Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Tek longla devam ediyorum. Küçük oynadığım için kontrat sayısını bir müddettir yazıyorum. Normalde para miktarı konuşulması hoşuma gitmez. Önemli olan bilgi miltarındır ve o bilgiyi insanların faydasınamı kullanıyorsun zararınamı o önemlidir.

Endeks pek iç açıcı değil. Millet longa inanınca yükseliş zorlanmaya başladı...
    Usd ve faiz düşük. Faiz hafif yükselişe geçti ancak kalıcımı belli değil.

Havuçlar ddurduğu müddetçe trendin aşağı dönmemesi lazım ancak düzeltmeler gelebilir. Tabi kurumsal bebeler longa geçtiyse trend aşağıda dönebilir. Bu seferde havuçlar değilde bankaların yüksek kâr düşüşü ve kredilere, taksitlere gelen baskı konuşulmaya başlanır.

Birde başka bi saçmalık var. Yıl başında anormal düşük büyüme tahminleri verdiler. Bu tahminleri yukarı revize edip sevinmeye başladılar...

Neyse işlerime bakayım...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Borsada satıcı ortada görünmediğinden yataya sardı. Alıcılarda vobda yaptıkları operasyonun artısını cebe indirmiş olmalılarki endeksi yükseltmeyi bıraktılar.
      Operasyon bittide normal rutinemi döndük acaba.?

Abd de banka bilançoları idare etti ancak 3. aylık bilançolar denetlenmiyor. Hali ile isteğe uygun bilanço açıklamak kolay. Ancak denetlemeye gelenede bi kaç yüzbin dolar sıkıştırıp olayı hallediyorlar. Durumu ancak şirket iflas açıkladığında öğreniyorsun. 2008 de olduğu gibi. Ülkeleri denetleyenlerde sahtekarlık yapmışlardı. Yurtiçindende yüksek bürokraatları denetleyenlerin hemen müdür daire başkanı danışman filan yapıldığını biliyoruz.

Bu yıl ikinci yarısı abd bankalarının zora düşeceğini ve önümüzdeki yılda döküleceklerini bir çok kez sebepleriyle yazdım. Tek şart neydi, fed taperinge devam edecek ve QE(finansa para yardımı) yerini alacak başka bir yardım açıklamayacak.

BIST e gelirsem, grafik yükselmeye devam edeceğim sadece mola verdim diyor. Long devam.
      Temel verilerse yeterince yükseldik diyor.

Somada ailelere allah kolaylık versin.
      Ölen kurtulmuş oluyor asıl zorluk geride kalan eş ve çocuklara. Bu ailelerin çoğu sefil olacak. Çocuklar en az 2 nesil kendini toparlayamayacak. Devlet bi miktar para verip 700 -800 tl maaş bağlıyacak sorada allah versin diyecek. Ama lafa gelince esip gürleyecek.
      Her yıl 2milyar dolar dış ülkelere yardım yaptım diyen tayyip bu ailelere ancak dilenciye verilen yardımı yapacak. Kaç yıldır suriyede kafa kesenlere milyarlarca dolar bizim paramızı veren, imf ye 5milyar dolar destek çıkacağım diyen üfürbaz, bu ailelere laftan başka hiç birşey yapmayacak. Kafa kezenlere verdiği paranın yüzde birini bu ailelere verse tamamı kurtulur. Yada filistine yaptığı yardımın yarısını yapsa bu ailelerin yedi sülalesi kurtulur. Yada siyasetçinin bir yılda cebe attığı paranın onda birini bu ailelere ve depremzedelere verse bu ailelerin hepsi normal hayatlarına devam eder, çocuklar ekonomik eksiklik hissetmeden hayatlarına devam ederler...

Bugün bist te hareket yok... long duruyor ancak yükselemeyen borsa düşer durumu gerçekleşebilir. Grafiğe ve havuçlara güvenerek tutuyorum. Bist 30 şirket bilançolarının analizini bulursam okuyacağım. Bazı şirketlerin kârı iyi geldi. Bu çoğunluğumu temsil ediyor bilmem lazım. Bulursam buradada yazarım.

Kolay gelsin.

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

75,200 de kısa vade alçalan trend üst bant direnci vardı. Oradan dönmüş. Kısa vade alçalan trendi kırabilmesi için orayı geçmesi lazım. Tekrar deneyecektir. Dönüş sinyali görürsem longu kaparım.

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Dönüş sinyali başlangıcı ile longu kapadım. Yanlış çıkarsa geri alırım.

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Sinyal hatalı çıktı, şu an 76400 de, biraz aşağı 2 long emri yazdım gelmezse aktiften alacağım...

Dün faiz ve ısd yukarı çıkmadı, sadece gece hafif yukarı çıkıyor londradan yapılan işlemlerden plsa gerek, sabah tekrar eski yerine getiriyor bizim bankalar. MB alıma geçse iyi olacak, yoksa çekilen sıkıntı boşa gidecek. Usd düştükçe ithalatı borakıp yurt içindemi üretsem diyenler beklemeye geçiyor.

Dün Dervişin tr ye geldiğinde yaptıklarını okudum ve tekrar hatırladım. Adam bankaları, mb yi kamu kurumlarının çoğunu özerkleştirdi. Arpalık olmaktan çıkardı. Bankaları soyanlarıda ağır cezalandıracaktı siyasetçiler engel olmuştu. Şimdi bütün o kazançlar geri gitti. Hepsi yeniden arpalığa döndü hemde eskisinden kötü. O aşamaya gelmemizin sebebi bi sürü kriz çıkmasıydı, iflaslar intiharlar kuyruklar... hepsini unuttuk yeniden eskiye döndük. Üstelik Dervişin arkasına bakmadan kaçmasına sebep olanda baykal ve ekibiydi. Bu baykal chp yi zenginleri koruyan süzme parti haline getirdi, seçkinci yaptı. kılıçdaroğluda aynı yerden devam ediyor...

Neyse işime bakiim long alayım biraz... bu arad somadaki bu maden tayyipin bedava kömür dağıtmak için kömür aldığı madenlerden biriymiş... kimbilir o alımlarda ne dolaplar döndü....
            Çinde ölüm oranı 1,7 tr de 7 imiş... çinki orada yüzmilyonlar ekmek parasına çalışıyor, ama demekki gelişmişlik para ile değil bilinçle oluyormuş... 5 milyar dolar imf ye borç vereceğim her yıl 2 milyar dolar yabancı ülkelere yardım ediyorum diyen hükümet... ki o paranın %90 ı cebe iniyodur... hey allaaaam yaw.... her yıl bi sürü şey yazarız, bizim gerim'zdeki ülkeler bizi gelip geçtiler, biz hala aynı yerdeyiz...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Endeks kısa vade alçalan kanalın üzerin e çıktı. .
              Ancak çıkış hızlı oldu ve gel gel tarzına benziyor... Yinede çıkışın Kalıcı olmasını bekliyorum...
              Longa geçtim tekrar...
              Biraz işlerime bakayım...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Dünki yükseliş gel gel niteliğinde demiştim. Endekste temelsiz yükseldiği için döneceği yeri bulmak şansa kalıyorda yazmıştım... dünki hızlı yükselişten sora bıraktılar...
                Aşağı dönüp dönmediği 75bin aşağı kırılırsa belli olur... Önümüzdeki aya ilişkin havuçlar duruyor...
                Bist 30 bilançoları genel görünümüyle ilgili bir yazı bulamadım, os sebeple şirketlerin durumu hakkında bir fikir edinemedim.
                Aşağıda yukarıda ihtimal bana %50 gibi geliyor...

Yorum

• eren@
                  Tecrübeli
                  • 24 Nisan 2008
                  • 2344

BayKush kardeş ağzına sağlık
                  Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Long kapandı...son aldığım long pozisyon zarar yazdı...
                    Short için fırsat kolluyorum, yukarı tepki gelirse alacağım.

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

eren@ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      BayKush kardeş ağzına sağlık
                      Sağol eren biraderim.

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Epey Yukarıya short emri yazdım. Hava kapalı ama ılık, gideyim sökeye yeni keşfettiğim cafede çay gazete olayına gireyim.

Bol şans herkese...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

75bin direnç haline geldi.
                          Yazdığım gibi yukarı aşağı %50 şans veriyorum. 2 tarafa gitmesi içinde sebep var.
                          Yukarı sebep haziran havuçları.
                          Aşağı sebepte tr ve dünya ekonomik - siyasi verilerinin kötüye gitmesi.

92 bin üzerine short emri yazdım, endeks 75bin üzerine çıkarsa emri iptal eder, almışsamda kaparım.
                          Yok endeksin 75bin üzerine çıkamayacağına kanaat getirmişsemde emri iptal eder aktiften alırım...

Bu arada kicker kardeşimizin havası söndü, şimdi moda hğy kardeşimiz...
                          Yanlış anlaşılmasın bu nikleri aşağılamak amaçlı yamıyorum. Borsada dönen oyun açısından yazıyorum. Her trendin bi hava atıcısı çıkıyor. Şansa bi kaç tahmin tutuyor, epey kişi usta deyip peşine takılıyor. Başka bir trende başka ustalar çıkıyor. Aynı usta hiç devam edemiyor çünki bizim borsanın ne teknik nede temel dayanağı var. Bir tutturan bi daha tutturamıyor. Hadi çok şanslı-bilgili-yetenekli iki, üç tutturdu diyelim, dördüncüde beşincise gümlüyor...

Tamamen sebebi spk...

Her zaman yazdığım gibi, ben hırsızı suçlamam, adamın mesleği o işini yapıyor. Hırsızı yakalamak için maaş alan adamı birinci derecede suçlarım eğer işini yapmıyorsa. İkinci derecedede hırsızı hırsızlığa iten sebeplerin suçlularını ararım onları suçlarım sora hırsızı suçlarım, annatabiliyormuyum abicim... benim gözümde spk suçlu... her neyse yaw... sökenin kızları güzl diyerek satırlarımı bağlayayım. Ova kızları besili oluyor, sırtına yük vur banamısın demez icabında.

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Üstteki yazıyı yine kafa iyiykenmi yazdım acaba. Son hafta biraz fazla kafa bulutlu gezdiğimden hiç bişey hatırlamıyorum.

Geçen haftayıda eksi kapamışım.
                            Seçimden beridir pek doğru hamla yapamadım, haftaları eksi kapatıyorum. Hevesim kaçtı doğrusu, pek borsaya bakmak ve yazmakta istemiyorum.

Önümüzdeki haftalarda hazine yüksek oranda ihaleye çıkıp borçlanacak. Bankalar yüksek faizle hazineye para satmak için her zaman olduğu gibi ihaleler yaklaşırken piyasaya müdahale edip faizi yükseltmeye başladılar. Bu hazine neden borçlanır, aldığı parayı ne yapar hiç anlamam. Ayrıca bu merkez bankaları fazla parayı aby ye sıfır faizle neden yatırırlar onuda anlamam...

Endekse satış geldi eksiye geçti, bir tane long alayım dursun.

Hazirandaki 3 havuç sebebi ile endeksi düştükçe alacaklardır yani pek düşmemesi lazım. Ancak endeks şu ana kadar yeterince yükseldiği içinde önünde fazlada yol yok...

Çimento tekstil sektörleri kârlarını artırmış. Daha önce yazdığım gibi ihracat ağırlıklı çalışan firmalarda içerde düşen satışlarını ihracatla kapamışlar. Bunun devam etmesi için usd değerinin 2,10 un altına kalıcı olarak düşmemesi lazım. Enflasyon oluşuyor o zaman. Enflasyonu kağıt üzerinde düşük göstermemize rağmen yinede enrji fiyatları abd den 5kat yüksek olduğu için y,eterince düşüremiyoruz.

Bunun tek çözümü enerji fiyatını düşürmek. Ancak tam tersini yapıyoruz. Pahalı fiyata nükleer enerji anlaşmaları yaptık. Avrupanın 2 katı fiyata. Yine gaz da olduğu gibi nükleerdede soyuluyoruz. Rüzgar ve güneşe saldırmamız gerekirken bazılarını zengin etmekten başka hiç bir amacı plmayan enerji anlaşmaları yapıyoruz. Özalla geleneksel hale gelen soygun düzeni katlanarak devaam ediyor. Sokakta hala özalı kahraman sananlar var, tamamen televizyonların doldurması. Medya soyguncunun elinde olunca idamlık insanları kahraman diye yıtuyoruz.

Biraz işlerime bakayım. Kushadasında yaza dün girdik, hamam sıcaklıkları başladı. Bendede sivilce mevsimi başladı, her tarafımdan fışkırır şimdi. Her sene artıyor...

Bol şans...

Haziran havuçlarına kadar yatay hafif yukarı endekss bekliyorum. 80bin görülecektir... sorası allah kerim derler ya ondan...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Somada insanları tutuklar gibi yaptılar. Kumpas kurduk dedikleri subaylar yıllardır hala içerde ama suç üstü yapılan zerrab ve çevresindeki büyük hırsızlar bir ayda dışarı çıktılar. Somadada suçlu olarak bi kaç maaşlıyı içeri atarlar, o maaşlıya maaliyetleri düşürmezsen senin lıçına tekmeyi basarım diyen patronlara bişey olmaz.

Ölenleri şehit ilan edeceklermiş. Bu iyi gibi görünüyor değilmi. Hayır değil. Şehit maaşı asgari ücretten çok daha düşük.
                              Patron bu kölelerin sortından 250milyon net kâr kazanmış. Yazacaksın patrona adamı bitirecek ceza, o cezadan alacağın yüzmilyonlarıda ölen ailelere dağıtacaksın. Çocukların eğitim ve sağlık masraflarını okullarını bitirene kadar üstleneceksin. Bu ailelerin hayatı ilelebet kurtulur. Üstelik para patrondan çıkmış olur.

Ama şehit ilan edersen patronun parası onda kalır, şehit maaşı devletten çıktığı için yükü gene haalkın sırtına bindirmiş olursun. Üstelik şehit maaşı ile aileleri ömür boyu süründürürsün.
                              Cahilin aklı böyle çalışır...

Her neyse borsaya döneyim. Tr de havuçlarla ilerliyoruz. AB de ise almanya ve ingilterede işler hızlı düzeliyor, diğerlerinde ise yerinde sayıyor.
                              Ancak asıl ilginç olan abd. Dow 16500 civarında güçlü dirençle karşılaştı. Oralara her geldiğinde güçlü satışla karşılaşıyor. Abd bankalarının bu yıl sonuna doğru sinyal vereceğini ve önümüzdeki yılda gümleyeceğini defalarca yazmıştım. Şartım fed in yeni destek çıkarmamasıydı. Abd ekonomisi kaya gazı sebebi ile hızlı düzelme yolundaymış gibi görünsede finans kurumları fed in qe lleri azaltması sebebi ile işçi çıkarmaya başladılar. Daha ilginci abd de görünmeyen ama derinden ilerleyen bir şey var.

Rusyada kominizm döneminde sadece ilgili olanların bildiği bişey vardı. Rus ülkeler son dönemde mafyaların eline geçmişti. Rusya dağılıncaa mafyalar ortaya çıktı herkes gördü. Benzeri abd de oluyor. Aslında abd yahudilerin kontrolunda ancak alt taraf yani şehirlerdeki varoşlar çetelerin eline geçiyor ve çok yaygınlar. Detroit tamamen çetelerin elinde, şikagoda ise merkez hariç şehir çetelerin eline geçmiş. Abd içten içe çürüyor. Ne kadar zenginde görünse abd eski rusya(sscb) nin son dönemlerini yaşıyor. Abd nin en büyük avantajı dolar ın dünyada makbul para olması. Doları basıp tüm maliyetlerini karşılıyorlar ve her ülkede istedikleri şirketi satın alarak halkları kendi işçileri olarak kullanıyorlar. Usd makbul para olmaktan çıkarsa abd hızla çöker çünki ülke çürüyor... daha çok yazabilirimde birden yorgun olduumu hissettim...

Bugün fed tutanakları akşam açıklanacak, daha önemlisi yarın başçı faiz indirecekmi. Normalde beklenmiyor ama azda olsa indirirse yukarı çok kısa vadeli hareket gelir. Terside geçerli... faiz indirmez, sinyalde vermezse aşağı bi düşüş olur ama 74,500 ü kalıcı olarak kıracağını sanmam. Haziran havuçları duruyor... başçının haziranda faiz indirmesi bekleniyor... artı ecb ve haziran 10 da msci var. Hoş msci işi biraz karışık...

Neyse bol şans abicim...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

14:00 de ppk faiz kararı var. Normalde kimse bir hareket beklemiyor.

Eğer hiçbir değişiklik olmazsa, kısa süreli bir satış gelebilir. Ama günü yeşil kaparız gibime geliyor.
                                Eğer azda olsa bir faiz indirimi plursa yada haziran için güçlü sinyal olursa, kısa süreli bir coşku ve durulma görebiliriz.

Sonuçta bugün dalgalanma olur ancak endeksin hedefi 80,000 oraya doğru gidiyor.

İşlerim var ekranı kapayayım, birazdan sökeye gideceğim. Öğle sorası kafa bulutlu olacak, eğer bilgisayarı açıpta bişey yazma eşekliğini göstermişsem kaale almayın.

Bol şans...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information