M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • radyolog
    OKURYAZAR
    • 03 Ağustos 2008
    • 23456

Elektrik üreticisi şirketler adına sınırlı olumsuz)

Botaş'ın doğalgaz fiyatlarında Mayıs ayı başından itibaren yaptığı indirime bağlı olarak, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere elektrikte yüzde 10-15 aralığında bir indirim yapılacağı hesaplanıyor.

Botaş, doğalgaz satış fiyatlarında 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere konutlarda yüzde 25, sanayide ise yüzde 26 oranında indirime gitmişti.

Enerji yetkilileri, bu ayın sonuna doğru Türkiye Elektrik Ticaret AŞ'nin (TETAŞ) yeni tarifeye ilişkin başvurusunu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) iletmesinin beklendiğini ifade ettiler.

Bir yetkili, "TETAŞ'ın ardından 20 dağıtım şirketi, nihai tüketiciye satılacak elektrik için yeni tarife başvurusu yapacak. Elektrik üretiminin yarısından fazlasının bağlı olduğu doğalgazdaki bu indirimin elektriğe yansıması yüzde 10-15 aralığında hesaplanıyor" dedi.

Enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyat ayarlamalarına ilişkin sisteme geçen yıl 1 Temmuz'dan itibaren geçilmişti
    DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

Mali Suçları Araştırma Kurumu ( MASAK ) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunan “ Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik “ kapsamında Aracı Kuruluşlara hesap açılışlarında kimlik ve adres teyidine yönelik olarak yeni yükümlülükler getirilmiştir.
      Sözkonusu Yönetmelik ile yeni açılan hesaplarla birlikte, daha önce açılmış bulunan hesaplarda da müşteri kimlik ve adres tespitine yönelik bilgi ve belgelerin 01.06.2009 tarihine kadar tamamlanarak Yönetmelik ile uyumlu hale getirilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.
      Bu yasal gereklilik kapsamında, hesap açılışı sırasında beyan etmiş olduğunuz adres bilginizin teyidine yönelik olarak;
      - Yerleşim yeri belgesi ( ikametgah ) veya,
      - Elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi abonelik gerektiren hizmetlerden herhangi birine ait ibraz tarihinden önceki 3 ay içerisinde düzenlenmiş bir faturanın ibrazı gerekmektedir.
      01.06.2009 günü ve sonrasında yapacağınız işlemlerde herhangi bir sorun yaşanmaması için, MASAK tarafından ilgili Yönetmelik gereği talep edilen bilgi ve belgeleri tamamlamanız amacıyla hesabınızın bulunduğu Şube ile irtibata geçmenizi rica eder, iyi günler dileriz. “
      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Bugün bir arkadaşın yanındaydım.30 dolardan 1dolara inmiş GM 5000dolarlık alıp unutayım diyor ya çöp olur yada fena olmazmış
        Güzel düşünmüş bence.... Ama GM yi düşüneceğine onca ii sektör var örneğin gayrimenkul sektöründen bir şirket seçse bence daha iyi kazanır.
        ABD nin otomobil sektöründe kv ve ov de pek parlak gelişme olacağını sanmıyorum....
        ABD de önümüzdeki yıllarda genetik bilişim gayrımenkul sektörü primlenir otomobil en sona kalır diye düşünüyorum. Katma değeri giderek düşen bir sektör, Hindistanından İranına kendi otomobilini üretmek peşinde ülkeler ve artık otomobil üretebilmek ülkeler açısından üst teknolojiyi gerektirmiyor... Aynı teknolojiyi hepsi kullanabiliyor...
        Tekstil sektörü 1800 yıllarda Mancester da ortaya çıktığında İngiliz sicimi atam sözü olacak denli önemli idi, ne ki günümüzde ülkeden ülkeye gezen tekstil sanayi, Türkiyeyi de terk edip ucuz emek cenneti ülkelere gidiyorsa... O sektörün katma değeri bitmiş demektir ABD dedki şirketler için. Tıpkı beyaz eiya sektöründe olduğu gibi... Çocukluğumda Alman Amerikan beyaz eşyaları ünlü idi... Çünkü katma değeri yüksekti... Günümüzde Türk firmaları aldı Grundingi, beyaz eşya sektörü şirketini...
        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• gica
          Aktif
          • 18 Mart 2009
          • 250

iyi geceler arkadaşlar...
          "Takımı yenildiğinde üzülmeyen
          futbolcu, hiçbir zaman
          büyük futbolcu olamaz."
          Gheorghe Hagi

Yorum

• vmr
            ketenhelva
            • 12 Mayıs 2009
            • 313

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Bugün Trader olarak yorgunduk, tatil yaptık
            İMKB nin hızı hızlı traderlerin de başını döndürdü, yatalım deduk
            eger biyolojik ritminizin şakülü kayarsa yarında verimsiz geçer fekat..dolaysı ilee zamanında yatalım,zamanında kalkalım.her gün şarkı söyleyelim ki;zinde olalım..
            su akar yolunu bulur..

Yorum

• MESUTC
              KEYFE KEDER YAZAR
              • 22 Mayıs 2008
              • 4444

marko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Haden bakalım DOW'da son 30 dakika, dünkü benzeri bir hareket ile yarını kurtarırız inşallah...
              Kurtarmasına kurtarırız inşallah da... Senin dilinden kurtulursak...
              İntihal herkesin içinde yüzümüze vurulmaz ki...

Hele bi söyle sen ne aldın bugün; yarın 4 kademe aşağısına talibim
              Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
                KEYFE KEDER YAZAR
                • 22 Mayıs 2008
                • 4444

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                [sıze=4]dünya piyasaların mart ayı itibariyle gelen veriler dipten dönüldüğü yönündeki görüşü güçlendirdi[/sıze]
                [ımg]http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_456314.jpg[/ımg]

avrupa merkez bankası başkanı jean –trichet hafta başı yaptığı açıklamada kürsel krizde diplerin görüldüğünü yukarı doğru çıkışın başladığını söylemişti. Bazı büyük ekonomilerde finans ve makro verilerde görülmeye başlayan düzelme hareketleri tüm dünyada resesyonda dibin görüldüğü inancını kuvvetlendirdi. Basel'de bir araya gelen önde gelen merkez bankası yetkilileri, bazı ülkelerde büyüme görüldüğünü ve küresel ekonominin eşiği aşmak üzere olduğunu söylediler. Enflasyon riski ile baş edebilmek için merkez bankalarının uyguladıkları politikalardan çıkış stratejisi belirlemeleri gerektiği de toplantı detayları arasında yer aldı. Küresel ekonomide iyileşme ilk olarak çin, fransa, italya ve ingiltere’ de görülmeye başladı. Kesin sonuç olarak algılanmasa da veriler global piyasalarda hisselerin değerleri geçtiğimiz hafta itibariyle yüzde 40 artış gösterdi. Nisan ayı sonralarına baktığımızda durum biraz daha farklıydı. Dünya bankası ve finans bakanları küresel büyüme yönünde ciddi endişeler yaşıyor toparlanmanın 2010’a sarkacağını söylüyorlardı. Amb başkanı trichet’nin konuşması bu konuda endişeleri azaltacak yönde oldu. "küresel ekonomi bir eşik noktasında, bazıları ise eşik noktasını geçti " diyen trichet, "sürdürülebilir politikalara açılacak çıkış stratejilerinden haberdar olmak elzem. Her merkez bankasının uygun politikaya geri dönüş ve enflasyonist risklerle baş edebilmek için yolu farklıdır" dedi. Trichet’nin toplantı sırasında kullandığı tablo ise bu çıkışın simgesi oldu. Trichet’in sunumunda kullandığı tabloda çin, fransa, ingiltere ve abd’nin 2008’in başında 2009’un mart’tın kadar olan dönemde piyasaların durumu yer aldı. Abd dışındaki üç ülkede mart itibariyle dip seviyelerin görüldüğü yukarı yönlü ivme kazandığı ortaya çıktı. Oluşan kanca şekli dünya ekonomilerine umut verirken oecd tarafından yapılan açıklamalarda dibin görüldüğü görüşünü güçlendirdi. Yapılan açıklamada mart ayı itibariyle krizin hız kestiği açıklandı.
                mesutc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                krizi en önce tespit etme başarısı gösteren prof. Dr. Nouriel rubini nöropsikolojik düşünme paradigması gereği artık aut olmak durumunda kalacak!...

3-4 gün önce yukarıdaki düşüncemi bir makale olarak yazmayı düşünüyordum, özgün bir yazım olacaktı. Hastalığım nedeniyle yazamadım hala. (sağdan soldan toplama başkasına ait düşünceler değil, bilakis tamamen şahsımın düşünceleri ve henüz bu konuda hiç bir yayın organında yazı yazılmadı ve düşünülmedi) yazımı öncelikle bir gazetede yayımlatıp sonra buraya almayı düşünüyorum.
                yazının son sözünü yazayım şimdilik, ov uv hisse toplama dönemine girmiş durumdayız artık!...
                04.02.2009
                mesutc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                rubini yanılacak sanırım demiştim bir ara... Gelen veriler beni dahi yapacak rubuni aut olacak mı bakalım

Ağzı olan konuşuyo bu ülkede; nolmuş yani bi de ben haddimi aşıp rubiniyle boy ilçüştürmeye çalışsam :d
                23.03.2009

Yorum

• vmr
                  ketenhelva
                  • 12 Mayıs 2009
                  • 313

yusuf79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  buarada site için bir önerim var dikkate alınırsa mutlu olurum,mesajlar ekrana geldiğinde mesajlar özel mesajlardaki gibi sesli aktarılırsa çok güzel olurdiğer türlü sayfa çeviriyorum gözlerimin numarası arttı galiba ekrana bakmaktan,mesajlar sesli aktarılırsa arada gözlerim dinlenir..
                  ben sizin içün okuyabilirim isterseniz.
                  su akar yolunu bulur..

Yorum

• vmr
                    ketenhelva
                    • 12 Mayıs 2009
                    • 313

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    bencede
                    sizin içinde.
                    su akar yolunu bulur..

Yorum

• marko
                      Yasaklı
                      • 05 Nisan 2009
                      • 581

1,50'den güsgr aldım

1,46 dan alici iseniz en azından açiliş kurtardık, 3 gademe yukarden açilcek demek

Yorum

• radyolog
                        OKURYAZAR
                        • 03 Ağustos 2008
                        • 23456

nöbetçi karpuzcu gider

ablanızla beni daha fazla papaz etmeyin
                        DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• MAGGGMA
                          ...................
                          • 12 Haziran 2007
                          • 1375

marko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          1,50'den güsgr aldım

1,46 dan alici iseniz en azından açiliş kurtardık, 3 gademe yukarden açilcek demek
                          44,6 dan GLDTRF ye dönmüştüm düşelim diye çıldırıyorumOns çıkıyor,dolar kıpırdamıyor adam gibi.Bir Nedimde benmiyim ne:040:

Yorum

• vmr
                            ketenhelva
                            • 12 Mayıs 2009
                            • 313

mantıken akan suyun önü açıkdır zaten..genetik bilişim gayrımenkul sektörü,evde otururken telefonla konuşarak farenin göz rengini degiştirmek gibi bişeymi oluyor.anlayamadım..
                            su akar yolunu bulur..

Yorum

• MESUTC
                              KEYFE KEDER YAZAR
                              • 22 Mayıs 2008
                              • 4444

İMKB 30 hisselerinin büyük bir bölümü 1994 ve 2001 krizi seviyelerinde.

İsc, garan, vakıfbank alkim, ecilc, prkte, toasa daha yazamadığım bir çok hisse kelepir fiyatlarda. Altı ay benim ihtiyacım olmaz denilecek tasarruflarla tam da portföy oluşturma dönemi. Hadi bakalım keyborsanın sorosları, Mobius ları
                              Buradayız, hesabını vermeyi de biliriz bu yargımızın
                              20.11.2008. 12.11

Yukarıdaki tarihe ve saate dikkatinizi çekmek isterim... Hangi hissenin grafiğinii açarsanız açın... En düşük seviyeyi yukarıdaki mesaj tarihinde gördüğünü göreceksiniz...

Gününüzü görmeyinde; önünüzü görün

Yorum

• vmr
                                ketenhelva
                                • 12 Mayıs 2009
                                • 313

04.02.2009
                                23.03.2009
                                evet degişimin sürekliliği her şeyde var.bırakın roubini biraz dinlensin,daha sonra tekrar konuşur..
                                su akar yolunu bulur..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information