M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mehmet emin
    Tecrübeli
    • 19 Ağustos 2008
    • 303

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapılan bir sosyal psikoloji deneyinde;
    farklı iki gruba belirli bir periyot dahilinde finans piyasaları ve borsa üzerine tahminler yaptırılıyor.
    1. Grup broker ve finans piyasası uzmanlarından oluşurken,
    2. Grup ise finans piyasalarına uzak kişilerden oluşmaktadır.

SONUÇ; Süre sonunda yapılan değerlendirmede 2. grubun öngörülerinde ve tahminlerinde daha başarılı olduğu görülür

Mehmet Hocalar karıştı Ama yukarıdaki deneyin sonucuna bakılırsa!...
    ah hocam keşke broker olsam ilk hedef o duruyor önümde :081: burada hafiften eğitim öncesi hazırlık gibi oluyor ama inanın müthiş faydası oluyor bana... sizin gibi hocalarla beraber yazı yazmak yorum yapmak harika birşey...

sanırım hocalar değil de mehmetler karışmış
    deneyde beni baya bi ümitlendirdi ama yok hocam ya deney o deney bana gelince tutmuyo
    'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'

MEDUM

Yorum

• MESUTC
      KEYFE KEDER YAZAR
      • 22 Mayıs 2008
      • 4444

mehmet emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      ah hocam keşke broker olsam ilk hedef o duruyor önümde :081: burada hafiften eğitim öncesi hazırlık gibi oluyor ama inanın müthiş faydası oluyor bana... sizin gibi hocalarla beraber yazı yazmak yorum yapmak harika birşey...

sanırım hocalar değil de mehmetler karışmış
      deneyde beni baya bi ümitlendirdi ama yok hocam ya deney o deney bana gelince tutmuyo
      Başarılar dilerim SPK sınavlarında,
      Ama broker mesleği ilk hedefiniz olmasın bence, 10 yıl sonrasında o meslek grubu ya yok olur ya da isdihdam edilenşerin sayısı çok az olur
      Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• ketenhelva
        ..................
        • 10 Aralık 2008
        • 1488

sayın mesutc hocam o deneyin brokerler ile dart tahtasına ok atan grup arasında yapıldıgını biliyordum..

ama sonuç aynı biliyorum diyen grup ile rastgele seçim..
        her şey olacağına varır..

Yorum

• MESUTC
          KEYFE KEDER YAZAR
          • 22 Mayıs 2008
          • 4444

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          sayın mesutc hocam o deneyin brokerler ile dart tahtasına ok atan grup arasında yapıldıgını biliyordum..

ama sonuç aynı biliyorum diyen grup ile rastgele seçim..
          Yiğit Bulut 3-4 yıl önce hem tv programında hem de makalesinde sözetmişti, sizin sözünü ettiğiniz deneyi bilmiyorum paylaşır mısınız
          Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• ketenhelva
            ..................
            • 10 Aralık 2008
            • 1488

[quote=MESUTC;54846]Yiğit Bulut 3-4 yıl önce hem tv programında hem de makalesinde sözetmişti, sizin sözünü ettiğiniz deneyi bilmiyorum paylaşır mısınız[/quo

emir telakki ederim..
            efenim once upon a time(süreyi bilmiyorum) 2 grup oluşturulur birisi broker-bilici grup,digeride dart tahtasına ok atan grup,dart tahtasına minik isimler halinde şirketler yazılıp ok attırılır ve hangi şirketin üstüne gelirse alım yapılır sanal olarak,aynı alım vaktinde bilici grupta alım yapmaya zorlanır(sanal olarak),(süresi galiba 2 aydı)süre sonunda kar zarara bakılır ve istatistiki olarak fark görülmez..bu bir üniversitede tez konusu olarak yapılan çalışma..

Yorum

• MESUTC
              KEYFE KEDER YAZAR
              • 22 Mayıs 2008
              • 4444

[quote=ketenhelva;54864]
              MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Yiğit Bulut 3-4 yıl önce hem tv programında hem de makalesinde sözetmişti, sizin sözünü ettiğiniz deneyi bilmiyorum paylaşır mısınız[/quo

emir telakki ederim..
              efenim once upon a time(süreyi bilmiyorum) 2 grup oluşturulur birisi broker-bilici grup,digeride dart tahtasına ok atan grup,dart tahtasına minik isimler halinde şirketler yazılıp ok attırılır ve hangi şirketin üstüne gelirse alım yapılır sanal olarak,aynı alım vaktinde bilici grupta alım yapmaya zorlanır(sanal olarak),(süresi galiba 2 aydı)süre sonunda kar zarara bakılır ve istatistiki olarak fark görülmez..bu bir üniversitede tez konusu olarak yapılan çalışma..
              Estagfurullah emrimiz olamaz. Paylaştığınız için teşekkür ederim. Bilmiyordum güzel bir deneymiş
              O halde bizler neden analiz yapıp duruyoruz ki Yarın gelin deneyi burda yapalım Bir grup rasgele alım yapsın diğer grup analizden yararlanarak karar versin

Sonucu şimdiden merak ediyorum doğrusu

Yorum

• ketenhelva
                ..................
                • 10 Aralık 2008
                • 1488

[quote=MESUTC;54867][quote=ketenhelva;54864]

Estagfurullah emrimiz olamaz. Paylaştığınız için teşekkür ederim. Bilmiyordum güzel bir deneymiş
                O halde bizler neden analiz yapıp duruyoruz ki Yarın gelin deneyi burda yapalım Bir grup rasgele alım yapsın diğer grup analizden yararlanarak karar versin

Sonucu şimdiden merak ediyorum doğrusu [/

günaydın.hocam yapılan deneyin şartlarını bilmiyorum.en önemli şart herhalde hisse senetlerinin yukarı yada aşagı yada yatay gitme istekleri..

herneyse ben bilici gruptan yararlanarak alım yapmayı tercih edecegim..

Yorum

• muzoder
                  Aktif
                  • 23 Şubat 2009
                  • 255

gunaydin dostlar

Yorum

• mehmetayhan
                    Demirbaş
                    • 23 Temmuz 2008
                    • 1850

ğünaydın arkadaşlar hayırlı cumalar

Yorum

• mehmetayhan
                      Demirbaş
                      • 23 Temmuz 2008
                      • 1850

09:28 : RAPOR-ENDEKSİN TEKNİK ANALİZİ(ETİ YATIRIM)

Eti Yatırım (www.etiyatirim.com) Tarafından Hazırlanan
                      Teknik Analiz Bülteni:
                      "Dün güne alıcılı başlayan İMKB’de %0,22 oranındaki primle 23.993
                      puandan açılış yapan endeks, ilk yarıda en yüksek 23.868 seviyesini
                      test ettikten sonra, satışlarla karşılaştı. İlk yarıyı %0,65
                      oranındaki düşüşle 23.784 seviyesinden kapatan endeks, ikinci seansa
                      da düşüşle başladı. En düşük 22.896 seviyesini test eden endeks, daha
                      sonra 23 bin civarında dengelenmeye çalıştı. Kapanışa yakın gelen
                      hafif çaplı teki alımlarına rağmen endeks günü %3,78 oranındaki
                      düşüşle 23.035 seviyesinden kapadı. Dün belirginleşen satışların
                      etkisiyle Kasım ayından bu yana ilk defa 23.500 seviyesindeki önemli
                      desteğinin altında kapanış yapan endeks, güç kaybını sürdürmekte ve
                      uzun vadeli düşüş trendine devam etmekte. Endeksin bu görünümüne kısa
                      vadeli teknik göstergelerin henüz tepki vermemesi ve bir çoğunun yatay
                      hareket etmesi, endeksin kısa vadeli destek seviyelerinde tutunmasına
                      yardımcı olabilir. CCI ve William’s R aşırı satım bölgesindeki
                      hareketlerini sürdürürken, Momentum’un kısa vadeli destek seviyesinde
                      tutunma çabası dikkat çekicidir. Diğer taraftan orta vadeli bir
                      gösterge olan ve tetik çizgisini aşmak üzere olan MACD’nin yeniden
                      düşüşe geçmesi önemli bir risk unsurudur. Kısa vadeli hareketli
                      ortalamaların yönü belirgin bir biçimde aşağı yönlü olan endeksin kısa
                      vadede 22.600-22.300 aralığında gap bölgesini doldurması büyük bir
                      olasılık gibi görünmektedir. Bu aşamada endeksin taban oluşturma
                      çabası içine girmesi ve bu hareketin onaylanması işlem hacmi ile kısa
                      vadeli bir toparlanma için ön sinyaller olarak kabul edilebilir. Ancak
                      aksi bir durumda 22.300 seviyesinin altına yaşanacak sarkmalarda
                      21.800 önemli bir destek, 18.500’de bir dip için hedef konumuna
                      gelecektir.
                      Kısa vadede endeks için 23.000-22.600-22.300-21.800 seviyeleri
                      destek, 23.500-24.000-24.300-24.800-25.000-25.500-25.800-26.300
                      seviyeleri direnç konumundadır."

Yorum

• gunguruk
                        Aktif
                        • 23 Mayıs 2007
                        • 191

Hayırlı cumalar.. Cumanız kara cuma olmasın

Yorum

• Koala
                          Tecrübeli
                          • 27 Şubat 2009
                          • 137

Mehmet bey, sngyo destek'te tutundu gibi ne dersiniz?

Yorum

• radyolog
                            OKURYAZAR
                            • 03 Ağustos 2008
                            • 22528

günaydın arkadaşlar
                            DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• boncuk
                              Aktif
                              • 12 Şubat 2009
                              • 224

günaydınlar,hayırlı cumalar

Yorum

• EFEKENT
                                Kıdemli
                                • 15 Mayıs 2008
                                • 4329

Akgrt ve parkte den tepki bekliyoruz. hayırlısı
                                "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                                Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

Working...
                                X

Debug Information