M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ketenhelva
    ..................
    • 10 Aralık 2008
    • 1488

carizzm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yazıda alınacak ne var anlamadım hocam.

velevki gönüllü keklik lafına bozulabileceginiz ihtimali aklıma gelmiş idi..o sebepten..
    her şey olacağına varır..

Yorum

• ketenhelva
      ..................
      • 10 Aralık 2008
      • 1488

selam boncuk..

Yorum

• carizzm
        Tecrübeli
        • 16 Mayıs 2008
        • 317

bakın hocam ben keklik lafına değil alınırsanız sileyim lafına kırıldım ben o mesajı mail adresinede yollardım fakat herkes elini taşın altına koyması lazım diye, buradan okuyanlar da birşeyler düşünsün diye yazdım .dalga geçilmek için değil. hatam varsa affola.

Yorum

• boncuk
          Aktif
          • 12 Şubat 2009
          • 224

selam ketenhelva,selam mesutc hocam

Yorum

• ketenhelva
            ..................
            • 10 Aralık 2008
            • 1488

bakın hocam ben keklik lafına değil alınırsanız sileyim lafına kırıldım ben o mesajı mail adresinede yollardım fakat herkes elini taşın altına koyması lazım diye, buradan okuyanlar da birşeyler düşünsün diye yazdım .dalga geçilmek için değil. hatam varsa affola.
            sayın carizzm,durun yahu,dalga niyetim filan yok inanın,latife olsun maksadı,sizde rahatlayın gibisinden öyle bir laf ettim.dalga geçmek sanmayın lütfen..özür diliyorum bu konuda..hata benimdir,siz affediniz lütfen..kusuruma bakmayınız,daha dikkatli olurum..

Yorum

• MESUTC
              KEYFE KEDER YAZAR
              • 22 Mayıs 2008
              • 4444

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ve bir arada sizin şu izleyen var ama kimse kaale almıyor,katılım yok duygu ve düşüncenizi irdelemek isterim..:037:
              irdeleyin
              Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• ketenhelva
                ..................
                • 10 Aralık 2008
                • 1488

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                irdeleyin

tamam.bir ara..

Yorum

• MESUTC
                  KEYFE KEDER YAZAR
                  • 22 Mayıs 2008
                  • 4444

mesut hocam inanın birşeyler becerebilsem ki çoğu arkadaşım ben gibi düşünüyorddur hemen paylaşırım, bir kere dnzyo da bi akşama kadar süren grafik çalışması yaptım oda kendime güvenmeden ,0.93 den aldım 1.01 den sattım ilk defa öyle bir kar ettim ,lakin borsaya girdiğim günden beri olan zararım % 75. dnzyo 2 hafta sonra 1.95 gördü hemen hemen % 100 kar edebileceğim hisse imiş bilemedim. siz yardımcı olamadığımı yazınca neden ekonomist olmadım diyorum, bana grafik analizinin nasıl yapılacağını öğreten sağlam bir kaynak gösterin günlerce çalışıp öğrenip yardımcı olayım.malesef çoğumuz bilmiyoruz bu işi ustalarımız görev versin nasıl yapılacağını öğrenip yardımcı olalım birbirimize ,gereksiz yazılarla laf kalabalığı yapıp cahillik etmek istemiyorum..hepimizin derdi 3 , 5 birşeyler kazanmak. ben sizden görev bekliyorum ne üzerine çalışıp paylaşayım .lütfen nasıl yardımcı olacagımı yazın . Saygılar ..
                  Sn carizzm,
                  ilgilendiğiniz hisselerle ilgili haberleri, izliyerek keşfettiğiniz dirençleri destekleri, piyasalarda o anda açıklanan verileri DJ nasdaq, s%p furureleri vb o kadar bilgi var ki anında öğrenilmesi gereken, bunların topiğe yapıştırılması sanırım bir çoğumuzun yapabileceği şeylerdir diye düşünüyorum.
                  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
                    KEYFE KEDER YAZAR
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 4444

hmm.. kobaysal sistem optimizasyonel denemeleri diyorsunuz yani..fekat bazı yerlerde izleniyor olma ruh halinin getirdigi ego tatmin sürecinin başkaldırı filizlerinide görüyor gibiyim..
                    Tamam varsayın ki önermeniz doğru... Niçin sabah erkenden kalkıp borsa sitelerini açıp F5 tuşuna basarak akşama kadar okuruz ve... kolayca kazanamadığımız bir miktarı 3-5 dakikalık düşünmenin peşinden bir hisseye yatırırız!...

Önermenizin doğru olması durumunda önemli olan tatmin edilme peşinde koşan kişinin çabası mıdır, yoksa yazılan analizlerin hedefe ulaşması mı...

Bakın somut bir örnek vereyim, pınarsu hisesinni dün sinyalini vermişti sistemim, ama, portföyümdeki iki hisse o an için dikkat etmem gereken seviyelerdeydi ve sinyalleri test edecek analizi yapmama fırsat yoktu.
                    Mehmet Hoca bana hisseyi düşündüğününü sorar sormaz alım verdim, çünkü emindim Mehmet Hücam bu mesajı yazmadan önce hisseyi incelemiş, sinyalde var iki hem fikir düşünce varken ortada artık düşünmeme gerek var mı, keşke daha önce mesaj yazmış olsaydı diye bile düşündüm. İşte bu ekip çalışmasıdır.
                    Örneğin, topik izliyenleri izledikleri hisselerdeki hacim artışlarını, hissenin fiyatında olan dalgalanmaları anında yazıp paylaşsa eminim kazançlı çıkan hepimiz oluruz
                    Last edited by MESUTC; 19 Mart 2009, 02:21. Sebep: ek cümleler yazma nedeniyle

Yorum

• ketenhelva
                      ..................
                      • 10 Aralık 2008
                      • 1488

Tamam varsayın ki önermeniz doğru... Niçin sabah erkenden kalkıp borsa sitelerini açıp F5 tuşuna basarak akşama kadar okuruz ve... kolayca kazanamadığımız bir miktarı 3-5 dakikalık düşünmenin peşinden bir hisseye yatırırız!...

Önermenizin doğru olması durumunda önemli olan tatmin edilme peşinde koşan kişinin çabası mıdır, yoksa yazılan analizlerin hedefe ulaşması mı...

hocam bir dakika lütfen.düşünsel manada karşı ataga geçtiginizi görüyorum..konuyu çeşitlendirirsek eger dogruya ulaşmada zorlanırız,hep dedigim gibi occamın usturası en iyi keser sakalı..

Yorum

• ketenhelva
                        ..................
                        • 10 Aralık 2008
                        • 1488

ve fakat genede yanıt.tamamı ile rasyonel

ilk kısma yanıt;elbetteki kazanma hırsının kişinin algısında rasyonellige boyun egdirmesinden..yani hırs,yani göz kararması,yani basiret baglanması..

ikinci kısma yanıt;önemli sayılacak şey farklıdır,elbetteki kişi için kendi çabası ama amaca ulaşmak adınada analizlerin hedefe ulaşması.ideal ve tatminkar durum her ikisininde olumlu sonuçlanmasıdır,böylece kişi hem başarma tatminini yaşamış olur,hemde maddi manada kazanmış olur..

Yorum

• ketenhelva
                          ..................
                          • 10 Aralık 2008
                          • 1488

Bakın somut bir örnek vereyim, pınarsu hisesinni dün sinyalini vermişti sistemim, ama, portföyümdeki iki hisse o an için dikkat etmem gereken seviyelerdeydi ve sinyalleri test edecek analizi yapmama fırsat yoktu.
                          Mehmet Hoca bana hisseyi düşündüğününü sorar sormaz alım verdim, çünkü emindim Mehmet Hücam bu mesajı yazmadan önce hisseyi incelemiş, sinyalde var iki hem fikir düşünce varken ortada artık düşünmeme gerek var mı, keşke daha önce mesaj yazmış olsaydı diye bile düşündüm. İşte bu ekip çalışmasıdır.
                          Örneğin, topik izliyenleri izledikleri hisselerdeki hacim artışlarını, hissenin fiyatında olan dalgalanmaları anında yazıp paylaşsa eminim kazançlı çıkan hepimiz oluruz
                          bu analizinize çok katılamayacagım,şu nedenle;bu iş kısıtlı sayıda kişi ile yapılırsa(az sayıda hisse taşınabilir),yada kısıtlı sayıda hissede yapılırsa yakalanacak başarı önemli ölçüde artar.ama çok sayıda hisse ile yapılmaya kalkılırsa ortalık müthiş karışır.burayı izleyen sayısı oldukça arttı,muhtemelen dahada artacaktır,ve hepsinin ucundan tutmuş oldugu bir kaç farklı hisse mutlaka vardır,bu hisseler hakkındaki tüm haberler,fiyat hareketleri,hacim hareketleri,dahası takip edilmesi gereken tüm diger etkenler yazılırsa ortalık ana-baba gününe döner,buda verim arttırıcı degil düşürücü etki yapar zannındayım..

Yorum

• ketenhelva
                            ..................
                            • 10 Aralık 2008
                            • 1488

bu akşam gene gevezeliğim üstümde..

Yorum

• MESUTC
                              KEYFE KEDER YAZAR
                              • 22 Mayıs 2008
                              • 4444

Bu arada ketenhelva şu bilgileri de yazmalıyım buraya; sn yağmur, BaRabey, ve başka bazı topik izliyenleri de bilirler, özellikle sn yağmur daha başından bilir, ben Mayıs 2008 tarihine kadar bir başka borsa sitesinde yazardım. Sn yağmur da bilir, yazar olmam teklif edildiğinde hayır böyle bir düşüncem yok diyerek geri çevirdim. Ne ki gelişen olaylar sonucu isteğim dışında yazar ünvanı ile uzun süre yazdım ki sitede 3-5 kişiydik. Sn yağmur anımsar, siteyi tanıtalım kalabalık olalım diye söylendiğinde halimden memnun olduğumu sakin kafadar 3-5 kişi şle daha verimli çalışma yapılacağını belirttim sürekli. ve... kendi isteğimle ayrıldım oradan. Bir süre ısrar edildi yazmam için, ısrar eden de bakın bu sitede yönetici şu anda, sn pehlivan, sorabilirsiniz. O dönem yazmayı düşünmediğimi belirterek uzun süre sitelere bile girmedim. Ağustos ayında burada yazar olan bir arkadaşlar izne ayrılmıştı, bazıları yazmamak üzere bırakmıştı, güzelim site birden sessizliğe bürünmüştü, anımssarsınız belkide. O dönem bu topiği açtım, ve yazar arkadaşlar dönünce kapatacağımı da yazdım, ki bu topiğin ilk sayfalarında mevcutludur
                              Sessiz sakin bir ortamdı ve 2-3 arkadaş vardı topikte biz bizeydik yani.
                              Sn Simurg da doğrulayacaktır, benim topiği yazarlar bölümüne almak istediğini belirttiğinde, rica ettim sessiz sakin 3-5 kişi iyiyiz burada diyerek. Sağolsun anlayışla karşıladı.
                              Yazar ünvanı verilmesi de tamamen benim bilgim ve dahlim dışındadır. Bir sabah topiğe mesaj yazdığımda öğrendim kendim de.
                              Sonuç; benim ne borsa sitelerinde yazar olmak gibi bir amacım vardı, ne de böyle bir amaç peşinde koştum. Tamamen benim dışımda gelişen ve benim de haberim olmadan verilen ünvandır her iki sitede de.

Yorum

• MESUTC
                                KEYFE KEDER YAZAR
                                • 22 Mayıs 2008
                                • 4444

bu analizinize çok katılamayacagım,şu nedenle;bu iş kısıtlı sayıda kişi ile yapılırsa(az sayıda hisse taşınabilir),yada kısıtlı sayıda hissede yapılırsa yakalanacak başarı önemli ölçüde artar.ama çok sayıda hisse ile yapılmaya kalkılırsa ortalık müthiş karışır.burayı izleyen sayısı oldukça arttı,muhtemelen dahada artacaktır,ve hepsinin ucundan tutmuş oldugu bir kaç farklı hisse mutlaka vardır,bu hisseler hakkındaki tüm haberler,fiyat hareketleri,hacim hareketleri,dahası takip edilmesi gereken tüm diger etkenler yazılırsa ortalık ana-baba gününe döner,buda verim arttırıcı degil düşürücü etki yapar zannındayım..
                                Mümkündür, dikkate değer bir düşünce, ne ki ben kendi adıma o tür mesajlara ihtiyaç duyuyorum, sanırım biliniyordur, ki topiğin adını da öyle koymuştum, ben oldukça kısa sürelerde alım-satım yapıyorum, trade deniyor biliyorsunuz buna. O nedenle gün içinde portföyüm sürekli değişebiliyor (trade kısımı)

Yorum

Working...
                                X

Debug Information