Geçmiş Olsun Mesutc. Inşallah Istirahat Ettiğiniz Takdirde şifa Bulabileceğiniz Bir Rahatsizliktir. Diğerlerinden Olmasinda...
M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
GUBRF; Rahmetli Barış Manço'nun kol düğmeleri şarkısındaki nakaratı söylüyor gibiyiz gubrf ile.. Benim gibi...
Cavlağı çekmekten yırtmış, nekahatten yeni kurtulmuş, hızlı gitmem, ama kaybettirmem modunda...
Geçen hafta yaptığım analiz çerçevesinde en düşük 6.35 seviyesini test eden hisse, cılız ve utangaç da olsa 5.70 ve 5.80 seviyelerini test ederek dönmüş. Göstergeleri hala tam olgunlaşmış değil.
5.50-5.60 aralığından alım yönlü düşünmek mümkün. 5.95-6.00 ilk direnç seviyesi, 6.35-6.40 ikinci direnç seviyeleri
5.35 ve 5.20 seviyelerini destek ve stop seviyesi olarak düşünmekte fayda var.
Not; Mesajları yanıtlamamak olmaz, ama daha önce de belirttiğim üzere artık son olsun, zamanım olmuyor; ben sadece eğer beğendiğim hisse olursa paylaşmak, yazmak istiyorum. Anlayışla karşılanmasını rica ediyorum.
Not 2; Özel mesaj yoluyla hisse analizi yapmamı isteyen arkadaşlar oluyor, bunu bilmediğim özel durum açıklamaları haricinde özel mesaj yoluyla hisse analizini şık bulmadım, mümkün olduğunca yapmadım. Neden aöık mesaj yoluyla alaniyet ve şeffaflık olmasın ki hisse analizlerinde anlamış değilim. Sonuçta hatalı bir analiz, yordama varsa, paylaşılmış ve düzeltme fırsatları oluşmuş olur.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
25/01/2009MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterFONFK: 4.19 seviyesi kv trend desteği durumunda. 4.04-4.06 seviyeleri stop olarak düşünülebilir. 3.78-3.75 bölgesi kesin stoplos olarak düşünülmek koşuluyla, 4.48-4.52 seviyeleri ilk direnç bölgesi 4.70 diğer direnç seviysi olarak düşünülebilir. Hissesin dolaşımdaki işlem gören hisse sayısının az olması, hissenin daha aşağılara düşürülmek istenmediği kanısını uyandırıyor. 4.35 seviyesinin geçilmesi ilk hızlı hareketi beraberinde getirir. 4.70 seviyesinin geçlmesi ise hızına büyük ivme kazandırır ancak bu seviyeyi kv de geçebilecek gücü henüz görünmüyor.
Belirtiğim 2.70 seviyesini ivmesini hızlandırarak 2.76 seviyesini görüp tavan yaparak güne başlayıp kırmak istese de, düşüncem değişmiş değil... Karar yatırımcınınBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
Düşen piyasada yükselen hisseler sığ senetlerden çıkar. Bu havada ben yükselmeyeceksem kim yükselmeye aday olabilir ki havasında; belki de haklı, ne de olsa arkasında güçlü bir marka var. Beni de ikna etti ısrarı, 3 kez çözülen tavan fiyatı 2.76 dan işlem görmekte.MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster25/01/2009
Belirtiğim 2.70 seviyesini ivmesini hızlandırarak 2.76 seviyesini görüp tavan yaparak güne başlayıp kırmak istese de, düşüncem değişmiş değil... Karar yatırımcınınBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
alıntıdır
02.02.2009 10:20:25 - ARZU ODABAŞI
IMF anlaşması konusunda bazı pürüzlerin bulunduğuna yönelik endişeler ile son gelen makro veriler ve bilançolarla küresel ekonomik görünüme yönelik artan endişeler bu aşamada hisse senetleri piyasasında yükselişin ivme kaybetmesinde etkili olurken bu hafta dikkatler Salı günü açıklanacak TR enflasyon rakamları, Avrupa Merkez bankası toplantısı ve Şubat ayı ortasına kadar devam etmesini beklediğimiz IMF ve ABD'deki paketlere odaklanmaya devam edecek.
Bu paralelde kısa vadeli düzeltmenin devam ettiği hisse senetleri piyasasında endeksin 22 günlük ortalama (25,500) etrafında tutunma çabasını önem kazandığını düşünüyoruz. Kısa vadede 25,300 aralığını güçlendirmek üzere hareket etmesini beklediğimiz endekste 24,800 2cil kv destek; 26,100 ve 26,700 kv direnç seviyeleridir.
Yatırımcıların direnç seviyelerinde satışa yönelmek üzere geri dönüşlerde oluşan kv destek seviyelerinde kv alıma yönelmelerini tavsiye ederiz.
Yorum
-
Yukarıdaki mesajda fiyat seviyelerini sehven aceke mesaj yazma telaşı ile yanlış yazmışım, uyaran olmadığına göre; ya sözü edilen hissenin adı biliniyor ve uyarma gereği duyulmuyor, ya da okuyanı yok mesajın..MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDüşen piyasada yükselen hisseler sığ senetlerden çıkar. Bu havada ben yükselmeyeceksem kim yükselmeye aday olabilir ki havasında; belki de haklı, ne de olsa arkasında güçlü bir marka var. Beni de ikna etti ısrarı, 3 kez çözülen tavan fiyatı 2.76 dan işlem görmekte.
Olsun diyerek düzelteyim, ilk olarak geçen hafta yorumladığımız ve devamında uyarı niteliğinde yazılan mesajda sözü edilen hissenin, fonkfk hissesi olduğu sanırım bir önceki mesajlardan bilinir, 4.76 seviyesinde 1.seans tavan seviyesi oluyordu aynı zamanda uyarma gereği duyduğum hissede önce yanıldım, ama hatamı talafi etmekte geç kalmadığımı düşünüyorum. Uyarım sonrası tavan tekrar çözülmüş ve 3 kademe aşağı salınarak alım fırsatı vermişti. 2. seans 5.10 seviyesine atak yapan fonfk şu an 5.02 seviyesinden işlem görmekteBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
a.s, hisse incelemeye zamanım kalmıyor, belirtmiştim önceki mesajlarda, üzgünüm.habag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterselamaleykum mesut hocam..
acaba boyner hakkında yorum almam mümkünmü..
teşekürler hocam, saygılar.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
ve... 2. SEANSTA TAVAN FONFK... 5.22 SEVİYESİNDENBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
Sabah 1. seansta piyasaya rağmen efeleneceğini anlamıştım zaten; efelenen hisseye efelenmek olmaz; karar değiştirdiğimi belirtmiştim ben de...MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDüşen piyasada yükselen hisseler sığ senetlerden çıkar. Bu havada ben yükselmeyeceksem kim yükselmeye aday olabilir ki havasında; belki de haklı, ne de olsa arkasında güçlü bir marka var. Beni de ikna etti ısrarı, 3 kez çözülen tavan fiyatı 2.76 dan işlem görmekte.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
ya sayın mesutc okudum bunu ama anlamadıgım ve senedide çözemedigim ve sizinde diyaloglara çok taraf olmadıgınızı gözlemledigimi düşündügümden nedir bu hisse demedim,adam benden iyi biliyo bu işi 2.76 yazdıysa öyle takip ettigi bişeydir önermesine inanmayı tercih etmiştim...
velhasıl kelam,okunuyorsunuz..her şey olacağına varır..
Yorum
-
alındım
aynen bende okudum hiç bir sey anlamdım.daha öncekı mesajlara baktım tekfk yazmıs sonra tekrar yanlıs hızze analızı yaptım yazıp kapatmıs,epey dusundum sabah acab hangısı dıye , bende dedım heralde yanlıslıkla bırseyler karalarken karısmıs. velhasıl bu sent sızı okuyan kımseye kısmet degıl mıs olsaydı zaten sız hemen farkeder mılletıuyarırdınız.
bırde daha oncekı ayanı bununla yanı donemde 25.01 tarıhınde belırttıgınız gubrf sormustuk sıze hatırlarsanız durmu ne dıye ...
tesekkurler nasıp degıl işte nasıp olsa gubrf yerıne bunu sorardım dedıgınz olgunlıga geldı dıye
Yorum
-
hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteraynen bende okudum hiç bir sey anlamdım.daha öncekı mesajlara baktım tekfk yazmıs sonra tekrar yanlıs hızze analızı yaptım yazıp kapatmıs,epey dusundum sabah acab hangısı dıye , bende dedım heralde yanlıslıkla bırseyler karalarken karısmıs. velhasıl bu sent sızı okuyan kımseye kısmet degıl mıs olsaydı zaten sız hemen farkeder mılletıuyarırdınız.
bırde daha oncekı ayanı bununla yanı donemde 25.01 tarıhınde belırttıgınız gubrf sormustuk sıze hatırlarsanız durmu ne dıye ...
tesekkurler nasıp degıl işte nasıp olsa gubrf yerıne bunu sorardım dedıgınz olgunlıga geldı dıye
Analizini yapıp yayınladığım hisselerin sorumluluğunu aldığımı hissediyorum ve takibimde olmamasına rağmen sistemime kaydedip, gerekeli alarmlarımı kuruyorum; gereken zamanda uyarabileyim düşüncesi ile.
1160 nolu mesajım, yani 1 sayfa önceki mesajda daha önceki analizlerimden olan fonfk analizini alıntı yapıp altına yazmıştım düşüncelerimi 1. seansın ortasında. O esnada mesajda fiyat yanlış yazılmış acele ile. Hisseyi elinde tutan ve bana inanıp analiz yaptıran arkadaşa ve elinde tutanlara yardımcı olmaktı amacım. Bir yargıya varmıştım sonuçta ve sorumluluğu ağırdı bu nedenle bir taraftan hisseyi gözaltında tutup hızla tekrar incelediğimde, işlem kalitesinin artığını gözlemledim, uyarmak ve bir önceki mesajımda 4.70 seviyesini geçemeyeceğini düşündüğümü belirtiğim yargımda yanıldığımı yazmam gerekiyordu, 1160 nolu mesajı alıntıladım. Siteye aşinasınız, topiğede. 1160 mesajda fiyatın yanlış yazıldığı aşikar zaten. Alıntı yaparken aynı yanlışlığı sürdürmüşüm. Ama hissenin hangisi olduğunda şüphe olmamalı siteye yabancı olmayanlar için.
Ayrıca AL-SAT ifadeleri yasal açıdan suç. Ben de mesajımda, beni ikna etti yükseleceğine diyerek düşüncemi açıkladım. Hızlı işlemler esnasında hızlı cümle kurmak ve yasalara uymak ve yazıya dökmek zorundayım, kaldı ki bir de kendim işlem yapıyorum kalan zamanda ;)
Bir önceki hafta FONFK yerine TEKFEN hissesini analizini yapmışım, o zaman belirtmiştim. belirtilen fiyatlardan, İMKB30 hissesi olduğundan sözedilmesinden o hissenin FONFK değil TKFEN hissesi olduğu kolay anlaşılır zaten. Eğer borsa ile ilgilenmeniz çok yeni değilse.
Bu tür yanlışlarımda veya anlamadığınız hisse yorumlarında sormanızda sakınca yok. Benim minimum 30 dakç yı bulan hisse analizine zamanım olmuyor. Yoksa 1 cümlelik açıklama yazmaya zaman buluruz elbette.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
Yorum