tam zengin olacaktım kriz yeniden geiyor..
geyik muhabbeti
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Greenspan: `Kriz yeniden yaşanacak`
Eski Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Alan Greenspan, krizin yeniden fakat daha farklı şekilde olacağını söyledi.
NARGİLENİN DUMANINA BENZER HAYALLERİM ..
SADECE BENİ ZEHİRLER VE UÇUP GİDER...
--------------------
Yorum
-
şakşakçılık yapmaEFSANE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergrinspiiinn... ikinci kriz geliyor demiş yaw... :(
ALLAH'TAN BAŞKA TÜM OTORİTE SAHİPLERİNİ VETO EDİYORUM.
Yorum
-
NARGİLENİN DUMANINA BENZER HAYALLERİM ..
SADECE BENİ ZEHİRLER VE UÇUP GİDER...
--------------------
Yorum
-
Yorum
-
Greenspan: `Kriz yeniden yaşanacak`
Eski Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Alan Greenspan, krizin yeniden fakat daha farklı şekilde olacağını söyledi.
BBC'ye konuşan Greenspan, krizin yeniden fakat daha farklı şekilde olacağını, kırılmanın, uzun bolluk dönemlerine tepki olarak geleceğini tahmin ettiğini söyledi.
“Mali krizlerin hepsi farklıdır, fakat hepsinin temel bir kaynağı vardır” diyen Greenspan, uzun süreli refah dönemleri söz konusu olduğunda insanoğlunun değiştirilemez doğası gereği bu durumun süreceğine inandığını, bunun insanın doğasında var olduğunu vurguladı. Greenspan, “Bu insan doğası, insan doğasını değiştirmenin yolu bulunamadığı sürece biz daha çok krize tanıklık edeceğiz. Bu krizlerin çıkış nedenlerinin insan doğası hariç hiçbir ortak yanı olmadığı için hiçbiri birbirine benzemeyecek” dedi.
Mevcut krizin batık kredi tarihleri olan kişilere yüksek riskli tutsat (mortgage) verilmesiyle harekete geçtiğini, ancak herhangi bir faktörün katalizör olabileceğini ifade eden Greenspan, küresel mali kuruluşların belli belirsiz görünen krizi görmeleri gerektiğini belirtti.
Mevcut durgunluk ve dünya ticaretindeki çöküşten İngiltere ekonomisinin, ABD'den daha fazla etkileneceğine dikkati çeken Greenspan, İngiltere'nin krizden çıkmasının uzun bir zaman alacağını söyledi.
Krizin tekrarını önlemek için bankacıların ve hükümetlerin yolsuzlukların üzerine gitmesi ve bankaların sermaye yeterliliklerini artırması gerektiğine işaret eden Greenspan, ekonomide düzelme için korumacılık önlemlerinden olduğu gibi son zamanlarda gelişme gösteren küresel ticarete zarar verebilecek sıkı kuralların uygulanmasından da kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.
Greenspan, “Son zamanlarda ekonomiyi yeniden düzenlemek için harcanan çabalar krize bir tepki. Küresel piyasalardaki olağanüstü etki, ekonomi çevrelerindeki birçok kişiye kontrolü kaybettikleri hissini yaşatıyor. Sorun, katı ve sıkı denetlenen iç piyasalarla küresel ticareti serbestleştiremeyecek olmanızdır” dedi.
Mevcut ekonomik krizi “yüzyılda bir yaşanacak bir vaka” olarak değerlendiren Greenspan, buna tanık olmayı beklemediğini de sözlerine ekledi.
Yorum
-
Yabancılar sanayi hisselerine geçiyor
Yabancı yatırımcılar, borsada endeksin yüzde 9,1 oranında yükseldiği ağustos ayında 5 milyar 75 milyon dolarlık alım, 4 milyar 802 milyon dolarlık satış yaptı.
Yabancıların ağustos ayındaki net alımı 273 milyon dolar oldu. Böylece yabancılar borsada endeksin yüzde 80 yükseldiği son 5 ayda 1 milyar 938 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi.
Bu yılın ilk çeyreğinde 611 milyon dolarlık net satış yapan yabancıların 8 aylık işlemleri ise 1 milyar 327 milyon dolarlık net alımla sonuçlandı. Mart sonundan ağustos ortasına kadar olan dönemde özellikle banka hisselerinde pozisyon alan yabancıların, ağustos ortasından bu yana sanayi hisselerine geçtiği dikkati çekiyor.
Arçelik, Tüpraş ve Erdemir'de alım
Yabancı yatırımcıların ağustosta en fazla net alım yaptığı hisse senedi 69 milyon dolarlı İş Bankası C oldu. Yabancılar geçen ay Garanti Bankası'nda 59.2, Halkbank'ta 23.7 milyon dolarlık net satış yaptı. Yabancılar'ın Akbank'taki net alımı 2 milyon dolarda kalırken, Yapı Kredi'de de ise alımla satım arasında fark oluşmadı.
Yabancı yatırımcılar, Merkez Bankası'nın faiz indirimleri ve hükümetin teşvik paketlerinin etkisiyle canlanmanın yaşandığı beyaz eşya ve otomotiv sektöründe net alım yaptı. Yabancılar Arçelik'te 44.8, Erdemir'de 24.5, Sabancı Holding'de 51.6, Koç Holding'de 28.4, Turkcell'de 32, Türk Hava Yolları'nda (THY) 42.9 milyon dolarlık net alım yaptı. Yabancıların ağustos ayında BİM'de 22, TAV Havalimanları Holding'de 23.8, Türk Telekom'da ise 38.3 milyon dolarlık net satış yaptığı dikkati çekti. Konut sektöründeki canlılığın etkisiyle Sinpaş Gayrimenkul'de de yaklaşık 10 milyon dolarlık yabancı alımı gözlendi.
Yorum
-
Yorum
-
İstanbul19:34 1 sa 2 dk kaldı
Ankara19:1745 dk kaldıİzmir19:391 sa 7 dk kaldıAdana19:0533 dk kaldıBursa19:331 sa 1 dk kaldıKonya19:1745 dk kaldıAntalya19:2452 dk kaldıIğdır18:32İftar VaktiHakkari18:32İftar VaktiVan18:342 dk kaldıAğrı18:364 dk kaldıKars18:375 dk kaldı
Yorum
-
efsane nin vardır belkiENGİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryok vericek bişe hade başka kapiya
Yorum
.. malda yakalandımda 
Yorum