Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hızlı başladı erken tükendi
    erken tükenmedik mesutc bey... Tükenmeyizde Allah'ın izniyle. Sadece yatırımcı davranışlarını ve düşüncelerini anlamak için site site dolaştım ve bana uygun tek bir site bulamadım. Herkeste bir acele bir telaş. Herkes kendi senetlerini yazıp duruyor (Gerçi bende başka birşey yapmayacağım. zaten kendi almadığımı bilmediğimi başkasına önermem. Yorumda yapmam. tam bir inceleme gerekli. Bir senet almak için yaklaşık 1 saat düşünürüm neyse...) Herkes kendi senetlerini soruyor. Yazarlar en az 30 tane senet yazıyor tekniğe uygun habere dayalı gitmesi senetler ve bunlardan elbette bazıları her gün tutacak. elbetti bir çoğu tavan gidecek. şöyle basit bir hesaplama yapıyorum bu yazan arkadaş böyle senetleri almış olsa şayet biliyorsa ortalama ayda %100 kazanıyor. Peki halen niye bir şirket sahibi değil. Bunu düşünmeden yapamıyorum... Yani burda bir çelişki var. Bende de var tabi bu durumda. ancak yeni yeni borsaya girdim ve güzel sistemler denedim. en uygun sistemi bulunca yazayım paylaşayım dedim. Ancak zaman bulamadığım için yazma fırsatımda olmadı. tek hedefim var borsa düşsede çıksada aylık %5 ve üzeri kazanabilmek. Şuan için sistem tam olarak işliyor yani problem yok. Bunun üzerine yazıyorum. Ancak bazı isimler ciddi anlamda forumlarda takip ediliyor ve ciddi anlamda kasıtlı olarak senetler üzerinde baskı kurmaya çalışanlar var. Bu biraz yazmaktan beni alıkoyuyor. tam olarak adam gibi takip edenler 5 tane senet bile takip etseler zengin olabilirler bu kanıya vardım. O yüzden kimse benden fazla bir senet yorumu istemesin ben bildiğimi yazarım gerçekleşince gerçekleştiğini yazarım olur biter. İsteyen alır istemeyen almaz, isteyen takip eder istemeyen takip etmez. Yalnız yatırımcı beklentisi ile benim sistemim uyuşmayacağı kesin çünkü aldığı senet iki gün hareketlenmese hemen heyecan yapıp satarlar ya da izle gör yapacaklar hatta bir çok burayı okuyan yatırımcı es geçecek çünkü ben ayda %5 yeter diyeceğim en fazla elimde de 4 hisse olacak. Bunların dışına çıkmayıp nadiren yazacağım. Bu da senet yorumcusuna göre değil aslında. ancak hayalden uzak gerçeğe yakın olacak söylediğim ve yazdıklarım. Özümüzde, sözümüzde ne varsa burda o olacak. taabi allah'ta yardımcı olursaelbet yönümüz belli olacaktır. Büyük bir ihtimalle burada kimse takip ettemediği bir teşekkürü bile çok gördükleri için bir süre sonra sıkılacağım buradan ve yazmayı bırakıp. Sadece kendi paramla kendi kazancımla ilgileneceğim. Yani kimseye bir faydam dokunmayacak. Sadece başıma gelen bir olayı söyleyeyim. aefeste bir arkadaş msnden bana sordu. ne var elinde bundan sonra sen ne dersen onu alacağım dedi. aman dedim ona ama o yok sen söyle seni sorumlu tutmam dedi. bende 9,80 liraya geldiğinde aefes al ama biraz bekletebilir dedim. senet 9,45 e düştükten sonra yazmaz oldu ama sonunda senet umduğum yerlere gelmeye başladı bugün 10,75 e geldi. yani %10 a yakın bir kazanç sağladı 25 gün içinde.... ama onun hayalelleri ve beklentileri büyüktü. Benim için ise 25 günde kazanılan %10 çok mükemmel. Durumu biraz karışıkta olsa açıklamaya çalıştım saygılarımla iyi seneler.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

celme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sayın celme yazıma katıldığınız için çok teşekkürler. Allah razı olsun. Sadece burada şu bilinsin sıradan yatırımcı bilinciyle bana yaklaşanlar uzak dursun. Ben bildiğimi yazarım. kaybetmekte var kazanmakta ama bana saldıran olacak ve saldıran kişiye şunu söyleyeceğim bu topiği açtığımdan bu yana yazdığım senetlere bak ortalama olarak aylık %5 ve üzerinde kazanca sahip miyim değil miyim diye soracağım. Bu böyle biline... zaten kimse takip etmeyecek beni buna kesin olarak inanıyorum ama şunda da ısrarcıyım. Bana aylık %5 yeter diyenler varsa ki bu yok. Sadece ve sadece onlar takip edecek beni. onlarda forum sitelerinde yazmıyorlar zaten.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

üç senet bulup buraya getireceğim. Belki 1 ay belki 3 ay bekleyeceğim belkide 1 gün bekleyeceğim sadece ama mutlaka ayda %5 kazanç olacak...

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

acıbadem 5,20-5,30 aralığı alım için uygun. %15 kazanç kafi.
          aefes 10,30 alım için uygun....................%10 kazanç kafi.
          dohol 1,03 iyi bir fiyat..........................%20 kazanç kafi.
          Herkese kolay gelsin. Senet hedefleri gerçekleşince görüşmek dileğiyle. Her bir senet hedefi gerçekleşince yeni bir senet yazmak için gelirim.

dohol için 0,95-0,96 dan alım fırsatı verebilirler. ancak 1,03 alınmış olarak gösterilmeli
          Last edited by YORUMCU; 31 Aralık 2008, 23:44. Sebep: dohol'de alım yeri belirtme.

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

ayda hedef ortalama yüzde 5 kazanmaksa, bunlar 3 ay bekletir en fazla ama kazandırırsa önemi var mı beklemenin. bu sırada 3 ayı bulmaz.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

tspor 7,05-10 arasından alınması güzel ancak şuan ki fiyatı ile
              7,30 alım..........................................%14 kazanç kafi

4 hisse oldu yeter.... 5.si kalabalık eder.

Yorum

• celme
                Katılımcı
                • 31 Temmuz 2008
                • 152

evet sayın yorumcu yukarıdaki solediklerinize tamamen katılıyorum ...ve ben kumardan çok İMKB gibi bir borsada "az olsun benim olsun " diyenlerdenim ve zannediyorum en rasyonel olanı da bu..teşekkür ederim.sizi de zevkle izleyeceğime şüphem yok!!!şimdiden teşekkür ederim
                kuzufun

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

evet sayın yorumcu yukarıdaki solediklerinize tamamen katılıyorum ...ve ben kumardan çok İMKB gibi bir borsada "az olsun benim olsun " diyenlerdenim ve zannediyorum en rasyonel olanı da bu..teşekkür ederim.sizi de zevkle izleyeceğime şüphem yok!!!şimdiden teşekkür ederim
                  Teşekkür ederim. Eğer öyleyse bende sizi izleyeceğim mutlaka.

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

Senetleri belirledik biraz da endeksi elimden geldiğince yorumlamaya çalışayım. 30.200
                    28.800
                    27.600
                    Bu dirençler önemli ancak... İyimser düşünmüyorum. Sanırım bu kadar yeterli.
                    Endeks hiçte beklediğim gibi gitmiyor. Olumlu tek haber yok ekonomik gösterge olarak ancak borsa yükseliyor. Faizleri sonsuza kadar indiremezler. Doları sonsuza kadar tutamazlar. Sonsuza kadar piyasaya para enjekte edemezler. Son kozlar oynandı diye bakıyorum. Ekonomik göstergelerin bir an önce düzelmesi gerek yoksa ilk önce 22.000 ardından 20.000 seviyelerinin görünmesi an meselesi.

Yorum

• BARAbey
                      Aktif
                      • 08 Mayıs 2008
                      • 201

özlettin

nerelerdesin be yorumcu dost.kimsecikler okumuyor deme darılırım bak.takibimimdesin.

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

BARAbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        nerelerdesin be yorumcu dost.kimsecikler okumuyor deme darılırım bak.takibimimdesin.
                        YOK ABİ TAKİP EDİLMEYECEĞİMİ YAZDIM ZATEN. AĞIR AĞIR KAZANACAĞIZ DEDİK AMA İLK SENET HEMEN %10'A YAKIN YÜKSELMİŞ. DAHA VAR AMA

Yorum

• celme
                          Katılımcı
                          • 31 Temmuz 2008
                          • 152

acıbadem
                          kuzufun

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

acıbadem
                            teşekkürer sayın celme. benim için bu kadar kar yeter. daha yukarı gitmeyecek anlamına gelmez.... 6,35 yeter... Bu kadar çabuk olacağını aklımın ucuna bile getirmemiştim bereket versin demek düşer bana.

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              tspor 7,05-10 arasından alınması güzel ancak şuan ki fiyatı ile
                              7,30 alım..........................................%14 kazanç kafi

4 hisse oldu yeter.... 5.si kalabalık eder.
                              % 19 kar ile acıbadem liste dışı...
                              aefes 11 lirayı görmüş... Daha yolu var gibi. Hacim desteklese acıbademi daha yolu var derdim ama benim için kafi. zaten laf salatası topiğinde bazı durumlara açıklama getirmeye çalışmıştırm.....

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

acı badem daha gider ama bana 1,5 ayda tahmin ettiğim karı bir günde verdi. hedefim tamam benim için.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information