Erdoğan'ın hedefi başından beri yeniden seçime gidip bir kez daha şansını denemek. MHP gelmekte olan ekonomik krizi gördü ve hiçbir şekilde koalisyonda yer almak istemiyor. Partilerini baraj altında bırakan bir önceki ekonomik kriz hafızalarında halen. Bu durum Erdoğan'ı çok rahatlattı. AKP dışındaki partilerin koalisyon kurma ihtimali olsaydı koalisyon kurmaya en istekli parti AKP olurdu. Erdoğan, Türkiye partisi olma yoluna giren HDP'yi yeniden etnik marjinal partiye dönüştürmek için barış sürecini bitirmek istiyor. MHP de mızıkçılık yapan parti görüntüsü ile en az %5 oy kaybeder. Yenilenen seçimlerde Erdoğan'ın 276'yı bulması muhtemel. 276'yı bulursa bir torba referandum ile başkanlık sistemini oylatacak ve parlementer rejimi tarihe gömecek.
Sn kuzu'ya sorum, AKP-CHP koalisyonu isteyen küresel sermaye yani Skender Ağam Erdoğan'ın kolunu bükebilir mi, yoksa ciddi tavizler alarak anlaşma yoluna mı gider? Yani AKP-CHP koalisyonunu bastıracak mı yoksa başkanlık sistemine yeşil ışık mı yakacak? Ben yanıtı bulamadım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Sn kuzu'ya sorum, AKP-CHP koalisyonu isteyen küresel sermaye yani Skender Ağam Erdoğan'ın kolunu bükebilir mi, yoksa ciddi tavizler alarak anlaşma yoluna mı gider? Yani AKP-CHP koalisyonunu bastıracak mı yoksa başkanlık sistemine yeşil ışık mı yakacak? Ben yanıtı bulamadım.
Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum