Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Teb yatırım, bist30 sözleşmesinden aldığı komisyona yüzde yüz zam yaptı.

Bitek banamı geçerli yoksa herkesemi bilmiyorum.?

Hala komisyonu ucuz diğerlerine göre. Bi daha zam yaparsa yeni bi banka aramaya başlarım...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

... flat ...
      Yarın ecb den bişey gelmeyecek büyük ihtimalle... ama beklentiyi açık tutar diyorlar. Öyle olursa, önce bi yukarı atak olur... sorada realizasyon başlar...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Ayran tulumuna döndük.
        Eskiden yerli yatırımcı daha çoktu, yabancıda daha toktu. Yerliyi fazla yormadan yoluyorlardı.
        Yerli yoluna yoluna sayısı azaldı. Kalanlarda epey teecrübe ve korku sahibi oldu.

Artık kalan yerliyi yolabilmek için ayran tulumu gibi saatlerce sağa sola çarpmaları gerekiyorki bir tutam tereyağı çıkabilsin.
        Spk elemanlarıda kenarda ellerinde dilim ekmek bekliyorlar. Tulum ne kadar çok çırpılırsa o kadar tereyağı çıkar onlarda yıl sonu primi olarak ekmeklerine bir çimdik tereyağı sürerler... yabancıyada allah razı olsun der giderler.
        Buradaki ölçüler saatlerce:haftalarca - tutam:bir miyar dolar kadar - çimdik:bi kaç milyon tl.

Yabancı yetmiyor bide fetullahla tayyip var... bakanlar ayrı...
        En yere göğe sığdırılamayan bebecanın bile 10 yıldır ne yaptığını bilmiyorum. Ahment necdet sezerin, kemal dervişin neler yaptığını biliyorum... icraatları akşımda, biri dürüst temiz adamdı, fazla parayı kıçına sürmez hazineye iade eder kırmızı ışıkta, kuyruklarda sade vatandaş gibi beklerdi. Ddiğeri şantajla çıkarmak zorunda olduğu kanunlarla siyasilerin ülkeyi soyma yollarını kapamaya çalışmıştı... bebecanı bilmiyorum bak... başçıyıda biliyorum, neler icat ettiğini biliyoruz... bu bebecan ne yaptı yaw... en kral bakanımız hesapta.... hırsız olmadığını zarraptan öğrendik....

Neyse... bu iki gün karışık geçecek...

Kafa allak bullak, durmadan sallayıp duruyorlar...

Böyle giderse bist de üç beş kumarbaz madrabazdan başka kimse kalmayacak...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Bu arada hisse nette, önce madsolun, sora kikerin, sorada hpynin prensliği bitti, şimdi secbulu omuzlara almak için bacaklarından kavradılar...

Valla ben bu duruma kendi adımada üzülüyorum... görüldüğü üzere doğru tahmin edebilenlerin ömrü bir kaç ayı geçmiyor... bendede bu aralar durum aynı... bir dönem iyi tutturuyprum, diğer dönem baş aşağı... büyük oyuncular ky ne yaparsa yapsın tersini yaptığından kazananın ömrü uzun olmuyor...

Vob a 2012 son çeyrekte başlamıştım...
          Bugün bi toplam bilançoyu çıkardım, son toplamda 10bin tl kaybetmişim... aslında ben çok fazla bekliyordum... az kaybettiğime sevindim...

17aralık olmasa çok iyi kardaydım... fetullahın ilahi yumruğu 2,80 yere serdi bu yetimi... benmi kafayı toparlayamadım, borsamı sapıttı anlayamadım... bi türlü istikrar tutturamıyorum...

Bıkkınlık geldi doğrusu..

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Kısa vade alçalan trend üst bantı 79,100 civarına indi...

Eğer oranın üzerinde kalıcılık sağlayamazsa, orta vade düşüş trendine girecek... tabi yarınki ecb kararları ihlaller yaratacaktır, yukarı yada aşağı yönde...

Yarın ecb den çok iyi bişey çıkmazsa, her halukarda orta vade düşen trende gireceğiz gibi geliyor. İhtimali %70 veriyorum...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Fetullahında draghininde....
              Fetullah yüzünden çıkışa katılamadık, draghi yüzündende inişe katılamıyoruz... ben böyle spk yı böyle ülkeyi kucaklarım yaw...

Göstere göstere kaç gündür iniyor, ecb yüzündene short gidemiyoruz... bu indiren adiler biliyorlar herhalde sonucu... resmen soygun...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Flat devam ediyorum, bu tulum çalkalama olayı sinirlerimi bozdu.

Bugün draghiden sonra endeksin yukarı atak yapacağını, sorada aşağı döneceğini düşünüyorum. Ab bundan önce daha kö durumdayken draghi para dağıtamamış, ilk resesyonda dağıttığınıda çekmişken. Yeniden ciddi para dağıtmasını beklemiyorum... sadece opsiyonları açıktutup lafta gaz verecektir.

Yanlız bernankenin mayıs konuşmasından beri benim düz mantığım tutmuyor. O yüsden benim yukarıdaki mantık yürütmeme bakıp pozisyon almayın.

Benim bugünki niyetim, draghi sorası yukarı atak geldiğinde short gitmek... tabi draghi ltro(para dağıtma) yapmazsa. Yapmışsada çıkışı kenarda seyrederim...

Yorum

• badapin
                  Seyirci Üye
                  • 27 Haziran 2009
                  • 50

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Fetullahında draghininde....
                  Fetullah yüzünden çıkışa katılamadık, draghi yüzündende inişe katılamıyoruz... ben böyle spk yı böyle ülkeyi kucaklarım yaw...

Göstere göstere kaç gündür iniyor, ecb yüzündene short gidemiyoruz... bu indiren adiler biliyorlar herhalde sonucu... resmen soygun...

Rasyonel beklentiler teorisi, bu teoriyi geliştiren iktisatçılardan ikisine (Lucas, 1995 ve Sargent, 2011) Nobel Ekonomi ödülü kazandırmış bir ekonomi teorisi. Teoriye göre bütün veriler açıklandığı için piyasadaki karar alıcılar, en az ekonomiyi yönetenler kadar, olaylar ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olur. Bu durumda piyasadaki karar alıcılar, ekonomi yönetiminin alacağı önlemlerin etkilerini önceden tahmin eder ve ona göre davranırlar. Hükümetin ekonomiyi büyütmek için tüketimi arttırma kararında olduğunu, merkez bankasının da bu karar paralelinde para arzını ekonomik büyüme oranından fazla arttırdığını düşünelim. Piyasadaki karar alıcılar bu yaklaşımın enflasyon yaratacağı beklentisine girerler ve ürünlerinin satış fiyatlarını yükseltirler. Sonuçta enflasyon ortaya çıkar. Beklenti ne yönde ise gerçekleşme de o yönde olur.
                  (http://www.mahfiegilmez.com/2014/06/...r-teorisi.html)

Şimdi bunu borsaya projekte ettiğimizde ne düşünmeliyiz. Ama bu ilişkiyi daha çok piyasa yapıcılar ve diğer aktörler arasında bir ilişki olarak düşünmek istiyorum. Tabi ekonomi yönetimi burada sadece düzenleyici bir güç, piyasa yapıcılar ve diğer aktörleri eşite yakın şekilde etkiliyor. Ben piyasa yapıcıları borsayı yöneten güç olarak varsayıyorum. Şimdi piyasa yapıcıları eğer gerçek durumlara uygun hareket ederse, yani ekonomi konjonktür satış gerektiriyor ve piyasa yapıcılar da o yönde davranıyorlarsa herkes o yönde davranarak borsada düşüş gerçekleştiriyor. Ya da tam tersi şekilde alış yapıyor ve aktörler de alış yönünde davranarak yükseliş gerçekleştiriliyor.
                  Ama satış yapılması gerektiği halde belli dönemlerde piyasa yapıcıları (en azından etkin bölümü) alış yapıyor ya da tam tersi durum için satış yapıyorsa aktörlerin kafası karışır ve rasyonel kararlar alması mümkün olmaz. Hele bide konjonktüre göre davrandıkları dönemleri de hesaba katarsanız kafa karışıklığı iyice had safhada. Oyunda olmak isteyenler iki alternatifi aynı anda düşünmek durumunda burada rasyonel mi davranacak irrasyonel mi? Ya da rasyonel olan nedir? Gerçeği algılama yetisini bozan bir durum. Bu nedenle ya hep rasyonel davranılacak ya da sürekli irrasyonel tutum sergilenecek ki % 50 tutturmak mümkün olsun. Bazen rasyonel bazen irrasyonel olmayı doğru bir şekilde becerebilmek, bunu başaran borsayı başarır.

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Beeklenen oldu, draghi para dağıtmadı. Şimdi 15:30 daki basın toplantısı var. Orada söyleyeceklerine göre endeks dalgalanacak. 98,100den ilk parti shortu yaptım. Basın toplantısında yukarı atak olursa 98,500 üzerinede geçerse bi parti short daha yaparım. Sorasını piyasa yapıcı bilir. 60binden endeksi çıkaranlar yeterince mal dağıtmıştır, artık aşağı götürürler diye düşünüyorum... amin...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Basın toplantısında ltro açıkladı... shortları. Kapadı.m...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

98,825 den yine short..

Ek: bi parti short daha. Ortalama 99,025 oldu... duruma göre yine kapatanilirim...

Ek: ortalama 90,200 e çıktı.

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Dün vob bist100 spotun oran olarak 0,60 üzerinde kapadı. Genelde tersi olur. O yüzdende dünü eksi kapadım. Takmış bu py ler bana anlaşılan...

Realizasyon maalesef gelmemiş gibi görünüyor. Bu hamlem boşa çıkabilir... bu sabah ikinci tepeyi yapıp aşağı dönme ihtimali yüksek... en fazla 80,500 civarından aşağı dönebilir. Tamamen py lerin ellerine bağlı. Yeterince dağıtmışlarsa aşağı dönerler yoksa yukarı devam...

Ecb nin yaptığı tam ltro yada qe değil... ancak py ler yükseltmek istiyorlarsa umurlarında olmaz. Yerlide yükselişe oynuyor gördüğüm kadarı ile... bence realizasyon en azından 77,000 e kadar gelecek ama arada benim gibi short oynayanları korkutup dökecektir...

çok pis oynuyorlar...

Adamların oyun tarzını ööğrenip uyum sağladığın anda oyun tarzlarını değiştiriyorlar...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Aklımda olanlar:

İYİ
                            - mb faiz indireceği nerdeyse kesin ve 100 puandan aşağı olmaz. Bankacılık karları düşüşü azalacak.
                            - cari açık düşüyor.
                            - tekstil çimento ve beko vestel eregli gibi ihracata yönelik firma karları artıyor. Ab nin iyiye gitmesi ve usd yükselmesi etken.
                            - ecb hafifte plsa genişleme yapıyor, bu umut verici.
                            - rusyadan bu yıl sonuna kadar 25 - 30 milyar dolar daha çıkacak bir kısmı gelir.
                            - tr ye para girişi devam ediyor mayıs ayı biste giriş 703 milyar usd.
                            - enflasyon inişe geçti. Faizleri düşürüp sıkılaştırmadan kaynaklanan bankacılık kredi düşüşünü durduracak.
                            - birinci çeyrek büyüme salı açıklanacak ve %4 üzeri beklenenden iyi gelmesi bekleniyor.
                            - kürt petrolu ihracatı başladı, brent fiyatını düşürüp tr petrol maaliyetini azaltabilir. Tabi satabilirlerse. Daha çok sınırdan kaçak petrolu patlatır.

KÖTÜ
                            - bankacılık, otomotiv, tekno taksitli perakende sektörleri kurun yükselmesi ve taksit sınırlaması sebebi ile kötüye gidiyor. Umutda yok.
                            - inşaat da %8 talep daralması var.
                            - fed taperinge devam ediyor. Abd den gelen fon azalacak.
                            - haziran ve yaz ayları sat git aylarıdır.
                            - bist seviye olarak pahalı değil ama ucuzda değil. Soluksuz yükselişin realizasyonu gelecektir.
                            - Ab borsaları ecb kararlarına olumlu tepki vermedi.

Sonuç, orta uzun vadede gidişat iyi... taperingi avrupa ve rusya dengeleyebilir. Bir realizasyon gelsede bu yıl sonunu 85bin üzerinde kaparız.

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Aldığım shortlar aynen duruyor... bu seferde zarar olarak kapatırsam üç beş ay kenara çekilip kafa dinleyeceğim. Fazla yıprandım ve sermayeyi büyütemiyorum.

Usd ve faiz çok düştüğü halde 80,500 henüz kırılmadı... bugünü 80,500 üzerinde kaparsak yarın sabah shortları zararına kapar kenara çekilirim uzun bir müddet olmak üzere.

Kendime bol şans diliyorum... şu ara en çok benim ihtiyacım var yaw...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Short pozisyonu kapadım... artık endeks rahatlıkla düşebilir.

Eylül ayına kadar ara vereceğim çünki bir müddettir tutturamıyorum.

Bu hafta cari açık verisi var sanırım iyi göstereceklerdir. Nede olsa zerrab ve ekibi dışarda. Kurda ihracata destek oluyor.

Hasta adam olarak kıbrısı ve doğuyu teslim etme müzakerelerimizde devam ediyor. Ordu içerde müzakereleri evleri sofırlayan tayyip ve ekibi yürütüyor.

Doğuda birçok yerde yüzlerce kişilik pkk kampları kurulmuş. Askerler uzak duruyor. Görüşmeler cumbaba seçimine kadar fazla hır çıkarmazlarsa istediklerini vereceğimiz yönünde olsa gerek. Aynen önceki seçimlerde olduğu gibi. Kaç yıl sonra fiiliyata geçer bilemeyiz ama doğuya pkk yerleşti ve temsilcisi oldu. 10 yıl önce bi sürüngen gibi yakalanmış ve askerin ayağına sarılıp yalvaran apo, şimdi hapisten doğuyu teslim almak üzere.

Paraları sıfırlayanlar ve rantçı ekibide tl leri usd ye çevirip yurt dışına götürüyorlardır aynı uazanlar gibi. Yarın öbürgün mayyip çıkıp tayyipe ve ekibine hesap sorarsa dışarda geçinecekleri üç beş milyar dolarları olsun.

Nerden nereye... Ecevitin altını tutamayıp bez bağlanan canlı cenazesini parti beşkanı olarak tutmaya devam ettikleri için kızıyordum... soraki baykal ve kılıçdaroğlu rahmet okuttular...

Yahudiler ve kontrollerindeki ingiliz soyu ülkeyi ele geçirmek üzereler. Afrika ülkelerinde ne kadar kolay iş bitiriyorlarsa tr dede öyle. İlk tutuklanan albay çiçek da bugünleri söylemiştim. O gün kırılma noktasıydı. Ordu çiçekin tutuklanmasına izin verdi ve ülke yokuş aşağı hızla gidiyor...

Herkese bol şans...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information