hayırlı sabahlar arkadaşlar
M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
08:19 : BEKLENTİ-AVRUPA BORSALARININ GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLAMALARI BEKLENİYOR
Avrupa borsalarının, ABD ve Asya piyasalarını takep ederek
yeni güne yükselişle başlamaları bekleniyor.
Analistler, FTSE 100 ün 34-38, Dax ın 50-76 ve Cac-40 ın
34-39 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.
Fore
Yorum
-
16 Nisan 2009
Biraz önce SKYTURK'teki yayından geldim. Sabahtan beri koşturduğum için bugünkü yorumum biraaz kısa olacak. Birçoğunuz benim her gün yazı yazmamı istiyor fakat ben eğer en son yazdığım yazıda oluşturduğum senaryoda bir değişiklik olduğunu düşünmüyorsam, ya da en son yazdığım yazıdaki görüşlerimi koruyorsam, yeni bir yazı yazmıyorum.
Pazartesi günü "haftaya başlarken" başlıklı bir yazı yazıp, endekste alım önermedim ve "gerilemeyi bekleyin" dedim. Çünkü ancak bu şekilde yükselişin sağlıklı olacağını belirttim. ENdeks haftaya 29 binin üzerinde başlayıp daha sonra da düştü ve 27.750 seviyeleri görüldü. Eğer hafta başında açılışta alım yapan biri olmuşsa herhalde bu 1250 puanlık düşüşe dayanamayıp zaten satmıştır.
Dün ise endeks en düşük 27.750 seviyelerini gördükten sonra 28.324 seviyesinden kapandı. Dün gece dow jones ise, yüzde 0.28'lik bir attışla kapanarak, önceki gün açıklanan perakende satış verilerinin korkusunu bir nebze aldı. Bu aşamadan sonra sürekli yükseliş ve güçlü çıkışlar yerine daha nazlı ve yavaş yavaş yukarı hareketlerin olduğu ama bir satış baskısı geldiği anda da panik satışların artığı ve yön bulmak konusunda ürkek olan bir piyasa yapısını bekleyebilirsiniz. Bu aşamada, endeks bir süre 28 bin ile 29 bin arasında sıkışma yapabilir. 29 binin hemen yukarı kırılması zor görünürken belki de gelcek haftanın ortalarına kadar yatay kanal hareketi görebiliriz. Endeks hangi yönde kırma yaparsa o yöne doğru hızlı hareket başlayacaktır. Eğer 28 bin aşağı kırılırsa, sert düşüşler, 29 bin üzerindekapanış olursa da sert yükselişler görebiliriz. Fakat şu bir gerçke ki; dow jones için birçok olumlu beklenti fiyatlara yansıdı ve son perakende satış verileri, 6500'den itibaren olan yükselişin önünde ciddi bir bariyer oluşturdu. Şimdi ise bir konsolidasyon yani yatay kanal hareketi dönemi yaşanabilir. Bundan sonra 5-6 günlük süre, her defasında kafanızı karıştıracak bir dönem olabilir. Buna hazırlıklı olun ve bu tür yatay kanal beklediğimiz dönemlerde, borsanın her yükselişinde atlayıp alım yapmayın ya da ani bir satış geldiğinde de satış yapmayın. Aksi halde yatay kanal içinde çok zarar edebilirsiniz.
DOLAR: Dolar için 1.60'ın üzerine yükseliş olursa satış yapılarak tekrar alttan alım denenebileceğini belirtmiştik. Şu an için dolar 1.6250'nin üzerinde kapatmadğı sürece dolarda alım yapmak risklidir. Eğer 1.625'in üzerinde kapanış yaparsa 1.650 seviyesine kadar yükseliş olasılığı doğar ama şimdilik, 1.625 seviyesini yukarı kırmak steyeceğini zannetmiyorum. Eğer Merkez Bankası'ndan 1 puanlık faiz indirimi gelirse, doların o sırada gördüğü seviye, satış için en iyti fiyat seviyesi olacaktır. Şu an dolardaki yükselişin ardında Merkez Bankası'ndan beklenen 1 puanlık faiz indirimi vardır. Eğer faiz indirimi 1 puan değil de 0.50 puan olursa, dolarda hızlı gerilemeler de görebiliriz.
Bugünlük bu kadar. Cuma sabah saat 10:30'da bursa'da KALDER'in düzenlediği konferansta olacağım. Eğer Bursa'lı okuyucularım varsa gelip dinleyebilirler.
Sağlıcakla kalınız...
"Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]
Yorum
-
-
vesbede çember daralmış
1290 ğeçerse %10 bu yapar 1120 ğibi dikkat çekmiştik
bu ğün belli eder kendini
Yorum
-
dün reysasları 1140 tan verdim
1100 yerine koydum mesut hocada uyardı 1150
ğeçti bakalım 1300-1350 arası ğidecekmi
Yorum
-
2500- alıp 3500 ğören söktaş düzeltme
yapıyor bir atak daha yapabilir 3000 destek yapacak ğibi
alırsak yazarız
Yorum
-
evet 3800 hedefi varemeklica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterereğli gözüme güzel gözüktü...dün azıcık aldım.(3.58)
Yorum
-
mehmetayhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdün reysasları 1140 tan verdim
1100 yerine koydum mesut hocada uyardı 1150
ğeçti bakalım 1300-1350 arası ğidecekmi
Eevet hocam dün cok güzel alim fisratlari vermisti... Simdilik haftalik direncinide kirdi görüntüsü hakim..
Bakalim bundan sonra ne olacak....
Yorum
-
-
Günlük Bülten:
"ABD borsalarının dünü eksiden artıya geçerek tamamlaması,
Uzakdoğu borsaların yatay konumu ve vadeli borsaların hafif eksisine
bakarak IMKB-100 endeksinin güne hafif yükselişle başlamasını
bekliyoruz.
Dünü dalgalı geçiren ABD borsaları TÜFE, Empire State imalat
endeksi, sanayi üretimi gibi ekonomik verilerdeki karışık görünümün
yanı sıra FED Beige Book raporu (12 FED bölgesinden 5’inde ekonomik
şartlardaki kötüleşme hızının yavaşladığı açıklandı) ve bugün saat
13.30’da bilançosu yayınlanacak JP Morgan’a ilişkin pozitif
beklentileri fiyatlandırdı. Güne ekside başlayarak artıda kapatmasını
bilen ve tekrar 8.000 puanın üzerine yükselen Dow Jones, teknik açıdan
artış isteğini koruduğunu gösterdi. Türkiye saatine göre bu sabah
Çin’in 2009 yılı 1.çeyrek büyüme rakamı %6.1 olarak açıklandı. Önceki
çeyrekte %6.8 olan veride beklenti, %6.0 seviyesinde idi. Verinin
tahminler doğrultusunda gelmesine karşılık bu büyüme oranı Çin
açısından yeterli görünmüyor. Buna karşılık yapılan yorumlar, Çin’deki
düşüşün dibi bulmuş olabileceğini ortaya koyarken, hükümetin ekonomik
büyüme hızının yavaşlayacağını öngörmesi halinde yeni teşvik
paketlerini devreye sokabileceğini de gösteriyor. Bugün yurtdışında
konut başlangıçları, işsizlik maaş başvuruları, Philadelphia FED
endeksi gibi ekonomik verilerin yanı sıra JP Morgan’ın ilk çeyrek
bilançosu takip edilecek önemli gelişmeler olarak ön planda
bulunurken, yurtiçinde ise TCMB’nin vereceği faiz kararı IMKB’nin
yönünde belirleyici olacaktır. TCMB’nin faizleri 0.50 puan indireceği
tahminimiz doğrultusunda, yurtdışındaki gelişmelere bağlı olarak
tahvil faizlerindeki gevşemenin kısa vadede 1 puan kadar daha devam
edeceğini düşünüyoruz. Bugünkü veri akışına bakarak günün volatil ve
karışık geçmesini bekliyoruz. Destekler: 28.000 – 27.700, dirençler:
29.000.
Yorum
-
SSM İLE ASELSAN ARASINDA 51,3 MİLYON DOLAR TUTARINDA BİR SÖZLEŞME DAHA İMZALANDI Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ASELSAN arasında 14 Nisan 2009 itibariyle 51,3 milyon dolar tutarında bir sözleşme daha imzalandı. ASELSAN ilk faaliyet alanı olan taktik telsiz alanında en ileri teknoloji olan Yazılım Tabanlı Telsiz teknolojisini geliştirdi ve bugüne kadar yedi binin üzerinde Yazılım Tabanlı Telsiz üretimi gerçekleştirdi. ASELSAN'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Projede imzalanan üçüncü sözleşme ile Yazılım Tabanlı Telsiz teknolojisi ASELSAN tarafından tüm Kuvvetlerde yaygınlaştırılarak hava ve deniz platformları üzerinde de uygulanacak ve bu şekilde tüm kuvvetlerin müşterek harekâtta kullanacağı ortak kriptolu ve elektronik harp korumalı telsiz çözümü oluşturulmuş olacak. Proje kapsamında teslim edilecek olan kara, deniz ve hava platformları sayısal telsizleri, harekat alanında gerekli tüm haberleşme fonksiyonlarını güçlü bir işlemci altyapısı üzerinde koşan değişik yazılımlar ile yerine getiriyor. Türkiye'nin ilk milli ve özgün HF Telsizi olma özelliğine sahip olan Yazılım Tabanlı HF Telsizi, Silahlı Kuvvetlerimize, frekans atlamalı ve kriptolu uzun mesafe haberleşme yeteneğini kazandırıyor." Foreks Haber Merkezi
Yorum
Yorum