M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • carizzm
    Tecrübeli
    • 16 Mayıs 2008
    • 317

aklımızda bulunsun

PAZAR

Hisse

Yorum

Trading Notu

AEFES:Tahta 12.10 seviyesinin üzerinde tutundu... Buradan 12.50+ hedeflenen alımlar denenebilir... 12.10 stop...
    **

AKBNK:Tahta net ikili zirve oluşturdu... Seri düşebilir... Uzak durulmalı...
    *

AKGRT:Tahta bu hafta yeni zirve deneyerek gücünü gösterdi... Perşembe düzeltmesi sertti ama bir miktar yukarı gelebilir... 3.86 stop...
    **

ANSGR:Düzeltme aşamasında... Sadece izlenmeli...
    *ASYAB:Omuz Baş Omuz formasyonu oluşturdu ve çok tehlikeli bir görüntüye büründü... Sert düşebilir...
    *BAGFS:Tahta pozitife meylediyor ama dirençleri aşamadı... Bir süre izleyelim...*
    *BIMAS:Tahta hala çok kuvvetli... 52.00 üstü tutunursa kısa vadeli alım denenebilir... Burası aynı zamanda stoptur...***
    DOHOL:Trading için uygun değil...*

ENKAI:Tahta 5.00 üstü tutunursa alım denenebilir... Burası aynı zamanda stoptur... Fazla ısrar etmeyip 5.25 civarı satıcı olunabilir...
    **

EREGL:Formasyona benzer bir görüntü var... Risk çok yüksek... Uzak durulmalı...
    *

GARAN:Tahta zayıfladı... Uzak durulmalı...
    *

HALKB:Sert düzeltti ve alıcıyla karşılaşmadı... Tepki verse de aldatıcı olacaktır... Uzak durulmalı... Formasyon da net...
    *

ISCTR:Trendini bozdu ve düzeltmesinde alıcıyla karşılaşmadı... Tepki verebilir ama aldatıcı olacaktır...
    *

KCHOL:Bir holding şirketinin basılması tahtayı çok kötü etkiledi... Cuma alıcı da geldi gibi gözükmekle beraber, bu tarz haberler riski çok arttırır... Sadece izlenmeli...
    *

KRDMD:Tahta zayıfladı... Düzeltme yapmadan rahatlamayacak gibi... Uzak durulmalı bir süre...
    *

PETKM:5.85 kırdığı taktirde mini bir düzeltme yapacak... Şimdilik izlenmeli...
    *

SAHOL:Tahta düzeltme hazırlığında... Sadece izlenmeli...
    *

SISE:Tahta 1.31 üzerinde tutunursa mini bir tepki verebilir... Burayı kırdığı an trendi değiştirecektir...
    *

SKBNK:Düzeltmesinde henüz tutunmadı. Sadece izlenmeli...
    *

TAVHL:Formasyon oluştu ve düşüşe hazırlanıyor... 3.82 kırıldığı an seri düşüş gelebilir...
    *

TCELL:Kağıt zirve oluşturdu ve 8.20-8.25 seviyesi aşılamadığı sürece önce 7.85 test edecek, kırdığı taktirde de 7.50'ye gidecektir...
    *

TEBNK:Tahtanın düzeltmesi halen sonlanmadı... Sadece izlenmeli...
    *

THYAO:Tahta 9.20 üzerinde tutunduğu taktirde 9.70 zirvesini deneyecek... Buranın aşılması çok zor olmayacaktır...

TKFEN:4.02 üzerinde tutunursa, 4.50'yi deneyecektir...
    **

TOASO:Tahtanın düzeltmesi bu hafta sadece izlenmeli...
    *

TSKB:Tahta kanal desteğine gevşedi... 1.02'de tutunursa sert bir tepki verebilir...
    **

TUPRS:Petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle çok güçlü... 19.30 üstü tutunursa, tekrar son zirvesini deneyecek...
    **

VAKBN:Tahtada 1.98 son destektir... Burası üzerinde tepki gelebilir, ama kırıldığı an tahta çöker...
    *

YKBNK:Formasyon oluştu ve tahta sert düşüşe hazırlanıyor... Uzak durulmalı...
    *

Yorum

• mehmetayhan
      Demirbaş
      • 23 Temmuz 2008
      • 1850

mesut hocam hiç ses vermez dargınmıyız bilelim

Yorum

• yusuf79
        Tecrübeli
        • 25 Mart 2009
        • 517

EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sabahki hareketsizligi sinir etti beni.... Bekle bekle bi halt yok... Tektu icin deli diyen Simurg hocayi aramisti o an gözlerim fikrini almak icin ama onunda isleri vardi o an soramadim... 1,15´ten verip baska kagida gecmistim...

Akabinde 10-15 dakika ekran basindan kalkayim demistim geldim gördümki 1,19 görmüs... Heyvan...
        Sevgili Edy,kaderimiz aynı,satarım yükslir,bi alt kademeden yazarım yükselir üst yazarım düşer..acaba borsada yeniyim diye heyecan mı yapıyorum diyorum kendi kendime..kasım bir, bugün 2 ..

Yorum

• EDY
          Yasaklı
          • 15 Aralık 2008
          • 1381

yusuf79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sevgili Edy,kaderimiz aynı,satarım yükslir,bi alt kademeden yazarım yükselir üst yazarım düşer..acaba borsada yeniyim diye heyecan mı yapıyorum diyorum kendi kendime..kasım bir, bugün 2 ..
          Daha az önce KeyKafeye söyle bir yazi yazmistim..

EDY Nickli Üyeden Alıntı
          Bu ortamlarin cömezi sayilirim ama dediklerinizi az cok algilamistim...

En kolay savunma sistemimi ise globalin aktif oldugu senetlerde herhangi bir geri cekilmede stoplossumu cok yakin tutmakta bulabiliyorum ancak...

Aksi taktirde paralar bunlar adami....

Acemilik belki... Yalniz kimin elinin kimin cebinde oldugunu bilmedigimiz bu ortamlarda yok olup gitmemek icin b u savunma sisteminden simdilerde vazgecemem... imkansiz...

Bazen... Bakiyorum bazi kagitlarda sahane kar marji var görüntüsü oluyor... Senede bakiyorum SIG... Yemiyor... Az olsun öz olsun tanidigim senetlerde islem yapayim diyorum...

Allah razi olsunki Sn mavilimin öz sermayesi az diyerek analizini bile yapmadigi bazi senetler var... Asla portföyüme almiyorum... Gerek yok...

Yorum

• mavilim
            Kadrolu
            • 15 Şubat 2009
            • 5026

bir sağ omuz hareketine giriştim
            2.23den rysas aldım.. becermezsem sağ omuzun kurbanı olurum..

Yorum

• MESUTC
              KEYFE KEDER YAZAR
              • 22 Mayıs 2008
              • 4444

mehmetayhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              mesut hocam hiç ses vermez dargınmıyız bilelim
              O ne demek ortağım, dargın olmak için bir neden mi var
              Ben keyfe keder yazarım demiştim ya en baştan
              Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• carizzm
                Tecrübeli
                • 16 Mayıs 2008
                • 317

boş bir vakitte dikkatle okunmasını tavsiye ederim

Spekülatörlerin Altın Kuralları:
                Borsa deneyimi yüz yılı aşan Amerika'da yapılan araştırmalarda, spekülatörlerin başarı oranı tahminlerin aksine çok düşük görünüyor. Spekülatif hareketlerden başarılı çıkanların oranı sadece %25. Bu gruba girenlerin kazançları ise oldukça yüksek. Bir başka araştırma, başarısı devamlılık gösteren spekülatörlerin bazı ortak kuralları olduğunu ortaya koymuş. Orada olduğu gibi, İstanbul Borsası'nda da geçerli olacak önemli kuralları hep hatırlamak gerekir.
                1) Riskinizi önceden sınırlayın. Spekülasyona ayıracağınız parayı kaybedebileceğinizi önceden kabullenin. Başka bir amaç için biriktirilen paralarla yapılan spekülasyonlarda, alınan kararların sağlıklı olmadığı gözleniyor. Başarılı alım/satım kararları için zihnin bağımsız olması gerekir. Kararların, kaybetme korkusu altında verilmesi hatalı sonuçlar doğurabilir.
                2
                2) Kendi kendinizi tanıyın. Spekülatif hareketlerde duygulara hakim olmak gerekir. Eğer girdiğiniz bir pozisyon gece uykularınızı kaçırıyorsa, o pozisyonu mutlaka kapatmalısınız. Borsalarda olaylar çok çabuk geliştiği için, pozisyon almış kişiler günlük olayların etkisinde kalmamalıdır.

3) Küçük başlayın. Borsada tecrübeniz yoksa, ilk alışlarınızı küçük miktarlarda ve fazla hareketli olmayan hisselerde yapın. Bu işe ilk defa başlıyorsanız, hareketli hisselere girmeden önce, alım/satımdaki zamanlamanın önemini kavrayın.

4) Ara verin. Hergün yapılan alım satımlar, kişinin karar verme yeteneğini köreltebilir. Başarılı spekülatörler, hatalı kararlarının artmaya başladığını hissettiklerinde, borsayı unutup tatile giderler.

5) Seans içinde karar vermeyin.Kararlarınızı etkilenmeyeceğiniz bir ortamda verin. Seans anında, görüşlerinize ters düşen hareketlerin planlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Daha önce düşünmediğiniz yeni fikirler oluşturmayın. İyice incelemeden yapılan hareketlerin genellikle zararla sonuçlandığı gözlenir.

6) Çoğunluğa uymayın. Yapılan istatistikler, çoğunluğun her zaman yanlış düşündüğünü göstermiştir. Herkesin bildiği fikirlerden, haberlerden kaçının. Bazı istatistik büroları, bankalar ve aracı kurumları arayarak borsa hakkında görüşlerini düzenli olarak sorar. Bu görüşler iyimserlik yüzdesi olarak her hafta yayınlanır. % 85'in borsayı çok iyi görmesi, düşüş belirtisi olarak kabul edilir. İyimserliğin % 25'in altına düşmesi ise, yükseliş belirtisidir.

7) Kendi fikrinizle, başkalarının fikrini birbirinden ayırın.Kendi kararlarınızı verdikten sonra, başkalarının sizi etkilemesine müsaade etmeyin. Dış görüşlerden etkilenirseniz, sürekli karar değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Çevrenizde herzaman sizi ikna edecek mantıklı sebepler olabilir. Kararınızı değiştirirseniz, daha sonra ilk kararınızın daha doğru olduğunu göreceksiniz.

8) Emin olmadığınız zamanlarda işlem yapmayın. Kendinizi hergün alım/satım yapmak zorunda hissetmeyin. Başarılı sonuca ulaşabilmek için disiplinli olmanız ve sabırla iyi fırsatları beklemeniz gerekir. Bir pozisyona girmişseniz sonucunu bekleyin. Şüpheleriniz varsa, pozisyonunuzu kapatıp kenara çekilin.

9) Serbest fiyatlı emir vermeyin. Kısa vadeli alım satım yapan spekülatörlerin serbest fiyatlardan kaçınması gerekir. Limitli fiyat emirleri kullanmak daha doğrudur. İnandığınız hissede bir kaç basamak ucuz alma hesabı yapmayın.

10) Aşağı doğru ortalama yapmayın.Önceden aldığınız bir hisse ucuzlayınca ek alımlar yaparak maliyetlerinizi düşürmeye çalışmayın. Aşağı giden fiyatlarda hiç bir zaman ortalama yapılmaz. Eldekilerin satışı daha doğrudur.Yükselen fiyatlarda ek alım yapılması mümkündür. Bunun da piramit gibi kademeli olması gerekir.

11) Yüksek miktarlardaki alımı tek fiyattan yapmayın.Büyük portföyler için yapılan alımı, bir kaç güne ve değişik fiyatlara yayın. İlk alım yapıldıktan sonra hareketin doğru olup olmadığını gözleyin. Pazarın yönünde aksi bir değişiklik yoksa alıma devam edin.

12) Kaybeden bir pozisyona hiç bir zaman ek alım yapmayın. Kendinize ve aldığınız hisseye ne kadar güvenirseniz güvenin, eğer zarar ediyorsanız ek alım yapmayın. Aldığınız hissenin düşüyor olması, sizin piyasanın yönüne uyum sağlayamadığınızı gösterebilir. Maliyet düşürme çabası pozisyonu daha da kötüleştirir.

13) Zararı kesin.Piyasa sizin düşüncenize ters hareket ediyorsa, hata ettiğinizi kabul edin. Zararın neresinden dönülse kardır. Borsaya yeni girenlerin başarısız olmalarındaki en büyük etken, hata yapmış olabileceklerini kabullenmemeleridir. Piyasa istediğiniz yöne dönsün diye beklemek yerine, pozisyonu zararla kapatmak disiplin ve irade gerektirir. Başarının sırrı buradadır.

14) Zararı sevin.Zarardayken satış yapmak çok zordur fakat zararı sevmeyi öğrenmelisiniz. Çünkü zarar, karın kardeşidir. Onurunuzu zedelemeden zarar etmeyi kabullenirseniz, zararınız sınırlanacak ve başarınız artacaktır.

15) Beklenenin tersini yapın.Piyasada beklenen bir olayın, beklenen reaksiyonu görmemesi al/sat sinyalidir. Beklenen olumlu bir haberin açıklanmasından sonra fiyatlar hala yükselemiyorsa, düşüş olacaktır. Olumsuz olay ve haberler piyasayı aşağı doğru etkilemiyorsa, yükseliş olacaktır.

16) Tepe ve dipnoktalardan kaçının.Alçalan trendde fiyatın her yukarı çıkışı, trendin o seviyeden değişeceğini göstermez. Her dönüş noktasında, burası en düşük yerdi diye alım yapmak size çok pahalı bir ders olabilir. Tepe ve dip noktaların kendilerini ispat etmelerini beklemek daha az zararlıdır. En tepede satmak, en dipte almak çabasında olmayın.

17) Söylentiyi alın, gerçeği satın.Eğer bir hisse senedi için olumlu söylentiler yayılmaya başlıyorsa alın. Söylentilerin kesinleştiği anlaşılınca satın. Söylentiler ilk duyulduğunda hisseye talebi arttırır. Dedikodular resmiyet kazandığında fiyat zaten yükselmiştir. Satış yapın. Satış yaparak mutlaka karı realize edin.

18) Çok kısa vadede oluşan karı alıp, hisseden uzaklaşın.Bazen satın aldığınız hisse, birden hiç beklemediğiniz kadar hızlı yükselmeye başlar. Yükselişin hep aynı tempoda devam edeceğini sakın düşünmeyin. Satış yaparak mutlaka karı realize etmelisiniz.

19) Küçük hesaplar yapmayın. Seçtiğiniz hissenin yükseleceğine gerçekten inanıyorsanız, ucuz almaya çalışmayın. Piyasa fiyatının 100 lira altında almaya çalışırken, hisseyi kaçırabilirsiniz. Birkaç kademe ucuz almaya çalışmak bazen çok önemli fırsatların kaçmasına sebep olur. Kararlı olun. Karar verdiğiniz zaman beklemeyin, uygulayın.

20) İçinde bulunduğunuz trendleri izleyin.Fiyat trendi en iyi dosttur. Bir hissenin uzun vadeli trendi, orta vadeli trendi ve kısa vadeli trendi hakkında bilginiz olmalıdır. Bazen biri yukarı diğeri aşağı doğru olabilir. Hangi zaman diliminde spekülasyon yapmak istediğinizi tayin etmelisiniz.

21) Trend dönüşlerini kollayın.Bazı spekülatörler, alım/satım kararlarını oluştururken, dikkatlerini bu noktaya toplarlar. Fiyatın trend çizgisi dışına çıkması ve orada kendini ispat etmesi çoğunlukla trend dönüşünü ortaya koyar. Yükselen çizginin aşağı doğru geçilmesi sat, alçalan çizginin yukarı doğru geçilmesi al sinyali sayılır.

22) Fiyat hareketleri ile birlikte işlem miktarlarını da izleyin.Fiyat ile işlem miktarının birlikte artması alış sinyalidir. Yükselişin devam edeceğini gösterir. Fiyat azalırken, işlem miktarının artış göstermesi satış işaretidir. Kararsız fiyat hareketlerinde işlem artıyorsa, fiyatın yönü belli olana kadar bekleyin.

23) Pazarın değişen momentumuna bakın. Eğer borsa hergün yükseliyor fakat yükseliş hergün daha azalıyorsa, bu piyasanın aşağı döneceğini gösterir. Momentum zayıflamaktadır. Borsa günlerdir düşüyor fakat düşüş hızı gittikçe azalıyorsa, yön değiştirme zamanı yaklaşmaktadır. Piyasanın momentumu artmaktadır.

24) Kuvvetli hareketlerin ardından düzeltme geleceğini unutmayın.Bir hisse kısa zamanda çok hızlı yükselmişse, alım için gerilemesi beklenmelidir. Bazen bu gerileme toplam yükselişin % 60'ına varabilir. Hızlı bir düşüşte satış kararı alındıysa, düzeltme yaparak fiyatın biraz yükselmesi beklenir.

25) Alım/satım kararlarınızı o günkü fiyata dayandırmayın. Fiyat çok düştü, artık düşmez veya çok yükseldi artık yükselmez sanmayın. Fiyatların alt ve üstüne kendiniz sınır koymayın. Çünkü fiyatlar sınır tanımaz. Birkaç senede hiç ummadığınız kadar yükselebilir veya alçalabilir.
                Kaynak: Borsa'da Teknik Analiz

Bol kazançlar dileğiyle.

5. MADDE ÜSTADLARIMIZIN TAVSİYELERİ DOĞRULTUSUNDA DEĞİŞEBİLİR.

Yorum

• mavilim
                  Kadrolu
                  • 15 Şubat 2009
                  • 5026

EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Daha az önce KeyKafeye söyle bir yazi yazmistim..

Acemilik belki... Yalniz kimin elinin kimin cebinde oldugunu bilmedigimiz bu ortamlarda yok olup gitmemek icin b u savunma sisteminden simdilerde vazgecemem... imkansiz...

Bazen... Bakiyorum bazi kagitlarda sahane kar marji var görüntüsü oluyor... Senede bakiyorum SIG... Yemiyor... Az olsun öz olsun tanidigim senetlerde islem yapayim diyorum...

Allah razi olsunki Sn mavilimin öz sermayesi az diyerek analizini bile yapmadigi bazi senetler var... Asla portföyüme almiyorum... Gerek yok...
                  Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak evladır..
                  öz sermayesi eksi olan senetlerin,grafiklerine bakmadığım gibi
                  datalarını bile sildim...

Yorum

• carizzm
                    Tecrübeli
                    • 16 Mayıs 2008
                    • 317

GOLDS işlem hacminde 10. sıraya çıktı hem fiyat artışı, hemde işlem hacminde artış var ,bu şekilde giderse iyi olur.

Yorum

• mavilim
                      Kadrolu
                      • 15 Şubat 2009
                      • 5026

alctl 1.73 tek tuş oldu

Yorum

• EDY
                        Yasaklı
                        • 15 Aralık 2008
                        • 1381

Kozaa´da elinde 2,188 bin alis görünen Hsb´nin maliyeti 3,059 göründügü halde 3,04 kademesine kafadan cakti....

Buyur burdan yak simdi... Al gülüm ver gülüm heee..

Yorum

• MESUTC
                          KEYFE KEDER YAZAR
                          • 22 Mayıs 2008
                          • 4444

carizzm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Spekülatörlerin Altın Kuralları:
                          5) Seans içinde karar vermeyin.Kararlarınızı etkilenmeyeceğiniz bir ortamda verin. Seans anında, görüşlerinize ters düşen hareketlerin planlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Daha önce düşünmediğiniz yeni fikirler oluşturmayın. İyice incelemeden yapılan hareketlerin genellikle zararla sonuçlandığı gözlenir.

5. MADDE ÜSTADLARIMIZIN TAVSİYELERİ DOĞRULTUSUNDA DEĞİŞEBİLİR.
                          Sn Carizm,
                          Nacizane ben düşüncemi paylaşmak isterim, her ne kadar üstatlara topu atmış olsanız da..
                          Yolda yürürken sakız, çocuğunuza şeker almak iiçin dükkan dükkan gezip fiyat araştırması yapar, bir gece önceden alım stratejisi düzenler misiniz
                          Oldum olası hazır reçeteleri sevmem, ama bu içeriklerinde doğruluk payı olmadığını da göstermez. Herkesin duygu ve zeka yönetimi farklıdır.

Kemal Sunal filmlerinin birinde Kemal Sunal günlerce Kız tavlamanın Altın Kuralları kitabını ezberler, bilinir, her seferinde kafasına çantayı, poposuna tekmüğü yer
                          Herkes
                          KV, OV UV alımlar için geçerli olan yukarıdaki madde trade için bir ölçek zordur. Ekrana süşen bir haber anında, gelen alım dalgası sonrasında hızlı karar vermek zorunda kalırsınız...
                          Hızlı karar alma becerisi de kişiden kişiye değişir...
                          En iyi strateji...
                          Bence, kişinin yatırım perspektifi, beklentisi, vadesi, nakit durumu, duygusal zeka yönetimi, bilgi birikim setini tanıması vb faktörlerin bir arada değerlendirilmesi sonucunda zamanla kendine özgü oluşturacağı stratejidir.
                          Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• zamanlama
                            Speedy Trader
                            • 24 Mayıs 2007
                            • 109

Alcatele tekstil geldi son 1 aydan 570bin mal toplamış altları 100er bin alışla doldurdu bakalım ne olcak.

Yorum

• marakes
                              Bağımlı
                              • 15 Mayıs 2008
                              • 0

mahallenın eskımıycek kadar yenı delisi bgc gaan da 2 mılyon lot aldı 2 hamlede..
                              Kazanan arkadaslara sukunet ve alçakgönüllülük,kaybedenlere de umut ve metanet diliyorum herşeyden önce.böyle hızlı ortamlarda herkesin gergin olabilecegi unutulmamalı,yapılan yorumlarda öncelıkle empati faktörü gözönüne alınmalıdır.

Yorum

• levent martı
                                Kıdemli
                                • 06 Eylül 2008
                                • 4782

bugün cuma,,
                                bu güzel vakitlerin,,
                                güzel ve bereketli geçmesi dileğiyle,,
                                cumanız mübarek olsun................
                                “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

Yorum

Working...
                                X

Debug Information