Sb Haberleri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Polat Aksoy
    Katılımcı
    • 05 Mayıs 2008
    • 68

hocam bu haberi özellikle yapıştırıyorum bunun sonucunda hissenin nasıl etkileneceği konusunda yorumunuz nedir?

Halka açıklık oranı yüzde 1,9'a inen AFM'nin borsadan çıkma talebiyle ilgili olarak görüş almak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

Rus Alfa Grubu'na bağlı Eurasia Cinemas'a satılan AFM Uluslararası Film Prodüksiyon'un, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yaptığı kottan çıkma başvurusu, İMKB Yönetim Kurulu tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) iletildi. AFM tarafından dün yapılan açıklamada, kottan çıkmak için yapılan başvuru ile ilgili olarak İMKB Yönetim Kurulu'nun şirketin başvurusunu değerlendirdiği bildirildi. Açıklamada, İMKB Yönetim Kurulu'nun, başvuruyu, borsada hisse senetleri işlem gören şirketlerin kendi istekleri borsa kotundan çıkması ile ilgili olarak uygulama esasları önerilerinin belirlenerek görüşleri alınmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na gönderdiği kaydedildi. SPK'nın görüşünün İMKB'ye iletilmesinin ardından uygulama esaslarının son halini alacağı ve başvurunun sonuçlandırılacağı vurgulandı.

Alfa'nın payı yüzde 88'e çıktı
    AFM'nin yüzde 52 hissesini 28.5 milyon dolara satın alan Rus Alfa Grubu'na bağlı Eurasia Cinemas'ın borsadaki ortaklara gerçekleştirdiği çağrı sonucu şirketteki payı yüzde 88'e çıktı. AFM'nin halka açıklık oranı yüzde yüzde 38'den yüzde 1,99'ya gerilerken, yüzde 10'luk hissesi ise Adnan Akdemir'e ait bulunuyor. AFM'nin çağrıyla birlikte Alfa'ya toplam maliyeti 51 milyon dolar oldu. AFM 29 sinemada, 187 salon ve 27 bin 68 koltuk kapasitesi ile faaliyet gösteriyor. Öte yandan AFM tarafından dün yapılan bir değer açıklamada bağlı ortaklığı ile birlikte Finansbank'tan kullanılan 10 milyon dolar tutarındaki kredinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin sözleşmenin uzatıldığı ve 1 milyon dolar tutarında anapara ödemesi yapıldığı kaydedildi.
    [COLOR="Indigo"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][COLOR="Blue"]Mevlana [/COLOR]

Yorum

• hiram
      Bağımlı
      • 27 Kasım 2008
      • 783

sn yorumcu hocam

Piyasa çok volatil ama genel inancım bu kötü haberlerin Obama göreve gelmeden tüketileceği ve Obama için yeni bir sayfa açılacağı yönünde.

CITI' nin bilanço açıklama tarihini 22 Ocak' tan 16 Ocak' a çekmesi de bu senaryonun bir parçası, bu haberleri irdelemek lazım, verilen mesajları algılamak lazım.

Bugünkü DOW fiyatlarına bu haber de yansımıştır. Kaldı 3 iş günü. 15, 16, 19 Ocak. Dolayısıyla (şu anki kararıma göre) 20 Ocak tarihine boğazıma kadar hisse ile gireceğimi söyleyebilirim. Buralardan alınan hisselerin iyi kazanç bırakacağını düşünüyorum. 20 Ocak' tan sonra ise realizasyon zamanı elbet gelecek.

bir analıstsın tahmınlerı sız nasıl yorumlarsınız bu cıtı nın blanço tarıhını one almasını tskler

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Piyasa çok volatil ama genel inancım bu kötü haberlerin Obama göreve gelmeden tüketileceği ve Obama için yeni bir sayfa açılacağı yönünde.

CITI' nin bilanço açıklama tarihini 22 Ocak' tan 16 Ocak' a çekmesi de bu senaryonun bir parçası, bu haberleri irdelemek lazım, verilen mesajları algılamak lazım.

Bugünkü DOW fiyatlarına bu haber de yansımıştır. Kaldı 3 iş günü. 15, 16, 19 Ocak. Dolayısıyla (şu anki kararıma göre) 20 Ocak tarihine boğazıma kadar hisse ile gireceğimi söyleyebilirim. Buralardan alınan hisselerin iyi kazanç bırakacağını düşünüyorum. 20 Ocak' tan sonra ise realizasyon zamanı elbet gelecek.

bir analıstsın tahmınlerı sız nasıl yorumlarsınız bu cıtı nın blanço tarıhını one almasını tskler
        1- Kötü havaları zamana yayma düşüncesi,
        2- bir an önce kötü beklentileri sona erdirme düşüncesi,
        3- Benim analizime göre teknik olarakta 15-20 ocak arası denk geliyor alım için, bana uydurmaya çalışıyorlar kendilerini,
        4- 20 ocaktan sonra satılmaz tabi buna piyasa karar verecek.
        5- 16 Ocak mb faizleri düşürecek, beklenilen gibi olmayıp piyasa buna büyük bir tepki vermeyebilir.
        6- 19 Ocak pazartesi ilk iş günü karapazartesiler çoktur ekonomide.
        7- 20 Ocak salı citinin beklenen kötü haberleri çoktan satın alınmıştır iyimserliğe dönme ihtimalimiz var. ben böyle değerlendiriyorum. ama bakalım piyasalar nasıl bir tepki verecek.
        Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

Citigroup ve Morgan Stanley, piyasa kapandıktan sonra yaptıkları açıklama ile geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan birleşme haberlerini doğruladı.

Açıklamada Morgan Stanley´in Smith Barney´in yüzde 51´ini kontrol edeceği ve ilerleyen yıllarda hissesini arttırabileceği vurgulandı.

Citigroup ise alacağı peşin 2.7 milyar dolar ile sermaye yapısını güçlendirmeyi amaçlıyor. Citi hisseleri dün yüzde 5.36 artarak 5.90 dolara çıktı. Açıklamanın ardından kapanış sonrası işlemlerde hafif geriledi.

Citigroup´un 1998´den beri uyguladığı, kişilerin yatırım bankacılığından sigortaya kadar tüm işlemlerini yapabilmelerine olanak veren finansal süpermarket modelinden, tekrar normal bankacılık faaliyetine dönüşün ilk adımı olarak görülen birleşmenin hükümetin baskısı altında yapıldığı konuşuluyor.

Hükümet geçen üç çeyrekte 20 milyar dolar zarar açıklayan ve dördüncü çeyrekte de büyük zarar yazması beklenen Citigroup´a 45 milyar dolar sermaye koymuştu.

Citigroup´un önümüzdeki dönemde bazı birimlerini de satışa çıkartması bekleniyor.

Smith Barney´in Morgan Stanley ile birleşmesiyle 20,000 broker sayısı ile ABD´nin en büyük aracı kurumu ortaya çıkacak. Bank of America´nın satın aldığı Merrill Lynch´de ise 16,000 broker çalışıyor.

Citi batırılamayacak kadar büyük. olumlu yansıyacak bu da ama birikecek olumlu haberler. büyük düşüşlerin tepkiside büyük olacak.

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

doların 1,65-1,70 arasına gelmesi bekleniyordu. 1,61 oldu hattı 1,62 yi gördü... salıya kadar dedikleri fiyata ulaşır hatta geçebilir. sonra geri dönüş başlar borsaya olumlu yansır.

Yorum

• hiram
              Bağımlı
              • 27 Kasım 2008
              • 783

alıntıdır

son durum cıty dagılmış

CITIGROUP INC(NYSE: C)
              NEW Real-time: 4.67 1.23 (20.85%) 1:47pm EThelp
              Last Trade: 4.49
              Trade Time: 1:32PM ET
              Change: 1.41 (23.90%)
              Prev Close: 5.90
              Open: 5.02
              Bid: N/A
              Ask: N/A
              1y Target Est: 10.25
              Day's Range: 4.47 - 5.20
              52wk Range: 3.05 - 29.73
              Volume: 335,616,033
              Avg Vol (3m): 202,644,000
              Market Cap: 24.47B
              P/E (ttm): N/A
              EPS (ttm): -4.09
              Div & Yield: 0.64 (9.50%)

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

son durum cıty dagılmış

CITIGROUP INC(NYSE: C)
                NEW Real-time: 4.67 1.23 (20.85%) 1:47pm EThelp
                Last Trade: 4.49
                Trade Time: 1:32PM ET
                Change: 1.41 (23.90%)
                Prev Close: 5.90
                Open: 5.02
                Bid: N/A
                Ask: N/A
                1y Target Est: 10.25
                Day's Range: 4.47 - 5.20
                52wk Range: 3.05 - 29.73
                Volume: 335,616,033
                Avg Vol (3m): 202,644,000
                Market Cap: 24.47B
                P/E (ttm): N/A
                EPS (ttm): -4.09
                Div & Yield: 0.64 (9.50%)
                birleşmenin ucuza olmasını istiyorlardır. tek dağılan o değil ki neredeyse tüm hisseler dağılmıştır. daha kötü günlerini gördük. Yamulmuş bir vaziyette newyorkta geziyordu citi en son. alkolik olacaktı neredeyse morgan ile hayatlarını birleştirip bu hayattan kurtulmak istiyro.

Bakarız düşüşün hızına göre belki girmek için salıya kalmaz alalım deriz.
                garanti mi akbank mı demiştim portföy için,
                akbankta gizli şüphelerim var. zamanında imar bankası batmadan önce acayip reklam yapıyordu..
                akbank garantiye göre fena çakıldı. yakında şekillenir ama şansımızı akbanktan yana kullanacağız sanırım.

Yorum

• hiram
                  Bağımlı
                  • 27 Kasım 2008
                  • 783

akbank hisseleri garantıye göre daha pahalı degılmı? bırde endeks si garantıyle götururler gıbı gelıyo bana

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

akbank hisseleri garantıye göre daha pahalı degılmı? bırde endeks si garantıyle götururler gıbı gelıyo bana
                    ben öyle sezinledim. endeks garatiyle gider elbet ama akbank iki gündür sağlam düşüyor sağlam düşüyorsa tepkiside sağlam olur diye düşünüyorum ancak hafta sonu araştıracağım. hepsini alım zamanı yaklaşıyor çünkü.

Faiz kararları yarın mı
                    cuma günü mü açıklanıyor.

Yorum

• hiram
                      Bağımlı
                      • 27 Kasım 2008
                      • 783

15 ocakta acıklanıyor para kurulu cuma toplanıyo

Yorum

• hiram
                        Bağımlı
                        • 27 Kasım 2008
                        • 783

pardon yarın toplanıyor

Yorum

• hiram
                          Bağımlı
                          • 27 Kasım 2008
                          • 783

alıntı

Para Politikası Kurulu toplantısı, yarın saat 13.00-17.00 arasında iki aşamalı olarak yapılacak. İlk aşamaya, Merkez Bankası yetkilileri ve uzmanları ile Hazine Müsteşarlığı yetkilileri katılacak.

Aynı gün gerçekleşecek ikinci aşamada ise sadece Para Politikası Kurulu üyeleri toplanacak ve görünüme ilişkin son değerlendirmeler yapıldıktan sonra oylamaya geçilecek.

Oylamadan sonra Para Politikası Kurulu üyeleri, gerekçeye temel teşkil edecek kısa metni oluşturacak. Karar, gerekçesiyle birlikte aynı gün saat 19.00'a kadar Merkez Bankası tarafından basın duyurusuyla açıklanacak.

Para Politikası Kurulu toplantı özeti ise toplantıyı takip eden 8 iş günü içinde yayımlanacak. Bu arada, piyasadaki ağırlıklı beklenti, faiz oranlarında 50 baz puan (0,50 puan) indirim olacağı yönünde.

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

pardon yarın toplanıyor
                            dışarı kesin haber sızar... ancak temkinli olacağım.

Yorum

• hiram
                              Bağımlı
                              • 27 Kasım 2008
                              • 783

sn yorumcu hocam

evımden neden se sıteye gıremıyorum bugun cafedeyım merkez ınıdrdı guzel bır ındırım sız ne dusunuyorsunuz bu ındırıme sert tepkı verecek bır hıse onerebılırmııısn seans acılmadan ayrıca 20 ocakta obama gelıyoo bu da çıkısa yardım eder

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

evımden neden se sıteye gıremıyorum bugun cafedeyım merkez ınıdrdı guzel bır ındırım sız ne dusunuyorsunuz bu ındırıme sert tepkı verecek bır hıse onerebılırmııısn seans acılmadan ayrıca 20 ocakta obama gelıyoo bu da çıkısa yardım eder
                                otoya destek beklentisi olduğu için bu sektörü olumlu etkiler

Yorum

Working...
                                X

Debug Information