haftasonu mesaisi..kolay gelsin hocam..
M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
sevgili dostum, onumuzdeki hafta sali itibariyla artik nerde fiyat yakalarsam portfoyu bosaltir bir hafta bu haftaya pazartesine kadar piyasalari takip ederim ve short dusunecem, yarin ve sali bu secim arefesinde vede imf haberiyle piyasayi cikarirlar gorusundeyim, dow 7300-7400 rakamlarini gorebilir sonra muhakkak profit bookingler basgosterecektir oda 7000 altina 6800 lere kaydirabilir. sonrasi yukari asagiya ve haftayada yine saglam bir cikisla 7500 deki tepeyi gosterirler. iste butun is bundan sonra, acaba alinan kararlarla lower low mu olacak mart seviyesinin altimi gosterilecek yoksa higher low mu?? % 25 gibi bir dusus dusunulecekse 7500-8000 lerden olabilecek dusus 5600-6000 lere indirir. fikrim 6500 altinda her rakamda ufaktan alimlar 3-4 ay olusturabilecek bir portfoy icin idealdir.
bende artik 6500 alindan itibaren long girmeye baslarim. yine belirteyim okudugum bazi arkadaslar trend bekliyor. benim beklentim dalga;anmalardir. salidan sonra gelinebilecek seviyeler neticesinde pozisyon sayisini tepki icin bile 1/3 e dusurulmesi taratariyim. saglicakla kalin
Yorum
-
haftaya ile mart sonunu kastediyorum mart sonu muhakkak bir yukari tepki olacaktir. nisanda bu piyasa dusecekse yukari cikmadan dusurmeyi kimse istemez. asagisina marj olusturmak lazim, bu arada saholler verilmistir elimde kalan aksgta ve iscde tepki gelebilecegini dusundugum icin tutulmustur. bakalim pazartesi sali acilim nasil olacak....
Yorum
-
1-geithner toxic asitlerle ilgili planini detaylari ile aciklayacak
2-g20 ler sussex de toplandi ve birlik hareket etmeye sicak bakiyorlar
3-almanya ingiltere (para basmaya baslamis ingiltere) kapitalizmin yaraticisiyla demecler veriyor.
4-pozitif sinyaller ureltiliyor city 1,78 kapadi usd 1 altini gordukten sonra
acaba butun bunlara bakildiginda bankalarin fiyatlarini yukarida tutmak piyasayi daha asagilara dusmekten korurmu?? arkadaslar para cok akiskan nerde kar gorurse oraya akar ve seklini alir ama piyasalar duserken iinsanlar para kazanmiyormu ? city i shortlayan lar okadar cokki 1 sene onceki fiyatina bakin anliyacaksiniz. amerikadaki finanslari takip en 1. isimiz onumuzdeki 2-3 hafta icinde , fiyat kactiysa uzulmeyin ustunude altinida bu piyasa gosterecektir onumuzdeki 2-3 hafta icinde ..onemli olan % 20 alttan alabilecek firsat ciktiginda % 20 alttan almak eger realize ettiyseniz donup almayin taaki fiyatlar %10-20 arasinda altina gelmeden cunki yaziktir bu riskli donemlerde kazandiginizi teslim etmis olursunuz. piyasa daha yukselis trendine girmedi nede olsa sahsi gorusumdur lfn kimse etkilenmesi cunki risk anlayisi herkes icin degisir esas olan para kazanmaktir.
Yorum
-
yarın ki takip listeniz belli oldumu. bu arada sayın jellynin yorumları bir harika kendisine bu faydalı yorumları için kendi adıma çok teşekkür ederim."Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]
Yorum
-
Elbette güzel bulduğum hisseleri sistemimin ortaya çıkardıklarını elemeye tabi tutarak kendimce analizler yaptım, ancak beni yakından takip edenler bilirler, seans başlamadan nadiren yazarım, onlar da genelde en kısa 1 aylık periiyoda dönük hisselerdir. Trade niteliği taşıyan hisselere dönük düşüncelerimi seans içindeki piyasanın durumuna bakarak anlık taze verilerle yazmayı tercih ediyorumhocam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryarın ki takip listeniz belli oldumu. bu arada sayın jellynin yorumları bir harika kendisine bu faydalı yorumları için kendi adıma çok teşekkür ederim.
Taze somun kokusu daha güzel değil midir?
Jelly dostum kv ov uv öngörüerinde gayet başarılı, finans alanında bir fiil çalışmış ve çalışmakta olan, yurtdışında yaşayan ve oraların piyasa kokusunu bizlere aktaran değerli bir kişidir. Mesajlarının dikkatle okunması sanıyorum hepimiz açısından oldukça yararlı olacaktır.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
08:48 : RAPOR-PİYASALARDA GELİŞMELER/BEKLENTİLER(GEDİK YATIRIM)
Gedik Yatırım (www.gedik.com) Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"İMKB 100 Endeksi cuma gününü 75 puanlık yükseliş ile 23,615
seviyesinden kapattı.1,406 milyon TL işlem hacminin gerçekleştiği
piyasada ilk on aracı kurum bazında 22,5 milyon TL lik para girişi
gözlemlendi.Avrupa borsalarında iyimserlik sürerken ABD borsası Dow
Jones 53 puanlık yükseliş ile 7223 seviyesinden kapandı.Fiyatların
aşırı ucuzlamış olmasının yanısıra açığa satış işleminin yüksek
fiyattan olması gerektiğine yönelik değişiklik planı piyasa üzerindeki
satış baskısını azaltan unsurlardandı.Küresel finans krizinin etkisi
ile beklentilerden daha kötü gelen verilerin en kötüyü gördüğü ve
bundan sonra gelen verilerde iyleşme olabileceği beklentisi borsaların
yükselme eğilimini sürdürebilir.Dış piyasalar da yaşanan olumlu hava
İMKB de de etkili olacaktır.Hernekadar şuana kadar ki yükselişe
yeterli tepkiyi vermese de İMKB nin yavaş bir tempoda yükselme eğilimi
devam edecektir.
Teknik Analiz
23,600 Direnç seviyesinden kapanan endekste yükseliş eğilimi devam
edebilir ise 24,300 seviyesi görülebilir.İşlem hacmindeki artış ve
para girişi bu tezi desteklerken yükseliş temposunun yavaş olması
tedirginliği artırmakta.Bu tedirginlik ile olası bir satış baskısı
endeksi 22,800 bölgesine kadar geri çekebilir."
Yorum
-
Günaydın ortak, günaydın dostlar
Kazançlı bir hafta temenni ederimBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
Haftalık değerlendirme yapma gereği duymuyorum, zaten herkes haftalık uzman değerlendirmelerini, aracı kurum raporlarını ders çalışır gibi okuyup hatmediyor
Hernedense, hepsinde de aynı kapıya çıkıyor İMKB 100 in destek ve dirençleri
Çünkü sadece pc
yorumluyor dataları... Bizler de ezberliyoruz destek burası direnç şurası derken bir de bakmısız ki, kendi görüşümüz olmuş çıkmış uzman yorumları!.. Sonrası malum; herkesin destek ve direnci aynı bölge! Asıl korkulması gereken zaman işte tam da bu zamanlardır aslında diye düşünürüm çoğu kez!
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
ğünaydın mesut hocamMESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGünaydın ortak, günaydın dostlar
Kazançlı bir hafta temenni ederim
Yorum
-
09:10 : RAPOR-TEKNİK ANALİZ(TURKISH YATIRIM MENKUL DEĞERLER)
Turkish Yatırım Menkul Değerler (www.turkishyatirim.com.tr)
Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:
"Bileşik Endeks 23.600 direncini kırarak düşen
trend içerisinde çıkmış ve kısa vadeli yatay seyre
geçmiştir.Kısa vadeli yükselen trende geçmek ve
taban oluşumunu tamamlaması için 24.000 direncini
kırması gerekmektedir.24.000 direncinin kırılması
durumunda, 24.000-26.000 arasında bir dalgalanma
olasıdır.
TOASO
Tofaş Otomotiv, orta vadeli yükselen kanal
içerisinde hareket etmektedir.Kısa vadeli taban
oluşumunu tamamlamış ve orta vadeli taban oluşumunu
gerçekleştirmeye çalışmaktadır. 1.29 desteğinin
üzerinde tutunması halinde kısa vadeli hedefi 1.45
direnci olacaktır.
ISCTR
İş Bankası,orta vadeli düşen ara kanal direncini
kırmış ve destek haline getirmiştir.Ana kanal direnci
3.42 seviyesinden geçmektedir.İçerisinde bulunan kısa
vadeli güçlenme hareketinde 3.24 üzerinde taban
oluşturması durumunda, hissenin 3.42 direncini
kırmasını ve orta vadeli trend değişimi yaşamasını
bekleyebiliriz."
Yorum
-
08:02 : BEKLENTİ-AVRUPA BORSALARININ GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLAMALARI BEKLENİYOR
Avrupa nın önde gelen borsalarının yeni haftaya yükselişle
başlamaları, Endeks lerin açılışta yüzde 1 civarında artış
göstermeyeri bekleniyor.
Analistler, FTSE 100 ün 18-30, Dax ın 16-29 ve Cac-40 ın 19-26
puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.
Yorum
-
tatks toaso alka, clebı, güzel bulduğum hisseler
alka da 1.36-1.35 stop alınabilir,Last edited by MESUTC; 16 Mart 2009, 13:54.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
Yorum