KAZAN Nickli Üyeden Alıntı
Mavilim Köşesi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
siz kaçtan aldınızalaylı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterVesbedeki arkadaşlar dikkat, bu ay sonu vestel yine insansız uçak denemesini tekrar edecek.. biraz bizde sebepleniriz..
Yorum
-
Sn. Yağmur, bendeki problem aynen böyleydi başka sitelere girerken hiç bir sıkıntım yoktu ama bu siteye girerken inanılmaz yavaştı. Az önce verdiğim DNS IP'leri ile değiştirdikten sonra problem düzeldi. Yavaşlık problemi olan arkadaşlar bir denesin az önce verdiğim IP'leri derim.yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterarkadaşlar bir tek bu siteye özel mi bu DNS lar yani.tüm internete ,sitelere rahat bağlanan DNS lar neden burada problem yapsın..bana saçma geliyor, daha önce de sn EDY ye problemimi açıklamıştım.şimdi şikayetler çoğaldığına göre siteden kaynaklanıp kaynaklanmadığına ve sebeplerine bakılmalı ki daha büyük problem açmasın.
Yorum
-
Maalesef Sn Yagmur... Artik asil sorunun bizim serverimizde degilde bölgesel baglantilardan kaynaklandigi konusundaki düsüncelerimiz agirlik kazanmaya basladi....yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterarkadaşlar bir tek bu siteye özel mi bu DNS lar yani.tüm internete ,sitelere rahat bağlanan DNS lar neden burada problem yapsın..bana saçma geliyor, daha önce de sn EDY ye problemimi açıklamıştım.şimdi şikayetler çoğaldığına göre siteden kaynaklanıp kaynaklanmadığına ve sebeplerine bakılmalı ki daha büyük problem açmasın.
icimizde bu isten gercekten anlayan biri varsa eger DNS ayarlari nasil degistirilir ve hangi rakamlar önerilir diyerek resimli bir aciklama yaparsa memnun olurum....
Bu isi sahsen kendim yapmak isterdim Ki benim PC ayarlari almanca oldugu icin ekstra kafa karistirmak istemiyorum...
Yorum
-
yusuf79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersiz kaçtan aldınız
BÜYÜK OLMANIN HAYALİ KURULURKEN ,KÜÇÜK OLMANIN İLK ADIMI ATILMIŞTIR...
Yorum
-
EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMaalesef Sn Yagmur... Artik asil sorunun bizim serverimizde degilde bölgesel baglantilardan kaynaklandigi konusundaki düsüncelerimiz agirlik kazanmaya basladi....
icimizde bu isten gercekten anlayan biri varsa eger DNS ayarlari nasil degistirilir ve hangi rakamlar önerilir diyerek resimli bir aciklama yaparsa memnun olurum....
Bu isi sahsen kendim yapmak isterdim Ki benim PC ayarlari almanca oldugu icin ekstra kafa karistirmak istemiyorum...
15-20 dakikaya kadar aciklamali dns ayarlari geliyor diyeyim...
Umarim sorun yasayan üyelerimiz gereken ayarlari degistirdikten sonra bir daha bu sorunu yasamaz.....
Yorum
-
Alıntı.

2.)Yerel Ağ Bağlantılarında Sağ tuşla özelliklere girililr.

3.)internet iletişim kuralları (TCP/IP) kısmı işaretlenip özellikleri butonuna giriyoruz.

4.) Dns sunucularına sırasıyla ilk kutuya: 208.67.222.222 İkinci kutuya: 208.67.220.220 rakamları yazılır.

5.) Yerel ağ bağlantıları bölümüne tekrar geliyoruz ve yine sağa tıklayarak açılan bölümde "Onar" diyoruz.

6.) Artık Dns sunucnuz değişmiş ve yasaklı siteye giere hale gelmiş oluyorsunuz.
"Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."
'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'
Yorum
-
Ttnetin resmi dns leri
212.156.4.1
212.156.4.4
212.156.4.6
212.156.4.7
212.156.4.10
212.156.4.11
212.156.4.19
212.156.4.20
Resmi olmayan TTNet DNS’leri
212.156.2.70
62.248.113.53"Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."
Yorum
-
buda başka bir şekilde ping atıp hız ölçmeli resimli anlatım.
Bunu yapmadan önce hangi DNS’in hızlı çalıştığını öğrenmek için DNS sunuculara ping yapmalısınız. En düşük süreyi gördüğünüz iki adresi DNS sunucu olarak yukarıda anlatılan işlemle kullanmalısınız. PING işleminin nasıl yapılacakını aşağıda görebilirsiniz.
Windows kullanan bir makinada sırasıyla
Başlat > Programlar > Donatılar > Komut İstemi
ile aşağıdaki pencereyi açın ve ping 212.156.4.4
şeklinde her bir DNS sunucusundan gelen yanıtlara bakın (açık mavi ile işaretlenmiş kısım). Son durumda hangi iki sunudan aldığınız erişim süreleri en düşük ise bunları kullanın.

"Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."
Yorum
-
Değerli arkadaşlar boşa uğraşmayın sorun sıtede degil dns ayarlarında da degıl tt kom kaynaklı. selamlarımladostlarla beraber nice güzel günlere..
Yorum
-
olabilir,çünkü ben uydunet e bağlıyım ve bir sorun bulunmuyor.esinti1977 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDeğerli arkadaşlar boşa uğraşmayın sorun sıtede degil dns ayarlarında da degıl tt kom kaynaklı. selamlarımla
Yorum
-
-
ya bir sorun yok gerçekten varsada ttkom kaynaklıdır.
Gitti canım topik DNS lere kurban oldu ya. :(
Yorum
Yorum