Teknik Analiz

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • wilson
    Yeni üye
    • 29 Haziran 2007
    • 8

Sayın Simurg;
    Vermiş olduğunuz bilgi ve ilginiz için çok teşekkür ederim.

Yorum

• mko
      Yeni üye
      • 07 Kasım 2007
      • 1

merhaba, borsa konusuna acemi biri olarak bir sorum olacak; hareketli ortalamanin turevini gorebilecegim bir indikator var mi? yani ho ya F(x), gunlere x dersek; dF(x)/dx i hesaplamaya calisiyorum.(sanirim momentum indikatoru aradigim seye yakin ama o gunluk bazda turevi galiba). Eger bunu gorebilecegim bir indikator yoksa metastock vb. bir programla hesaplanabilir mi? tesekkurler...

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

mko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        merhaba, borsa konusuna acemi biri olarak bir sorum olacak; hareketli ortalamanin turevini gorebilecegim bir indikator var mi? yani ho ya F(x), gunlere x dersek; dF(x)/dx i hesaplamaya calisiyorum.(sanirim momentum indikatoru aradigim seye yakin ama o gunluk bazda turevi galiba). Eger bunu gorebilecegim bir indikator yoksa metastock vb. bir programla hesaplanabilir mi? tesekkurler...
        Moving averege 'den yararlanabilirsiniz. Aşağıda ayrıntılı açıklamasını verdim. Ben özellikle SMA ve EMA 14 Günlük ort. mayı kullanıyorum. Odukça da iyi verim alıyorum.

Hareketli Ortalama, herhangi bir hisse senedindeki fiyatların, belli bir zaman aralığındaki ortalamasıdır.
        Örneğin 22 günlük bir hareketli ortalamadan bahsediyorsak hareketli ortalama eğrisi üzerindeki her nokta
        kendi dahil olmak üzere önceki 22 günün kapanışlarının toplanarak 22 ye bölünmesi suretiyle elde edilmiştir.

Bir hareketli ortalamanın hesaplanabilmesi için öncelikle üç değişken üzerinde karar vermemiz gerekir.
        Bunlar veri tipi, periyod ve hesaplama şeklidir.

Veri tipi :

Hareketli ortalama hesaplanmasında kullanacağımız ilk değişken veri tipidir. Açılış, kapanış, en yüksek,
        en düşük, ağırlıklı ortalama yada başka bir data kullanarak hareketli ortalamayı hesaplamak mümkündür.
        Kullanım açısındansa en çok kullanılanı kapanışa göre hesaplamaktır.

Periyod :

Periyodun seçimi daha çok ne tür bir yatırım stratejisi ile ilgilenildiği ile alakalıdır. Hareketli
        ortalamayı kısa vadeli alım satımlar için kullanmak isteyenlerin tercihleri çoğunlukla 5, 9 yada 14 günlük
        ortalamalar olurken orta ve uzun vadeli yatırımcıların tercihleri 50, 100, 200 günlük daha uzun vadeli
        hareketli ortalamalar olmaktadır.

Hesaplama yöntemi :

Kullandıkları datalarda hangi dönemin datalarına önem verdikleri açısından basit, ağırlıklı, üssel,
        üçgensel ve değişken olmak üzere beş farklı yöntemle hesaplanabilirler. Basit hareketli ortalamada
        periyod içindeki tüm günler aynı önemde kabul edilir. Ancak son günlerin önemini atlayan bu yaklaşıma
        karşı ağırlıklı hareketli ortalamada da ilk günlerin önemi azaltılarak ağırlık son günlere kaydırılır.
        Üssel hareketli ortalamada ise ağırlığın yine son günlere verilmesine karşın ilk günler ağırlıklı
        hareketli ortalamada olduğu gibi ihmal edilmez.

İlk üç hesaplama yöntemi kadar kullanım alanı bulamayan son iki yöntemden üçgensel hareketli ortalamada
        ağırlık orta kısımlara verilirken değişken hareketli ortalamada hesaplamanın içine bir de dalgalanma
        oranı dahil edilmiştir.

En basit hareketli ortalama yorumu fiyatların hareketli ortalama ile karşılaştırılmasıdır. Buna göre
        fiyatların hareketli ortalamanın altına inmesiyle "sat", üzerine çıkmasıyla ise "al" sinyali üretilmiş
        olur. Burada amaç en dip ve en tepeleri yakalamaktan çok trend dönüşlerini yakalamak ve trend süresince
        trendin gerektirdiği pozisyonda kalmaya çalışmaktır.

Hareketli ortalamaların alım ve satım sinyallerini yorumlarken kullandığımız bir diğer yöntem ise farklı
        periyotta iki hareketli ortalama birden kullanarak bunların hareketlerini hem birbirleriyle hem de
        fiyatlarla karşılaştırmak suretiyle alım ve satım noktalarının üretildiği bölgeleri bulmaya çalışmaktır.
        Yine fiyatların hareketli ortalamaların altına inmesi "sat", üzerine çıkması ise "al" sinyali anlamına
        gelmektedir. Bunun yanında bu yöntemi kullananlar açısından kısa vadeli olan hareketli ortalamanın uzun
        vadeli olan diğerinin üzerine çıkması "al", altına inmesi ise "sat" sinyali anlamındadır.
        https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• danielraksey
          Yeni üye
          • 27 Haziran 2007
          • 1

hocam ASYAB orta vadede ne olur?

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

danielraksey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            hocam ASYAB orta vadede ne olur?
            orta vade desteği 8.85 de tutunduğu müddetçe 11.000 üzerini zorlayacaktır. piyasaların durumuna paralel yön izleyecektir bir süre.
            https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• KUTERO
              Beybaba
              • 19 Temmuz 2007
              • 437

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Moving averege 'den yararlanabilirsiniz. Aşağıda ayrıntılı açıklamasını verdim. Ben özellikle SMA ve EMA 14 Günlük ort. mayı kullanıyorum. Odukça da iyi verim alıyorum.

Hareketli Ortalama, herhangi bir hisse senedindeki fiyatların, belli bir zaman aralığındaki ortalamasıdır.
              Örneğin 22 günlük bir hareketli ortalamadan bahsediyorsak hareketli ortalama eğrisi üzerindeki her nokta
              kendi dahil olmak üzere önceki 22 günün kapanışlarının toplanarak 22 ye bölünmesi suretiyle elde edilmiştir.

Bir hareketli ortalamanın hesaplanabilmesi için öncelikle üç değişken üzerinde karar vermemiz gerekir.
              Bunlar veri tipi, periyod ve hesaplama şeklidir.

Veri tipi :

Hareketli ortalama hesaplanmasında kullanacağımız ilk değişken veri tipidir. Açılış, kapanış, en yüksek,
              en düşük, ağırlıklı ortalama yada başka bir data kullanarak hareketli ortalamayı hesaplamak mümkündür.
              Kullanım açısındansa en çok kullanılanı kapanışa göre hesaplamaktır.

Periyod :

Periyodun seçimi daha çok ne tür bir yatırım stratejisi ile ilgilenildiği ile alakalıdır. Hareketli
              ortalamayı kısa vadeli alım satımlar için kullanmak isteyenlerin tercihleri çoğunlukla 5, 9 yada 14 günlük
              ortalamalar olurken orta ve uzun vadeli yatırımcıların tercihleri 50, 100, 200 günlük daha uzun vadeli
              hareketli ortalamalar olmaktadır.

Hesaplama yöntemi :

Kullandıkları datalarda hangi dönemin datalarına önem verdikleri açısından basit, ağırlıklı, üssel,
              üçgensel ve değişken olmak üzere beş farklı yöntemle hesaplanabilirler. Basit hareketli ortalamada
              periyod içindeki tüm günler aynı önemde kabul edilir. Ancak son günlerin önemini atlayan bu yaklaşıma
              karşı ağırlıklı hareketli ortalamada da ilk günlerin önemi azaltılarak ağırlık son günlere kaydırılır.
              Üssel hareketli ortalamada ise ağırlığın yine son günlere verilmesine karşın ilk günler ağırlıklı
              hareketli ortalamada olduğu gibi ihmal edilmez.

İlk üç hesaplama yöntemi kadar kullanım alanı bulamayan son iki yöntemden üçgensel hareketli ortalamada
              ağırlık orta kısımlara verilirken değişken hareketli ortalamada hesaplamanın içine bir de dalgalanma
              oranı dahil edilmiştir.

En basit hareketli ortalama yorumu fiyatların hareketli ortalama ile karşılaştırılmasıdır. Buna göre
              fiyatların hareketli ortalamanın altına inmesiyle "sat", üzerine çıkmasıyla ise "al" sinyali üretilmiş
              olur. Burada amaç en dip ve en tepeleri yakalamaktan çok trend dönüşlerini yakalamak ve trend süresince
              trendin gerektirdiği pozisyonda kalmaya çalışmaktır.

Hareketli ortalamaların alım ve satım sinyallerini yorumlarken kullandığımız bir diğer yöntem ise farklı
              periyotta iki hareketli ortalama birden kullanarak bunların hareketlerini hem birbirleriyle hem de
              fiyatlarla karşılaştırmak suretiyle alım ve satım noktalarının üretildiği bölgeleri bulmaya çalışmaktır.
              Yine fiyatların hareketli ortalamaların altına inmesi "sat", üzerine çıkması ise "al" sinyali anlamına
              gelmektedir. Bunun yanında bu yöntemi kullananlar açısından kısa vadeli olan hareketli ortalamanın uzun
              vadeli olan diğerinin üzerine çıkması "al", altına inmesi ise "sat" sinyali anlamındadır.
              Çok teşekkürler..

Örnekleme açısından, ben "hareketli ağırlıklı ortalama" ları kullanıyorum.
              Grafikler aşağıda.
              Ağırlıklı ortalamalar..Birbirlerine yaklaştılar..
              05:45974
              10:45551
              20:44691
              50:46440

İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
              İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• radyolog
                OKURYAZAR
                • 03 Ağustos 2008
                • 22617

PİVOT HESAPLAMA
                DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• radyolog
                  OKURYAZAR
                  • 03 Ağustos 2008
                  • 22617

günlük log gra te

258XXX lere kadar direnebiliriz

daha aşşada

245XXX var

DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• diyapman
                    Yeni üye
                    • 19 Nisan 2009
                    • 0

merhaba arkadaslar..
                    sitenin yeni üyesiyim..
                    teknik analiz temel egitim üzerine verecegim bi seminer icin teknik analiz konusunda kendine güvenen bi üye ile bi sohbet etmek istiyorum.. ilgilenen arkadaslar varsa lütfen bana özelden msn versinler.. teknik analiz konusunda sifir bilgiye sahip biri degilim ama brainstorming (beyin firtinasi) yapmaya ihtiyacim var.. ilgililere simdiden tsk ederim..

Yorum

• ismet32
                      Yeni üye
                      • 25 Aralık 2009
                      • 1

sayın simurg
                      ısamb hissesini yorumlayabilirmisin
                      teşekür ederim

Yorum

• mail2uye
                        Aktif
                        • 23 Nisan 2009
                        • 97

Destek ve direnç noktalarının tayininde kullanılan pivot seviyeleri, önceki günün kapanış, düşük ve yüksek seviyelerinden hesaplanabilir.

Pivot seviyelerinin hesaplanması

Pivot Seviyesi (PP) = (Yüksek + Düşük + Kapanış)/3

Bu durumda destek ve direnç seviyeleri ise aşağıdaki gibi hesaplanacaktır:

Birinci destek ve direnç seviyesi:

Birinci Destek (S1) = (2*PP) – Yüksek

Birinci Direnç (R1) = (2*PP) – Düşük

İkinci destek ve direnç seviyesi:

İkinci Destek (S2) = PP – (Yüksek – Düşük)

İkinci Direnç (R2) = PP + (Yüksek – Düşük)

Search, download and share files from 4shared: music, video, images, books, apk. Use advanced search filters to find favorite songs, video clips and mobile apps.

(Sisteminizde .Net Framework paketinin kurulu olması gerekir.)

Yorum

• eren@
                          Tecrübeli
                          • 24 Nisan 2008
                          • 2344

GENEL EĞİTİM AMAÇLI BİR PAYLAŞIM ..

Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• eren@
                            Tecrübeli
                            • 24 Nisan 2008
                            • 2344

Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• eren@
                              Tecrübeli
                              • 24 Nisan 2008
                              • 2344

Zülfü Aşkın
                              Zülfü Aşkın Nickli Üyeden Alıntı
                              SN taka nın verdiği SN saraylı ait olan indiaktörler.....
                              sry
                              Q1:=Input("PERIOD",0.001,1000,3);
                              Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,0.2);
                              Q3:=Q2/100;
                              Q4:=Mov( (H+L+C)/3,Q1,E) ;
                              Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));
                              Int(Q5/0.025+0.50)*0.025
                              sry1
                              Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,0.5);
                              Int(Q5/0.025+0.50)*0.025

sry 3
                              Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,0.8);
                              Int(Q5/0.025+0.50)*0.025
                              istek üzerine buradan tekrar yazayım...bol kazanclar..

Özelden sorulmuştu...Buradan yanıtlayayım..belki başkasıda yararlanır.....
                              MATRİKS den GRAFİK penceresi açılır....
                              KHN yazan yere tıklanır..indicator builder in üzerine gelinir ve tıklanır..
                              [IMG][/IMG]
                              Böyle bir ekran cıkacak karsınıza
                              [IMG][/IMG]
                              indiaktör adı yazılır....ÖRNEK sarayli.....kısaltma kısımına sry yazılır...
                              tanım kısımına indiaktör parametreleri yazılır yada kopya yapıştır yapılır....
                              aşagıda data serisi üzerine yada yeni pencerye seneceklerinden biri seçilir...
                              [IMG][/IMG]
                              renk şeçimi yapılır...daha sonra kaydet tıklanır ve kullanmaya hazırdır..
                              umarım anlatabilmişim...

Yorum

Working...
                              X

Debug Information