Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Yaw elimizde mal olmayınca akıl başka konulara gidiyor.... Şu an bloomberght de bir psikolog var, muhabbet ediyorlar...

psikolog diyorki uzun vadeli proje plan Türkler yapmıyor, anlık yaşıyor... skiper diyorki ama Türkler anlık yaşıyorda bu ona kıvraklık veriyor krizleri çok iyi yönetebiliyoruz değilmi.? dedi... psikolog ıkındı sıkındı yanıt veremedi ama içinden hass... ordan gibi bişey demiş olabilir...

Psikologun yerinde olsam şöyle derdim... "yaw skiper hanım, anlık düşünüp kıvrak olmak hem iyidir hem kötü. Eğer biz kıvırırken biri bizi doğru yolda tutuyorsa, o zaman iyidir. O zaman yeni duruma çabuk adapte olur hemen toparlarız. Ama kıvırırken biri bizi doğru yolda tutmuyorsa, o zaman fazla kıvırmaktan belimiz kırılır. Peki bizi doğru yolda tutan kimdir. Aileler için baba yada anne, il için belediye başkanı, ülke için hümümettir. Bizim ülkede hükümetlerde kıvırdığı için doğru yolda tutan Orduydu... Şimdi ortada orduda kalmadığı için ülke olarak, hep beraber kıvıra kıvıra batacağız..."

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Flat girdim haftaya, seçimde bitti... değişen tek şey chp'nin sonunun yaklaştığı... o parti artık sadece kendi yönetimlerine fayda sağlıyor, halkla alakaları kalmadı...

Bugün borsada ne yapacağıma karar vereceğim...
      <yabancı payı 62.91... endeks100 67binde iken bile almışlar... Gelişen endekslerde son bi kaç gündür yükseliyorlardı, sanırım rusya dan kaçan paralar biz dahil gelişen ülkelere girdi... Peki bu para bizi nereye kadar götürür, sonra ne olur.?
      Bunun için paranın miktarını bilmek lazım... bizde onu bilmiyoruz...

fazla götürmemesi lazım... çünki TRverileri kötü gidiyor, FED para çekmeye devam ediyor, faiz artışı artık dillendieiliyor... bu ortamda kısa ve orta vade için fazla yükseliş beklemek mantıksız... Ancak bu giren yabancı uzun vadeli iseki yüksek ihtimal... o zaman fazla yükselmese bile fazla düşmesinede engel olur...

Sağlıklı bir ortam olmadığından kısa vadeli oyuna devam...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

2 tavuk 1 horozum var.
        horoz 2 gün önce gitmiş uzaktaki komşunun kümesindeki tavuklara sulanmış. benim horoz piliç, daha yeni palazlanmaya başladı. O kümestede Hint horozu ve bir normal horoz var. Benim horozu azını burnunu yamultup gönderdiler. hayvan 2 gündür çökmüş durumda. Ne yiyor ne içiyor. Kanlarını temizleyip ilaç sürdüm. bugünde damlalıkla beslemeye çalıştım. umarım düzelir...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Bu arada apo nün partisi bdp nin oyları chp nin oylarını, yakın gelecekte geçerse şaşırmam. chp nine yapması gerekenleri yapıyorlar. Doğa Eylemlerinde polise taş atıp en önde savaşıyorlar. Hırsızlardan halkın malını geri alıp onları içeri atacağız diyorlar. Aynısını chp de söyledi ancak chp nine yapmayacağını, bdp nine ise yapacağını biliyoruz.

Benim klavyede iyice gümledi. artık kullanamıyorum. Ekrandan yazıyorum. oda zor oluyor, cümleleri kendi kendine tamamlıyor, hepten yanlış oluyor. klavyeli samsung tablet tavsiye etmem. sadece büyük şehirlerde servisi var. kargo ile göndereceksin, sağlam gidip dönmesini umacaksın. 5 günde beklemeye tahammülün olacak.

ben alırken alternatifim yoktu. ancak şimdi en azından bir tane var ve çok daha ucuz. asus.

kolay gele...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

En az 1 dönem daha tayyip ile devam edeceğiz... artık önünde hiç bir engel yok... bugüne kadar yaptıkları hiç kalacak... geçmiş olsun...

ordu yok, yargı yok, polis her dediğini yapıyor...

Hayvancılık bitmişti, son bir yılda sebze meyve fiyatlarıda %100 arttı... tarımda yakında biter... sadece inşaatla devam ediyoruz, birde geçmişten gelen koç holding ve zorlunun teknoloji şirketleri var... onlarada tayyip düşman...

İnşaatıda çok lüks yapıp çok zengin araplara yada yabancı zengine satıyoruz... Bu ülkeyi dahada batağa sürükleyecek... çünki ülkede zaten üretim daralıyor ve bu daralmaya rağmen bazı devleti soyan kesimler çok zenginleşiyor... finans ve sağlık gibi...
            Zaten gelir dağılımı hızla bozuluyorken, birde aşırı zengin yabancıyı getirince tam olacak... bu yabancı lüks harcayacak ve halkın geliri artmadığı halde bir çok ürünün fiyatı artacak... bir kesimin araba alabilme umudu varken o umut tamamen bitecek, bir kesimin arsa alıp ev yapabilme umudu varken oda bitecek... tatile gidebilen bir kesim artık gidemeyecek...

Sonuçta fakir dahada fakirleşecek, zengin dahada zenginleşecek, ve bu zenginlere iş yapabilenlerde zenginleşecek... Fakirlik hızla yayılınca suçlar ve fuhuşta çok artacak... Hırsızlık, gasp, cinayetler tecavüzler çok artacak... zaten fazlalaşıp duruyordu... Türk kızları bedenlerini satmaya başlayacaklar, aynen rus kızları gibi... zaten bilen biliyor hızla yaygınlaşıyor...

İlk akla gelenler bunlar, düşününce pek çok daha çıkar...

Tekrar hoş geldin tayyip... artık evden çıkardıkları geri taşıyıp, üst katlar çıkabilirsin... çünki daha çok şey gelecek oralara...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Şubatta cari açık %27 azalmış...
              Geçen yıla göre ihracat %6 artıp ithalat %6 azalmış...

Kurun yükselmesinin etkisi artı bu sene daha sıcak geçti... enerji ithalatı azalmış olmalı... yada Azeri ve kürt gazla petrolü işe yaramıştır... kur dahada artarsa açık dahada azalır... kur düşmeye başlarsa işler kötü, ithalatçı yeniden dışarıya yönelir...

ne zamandır düzgün gelen tek veri...

Yorum

• VIX100
                Tecrübeli
                • 03 Kasım 2011
                • 1945

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                2 tavuk 1 horozum var.
                horoz 2 gün önce gitmiş uzaktaki komşunun kümesindeki tavuklara sulanmış. benim horoz piliç, daha yeni palazlanmaya başladı. O kümestede Hint horozu ve bir normal horoz var. Benim horozu azını burnunu yamultup gönderdiler. hayvan 2 gündür çökmüş durumda. Ne yiyor ne içiyor. Kanlarını temizleyip ilaç sürdüm. bugünde damlalıkla beslemeye çalıştım. umarım düzelir...
                el oğlu sever biliyosun,sevip göndermişler,coh geçmiş olsun
                oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• yetkisiz
                  Katılımcı
                  • 18 Aralık 2013
                  • 80

İspanya'nın Bilbao şehrinde bir konuşma yapan IMF Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde düşük enflasyonun uzun süre devam etmesinin bölgenin kırılgan olan ekonomik toparlanmasını raydan çıkarabileceğini ve ek parasal canlandırma yolu ile savaşılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) hali hazırda Euro Bölgesi'ne yardımcı olan güçlü tedbirler aldığına atıfta bulunan Lagarde, daha uzun süreli istihdam sağlanması ve hedefin altında seyreden enflasyon ile mücadele edilebilmesi için daha da genişleme yanlısı politikalar uygulanması gerektiğini savundu.

Yorum

• yetkisiz
                    Katılımcı
                    • 18 Aralık 2013
                    • 80

detaylar...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Benim aracı kurum TEB den aradılar... "işlem hacmin azaldı, ankara merkezden uyardılar, sağmışın iyimisin diye aradık" dediler... bende "yaralıyım ama iyileşiyorum, seçimlerin etkisinin geçmesini bekliyorum" dedim...

Biraz işlem hacmimi artırsam iyi olacak... 17 aralıktan önce aylık 1000 kontratı rahat geçerken şimdi 100 kontratı geçiyorum.. böyle giderse matriksteki derinliği iptal edip, matrikside tamamen kapatırlar...
                      Hemen günlük ekistradan beş on tane daha alıp satayım...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

84.475 short... işlem hacmimi artırmak için işlemlere hızla başladım efenim... gözlemeci abla ve yarmasınında herkese selamı var...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

VOB, endeksin düşeceğine inanmıyor olmalı.... ilginç bir durum...!!!??? spotun epey üzerinde... (ben spot derken bist100 ü kast ediyorum. yanlış anlama olmasın...)

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Bu yellen'in konuşması ilginç oldu... alım geldi... 85.125 den takviye shortlara...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

yabancı payı 63.02
                              endeks 70.000 i geçebilecekmi?

kalıcı olarak geçeceğini düşünürsem pozisyonu yaparım.

daha önce yazdığım gibi, Ukrayna gerginliğinden kaçan para ne kadar, ne kadarı bist e girer bilemeyiz. os sebeple hata ihtimali yüksek olan günler.
                              veriler kötüye giderken, bist yükseliyor... hala yükseliyor.

diğer EM'lerde yükseliyor. sadece bist yükselse sahte diyeceğim.

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Dönüş sinyali henüz göremedim. Ancak normal olmayan bir yükseliş trendi olduğunu düşündüğümden, dönüş sinyalide beklemiyorum.

Temel verilerimizin kötü olmasına dayanarak, short pozisyonumu tutacağım. Hedge içinde haziran vade aynı miktar long, gün içi alıp satacağım.

Hem de aracı kurumu memnun etmiş olurum.

ilk parti uzun vade longu aldım.

bol şans.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information