Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Bu arada teknik analiz konusundaki görüşümü yazayım.

Temel görüşüm uzun vadeli ana trendi temel analiz belirler. Aradaki kısa vadeli ve çok kısa vadeli hareketleride teknik analiz gösterir.

Teknik analiz gücünü, ona uygun oynayan kişilerin gücünden alır. Teknik analiz tek başına hiç bir şey ifade etmez. Ona uygun oynayan kişilerin gücü(maddi güç) oranında etkili plmaya başlar.

Örnek vereyim.
    Borsada on kişisiniz ve hepinizin para miktarı yani gücü aynı.
    Kimse teknik analiz kullanmıyorsa, Teknik analizin tutma ihtimali yazı tura atarak tutturma ihtimali ile aynıdır.
    Ancak on kişiden en az altı tanesi Teknik analiz kullanmaya başlamışsa, o zaman Teknik analiz in tutturma oranı yüzde yüze yaklaşır.
    Yani Teknik analiz gücünü, kendisine inanarak uygulayanların gücünden alır.

Burada herkesin parasını eşit varsaydık. Ayrıca teknik analize bakanların aynı şeyi gördüğünü varsaydık.
    Normalde aynı grafiğe bakan kişiler farklı şeyler görürler. Borsadada herkesin gücü aynı değil. Piyasa yapıcı bi kaç kurum medya desteğide arkalarında olduğundan onların gücü diğer tüm herkesi yener, halkı hükümet destekli soyanların dediği gibi diğerlerinin a... koyarlar...

Kolay gelsin, long devam...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Soma kömürü bizim burda 25 kg 13 tl.
      25kg 13 tl ise 1000kg(1 ton) = 520 tl eder.

Patron ne diyor, 1 ton kömürü yaklaşık 24 usd maliyetle çıkarıyoruz..
      24 * usd kuru 2,10 = 50,4 eder.

Yani 50tl ye bir ton kömür çıkarıp, 520 tl ye satıyorlar.
      Maliyet içinde işçi maaşları var. Geçen yıl 180 işçi ölmüş aynı madende ama üçer beşer adet. Toptan 301kişi ölünce dikkat çekti.

Patron 50 tl ye mal ettiği kömürü satıyor ve son kullanıcıya 520 tl ye ulaşıyor. Aradaki farkı patron ve aracılar yiyor.
      Maaliyet içinde taşeronların ücretleride var. Düşünün bu işçilerin sırtından ne kadar korkunç kar elde ediyorlar.

Patron istanbulun en güzel yerlerinden birinede kule dikmiş ve üçte biri' kaçak.
      Sana ceza vermeyecmeğiz deseler elime bir kılıç alır tüm siyasetçi ve yardımcılarının kafalarını kezerim.

Peki bu siyasetçileri kim başa getiriyor. Yine bu kömür işçileri.

Adam soma faciasından kurtulanlarsan. Diyorki, 'ben ölmedim. Madende soygun düzeni var, siyasetçiler, patron ve taşeronlar beraber soyuyorlar.' sorada diyorki ben akp ye oyumu verdim. O zaman haketmişsin zaten.

Hoş ben geçen seçimde oy verecek parti aradım bulamadım. Siyasi partiler halkın sırtından zengin olma veya rahat etme niyetinde olan insanlarla dolu. Bazıları büyük hırsız, bazılarıda kebap düşkünü. Hangisine oy vereceksin. Yani adamada kızamıyorsun...

Her neyse. Başçı piyasaların hoşuna gidecek sonuç açıkladı. 80 bine yaklaşmak kesin gibi. Sorasını kim bilebilirki. Long devam.

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Longu kapadım, 1 saat kadar durumu inceleyeceğim.

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bu arada teknik analiz konusundaki görüşümü yazayım.

Temel görüşüm uzun vadeli ana trendi temel analiz belirler. Aradaki kısa vadeli ve çok kısa vadeli hareketleride teknik analiz gösterir.

Teknik analiz gücünü, ona uygun oynayan kişilerin gücünden alır. Teknik analiz tek başına hiç bir şey ifade etmez. Ona uygun oynayan kişilerin gücü(maddi güç) oranında etkili plmaya başlar.

Örnek vereyim.
          Borsada on kişisiniz ve hepinizin para miktarı yani gücü aynı.
          Kimse teknik analiz kullanmıyorsa, Teknik analizin tutma ihtimali yazı tura atarak tutturma ihtimali ile aynıdır.
          Ancak on kişiden en az altı tanesi Teknik analiz kullanmaya başlamışsa, o zaman Teknik analiz in tutturma oranı yüzde yüze yaklaşır.
          Yani Teknik analiz gücünü, kendisine inanarak uygulayanların gücünden alır.

Burada herkesin parasını eşit varsaydık. Ayrıca teknik analize bakanların aynı şeyi gördüğünü varsaydık.
          Normalde aynı grafiğe bakan kişiler farklı şeyler görürler. Borsadada herkesin gücü aynı değil. Piyasa yapıcı bi kaç kurum medya desteğide arkalarında olduğundan onların gücü diğer tüm herkesi yener, halkı hükümet destekli soyanların dediği gibi diğerlerinin a... koyarlar...

Kolay gelsin, long devam...
          Yaw bu teknik analiz açıklamamı sadece bir kişi beğenmiş. Anlaşılamadığım düşüncesiyle çok anlaşılır yeni bir örnekle olayı deşeyim diyorum.

Ne dedim, teknik analizin tutturma oranı oynayan kişilerin gücüne eşittir. Bu tanımın benzerini yakında fakülte kitaplarında görürsünüz, patentinin bana ait olduğunu unutmayın lütfen.

Şimdi yeni örneğe geleyim ki bu örneğin eşi benzeri yoktur.

Yine şartlar aynı varsayalım. Borsada sadece on kişi oynuyoruz, hepimizin parası yani gücü aynı, teknik analizde kullanılmıyor ve bilinmiyor diyelim. Ayrıca hepimizde borsa binası istinyede bulunuyoruz diyelim.
          Bi gün ben diğerlerine dedimki, 'yaw hava analizi diye bi yöntem geliştirdim, her seans öncesi borsa binasının penceresisnden bakıyorum, hava kapalı ise borsa düşecek, hava açıksa yükselecek, yağış varsa gaplı aşağı, güneş yakıyorsa gaplı yukarı açacak diye hesaplıyorum'

Ancak ben dahil kimse o gün hava analizi yöntemini kullanmıyor. Ancak hava dışarıda kapalı yani analize göre borsanın düşmesi lazım.

Bu durumda hava analizinin etkisi gücü sıfırdır ve tutma oranı yazı tura ile aynıdır.

Ertesi günse hepimiz hava analiz yöntemini kullandık. pencereden baktıkki hava açık güneş var yani borsa yükselecek dedik ve herkes alışa geçti. Herkez hava analizine bağlı olarak alışa geçtiği için endeks yükseldi. Ertesi gün hava kapalı satalım dedidk herkes sattı borsa düştü. Herkes oynayınca hava analizinin gücü ve tutturma oranı yüzde yüze çıktı.

Anlatabildimmi bilmiyorum. Ha hava analizi ha teknik analiz ikiside özde aynı. Başka biri derki bende anne annemin kaşlarına bakarak kaş analizi yöntemi buldum, çatıksa düşecek vs... bunun gücüde teknik analizle eşittir. Herkes o kişinin anneannesinin kaşına bakarsa anneanne elmas kıymetinde olur, paylaşılamaz hali ile kaplıca ister açık büfe ister vs...

Öteki derki kız arkadaşımın göbeğine bakarak titreşim analizi yöntemi buldum. Bak bu analiz iyi yaw...

Durum budur...

Buna benzer bir açıklamayı yabancının tr ye getirip faize yatırdığı para için yapmıştım. Demiştimki tr deki enflasyon yerliyi bağlar. Tr de enflasyon 8 se ingilterede 2 ise, tr deki gösterge faizde 7 ise ingiliz için 7-2=5 puan net gelir vardır, yerli için ise gelir negatiftir. Yabancının bakması gereken tek şey kur riskidir.
          Önceden mahfi eğilmez dahil hiç kimse bunu söylemeye cesaret edemiyordu yada farkında değildiler. Ben forumlarda yazdıktan sonra tv yorumcularıda bi kaç sene sora kullanmaya başladılar.

Enflasyon sahte dedim anca on sene sora uyandılar.

Şimdi teknik analiz konusundaki yorumumuda kimbilir kaç yıl sora kullanacaklar.

Haydi hayırlı olsun, kitaplara girsin.

Al bi özlü söz daha,
          piyasalarda teknik analizciler = müzik piyasasındaki rap,çiler.

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Flat devam ediyorum,
            Endeksin 77,500ü görme ihtimali var. 77,500 e yaklaşırsa ve yukarı döneceğine inanırsan bi kaç kontrat alabilirim...

İşlerime bakayım, kolay gelsin.

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Ek: Bu arada bende sürekli grafiğe bakıyorum, ağırlıklı ortalamaları, fibo değerlerini ve üçgenleri flamaları filan kontrol ediyorum... yukarıdaki teknik analiz analizim sadece bir tespit veya kişisel analizdir... küçümsemek amaçlı değildir, tabi işin içine espri katmaya çalışınca küçümsemiş gibi oldum ama değil...

Yorum

• VIX100
                Tecrübeli
                • 03 Kasım 2011
                • 1945

baykuş,100 leri görceeezzmi?zeki müren de bizi görecek mi?
                oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

VIX100 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  baykuş,100 leri görceeezzmi?zeki müren de bizi görecek mi?

Valla uzuuuun vadede yüzleri mutlaka görürüz.
                  Hele bi 80bini görelimde. Çok hızlı çıkarıyorlar, istekte yüksek, hazirandaki havuçlarada çok var. Hali ile seksenide devirecek gibi...

Bu arada tekrar long aldım...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Tv de diyetçi yaşlı kadın prof canan karatay var. Bağıra çağıra millete akıl veriyor. Bu kadını bende seviyorum çünki düzene kafa kaldıracak kadar cesur. Tv tıp dünyası yumurta kollesterol yapar az yeyin derken bu çıktı hergün yiyin yaw dedi. Oturmuş düzenin tersine konuşmak insanın sortına büyük yük yükler ve çok sıkıntıya sokar. Doğru bile söyleseniz başınız çok ağrır o sebeple büyük cesaret ister.

Ancak tr nin bu en akıllı profunu ilkokul mezunu 2 geri zekalı dolandırıcı çok kolay kandırabildi. Şu telefonla ben savcıyım acele para yatır diyenler. Buda gidip yatırıyor. yaw sade ev kadını yutarda sen dünyayı gezen prof nasısl yuttun... korku toplumu işte savcı asker polis deyince titremeye başlıyoruz. İleri demokrasi tabi normal değil...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Grafiğin görünümü pek iyi değil. 15 dakkalık grafikte.
                      İlk tepe 78,400de oluşmuş, şimdi ikinci tepe oluşumu görüyor. İlk tepenin daha altında. Hazirandaki üç havuç olmasaydı shorta geçerdim. Dönüş görüntüsü var çünki ve endeks ucuz değil artık... en azından bir realizasyon gelir diye düşünürdüm.
                      Ancak hazirandaki 3 havuç durumu değiştiriyor. Yinede belli olmaz aşağı ihtimalde arttı.
                      Bugün abd kapalı deniyor, bakalım 78bin üzerinde kalacakmı.

Abd, ingiltere almanya hızla iyiye gidiyor. Asya durumu iyi değil. Batının iyileşmesi onlarıda çekermi acaba.?
                      Elimde long var ama bugün güzel artı görürsem kapayıp duruma bakacağım...

Bol şans.

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

çin Nisan ayı imalat pmi 48,3 yani daralma.
                        TR İhracatçı şirketlerde karlar ya artıyor Ya da aynı kalıyor. Eregl arclk vestl.
                        AB Nisan fransa pmi 50 almanya 56 ingiltere 59
                        TR Sanayi üretimi martta yıllık +%4,2 önceki aya göre -%0,4
                        AB haziranda ecb piyasanın işine yarayacak bişey yapacağım dedi. Ya tahvil alacak ya ltro ya faiz indirimi..
                        TR MB Faiz indireceği kesin gibi.
                        TR Mart ayı cari açık 3,2
                        TR Mal ve hizmet hariç kredi kartına taksit yapılamayacal. Hediye çekleri gibi. Banka karlarını düşürücü işlem.
                        ABD Nisan enflasyon 0,3 geldi.
                        AB ilk çeyrek büyümeler. Almanya 0,8 fransa 0, italya 0,1 hollanda portekiz finlandiya negatif büyüdü.
                        ABD işsizlik maaşı başvuruları azalıyor.
                        ABD Nisan yeni konut başlangıçları çok arttı %13,2
                        TR kredi kartları sınırlaması iç satışlarda daralmaya sebep olurken kurun desteği ile şirketleri ihracata yönelmek zorunda bırakıyor.
                        TR ilk çeyrek iyi giden sektörler. İhracatçılar, çimento,tekstil . Kötü giden taksitli ithal perakendeciler, bankalar.
                        TR Mayıs sonu; tüketici kredileri 2013 sonuna göre göre %3arttı. Başçı faizleri göstermelikte olsa indirmeye başladı.
                        Rusya Bu yıl rusyadan 90milyar dolar kadar çıkması bekleniyor. İlk üç ayda 63 milyarı çıkmış.

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Okuyacak gazetede kalmadı yaw.
                          Gazeteler ya bi tarafı yalıyor, ya diğer tarafı. Hürriyet gibi iki tarafıda yalayan yazar barındıran gazetelerde var. Bi ara destek için hürriyetin yanında sözcü alayım dedim bir yıl dayanabildim sora bıraktım. Gazetede haber analiz yok tamamen hükümete salvo var. Ege cansen son olarak gitti. Cansen benim aydın olarak gördüğüm tek yazardır. Tabi kendi takip ettiğim grup içinde. Sözcü birazda tarafsız haber analiz verseydi birde gazeteyi fanatik fenerlilerledoldurmasaydı iyiydi. Spor sayfalarıda fener hariç diğer takımlara aynı tayyip kafasıyla saldırıyor. Özde tayyipten bi farkları yok aslında.

En çok haber hürriyette var ancak gazete iyi yazarlarını teker teker kaybetti. Başka bol haber analiz veren gazete olmadığından şimdilik hurriyete devam ediyorum. Dünya gazetesi her yerde bulamıyorum yoksa dünyaya geçebilirdim. Cumhuriyetemi dönsem acaba, yada yurt fena değil gibi...

Yorum

• VIX100
                            Tecrübeli
                            • 03 Kasım 2011
                            • 1945

aydınlık dene baykuş,sözcü de ketocuların dediler bir ara,ketocular,gürcücüler,kürtçüler,4 bir yandan çalışıyorlar
                            oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

VIX100 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              aydınlık dene baykuş,sözcü de ketocuların dediler bir ara,ketocular,gürcücüler,kürtçüler,4 bir yandan çalışıyorlar
                              Arada dönüşümlü aydınlıkta alıyorum...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Borsaya gelirsem. Dün öğle sorası kafa tamamen bulutluydu, bu sabah hesaba baktım hala longum. bulutlarda gezergen işlem yapmamışım.
                                Grafik dün longcular için güzel kapamış, bugünde yükselişle açar. Ancak zorlanmaya başladı.

Yeni bir gelişme yok, havuçlarla devam ediliyor. Perşembe abd de önemli veri var, ilk çeyrek büyüme rakamı geliyor...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information