heiratet kriegt keine Schwiegermutter" der Almanlar.
                  Bunun türkçe meali; evlenmeyenin kaynanası olmaz.
                  Borsada işlem yapanların biraz daha soğuk kanlı ve olaylara
                  daha farklı bakmaları gerekir.
                  Biz küçük yatrımcıyız... hade biz zarar ettik.. ya büyük yatırımcı ne yapsın?
                  Bir de öyle sorgulayın...

Yorum

• mavilim
                    Kadrolu
                    • 15 Şubat 2009
                    • 5026

Şimdi sizlere daha önce yazdığım bir yazıyı bulup buraya yapıştırmak
                    istiyorum..

Yorum

• dibikara
                      Katılımcı
                      • 16 Nisan 2009
                      • 106

mavilim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Birçok arkadaşımzın huzursuz ve korkak tavırlar sergilediğini
                      yazdıkları yazılardan ayan beyan görüyorum.
                      Öncelikle bu korkularından arınmalarını ve bu korkularını yenmesini
                      öğrenmelerini tavsiye ederim.
                      Bu konuda ilk aklıma gelen bir alman atasözü oldu.
                      "Wer nicht heiratet kriegt keine Schwiegermutter" der Almanlar.
                      Bunun türkçe meali; evlenmeyenin kaynanası olmaz.
                      Borsada işlem yapanların biraz daha soğuk kanlı ve olaylara
                      daha farklı bakmaları gerekir.
                      Biz küçük yatrımcıyız... hade biz zarar ettik.. ya büyük yatırımcı ne yapsın?
                      Bir de öyle sorgulayın...
                      sanırım husursuz olan arkadaşların (kendimde bu gruptayım) endeksin 30000 civarından aşagı olası dönüşlerde ellerinde hisseyle yakalanma korkusundan kaynaklanıyor haliyle zarardaki hisselerde nakide dönüşü yapamayanlar stop yapamayanlar (bu grupta da varım) endişeli bir şekilde bekliyoruz hakkımızda hayırlısı.
                      Bu karanlık yolda sizin gibi bilge önderin tuutğu fenerle inşallah yolumuzu bulacağız emekleriniz için çok tşkler

Yorum

• mavilim
                        Kadrolu
                        • 15 Şubat 2009
                        • 5026

Aramızda borsayla uğraşıp grafiklerden anlamayan çok az olduğunu düşünüyorum.
                        Herkesin az ya da çok bir grafik bakmışlığı ve kendine göre bir yöntemi vardır.
                        Korkudan bahsettik.korku öğrenilmiş bir çaresizliktir.Bunu size çocukluğunuzda,
                        bilinç altına bir şekilde yerlerştirmişlerdir.Hepimizin öyle ya da böyle
                        korkuları vardır.kimisinin yükseklik korkusu vardır uçağa binmez.
                        Kimimiz kalabalıktan korkar,maça gitmeye ya da kalabalık yerlere girmeye korkar.
                        Örnekleri çoğaltabiliriz.karanlıktan korkma,vs.vs....
                        Geçenlerde bir seminere gittim. konuşmacının kendi yaşadığı bir olayı ve
                        korkunun nasıl öğrenildiği hakkındaki izlenimleri...
                        Konuşmacının 4-5 yaşlarındaki kızı, düzenli olarak yaptıkları ebeveyn ziyaretlerinde,
                        sürekli olarak onlardan önce koşar, onların katettikleri diyelim 1 km yolu
                        2 -3 sefer git gel yaparmış.Kızın ana -babası 1 km yürürken,kız git gel
                        2-3 km yapıyor..Bir gün kıızn annesi kızım yoruldun mu? seni kucağıma
                        alayım mı? demiş.Birkaç gün sonra yapılan bir ziyaret sırasında kız çocuğu
                        anne ben yoruldum beni kucağına al demiş.
                        Burda "yorulmak" anahtar kelime..
                        Burda korkuları öğrendiğimiz gibi, korkuları da yenmeyi öğrenmemiz söz konusu...
                        Yukardaki bu cümleyi,gene bir örnekle açıklamak ve borsadaki korkularımızı
                        yenmeyi nasıl öğreneceğimize bağlamak istiyorum.
                        Elinizdeki bir topu, yüksekten bir masa üstüne bıraktığınızda ne olur?
                        Top masaya çarpar ve zıplar.Zıpladığı yer masanın zeminidir.Bu zıplama esnasında
                        yukardan bıraktığınız yükseklikten kazandığı potansiyel enerji kadar olacaktır.
                        İşi gene enerjiye bağladım yav...Bu enerji, topun hızının yükselişte; sıfıra eşit olacağı
                        seviyede son bulacaktır ve tekrar menzili masanın yönünde olacak,yani alçalmaya başlayacaktır.
                        Bu hareketler o kadar düzenlidir ki,inanamazsınız.Borsada baktımız grafikleri de
                        bu top örneği ile özdeşleştirin.yükseliş her daim olmayacak,düşüş de her daim olmayacaktır.
                        Mutlaka bir masa zemini bulacaktır.Masadan düşen top ise gözü toprağa dikmiş demektir.
                        İşte o zaman toprağın nerde olduğunu bilmek size düşüyor.
                        Hepsini grafiklere uyarlayacak olursak;senetlerin destek seviyeleri masa olur.
                        Direnç seviyeleri ise; topumuzun aldığı enerjinin bittiği nokta.Yani hızın sıfıra eşitlendiği seviye.
                        Desteklere masa zemini dedik.Fiatlar,destek ve direnç sevieyeleri arasında gelir gider.
                        Buna da teknik analizde kanal diyoruz.
                        Fiatlar,bu kanallardan kurtulduklarında; bir alt ya da üst kanala geçmiş olurlar.
                        Geçilen her kanal ; bir önceki kanal seviyeleri kadar altta veya üstte oluşurlar.
                        Örnek; x senedi 1.0-1.20 bandında olsun.iki gün 1.20 üzerinde kaldığında;
                        senet 1.20-1.40 bandına taşınmış varsayılır.1.0 bandı altında kapanırsa 0.80e kadar düşme potansiyeli vardır.
                        biz bunu dikkatle irdeler ve olaya müdahele edersek; 0.99-098den sallar 0.80 de masa zeminini bekleriz.
                        Bu sistematik, her zaman düzenli bir şekilde çalışır ve tamamen enerji tabanlıdır.
                        Dolayısıyla, kurduğunuz sistemi iyi tanıyın,prensiplerinizden asla taviz vermeyin.
                        Koyduğunuz kurallara uyun.
                        korkularınızı biraz olsun sindirmeyi ancak bilerek yenebilirsiniz.
                        bilmek ise öğrenmek ve araştırmayla olur.
                        saygılarımla....

Yorum

• Ahmet Hakkı
                          Bağımlı
                          • 05 Mayıs 2008
                          • 1121

Teşekkür

Sayın Mavilim,

Çalışmalarınızı başından beri hayranlıkla izliyorum. Forumu gereksiz doldurmamak için mesaj yazmıyordum. Fakat sizin gibi insanlara nasıl teşekkür edilse azdır, sırf bunu ifade etmek için yazıyorum.
                          Sizin grafikleriniz adeta yeni bir çağ açıyor. Bu hafta sonunu bu grafikleri ayrıntılı incelemeye ayırdım.
                          Bıkmadan usanmadan çizgilerin anlamlarını açıklamanız ve hiçbir çıkar beklemeden bizleri yararlandırmanıza karşılık her türlü övgü yetersiz kalır.
                          Ne diyeyim, Allah razı olsun...

Yorum

• sazanolma
                            Katılımcı
                            • 27 Mayıs 2008
                            • 64

Hem bize seans içi yardımların hem de küçük yatırımcı psikolojisiyle ilgili desteğin için sonsuz teşekkür ederim...

Yorum

• c1ci
                              Katılımcı
                              • 11 Nisan 2009
                              • 112

bir de evlenipte kaynanası olmayan lar var. işte ben onlardanım
                              yiğidi bir söz....güzeli bir göz öldürür...

Yorum

• özdoğan77
                                Katılımcı
                                • 28 Şubat 2009
                                • 156

EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Hmmm Yeni üyeydik simdi hazirci olduk... Enteresan bir durum...

Nasil bir duygu acaba...
                                Yahu bende öyle olmuşum,aslında kulağa hoş gelmiyor.

Sabahlara kadar sayın Mavilim'in grafik ve indikatörlerini,gözlerim kan çanağına dönünceye,beynim uyuşuncaya kadar çözmeye uğraşan bana hele hiç yakışmıyor.

Ama forum kurallarına karşı boynumuz kıldan ince.Nasıl münasip görürlerse öyle olsun. ;)
                                Her kim bu vatanı,canından aziz bilir,canımdır kardeşimdir.
                                Her kim ki,bu vatana hainlik eder,kardeşim bile olsa benden değildir.
                                ÜMİT ÖZDOĞAN

Yorum

Working...
                                X

Debug Information