Vob İşlem kademeleri....Gün sonu.....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Guerra
    Kadrolu
    • 02 Ağustos 2011
    • 5598

[/QUOTE]

Yorum

• Guerra
      Kadrolu
      • 02 Ağustos 2011
      • 5598

Yorum

• Guerra
        Kadrolu
        • 02 Ağustos 2011
        • 5598

[/QUOTE]
        [/QUOTE]

Yorum

• Guerra
          Kadrolu
          • 02 Ağustos 2011
          • 5598

Yorum

• Guerra
            Kadrolu
            • 02 Ağustos 2011
            • 5598

[/QUOTE]

Yorum

• Guerra
              Kadrolu
              • 02 Ağustos 2011
              • 5598

Pusula'dan alıntı
              Benim bakış açımdan FX-Forex ve tüm kaldıraçlı piyasalarda dikkat edilmesi gereken hususlar ve yararlı bir sistem:

1) Öncelikle FX piyasalarında neden varsınız ? Bunun kararını iyi vermelisiniz. hangi miktar sizi mutlu eder yada üzer?

2) FX piyasalarında,bir okyanusta bir damlacık olduğunuzu asla unutmamalısınız.bu işlere çok zengin olmak için girerseniz aksine batarsınız.

3) Ekonomik haberlerle yola çıkıp teknik olarak giriş ve çıkış yapın. FX piyasalarında en önemli şey Veridir.(faiz,enflasyon,GSYİH,istihdam)

4) Bütün sermayeyi aynı pozisyona yatırmamalı,disiplinli olmalı baskı ve zorluk altında bile mantığını ve soğukkanlılığını korumalısın.

5) Olur, olmaz sırf işlem yapmak amacıyla pozisyon açılmamalıdır. Sabırla bekleyip uygun pozisyonlara sistem dahilinde girilmelidir.

6)Doğru işlemi beklemek önemlidir.Fiyatlar düştü diye alım yapmak veya çok çıktı diye satım yapmak Batmaya açılan kapıdır.

7) strateji belirlerken; hangi aralıkta işlem yapacağınızı iyi belirlemelisiniz. Günlük grafiklerde mi, yoksa 1 dakikalıklardamı?

8) Örneğin günlük ve haftalık grafiklere bakıyorsanız en önemli şey Ekonomik haber akışıdır.ama kısa periyotlar için teknik göstergedir.

9) Ben en yüksek 240 dk grafikle çalışıyorum. fakat çok önemli bir veri varsa günlük,haftalık bakıyorum. (Mesela ECB tahvil programı haberi)

10)Ben 240 ve altındaki grafikleri kullanarak hedef noktalarda işlem yapıp,bu noktaların 20-30 pip altına stop koyarak işlem yapıyorum.

11) Önemli veri günleri piyasasında çok önemlidir.önemli verinin piyasaya yansıması birkaç saat alabilir. Çünkü oyuncular elini ayarlar.

12) Bu zamanlarda sabırla beklenmeli ve ilk hareketin tersine bir akış beklenmelidir.Kimse tam dipten alıp tam tepeden satamaz.

13) Sistem dediğimiz ve grafik üzerine yerleştirdiğimiz araçları iyi seçmelisiniz ve gerçek işlem yapmadan defalarca test etmelisiniz.

14) ben burada geçmişte bana göre en küçük periyotlarda en başarılı olan sistemi paylaşmıştım. Port isminde yayınlamıştım

15) Port sistemi 3 ve 5 dakikalık grafiklerde çok iyi çalışır. Port; 5-20-50-100-200 Hareketli ortalamaların olduğu bir sistemdir.

Ziyaretçiler mesaj içeriklerindeki resimleri göremezler. Lütfen eğer üye iseniz giriş yapın, üye değilseniz buraya tıklayarak üye olabilirsiniz.

16) grafikte belirttiğim gibi doğru sırayı bulduğunuzda işleme girip vur kaç yapabilirsiniz. püf noktaları da var.

17) yukarı yönde bir trendde mükemmel sıra 5>20>50>100>200 olmalıdır.Aynı şekilde, aşağı yönde bir trendde de 200>100>50>20>5 olmalıdır

18) Bu durum, hem momentumun trendi desteklemesini gösterir hem de birden fazla zaman dilimi için ayrı destek/direnç seviyelerini verir.

19) bu ortalamalar hareketli yani üstel ortalamlardır.ben bunları tercih ediyorum. dileyen basit,ağırlıklı vs de kullanabilir.

20) bu mükemmel sırayı bulduğunuz gördüğünüz her üründe bu sistemi kullanabilirsiniz. Mesela #viop30 da iyi çalışır.

21)bu belirttiğim sıra bozulduğunda pozisyondan çıkmanız menfaatinize olacaktır. aslada tersine yeni poz almamalısınız.

22) bu sistem sadece 3-5 dakikalarda değil büyük periyotlarda da kullanılabilir ki büyük oyuncular ve fonlar böylede kullanır.

23)bu sistemin en önemli yeri sıralama olup diğer önemli yeri ise stop meselesidir.Stop noktası iki şekilde belirlenir.

24) Stop noktası uzun pozisyonlar için, sıranın oluştuğu ilk barın en düşük değeri, kısa pozisyonlar için en yüksek değeri olmalıdır.

25) sıranın oluşumunu izleyen 5 mumdan sonra sıra hala korunuyorsa alış yada satış pozisyonuna girin.korkmayın.

26) Bu sisteme güven duymuyorsanız, yanına bazı araçlar ekleyebilirsiniz. ADX 20 üstünde olmalı , RSI 30 altında alış, RSI 70 üzerinde satış

27) bu ortalamalar piyasada en çok kullanılan ortalamalardır. rsi değeride 14 çok kullanılır. tabi dilerseniz siz değiştirebilirsiniz.

Yorum

• Guerra
                Kadrolu
                • 02 Ağustos 2011
                • 5598

Yorum

• Guerra
                  Kadrolu
                  • 02 Ağustos 2011
                  • 5598

[/QUOTE]

Yorum

• Guerra
                    Kadrolu
                    • 02 Ağustos 2011
                    • 5598

Bıkmışbroker-BABO alıntıdır.
                    1-Faiz yarışı USD yi frenlemek için yapılır.
                    2-Bu dönemde USD bir miktar aşşağı gelir
                    3-Bistte malda olan etkin güçler "testere" metodu ile çıkabildikleri kadar maldan çıkarlar
                    4-Daha sonra USD/TL de hareket başlar.. Faizde gelinen nokta tatmin etmez onları
                    5-Bu hengamede XU30 28.5 € ya gelir dayanır.
                    6-Bu safhada USD/TL de ve Bistte yoğun el değiştirme yaşanır!
                    7-Vee Bistte yeni dip oluşumu başlar.
                    8-Bu 5.ci Altın Vuruş oluşumunun başıdır!!

Yorum

• Guerra
                      Kadrolu
                      • 02 Ağustos 2011
                      • 5598

Yorum

• Guerra
                        Kadrolu
                        • 02 Ağustos 2011
                        • 5598

[/QUOTE]

Yorum

• Guerra
                          Kadrolu
                          • 02 Ağustos 2011
                          • 5598

Yorum

• Guerra
                            Kadrolu
                            • 02 Ağustos 2011
                            • 5598

[/QUOTE]

Yorum

• Misafir

Değerli forum ahâlimize en iyi bayramlar dilerim..

Gönlümüzce olsun inşallah..

Yorum

• Guerra
                                Kadrolu
                                • 02 Ağustos 2011
                                • 5598

Yorum

Working...
                                X

Debug Information