valla ben o yuzden sizden duydum yenisini indirmedim bile, hissede falanda degilim aynen bu piyasada yazdigim andan itibaren hareketimi belli ettim vaka birkac arkadasi burda okuyorum sistemleri falan iyi kurmuslar hosuma gidiyorda ben aldim pozisyonunmu degistirene kadar ekleye ekleye gidiyorum taaki donene kadar sonrada hisse onu calisiyorum, izlenimlerim sanki orta ve kucuk olcekli hisseleri supurucem hocam imkb 30da tek hissede kalacam gerisi 10 hisse orta ve kucuk olcek olacak
M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
evet o zamanki primler olmaz tabi kolay kolay (sizin ersu heriçMESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAllah derim
O trendi hiç bir hissede beklemeyin artık, likidite bolluğu bitti, ama pnsut verim alınabilinecek fiyatlarda. tatilde inceleriz bakar çekeriz grafiğini
)
sütte şöyle bir 3.30 var gibi gördüm ben
Yorum
-
Yazarlıktan kaçtıkça kurtulamadım...Hergün trade kv yazınca yazdığım hisselerin sorumluluğu üstüme biniyor, portföyümde olmamasına rağmen onları da takip etmek zorunda kalıyorum, bu durumda çok yoruluyorum. günde bir hisse ile sınırlayayım dedim, atak yapacak hisseyi görünce de dayanamayıp belki biri daha nasiplenir diyerek yazıyorum, derken takip edilecek hisse sayısı tonla ifade edilecek sayıya ulaşıyor.jelly Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdostum sizde boyle onumuzdeki 3-5 ayda patlayacak kimbilir ne arastirmalar vardir haberlerden kesin birseyler cikarmissinizdir asil en onemlisi onlar onalri yildizli takipe alalim
Bu kez uzun vadeli projeksiyon çizemiyorum, kendimle başbaşa kalıp ne haberleri okuyabiliyorum ne de tasarım yapabiliyorum :ka24:
OV UV perspektifinden bakarak şu ara hisse inceliyemedim, ama ona da zaman ayırmam gerektiğini uv projeksiyonlara kafa yormam gerektiğini düşünüyorum. Çnümüzdeki hafta sonuna o konuya zaman ayıralım dostum, bana 1 hafta süre verirsiniz Bu hafta günlükseans içi daha az hisse yazarsam iş yükümü de doğal olarak azaltmış olurum sanıyorum
Aslında örneğin Talabaninin Türkiye ziyaretini, Obamanın ilk ziyaretini Türkiyeye yapacak olmasının analizini yorumunu kendimize özgü bulmak için çaba göstermeliyiz, sadece gazete yazarlarının yorumlarına zihnimi teslim etmek hiç hoşuma giden bir durum olmadı hiç bir zamanBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
Siz bu işin prisiniz üstadım, elbette birlikte fikri paylaşımlar hepimizi çoğaltır, ama siz o seviyeyi analiz etmişseniz benim de analiz edince varacağım üç aşağı beş yukarı - + % 5 hata payı, piyasa koşulları, ile tahmin edeceğim kademenin farklı olacağını sanmıyorum sizin analizlerinizin tutarlılığını biliyorumtractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterevet o zamanki primler olmaz tabi kolay kolay (sizin ersu heriç
)
sütte şöyle bir 3.30 var gibi gördüm ben
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
Ahh ketenhelva ahhh
hem psikoloji okuduğunu ve cümlelerinde psikolojiye vakıf olduğunu hissettiriyorsun, hem de Gaetrinin küçük adımlar ilkesini seans anında pas geçiyor, ipek şal olup uçuyorsun
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSiz bu işin prisiniz üstadım, elbette birlikte fikri paylaşımlar hepimizi çoğaltır, ama siz o seviyeyi analiz etmişseniz benim de analiz edince varacağım üç aşağı beş yukarı - + % 5 hata payı, piyasa koşulları, ile tahmin edeceğim kademenin farklı olacağını sanmıyorum sizin analizlerinizin tutarlılığını biliyorum
teşekkür ederim ama vaktiniz olursa analizinizi merakla bekliyorum :10_1_129v:
Yorum
-
mesut beyden beklenen başka ne olabilirdikiMESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYazarlıktan kaçtıkça kurtulamadım...Hergün trade kv yazınca yazdığım hisselerin sorumluluğu üstüme biniyor, portföyümde olmamasına rağmen onları da takip etmek zorunda kalıyorum, bu durumda çok yoruluyorum. günde bir hisse ile sınırlayayım dedim, atak yapacak hisseyi görünce de dayanamayıp belki biri daha nasiplenir diyerek yazıyorum, derken takip edilecek hisse sayısı tonla ifade edilecek sayıya ulaşıyor.
Bu kez uzun vadeli projeksiyon çizemiyorum, kendimle başbaşa kalıp ne haberleri okuyabiliyorum ne de tasarım yapabiliyorum :ka24:
OV UV perspektifinden bakarak şu ara hisse inceliyemedim, ama ona da zaman ayırmam gerektiğini uv projeksiyonlara kafa yormam gerektiğini düşünüyorum. Çnümüzdeki hafta sonuna o konuya zaman ayıralım dostum, bana 1 hafta süre verirsiniz Bu hafta günlükseans içi daha az hisse yazarsam iş yükümü de doğal olarak azaltmış olurum sanıyorum
Aslında örneğin Talabaninin Türkiye ziyaretini, Obamanın ilk ziyaretini Türkiyeye yapacak olmasının analizini yorumunu kendimize özgü bulmak için çaba göstermeliyiz, sadece gazete yazarlarının yorumlarına zihnimi teslim etmek hiç hoşuma giden bir durum olmadı hiç bir zaman
aşırı sorumluluk duygunuzla çok ağır çalışıyorsunuz.bunu sürekli götüremeyip bazı şeylerden feragat etmek durumunda kalıyorsunuz.hep aynı tempoda çalışmak zamanla sıkıcı oluyor.
size önerim;
madem bu yaptığımız şey trade; fiat aralıkları da veriliyor..ya da belli bir % veriliyor,NEDENN siz bunu sürekli takip ediyorsunuz? yada trade gerçekleştiği andan sonra kayıtlarınızdan silmeyip hala o hisse ile ilgili sorulara yanıt verme sorumluluğu hissediyorsunuz?
trade gerçekleştiğinde sizin sorumluluğunuz bitmeli..
bunun devamında olacak şey sizi içinden çıkılmaz duruma getirebilir..imkb de 300 kusur hisse var..zamanla hepsi sıraya girer
korkum; sizi tanıdığım kadarı ile,zamanla çocuğunuz,işiniz,sosyal hayatınız,aile düzeniniz sekmelere uğradığında( ki tüm bunları borsadan arka plana atıyorsunuz.sorumluluk yüzünden.) ben bu işi bırakıyorum yorgunum demeniz.
o yüzden ağır ağır ama sürekli burada ,aramızda olmanızı istiyorum.
trade bittiğinde sorumluluk bitmeli..cayycayycayyBirşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
bende eger hayatı tanıyorsam sn yagmur dogru söylüyor..fazla sorumluluk alıyorsunuz,düşüncem mutmain gitmeyecegidir..
hocam küçük adımlar ilke-teorisinin burhaus skinner in oldugu şayiası dolanmakta ortalıkta..her şey olacağına varır..
Yorum
-
Sıkı çalışmaya alışkındır bedenim, meltemleri rüzgar sanıp şal ipek olamaya kalkmayız dahaketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbende eger hayatı tanıyorsam sn yagmur dogru söylüyor..fazla sorumluluk alıyorsunuz,düşüncem mutmain gitmeyecegidir..
Buluruz çaresini, yağmur Hanım haklı elbette, dediği gibi ısrarla yazıyorum öncelikli hedef %3-5 karı en kısa sürede elde etmeye dönük sistemim ve kimse yanılmasın diye de imza kısmına yazdım.
Zaten minimum % 5 getiri kazandırmayan sadece şu ana dek vakko oldu, onu inceliyordum ben de akşamdan beri, sistemde mi hata yoksa grafik yorumumda mı diye. minimum %3 getiriyi seans içinde verdi elbette ama diğerlerine uymadı vakko.
Laf aramızda ben onu zaten keten yansın diye yazdıydıım
Ama bugün banvte çok üzüldüm, 3-5 gün getiri kaybı olur 1.53-1.45 bandında seyreder derken hamsi misali kaçtı elden, bu iki oldu, kozaa birincisi idi.
Borsa aslında bu elbette, tüm hisselerdeki hareketi yakalamak mümkün değil, göz göre göre gitmesi sıkıcı oldu sadece 3 güne tamah ettik keten gibi 3 gün daha savrulalım meltemlerde deduk laz kafasu
Yorum
-
muhterem hocam ciddi önerimdir.görüyorumki gözünüze güzel gelen hisseyi yazmak gayreti içindesiniz,birini kaçıran ötekini yakalasın niyeti ile,peki yazın ama illa takibe devam etmeyin hiç olmazsa,bir süre sonra şevkiniz biter,tatsız gelmeye başlar ve vazgeçersiniz.illa yazacaksanız yazın ama peşini bırakın,beş-on hisseyi takib edin..bünye belki dayanır ama zihin yorulur..
eger isterseniz şu irdeleyelimin basit açıklamasına ve halil emmi ile ilginiz durumuna gelebilirim,bu konudaki fikir yürütmeniz sonucu fikrinizin eldeki verilere uymadıgını hatta tam tersi çıkarım yapmanızın mantıklı olacagını belirtmiştim..her şey olacağına varır..
Yorum
-
ok durketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstermuhterem hocam ciddi önerimdir.görüyorumki gözünüze güzel gelen hisseyi yazmak gayreti içindesiniz,birini kaçıran ötekini yakalasın niyeti ile,peki yazın ama illa takibe devam etmeyin hiç olmazsa,bir süre sonra şevkiniz biter,tatsız gelmeye başlar ve vazgeçersiniz.illa yazacaksanız yazın ama peşini bırakın,beş-on hisseyi takib edin..bünye belki dayanır ama zihin yorulur..
eger isterseniz şu irdeleyelimin basit açıklamasına ve halil emmi ile ilginiz durumuna gelebilirim,bu konudaki fikir yürütmeniz sonucu fikrinizin eldeki verilere uymadıgını hatta tam tersi çıkarım yapmanızın mantıklı olacagını belirtmiştim..
Yorum
-
-
ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstertırapizon of külderen köyümü,artvin borçkamı..
sen de hemen de kül yutarmıssın gali, bıcımık olsun yutmaacanı sanırdım. boş atış karavana 
sabıla erkenivecek gelive de gali bıcımık işin genarından da tuttuve emi keten helva
naylona ot atılıvecek yaw, dirkenin sapı elindemi galivecek ülen be dela
Yorum
Yorum