Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hiram
    Bağımlı
    • 27 Kasım 2008
    • 783

şifa

[geçmiş olsun sn yorumcu allah şifalr versın

Yorum

• BARAbey
      Aktif
      • 08 Mayıs 2008
      • 201

geçmiş Olsun Hocam Acil şifalar Dilerim.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
        443 birim paramız vardı.
        tire:111 birim para ile 8,60 dan alındı.
        aefes 111 birim para ile 10,20 maliyetten girildi.
        218 birim paramız kaldı.

Beklentim. faiz kararı iyi geldi. beklenenden fazla düşürülmesi bir kaç gün taşır inşallah. imf ile anlaşma olursa. teşvikler gelirse piyasa ya yarar düşüncesindeyim. o nedenle aldım. dow iyi bir artı ile başlayabilir.
        Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

tire aslında tam alım yerinde... sizin için portföyde geri kalanlar vardı. onlar iyi tanzim edebilirler. 8,15 den alırlar. 7,95 stop losumuz... zararları portföy kadar olmaz. kasıyorlar senedi.
          tspor gibi...
          Tek kötü tarafı bilançosu kötü gelmiş ancak ortaklar 8 liranın aşağısına bırakmazlar. bırakırlarsa bizde bırakırız. ancak benim hedefim maliyetine satış (piyasaya göre).... asıl hedef 9,15-9,50 dolayında piyasa bize ona göre yön verecek. düşerse endeks diye almıştım. endeks çıkınca onun sabit kalması bazı kesimin daha potansiyeli yüksek senetlere kaymasına neden oldu.

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

tireyi 8,25 den yazmış ancak 8,60 dan atlamıştım portföy yazımında..... arka sayfaları okumayan varsa rahatlıkla bulabilir. kendi portföyümde maliyetim 8,38 lira. biraz fondan aktardım.... ancak burdaki portföyde böyle bir belirtme yapmıyorum.

Yorum

• saseyas
              Katılımcı
              • 23 Nisan 2008
              • 107

İMKB’deki işlem hacminin yüzde 30’unu yabancılar yapıyor geri kalanı ise yerlilere ait. İMKB’deki hisse senetlerinin yüzde 70’i yabancıların elinde ancak işlem hacminde ancak yüzde 30’luk payları var. Yerliler daha çok alım satım yapıyorlar. Dolayısıyla yerli müşteriler sektörün kazancı açısından daha önemli.

Sektör uzun süredir sıkıntılardan kurtulamıyor…

2001 yılında Türkiye finans piyasaları çöktü Türk bankacılık sektörü çok başarılı bir şekilde yeniden yapılandırıldı ve bugün ayakta. 2001 yılında Türk sermaye piyasası da çöktü ama yapılandırılamadı. Sorun bu aslında.

Yorum

• saseyas
                Katılımcı
                • 23 Nisan 2008
                • 107

*abd'de kasım ayında toplam net sermaye girişi 56.8 milyar dolar oldu- (önceki 286.3 milyar) (16/01/2009 - 16:01:01)
                *abd'de kasım ayında net uzun vadeli sermaye çıkışı 21.7 milyar dolar oldu- (beklenti 11.0, önceki 1.5 milyar) (16/01/2009 - 16:00:09)

Yorum

• saseyas
                  Katılımcı
                  • 23 Nisan 2008
                  • 107

*abd'de aralık ayında kapasite kullanım oranı % 73.6 oldu- (beklenti %74.7, önceki %75.4) (16/01/2009 - 16:15:10)
                  *abd'de aralık ayında sanayi üretimi % 2.0 azaldı- (beklenti -%0.8, önceki -%0.6) (16/01/2009 - 16:14:57)
                  abd'de kasım ayı sanayi üretimi %0.6 düşüşten %1.3 düşüşe revize edildi (16/01/2009 - 16:15:28)

Yorum

• saseyas
                    Katılımcı
                    • 23 Nisan 2008
                    • 107

*abd'de aralık ayında tüfe % 0.7 azaldı - (beklenti -%0.9, önceki -%1.7) (16/01/2009 -

Yorum

• saseyas
                      Katılımcı
                      • 23 Nisan 2008
                      • 107

*abd'de aralıkta çekirdek tüfe değişmedi(beklenti +0.1%, önceki 0.0%)

*abd'de aralıkta tüfe yüzde 0.7 azaldı(beklenti -0.8%, önceki -1.7%

Yorum

• saseyas
                        Katılımcı
                        • 23 Nisan 2008
                        • 107

*bank Of America, Açiliş öncesinde %6.4 Yükselişle Seyrediyor (16/01/2009

Yorum

• saseyas
                          Katılımcı
                          • 23 Nisan 2008
                          • 107

Ekonomik Kriz Ve Hiperenflasyonla Bogusan
                          Zimbabve`de, Uzerinde 100 Trilyon Zimbabve Dolari Kupurlu Banknot Piyasaya
                          Surulecek. Merkez Bankasi`nin Piyasaya Surecegi 100 Trilyon Zimbabve Dolari,
                          Yaklasik 30 Abd Dolari Ediyor.

Yorum

• saseyas
                            Katılımcı
                            • 23 Nisan 2008
                            • 107

16/01/2009 14:24
                            BANKACILIK SEKTÖRÜ NET KARI KASIM SONUNDA YÜZDE 9.1 DÜŞÜŞLE 13.0 MİLYAR TL-BDDK RAPORU

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), 2007 yılının Kasım
                            döneminde 14,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşen bankacılık sektörü dönem
                            net karının geçen yıl aynı ayda yüzde 9,1 oranında azalarak 13,0 milyar
                            TL?ye gerilediğini bildirdi.
                            BDDK, Ocak ayı Bültenini açıkladı. Buna göre, 2008 yılı Ekim ayında
                            715,5 milyar TL seviyesinde olan bankacılık sektörü toplam aktifleri,
                            yüzde 0,7 oranında artarak 2008 yılı Kasım döneminde 720,7 milyar TL
                            seviyesine yükseldi.

Foreks Haber Merkezi

Yorum

• simurg
                              Administrator
                              • 10 Mart 2007
                              • 9248

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              hocam rahatsızım şuan hiç bir şey diyemiyorum ancak.
                              otoya destek çıkacak
                              ımf ile anlaşma
                              faiz kararı olumlu etkileyebilir.
                              Piyasayarın nasıl tepkivereceğine bakacağız.
                              iyi bir tepki verirse senetleri haftaya seçeriz. zaman yaklaşıyor zaten.
                              sn. YORUMCU, geçmiş olsun.
                              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                sn. YORUMCU, geçmiş olsun.
                                Teşekkürlher simurg....
                                hepinizden allah razı olsun...
                                Şimdi araştırmalarıma başladım.
                                Vardığım sonuçlara göre;
                                Çıkış neden oldu?
                                1- Avpura'da faiz indirilmesi ve ülkemizde faiz indirimi beklenenden daha fazla indirilmesi beklenen kadar indirilmiş olsaydı çok faydasını görmezdik. O nedenlede %2'nin üzerinde arttık.
                                2- Mal bırakmak için gel gel olacaktı oldu.

Gelen olumlu bir veri yok. Tamam önemler alınıyor ancak fabrikalar artık neredeyse yarım kapasitede çalışıyor. Çıkış desteklenmiş oluyor mu? bence hayır. Teknik göstergeler olarak yön halen daha aşağı. bu çıkış bizi aldatmasın.
                                Tire'de yatırım finansman daha önceden yaptığı gibi küçük küçük alımlar yapıyor ara sırada satıyor. ocak ayında alımda. ve önceki çıkışlarında hep zaten yatırım finansman sayesinde artımş ne zaman bu gelir bilinmez.
                                haftaya ne olursa olsun. 8,40-8,50 aralığından satacağım... Zararına Portföy düşecek ancak sabretmeyi pek bilmediğimiz için beklemeyeceğim. sabretsek emin olun bu senet 16 lira olur. 6 ay içinde...

aefese gelince 10,20 liradan aldık deutche nin alımı devam ediyor. merril satmıyor ubs satmıyor sorun yok. senet 9,50 lere düşrese bile alıma devam edeceğiz. yükselişi yakın. ama diyorum sabredin... 30-40 gün içinde bize %15 bırarık yaklaşık olarak 11,40-11,60 arasında satarız. Bu sırada daha çok kazandırma potansiyeli olan kağıtlar çıkarsa fiyatına bakmadan satarız. Elimizde 4 parçadan çok senet olmayacağı için satmak durumunda kalabiliriz.
                                ama artacağı kesin gibi.

birim paramız düşse bile beklediğimiz karın üzerinde olduğumuz sürece sorun yok. yani şuandaki paramız bizi şubat 15 e kadar götürür. o zaman gelinceye kadar yükseliş trendine gireceğimiz için o ara senetlere dalacağız. Senet seçimi önemli o arada. hangi senetleri alacağız. hangi senetler uygun. Şimdilik kalın sağlıcakla senet araştırmaya gidiyorum.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information