İyi akşamlar arkadaşlar.İyi tatiller........
M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
spekülatif diye belirttiklerimi portföye almayın ne yapacakları bilinmez onların ben sadece varsa ilgilenen sadece seans içi olmak koşuluyla bilgi olsun diye yazıyorumradyolog Nickli Üyeden Alıntıbugün derrsimi ii çalıştım
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterteknik sorudur..mehmetayhan hocam dünki akgrt için işlem hacmi %43 artmış 90 günlük ortalamaya göre demiş.şu anda nedir..ben matirikis ekranına bir gün önceki hacmi ekleyebilirmiyim??
yada nerden bakarım dün kaç lot işlem gerçekleşmiş..
sayın mesutc hocam sizi gözüme kestirdigim için soruyu dogrudan size yöneltmek niyetindeyim,üstteki sorunun günlük ögrenmek için olan kısımlarını atlarsak,ve daha mantıklı olan hacmide degil lot sayısını seçersek;matirikiste dünki lot sayısını veren biyer varmı,bunu takip ekranında kolon yapabilirmiyiz??birde matriks güncellemesi araçlar kısmındanmı yapılıyor???
hatırlarsınız bi ara 6 milyon dolarlık adam vardı,bu soruyla istenen cevapta onun gibi,son kalan,en degerli,bir teşekkürlük cevap...her şey olacağına varır..
Yorum
-
mesut hocam 1/3 ile kagida girdim, pazartesi kismetse 1/3 daha yapacam
geri kalanini spotta al sat yaparim. sizin tavsiyeler dogrultusunda. kurumlar su an flat pek zaten volatile dalgalanmalari sevmezler. suzulme nerde biterse ordan v seklinde sicrar diye bekliyorum. butun is s&pde. sanki ben pazartesi alim icin iyi bir firsat olacak cunku bu korkuyla yurt disi hafta sonunu mallanarak girecegini sanmam.
Yorum
-
Sn Ketenhelva,ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın mesutc hocam sizi gözüme kestirdigim için soruyu dogrudan size yöneltmek niyetindeyim,üstteki sorunun günlük ögrenmek için olan kısımlarını atlarsak,ve daha mantıklı olan hacmide degil lot sayısını seçersek;matirikiste dünki lot sayısını veren biyer varmı,bunu takip ekranında kolon yapabilirmiyiz??birde matriks güncellemesi araçlar kısmındanmı yapılıyor???
hatırlarsınız bi ara 6 milyon dolarlık adam vardı,bu soruyla istenen cevapta onun gibi,son kalan,en degerli,bir teşekkürlük cevap...
matrikste takas exprorer butonunu tıklayıp istediğiniz tarih aralığını (1 günlük de olabilir) seçerek tarama yaptırdığınızda ve üstteki boşluğa hisse kodunu yazdığınızda hangi kurumun kaç adet hisse aldığını veya sattığını görebilirsiniz., takip ekranında alan satan kurum bölümü var ancak son işlemi yapan kurumu gösterir ve kolon olarak gösterebilirsiniz ekranın üstteki herhangi bir başlığın üzerini sol tık yaparak açılacak pencereden seçebilirsiniz. Ancak 1 gün önceki lot sayısını takip ekranında gösterme şansınız yok. Buna gerek de yok, takas exprorer olduktan sonra sanırım matriksi proğramlayanlarda bu tarz düşünmüş olmalı.
Güncelleme konusuna gelince, matriks ekranı açık olduğunda akşam (sanırım saat 18.00 civarı) güncelleniyor ve bir de Cumartesi günleri saat 12.00-13.00 civarı güncelleniyor, eğer yeni programda farklı ayar yapılmamışsa. Ayrıca hafta sonları ayarlar bölümünden tarihsel veri tamamlama bölümünden dowload yapabilirsiniz. Ancak son bir ay güncellenebiliyor
Sorunuzu seans sonu yanıtlayayım demiştim unutmuşum özür geç oldu biraz.
İyi tatiller görüşmek üzere.
Last edited by MESUTC; 07 Mart 2009, 12:19.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
Teşekkürler sn Jelly verdiğiniz bilgiler için.jelly Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu arada dikkatimi yeni cekti cok onceden bahsettigimiz usd/ytl rakamlari gelmis geliyor hocam. o zamanlar soyleseydiniz herhalde insanlar inanmazlardi??
USD/Tl paritesi konusunda sadece sizinle paylaşmıştım düşüncelerimi Mayıs ayında msn den. Başkaca da hiç bir yerde yazmamıştım. Unutmamışsınız
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
İyi tatiller herkeseBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
mesut hocam
091 ğibi izlemeye aldıgımız şpliç hala
ğüçlü duruyor-1120 ğeçilirse bir %10 daha yapar
tavuk etine zam ğelmiş belki bu beklentiyi biraz daha kullanabilirler
ama ğinede 1000 taban oluşturmalı
Yorum
-
Sn ketenhelva,ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın mesutc hocam sizi gözüme kestirdigim için soruyu dogrudan size yöneltmek niyetindeyim,üstteki sorunun günlük ögrenmek için olan kısımlarını atlarsak,ve daha mantıklı olan hacmide degil lot sayısını seçersek;matirikiste dünki lot sayısını veren biyer varmı,bunu takip ekranında kolon yapabilirmiyiz??birde matriks güncellemesi araçlar kısmındanmı yapılıyor???
hatırlarsınız bi ara 6 milyon dolarlık adam vardı,bu soruyla istenen cevapta onun gibi,son kalan,en degerli,bir teşekkürlük cevap...
siz matriksin derinlikli ekran programını mı kullanıyorsunuz yoksa matriks javayı mı? Derinlikli ekran kullanmıyorsanız yukarıda yazdıklarım matriks java da bulunmayabilirBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Yorum
-
sayin hocam 2 senaryo var soyle yazayim senaryo 1. pazartesi sali carsamba saglam satislar devam eder ve dow 6000 seviyelerine cekilir sonrada 3-4 gunde 7000 ustune atarlar.inisli cikisli bir mart beklenip nisanda basinda son bir satis dalgasiyla higher low yapip yukariya yoneliriz yaz sonuna kadar
Yorum
-
senaryo 2 ise pazartesi sali range about trade ile full satis ve yukari hareket volatile bir piyasa ile 2 gun stop loss yaptirip ve haftaya carsambadan sonra 4-5 gunde 7000 ustune atmak o zaman tekrar satislar gelir ve nisan basinda 6000 ler yani bu sefer lower low lar test edilir sonra ver elini yukari s&p de 602lik %38,2 fibonacci nin testinin yapilacagini pek ihtimal verilmiyor ama yukarda bu miktar %100 den cikarilirsa 1000 ustu kesin gosterililyor. 1000-1100 diyelim.
Yorum
-
simdi butun is hangi sikkin oynanacagi ben sahsen sik 2 taraftariyim. Dostum bilgi cok onemli hani kotu bilgi iyi bilgi diye bir ayirim yok ben her bilgiyi seve seve harmanlarim sonrada trade yapmaya calisiyorum cok ters perspektifler aslinda benim bu ortamda daha ilgilmi cekiyor. buralara artik uncharted territory deniyor artik gecmisle mukayese yok ne teknik nede sistemler cevap verebiliyor butun trade ler senaryolar bazinda oynaniyor.
Yorum
-
son olarak bu cycle teoremine gore son demlerini yasiyoruz salinimlarin son dem derken %10 marj var asagisinda eger insanlar her satis dalgasinda yatirdiklari miktari 4e bolerek lonlanirlarsa % 4 dibin yukarisindan longlanmis olurlarki ortalamada % 10 rally lerde % 6-8 bir kazanc elde ederler.trade piyasasi, bear markey rallyde 3-5ay al tuta donecek onemli olan onun tepe seviyelerini yakalayabilmemiz olacak. saglicakla kalin
Yorum
-
Eline sağlık Jelly dostum.
Yorum
Yorum