M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • özcan54
    Aktif
    • 24 Nisan 2008
    • 122

herkese sağlık ve kazanç diliyorum.

Yorum

• kaplumbaga83
      Yasaklı
      • 18 Mart 2009
      • 263

tüm forumdaşlara günaydınlar güzel günler

İMKB-100 endeksi dün günü 308 puan ve %0,88 değer artışıyla 35,169 puan seviyesinden tamamladı. Dün seans genelinde yaklaşık 800 puanlık bir bantta seyreden endeks 35,000 desteğinin üzerinde seyrini sürdürdü. Seans sonunda gerçekleşen işlem hacmi 2,5 milyar TL oldu.S&P’nin İngiltere’nin notunu düşürmesi ardından ABD’nin de notunun düşürülebileceği beklentisi ile yurtdışı piyasalarda kararsız bir seyir izlendi. Yurtiçinde IMF konusundaki belirsizlik devam ediyor. Teknik olarak destekler 32,500, 33,000, 33,500, 33,800, 34,400 ve 35,000 dirençler ise 35,400, 35,750, 36,100, 36,700, 37,000 ve 37,500 olarak izlenebilir. 35,000 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda, endeks 34,400 destek seviyesi altına geri çekilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde endeks 35,400-35,800 bandında seyredebilir.

İş Yatırım

Yorum

• hiram
        Bağımlı
        • 27 Kasım 2008
        • 783

"Çok olumlu raporlar geliyor" dedim. Piyasalarda yapılan anketlerde de uluslararası portföy yöneticileri son altı aydır hiç olmadığı kadar olumluya dönmüş durumdalar. "Kriz ha bitti ha bitecek" yorumları yapılıyor.

İşte beni bu havalar rahatsız ediyor. Madem herşey olumluysa buyursunlar alsınlar. Fakat, Dow jones endeksi 8.600'ü geçemedi. Şimdi kalkıp da, burayı geçemeyecek demiyorum fakat teknik analizdeki çok önemli bir kuralı vurgulamak istiyorum. Bu tür kanal hareketleri uzun süre devam etmez. Ya herkesin olumlu söylemine piyasalar uyar ve endeksleri hızla yukarı çekerek bu kanalları yukarı kırarlar, ya da çok sık olduğu üzere, olumlu hava yaratılarak kanal hareketi biraz daha sürdürülür ve bu süre içinde nasıl olsa hava olumlu diye düşünenlere mal satılır. Ardından da destekler aşağı kırılarak, "eyvah zarar ettim bari zararına satmayayım" diyen yatırımcılara mallar yıkılmış olur. Nasıl olsa O yatırımcılar aşağıda çok panikleyecekleri bir yerlerde satacaklardır. Son iki ayda ABD ekonomisi hakkında hiç kötü haber gelmedi mi? Elbette ki geldi. Fakat piyasalar yukarı gitti.

Sizlere daha önceki yazılarımda 22 bin ile 24 bin aralığından alım önerdiğim sırada "2-3 aylık süre içinde yüzde 15-20 kazanmak isteyenler alabilirler" mesajını vermiştim. Bu mesajı verme sebebim basitti. Kötü haberler gelmesine rağmen dow jones endeksi daha aşağılara gitmiyordu. Şimdi ise, aşağı dönüşün başlayacağının en önemli sinyali, çok olumlu bir haber gelmesine rağmen endekslerin bunu satış fırsatı olarak kullanması ve yukarı yönlü hareketini devam ettirmemesi olacaktır. Geçen hafta olumlu haberler vardı. Bankalar TARP'dan aldıkları paraları ödeyeceklerini açıkladılar ve o gün dow jones düşüşle kapandı. Şimdi herkes GM'nin batması ya da kurtulması haberini bekliyor. Eğer batarsa, korkmayın ama kurtarılırsa işte o zaman korkun, çünkü daha önce pozisyon alıp da elindekilerini birilerine satmak isteyenlere gün doğacaktır.

Bizim endekste bariz bir "işlem miktarı ve fiyat aykırılığı" oluştu. Yani artan işlem miktarları geçen iki haftada yükseliş değil, düşüş getirirken, azalan işlem miktarları yükseliş getirdi. Halbuki daha önceki haftalarda, artan işlem miktarları yükseliş, düşen işlem miktarları da düşüş getiriyordu. Dolayısıyla bu hafta kritik bir haftadır. Bu hafta eğer endeks 35.500'ün üzerinde bir kapanış yapıp daha sonra 36 bine doğru yol almamışsa, bu hafta, hisseleri nakde çevirmek için son hafta olacaktır diye düşünüyorum. Daha önceki yazılarımda sizlere 33 bin ile 35 bin aralığında kademeli satış önermiştim. Fakat şimdi alım önermiyorum ve altını çizerek vurguluyorum ki; şimdi 1000 veya 2000 puanlık daha yükselişe oynamak yerine, nakde geçip 2-3 ay beklemek daha akıllıcadır diyorum. Borsa konusunda bundan sonra Temmuz sonu veya Ağustos ortalarına kadar yorum yazmayacağım. Sadece şunu söyleyebilirim ki; eğer kafamdaki senaryoyu değiştirecek bir gelişme olursa yazarım
        YAŞAR ERDİNÇ

Yorum

• mehmet emin
          Tecrübeli
          • 19 Ağustos 2008
          • 303

herkese günaydın bol kazançlar
          'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'

MEDUM

Yorum

• mehmet emin
            Tecrübeli
            • 19 Ağustos 2008
            • 303

İş Yatırım (www.isyatirim.com.tr) Tarafından Hazırlanan
            Şirket Haberlerinin Değerlendirilmesi Raporu:
            "Turcas Petrol %99.96? sına sahip olduğu Turcas Gaz Toptan Satış
            A.Ş?nin ödenmiş sermayesini 15milyon TL?den 20milyon TL?ye ve
            %99.996?sına sahip olduğu Turcas Enerji Holding A.Ş?nin ödenmiş
            sermayesini ise 26milyon TL?den 80milyon TL?ye arttıracaklarını
            bildirdi.
            TUT -2% Potansiyel
            (TL) Geçerli Hedef
            Kapanış 3.42 3.37
            PD, mn 467 459
            HAO PD, mn 364 358

GÜBRE FABRİKALARI

Gubre Fabrikaları daha once de birçok kez uzun dönemli projeleri
            arasında fosfat kayası kaynaklarına sahip ülkelerde yatırım yapmak
            isteğini açıklamıştı. Buna paralel olarak şirket Tunus devleti?nin
            Tunus'un Kef bölgesinde Sra Ourtane adlı proje ile fosfat
            kaynaklarının yer aldığı bir madene yatırım yapılması için açtığı
            uluslararası bir önyeterlilik İhalesinde 3 şirketle birlikte
            önyeterlilik sağlamıştır. Şirket ilgili proje için teklif verilip
            verilmeyeceğine fizibilite çalışmaları sonrasında karar verecektir.
            Sra Ouertane projesi yatırım değerinin ise yaklaşık 1-2 milyar Tunus
            dinarı olabileceği tahmin edilmektedir.
            TUT 42% Potansiyel
            (TL) Geçerli Hedef
            Kapanış 6.65 9.41
            PD, mn 555 786
            HAO PD, mn 139 196"

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
            danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
            aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
            bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
            sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
            tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
            dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
            tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
            alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
            uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Foreks Haber Merkezi

MEDUM

Yorum

• EFEKENT
              Kıdemli
              • 15 Mayıs 2008
              • 4329

Günaydın, Mutlu Tradeler, Bol kazançlar.
              "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
              Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

• mail2uye
                Aktif
                • 23 Nisan 2009
                • 97

***YKBNK*** Yapi ve Kredi Bankasi A.S.'nden gelen yazi: Konu: Bankanin tasfiye hesaplarinda izlenen bireysel kredi ve kredi karti stokundan secilerek olusturulmus portfoylerinin ihale yoluyla satisi. Bankamiz yonetim kurulunun 27.05.2009 tarihinde yapilan toplantisin- da Bankanin tasfiye hesaplarinda izlenen bireysel kredi ve kredi karti stokundan secilerek olusturulmus portfoylerinin ihale yoluyla satisi ile ilgili gizlilik sozlesmeleri cercevesinde yapilan calismalar sonucunda Tasfiye hesaplarinda izlenen bireysel krediler ve kredi kartlarindan secilmis 30.04.2009 tarihi itibariyle 393,9 milyon TL nakit anapara tutarindaki portfoyun 26,5 milyon TL bedelle Girisim Varlik Yonetim A.S.'ne satilmasina karar verilmistir. Satis bedelinin 03.06.2009 tarihinde tahsil edilmesi beklenmekte olup satis islemi sonucu Banka finansal tablolarina etkisi tahsil tarihi itibariyle 22.5 milyon TL kar olarak hesaplanmistir. Kesin rakamlar islem tamamlandiktan sonra, Banka'nin 30.06.2009 mali tablolarina yansitilacaktir. ***YKBNK***

Yorum

• entemena
                  Katılımcı
                  • 16 Mart 2009
                  • 145

İstanbul, 28 mayıs (reuters) - atakule gayrimenkul yatırım ortaklığı'nın yüzde 51 hissesinin satışı için efg İstanbul menkul
                  değerler, danışman firma olarak yetkilendirildi.
                  atakule gyo'nun İmkb'ye yaptığı açıklamaya göre; vakıflar bankası emekli ve sağlık yardım sandığı vakfı'nın sahibi olduğu yüzde 13.97,
                  vakıfbank personeli özel sosyal güvenlik hizmetleri vakfı'nın sahibi olduğu yüzde 37 ve vakıf sistem pazarlama a.ş.'nin sahibi olduğu yüzde
                  0.26 oranındaki atakule gyo hissesinin yurtiçi ve yurtdışında yerleşik kişilere blok olarak satılması amaçlanıyor.
                  atakule gyo'nun yüzde 51'inin 95 milyon liraya manag gayrimenkul yatırım'a satılması amacıyla iki şirket arasında haziran 2008'de
                  imzalanan hisse devir sözleşmesi ocak ayında feshedilmişti.
                  alıcı firmaya yeterli süre verilmesine rağmen hisse devir bedelinin ödenmesi konusunda olumlu gelişme yaşanmaması sebebiyle söz konusu
                  karar alınmıştı.

Yorum

• deneyimli çaylak
                    Seyirci Üye
                    • 18 Şubat 2009
                    • 48

günaydın dostlar...

Yorum

• mehmet emin
                      Tecrübeli
                      • 19 Ağustos 2008
                      • 303

Anadolu Yatırım (www.anadoluyatirim.com.tr) Tarafından
                      Hazırlanan Teknik Analiz Raporu:
                      "SON 5 IS GUNUNUN DIP NOKTASI ASAGI GECILMEK UZERE İLERLEYEN
                      SAATLERDE ENDEKSIN ILK ADIMDA 43.350 ILK SAATTE 43.600-43.700 SATIS
                      NOKTASI OLARAK IZLENEBILIR
                      SAAT 10:00-10:30 ARASI 43.650 GECILEMEDIGI TAKTIRDE SATISLAR
                      HIZlANARAK ENDEKS 43.350 DESTEGI ALTINDA 43.050 SEVIYESINE KADAR
                      GERILEYEBILIR.
                      BUGUNE DAİR ALIŞ YÖNÜNDE İŞLEM YAPANLAR İÇİN ZARARKES SEVİYESİ
                      43.325 SATIŞ YÖNÜNDE İŞLEM YAPANLAR İÇİN İSE 43.850 SEVİYELERİ
                      İZLENEBİLİR"

MEDUM

Yorum

• mehmetayhan
                        Demirbaş
                        • 23 Temmuz 2008
                        • 1850

ğünaydın

Yorum

• kaplumbaga83
                          Yasaklı
                          • 18 Mart 2009
                          • 263

dün mehmetayhan hocamızın dikkat çekip 0,46 alım fırsatı verdiği grnyo şuan itibariyle 0,49

teşekkürler hocam

not:hedef olarak da 0,50-051 belirtilmişti

Yorum

• hiram
                            Bağımlı
                            • 27 Kasım 2008
                            • 783

arkadaslar deva dıkkat bence

Yorum

• mehmetayhan
                              Demirbaş
                              • 23 Temmuz 2008
                              • 1850

karsanımız 1020 takipli 1240
                              artık karar sizin 1250 tavanı

Yorum

• mendiant
                                Seyirci Üye
                                • 04 Mayıs 2009
                                • 7

Burva çok hareketsiz kaldı bekletmeye değermi Ayhan hocam

Yorum

Working...
                                X

Debug Information