yagmur Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Şu an ve bugünün tamamında hiç bir haber kanalını ve siteyi izlemedim, kulağım tıkalı, gözüm kapalı nasıl veriler geldi bilmiyorumBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
-
Aşağıda linkini verdiğim kaynakta şöyle bir ibare var:MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAdel, yazıcı hol, Trakya cam, soktas, cemts, tekfk, alım yönlü izlenmesi gerektiğini düşündüğüm hisseler
Alkim ve koza bir süre durgun ve ağır kalacak görünüyor.
"iş yatırımın sitesinde %45 bedelsiz ve %9 temettü vermeyi planladığı yazıyor".
Doğru olabılır
Aynı sitede bir başkası görememiş ve ben böyle bir şeye rastlamadım demiş.
Hayır var.
0.68.kr.'den alabildiğimiz (ben almadım )ÇEMTAŞ'ı aslında 0.43'den almış
oluyorsunuz.
Yorum
-
sn hocam
hocam hafta sonu bırara fmızp bakarmısınız bıde daha önce belırttıgınız gubrf ii ce olgunlastı galıba...
fmzıp takıp lıstenızde yok ama rıca etsem bır göz atmanız derın bır yaram var da benım onla hesaplasma vaktı geldı gıbı gelıyor bana tesekkurler...
sagolun ayrıca verdıgınız bılgılrden dolayı tesekkurler
Yorum
-
05.02.2009 19;30MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEndekste ralli hazırlıkları sezinliyorum, umarım yanılmam
Yukarıdaki mesajı yazdığım sırada DJ 7.980 puanda idi ve İMKB 25.774 puandan kapanmıştı...
Bugün İMKB 100 961 puan artışla % 3.73 primli olarak 26.735 puandan
DJ ise biraz önce 8.280 puandan ve % 2.7 primle kapattı...
Dün aracı kurum raporları ve yazarlar endeks için neyi öngörüyordu acaba...Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster05.02.2009 10;18
Prkte 1.30 un üzerinde kaldığı sürece 1.46 seviyesine atak hazırlığını güçlendirmiş olacak, ki emareleri görülüyor
Yorum
-
yıgıt amcadan
İMKB DOW'a göre primli, dikkat edelim
06.02.2009 | Yiğit Bulut | YorumARAÇLAR
Değerli yatırımcılar, dünkü yazımda DOW'daki 8.000 altı dönüş gereği İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) 25.000-26.500 arasında hareket olacağını, ama DOW 8.200 bölgesini geçemez ise dikkatli olunması gerektiğinin altını çizmiştim. Ve çok önemli bir vurgu daha vardı: DOW'a göre İMKB primliydi. Daha açıkçası: İMKB olması gerekenden yukarıda duruyordu.
Bu noktada soralım: Olması gerekenden yukarıda durması ne demek?
Bu aslında benim uzum yıllardır kullandığım matemetik formüllere göre geliştirdiğim bir analiz metodu. Daha önce birçok kez CNN'de de kullandım ve özellikle büyük dönüşlerde çok ciddi sinyaller ürettiğini gördüm.
7.800-8.000 bandı önemli
Bunu açıkladıktan sonra yeniden piyasaya dönelim.
İMKB DOW daha düşmeden primliydi şimdi DOW 8000 altında peki ne olabilir?
Çok kısa ve net; eldeki son DOW düşüşü verisi ile İMKB daha da pahalı hale geldi.
Bu noktada DOW grafiğine birlikte bakalım.
Grafik üzerinde de görüldüğü gibi; 8.000 altı son dönüş ve sonrasında gelen 8.200'ü geçememe durumu ile ortaya çıkan yeni satış. Alttaki göstergeler de bize şunu söylüyor; dibe yakın ama hala satıştalar, yani 7.800-8.000 bandı aşağı geçilmez ise çok sert bir satış olmaz.
Tepki alımı olur mu
Çıkarım 1: Grafik üzerinde çok net görülüyor; DOW 7.800-8.200 arasında sıkışmış durumda ve yukarı denemelerde 8.200 üstüne çıkma gücü olmadığı için yeniden aynı aralık içine düşüyor. Kısa vadede özellikle cuma akşamına kadar 7.800 desteği üstünde kalıp kalmayacağı "Kısa vadede yukarı tepki verebilir mi" gerçeği açısından çok önemli.
Peki DOW'un düşüşünü diğer göstergeler destekliyor mu?
Denklem gereği olması gerekenler oluyor. Altın yeniden 900 dolar üstünde ve euro-dolar paritesi yeniden 1.30 altında. Uzun lafın kısası; döndük yine bir gün önceki duruma.
Çıkarım 2: Denklem gereği DOW'daki düşüşün ciddi olduğunu varsaymak zorundayız. Diğer göstergeler desteklemese belki "Ani algılama ile sarkma oldu" diyebiliriz ama denklemin bütün bileşenleri tam olarak çalışıyor.
Amatör yatırımcılara uyarı
Bütün bu veriler sonrası gelelim İMKB'ye.
Neler olabilir?
DOW'un 8.000 desteğini test ettiği ve altına sarktığı durumda İMKB'nin 25.000 desteğine doğru geri çekilmesi gerekli. Bugün için İMKB'nin 1.000 puan üstünde "yukarıda" olarak algılanabilir. "Tamamı satışa döner" diyemeyiz ama özellikle amatörlerin çok dikkatli olması gerekli.
Çıkarım 3: Dün amatör yatırımcıları uyarmış ve DOW döndü ama 8.200 kırılamaz ise zaten pahalı olan İMKB'nin daha da pahalı hale geleceğini belirtmiştim. Dün 26.000 üstünde maliyet yapanlar, bugün maliyetlerinin biraz pahalı kaldığını görebilirler.
Herşeyi anlattık bir de içerideki kurdan bahsedelim.
Dolara gelince.
Yurtdışındaki hareketlenme gereği içeride 1.62 TL'den 1.65 TL'ye doğru hareketlenmemiz gayet doğal. Yalnız yukarıdaki grafik formasyon bize net olarak şunu söylüyor; "Yön aşağıya doğru."
Çıkarım 4 : Kısa vadede 1.65'i kırmamız gerekmiyor. Buranın geçilmesi için henüz elde yeterli veri yok.
Sonuç: Ben bu yazıyı saat 15:00 verilerine göre kaleme aldım. İMKB 26.000 altında, DOW futurları 8.000 altında ve euro-dolar-altın dengesi DOW'daki düşüşü destekliyor. Sizlere tavsiyem; olumsuzluğa kapılmadan ama aşırı iyimser de olmadan DOW'daki geri çekilmeyi sorgulamanız; 8.000 altından yine dönebilecek mi.
umarım işinize yarar sn mesut hocam
Yorum
-
Obama'nın canlandırma paketinin kısa süre içinde senatodan geçeceğine ilişkin beklentilerin ABD piyasalarını yukarı taşıyor. Bugün açıklanan tarım dışı istihtam verilerinin olumsuz gelmesine rağmen bu beklentinin gerçekleşme ihitimaline kesin gözüyle bakılıyor.
Yorum
-
Endeks dünü 938 milyon TL işlem hacmiyle %1,9 yükselişle kapattı. Bono faizlerinde ve dövizde aşağı yönlü bir seyir hakimdi; bono bileşikleri günü %15,13, MB TL/dolar alış ise 1,6311'den kapattı. İMKB-100 endeksinin bu günkü düşüşle açılacağını ve 25.500 deki desteğinde tutunmaya çalışacağını düşünüyoruz. IMF tarafında yeni bir gelişme yok. Ancak bazı ekonomi yazarları eğer seçim sonrasına kalacak olursa hükümetin IMF ile anlaşmayı tamamen rafa kaldırabileceğini düşünüyorlar. Eğer bu olasılık fiyatlanacak olursa endeksin 24.000 seviyesine doğru gerilemesini olası görüyoruz.__5/2/2009 09:24 akyatırm
Yorum
-
ABD’de dev teşvik paketinde uzlaşma
ÜMİT ENGİNSOY
NTV
07 Şubat 2009 Cumartesi
WASHINGTON - ABD’de Demokrat Başkan Barack Obama’nın desteklediği ve 819 milyar dolar büyüklüğünde olduğu belirtilen paket, geçen günlerde Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde Demokratların oylarıyla kabul edilmişti. Daha sonra tasarının daha da genişletilmiş 937 milyar dolarlık versiyonu, Kongrenin üst kanadı Senatoya sunuldu. Ancak Senatodaki Cumhuriyetçiler, tasarıya, yeni iş imkanları sağlamayacağı ve devletin borcunu artırmaktan başka ise yaramayacağı gerekçesiyle sert muhalefet ediyordu.
Daha sonra tasarının daha da genişletilmiş 937 milyar dolarlık versiyonu, Kongrenin üst kanadı Senatoya sunuldu. Ancak Senatodaki Cumhuriyetçiler, tasarıya, yeni iş imkanları sağlamayacağı ve devletin borcunu artırmaktan başka ise yaramayacağı gerekçesiyle sert muhalefet ediyordu.
Tasarının uzun tartışmalarla engellenmeden geçmesi için 100 üyeli Senatoda 60 oy gerekiyor. Demokratların ise, halen Senatoda Cumhuriyetçiler önünde 41’e karşı 58 sandalyelik üstünlüğü bulunuyor.
Demokratların eksik birkaç oyunun Cumhuriyetçilerce tamamlanması için son iki gündür yoğun temaslar yürütülüyordu. Sonunda Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerin ılımlı senatörlerinin yaptığı toplantıların ardından uzlaşma sağlandığı ve 3 Cumhuriyetçi senatörün Demokratlarla oy kullanmayı kabul ettiği açıklandı. Bu uzlaşmayla Demokratların 60 sayısını bulması veya aşması bekleniyor.
Anlaşmaya varmak için, Cumhuriyetçi senatörlere taviz olarak 937 milyar dolarlık paketin miktarının, 100 milyar dolardan fazla azaltıldığı belirtildi. Bazı yetkililer, Senatodaki yeni paketin değerinin 780 milyar dolar olduğunu söylerken, bazıları da 827 milyar dolar rakamını telaffuz etti.
Uzlaşmacı Cumhuriyetçi senatörlerden Susan Collins, “Amerikan halkı bizim bir arada çalışmamız istiyor, partiler temelinde bölünmemizi değil” dedi.
Bu gelişmenin ardından tasarının Senatoda gelecek iki-üç gün içinde oylanması bekleniyor.
Teşvik paketi, anahatlarıyla, devletin yapması öngörülen ve istihdam yaratması umulan büyük altyapı harcamalarıyla bazı vergi indirimleri ve kesintilerinden oluşuyor.
Yorum
-
FMIZP "BRUT %95,61093 NET %81,26929" oranında temettü vereceğini açıklamış. Bu da TL bazlı hisse başına Brüt 0,95 TL, net: 0,81 tl temettü vereceğini ifade ediyor.hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhocam hafta sonu bırara fmızp bakarmısınız bıde daha önce belırttıgınız gubrf ii ce olgunlastı galıba...
fmzıp takıp lıstenızde yok ama rıca etsem bır göz atmanız derın bır yaram var da benım onla hesaplasma vaktı geldı gıbı gelıyor bana tesekkurler
İMKB'de işlem gördüğü 06.02.2009 kapanış fiyatı olan 7,55.
Yorum
-
FMIZIP; Dolaşımdaki hisse sayısının azlığı ve %14 ünün halka açıklığı teknik analizi zorlaştırır. Kısacası bu tür hisselerde teknik analiz pek sağlıklı sonuç vermez. Hisse sektöründeki diğer hisselere göre pahalı.hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhocam hafta sonu bırara fmızp bakarmısınız bıde daha önce belırttıgınız gubrf ii ce olgunlastı galıba...
fmzıp takıp lıstenızde yok ama rıca etsem bır göz atmanız derın bır yaram var da benım onla hesaplasma vaktı geldı gıbı gelıyor bana tesekkurler...
sagolun ayrıca verdıgınız bılgılrden dolayı tesekkurler
7.30 ve 6.90 stop olarak düşünülebilir, 7.70- 8.10 dirençleriBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
Cemts; Cuma günü alım yönlü izlemeye almıştım, ne ki satışlar sonrasında beklediğim seviyeyi geçemedi. Bir süre 0.66-0.72 kademeleri arasında işlem görmeye devam edecek gibi görünüyor.Polat Aksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMerhabalar Mesutc hocam cemtas'da hedef ne olur acaba düzeltmelerini yapmış görünüyor satıcılar isteksiz kısa sürede bir sıçrama yapabilir ama sizin de önerdiğiniz gibi nereye kadar olur sizce? teşekkürler şimdiden iyi çalışmalar...Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
Alkim ve Koza biraz bekletecek diye düşünmüştüm ama anlaşılan onların da beklemeye tahammülü kalmamış ;=)Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
Amiralde demek istemissiniz sanirimMESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGarantide 3.80 den yazilan alimlar gelmis oldu. 3.80 e yogun satis gelmis olmasina ragmen kademe dusurulemedi...
Yorum
Yorum