Yeni Dünya duzeni.... CAPİTALİST MODE da revizyonlar

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • onur_aydogan
    Yeni Üye
    • 21 Ağustos 2011
    • 44

Erdoğan'ın hedefi başından beri yeniden seçime gidip bir kez daha şansını denemek. MHP gelmekte olan ekonomik krizi gördü ve hiçbir şekilde koalisyonda yer almak istemiyor. Partilerini baraj altında bırakan bir önceki ekonomik kriz hafızalarında halen. Bu durum Erdoğan'ı çok rahatlattı. AKP dışındaki partilerin koalisyon kurma ihtimali olsaydı koalisyon kurmaya en istekli parti AKP olurdu. Erdoğan, Türkiye partisi olma yoluna giren HDP'yi yeniden etnik marjinal partiye dönüştürmek için barış sürecini bitirmek istiyor. MHP de mızıkçılık yapan parti görüntüsü ile en az %5 oy kaybeder. Yenilenen seçimlerde Erdoğan'ın 276'yı bulması muhtemel. 276'yı bulursa bir torba referandum ile başkanlık sistemini oylatacak ve parlementer rejimi tarihe gömecek.

Sn kuzu'ya sorum, AKP-CHP koalisyonu isteyen küresel sermaye yani Skender Ağam Erdoğan'ın kolunu bükebilir mi, yoksa ciddi tavizler alarak anlaşma yoluna mı gider? Yani AKP-CHP koalisyonunu bastıracak mı yoksa başkanlık sistemine yeşil ışık mı yakacak? Ben yanıtı bulamadım.

Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

onur sorun muhtesem....damardan yani....

buna detaylı cevap verecegim....ilk fırsatta....eger yolsuzluk sorusturmalarının ustunu ortmeseydi....bi sansı vardı....su anda...skender agam ucun...eski filipinler baskanı FERDİNAND MARCOS ne ise....erdoganda o....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• banner
        Yeni Üye
        • 29 Ekim 2011
        • 41

Ben Kandil'in bombalanmasının Selahattin Demirtaş'ın dolayısı ile HDP'nin zayıflatılması için PKK ve saray arasında danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum. Abdullah Öcalan ile Kandil arasında zaten gizliden bir güç savaşı varken bir de çok kuvvetli bir figür olarak Selahattin Demirtaş'ın çıkması ve çok daha geniş kitleleri harekete geçirme başarısı göstermesi sanırım güç elden gidiyor korkusu yarattı Kandil ve İmralı'da. Saray için de zaten en büyük tehlike HDP. HDP barajı geçmese farklı şeyler olacakken şimdi bambaşka bir durum söz konusu. Selahattin Demirtaş biraz daha günah keçisi yapılıp onun nezninde HDP itibarsızlaştırılırsa hatta HDP kapatılırsa, MHP'den de kaçan oylarla başkan olurumun hesabı var gibi. Ama Erdoğan'ın önü çok yerden tıkandı. HDP'yi baraj altına indirip MHP'den %5 oy alsa bile devreye Abdullah Gül'lü yeni parti girer. Hadi eski kardeşler anlaştı, her şeyin üstüne sünger çektiler diyelim eldeki delillerle terör suçlusu olarak yargılanma işi var, uluslararası kara para aklama işi var. Artık Batı ve ABD Erdoğan gibi bir figüre asla güvenmez. Sorun kendi akışında kendiliğinden çözülsün istiyorlar ama çözülmezse de müdahale etmekten çekinmezler. Erdoğan için de Türkiye için de en iyisi Cumhurbaşkanlığına aday olmadan kenara çekilip bundan sonra torunları ile vakit geçirmesi idi ama sanırım gelecek kaygısı ağır bastı verilen sözlere güvenemedi. Şu durumda AKP ile CHP bir an önce koalisyonu kurup ülkeye soluk aldırmalıdır. Ardından HDP'nin de vereceği destekle ülkeyi normale döndürecek hukuksal ve yapısal adımlar atılmalı yeni anayasa bir an önce yazılmalıdır. MHP de inadını, küçük siyasi kazanç hesaplarını bir yana koyup bu çalışmalara destek olursa yaraları bir an önce sararız yoksa ülke bu tansiyonu daha fazla taşıyamaz. Bu ülkede beraber yaşayacaksak oturup konuşmak ve uzlaşmak zorundayız bunu yapmakta hiç zor değil tam zamanı.

Yorum

• oxford
          Tecrübeli
          • 03 Kasım 2013
          • 467

chp sanırım akp ile koalisyon kuracak...eger reyiz işi karıştırmazsa...http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29644301.asp

Yorum

• winvob
            Katılımcı
            • 03 Mart 2009
            • 109

Onur'un sorusu güzel ve yerinde.
            Skender için CHP ve AKP koalisyonu ile sırf AKP'nin tek başına iktidar olmasının farkı,Erdoğan'ın PKK'ya hamlesine kadar önemli değildi.Asıl kritik nokta diye sormuş olduğun "Skenderin Tayyib'in kolunu bükebilmesi ve taviz koparabilmesi"....
            Tayyip artık,Skender karşısında daha güçlü ve tavizleri alabilecek kozlara Skender değil Tayyib sahip.Pkk kamplarına saldırabilmesi bence bunu gösterir.Artık oyun kurucu Tayyib.Ülke için olmasa da kendi muktedirliği için.

Yorum

• ihakki
              Tecrübeli
              • 02 Aralık 2008
              • 709

celikay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sayın kuzu, altında ne tür işlem yapmalıyız, altın fonlarına mı ? gram altına mı ? Vadeli altın hesabı mı? viop mu? viop ta en uzun vade benim bankada ( İŞ ) 6 ay ile sınırlı, sen demiştin uzun vadeli alım yapılacak diye. Yol göstermeni rica ederim sayın üstad .. saygılar ..
              Kuzum bu soru gözden kaçtı , biz daha çok viop da işlem yaparken seni okudukça ufkumuz genişledi.Altın, petrol ve dolar üçlüsünde işlemlerini hangi yolla yapıyorsun, özellikle 5 yıl yatacağım dediğin alımları nasıl yapıyorsun?
              YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• oxford
                Tecrübeli
                • 03 Kasım 2013
                • 467

Vaziyet ilk şıkka işaret ediyor..Hem PKK hem İŞİD ile savaş...O zaman borsa 50 bin olur galiba......ancak CHP-AKP hökömeti de kurulacak galiba..karışık bir durum.....
                kuzu Nickli Üyeden Alıntı
                BOP esbaskanıyım dedi tayyip bey....BOP geregi...2011 de suriyede gosteriler basladı ....2012 de...DİKKAT EDİN BURAYA...turkiye PKK ile anlastı iç savas durdu...PKK tum gerilla gucunu suriyeye cekti...turkiyede bosa cıkmıştı...VE RAHATCA KUZEY SURİYEYİ OLUSTURDI...

bunu devlet,millet...taslar...agaclar...kertenkeleler bile goruyordu....

SİMDİ...bunnarı yapan...turkiyenin cıkıp...ne oluyor lem...kurdistan mı kuruluyor...demesi...COOKKK KOMİK LEM...Gulmekten gobegim inciniyor...deseki...kurt oyları kaybettim...anlıyacagım...

yada deseki...ben sandım ki...suriyede...mısırdaki gibi...musluman kardesler iktidarı kurulacaktı...hem o kurulmadı...hemde mısır daki yıkıldı....batsın bu dunya dese....gene annıyacagım...oyle oldu...artık sunni radikal islamın sifonunu cekiyorlar...BOP da var bilader...

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

ihakkı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Kuzum bu soru gözden kaçtı , biz daha çok viop da işlem yaparken seni okudukça ufkumuz genişledi.Altın, petrol ve dolar üçlüsünde işlemlerini hangi yolla yapıyorsun, özellikle 5 yıl yatacağım dediğin alımları nasıl yapıyorsun?
                  her ulkenin kanunları bu konularda farklıdır...celikay kardes....bazı ulkelerde altın tutmak bi miktardan sonra yasaktır...

ayrıca....gold muhafazası zor bi varlıktır...miktarıda onemlidir...banka kasası veya evde kasa....HEP RİSKLİDİR....

burada iki yolun var....biri fiziki goldu alıp....banka kasasında saklamak....

oburu fiziki goldu alıp....saklama bedelini odeyip...bankanda tutmak...ve elinde veya hesabında sukadar goldu var bende diye...kaart almaktır...benim gibi oyuncular bu yolu tercih eder...bunun riski sudur...bankanın batması veya hukumetin golda ey komasıdır...tarihteki krizlerde....misal 1929 krizinde 1933 de golda el konulmustur...

ucuncu yol ise....future piyasalarda gold la oynamaktır....kısa vadeli oyunlarım burada yapılır...gir ve cık...3 ay...6 ay...1 yıl

turkiyede de....banka kanalı ile bunu yapabilirsin...bildigim kadarıyla bu kanunlar cıktı ve bankalarda gold hesabı var artık...VİOP hesabın olan bankayla gorusursen...altın...petrol...paritede nasıl oynuyacagını anlatırlar...buraya gore farklılıklar olabilir...ama consept aynıdır...
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• oxford
                    Tecrübeli
                    • 03 Kasım 2013
                    • 467

http://www.rotahaber.com/gundem/erdo...u-h543345.html Kuzu Hocam sizin çok önce söylediklerinizi söylemiş...

Yorum

• kelmiker
                      Tecrübeli
                      • 02 Aralık 2008
                      • 554

Sayın kuzu dolar 2.40 iptal mi. Dolarda durum ne olacak

Yorum

• labtek
                        Tecrübeli
                        • 11 Ekim 2009
                        • 505

Kuzu selam. Hükümetin olasi kurulmasi ile cikis bu durumda iptalmi oldu?

Hani mecliste yolsuzluklarin gündeme gelmesi ile olacaklari evvele mi aldik?
                        Long iptalmi bu durumda ?

50.000 icin oturup bekliyeceksek neden short olmuyoruz? Benim kafam kökten karisti. Lütfen yardim...
                        Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

• ihakki
                          Tecrübeli
                          • 02 Aralık 2008
                          • 709

kuzu Nickli Üyeden Alıntı
                          bu bakımdan....capitalist mode geregi....verdigim hedef 50 000....aha oradadır...buna gore oynamaya baslıyacagım pazartesi....[/B]
                          Gazamız mubarek olsun KUZUM

YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

labtek...

pazartesi short oluyurum dedim...cuma karı alıp shorttan notr olmustum...incirlik nedeniyle...ama simdi...tekrar short hedef 50 000 ve ORADA 5 YIL UCUN MALA GIRIP YATACAGIM...

GRAFİK IHAKKININ KODUGU GİBİ....o beni grafa tercume ediyor...saossun...eleştiriyor ve uyandırıyorda...

Yorum

• labtek
                              Tecrübeli
                              • 11 Ekim 2009
                              • 505

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              labtek...

Pazartesi short oluyurum dedim...cuma karı alıp shorttan notr olmustum...incirlik nedeniyle...ama simdi...tekrar short hedef 50 000 ve orada 5 yil ucun mala girip yatacagim...

Grafik ihakkinin kodugu gibi....o beni grafa tercume ediyor...saossun...eleştiriyor ve uyandırıyorda...
                              danke
                              Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

DUNYAYA GUZU GİBİ BAKMAK....dunyayı 100 kişi kabul edin...simdi...hepsi 100 kişi...

1...bu 100 kişinin...20 si cinli...17 si hindli...5 i abd li...4 u indonezyalı...3 ü brazilyalı...3 ü pakistanlı...

2...bu 100 kişinin...61 i asyalı...14 ü afrikalı...11 i avrupalı...8 i orta ve guney amerıkalı...5 i kuzey amerika...1 i pasific adaları.

3...bu 100 kişinin...21 i cince...9 u ingilizce...9 u hintce...7 si ispanyolca...4 u arapca...4 u bengalca..3 u portekizce..3 u rusca konusuyor....

4...bu 100 kişinin...32 si hırıstıyan...20 si musluman...14 u hındu..9 u samanızm...6 sı buda...1 i yahudi..18 i dinsizlige...İNANIYOR.

5...BU 100 KİŞİ DUNYA GELİRİNİ ESİT PAYLASSA...KİŞİ BASINA 9500 DOLAR/YIL GELİRİ OLUYOR...fekat...ele boluşmuyorlar sele bolüşüyorlar...tepede 10 kişi dunya gelirlerinin yarısını alıyor...geriye ucun biri kalıyor demeyin lem...kalıyor genede...misal...en az alan 10 kişinin gunnuk kazancı 1 dolar...kalan 80 kişide...gunde 4 dolar kazanıyor...gendini obur 1 dolar kaznana gore bi poh sanıp susuyor...YANİ EN FAKİR 10 KİŞİ YILDA 365 DOLAR...orta sınıf 80 kiş yılda 1460 dolar kazanıyor...ortalama gıda ev zart zurt ucunse refahlı hal yılda 5000 dolar kazanması lazım...

6...bu 100 kişinin 75 i elektrik sahibi...25 kişi onu hiç gormemiş...

7...bu 100 kişi....isadan once 1000 de....1 kişiydi...adem kerizi...isada 3 kişiydi...islam cıktıgında 5 kişiydi...america bulundugunda 1500 de...8 kişiydi..fransada devrim olunca 1800 de...17 kişiydi...ŞİMDİ 100 KİŞİ...

8...BU 100 KİŞİYE...simdi...yılda 1.2 keriz katılıyor...2100 yılında...tam 200 keriz olacaklar...

işte...skender agam....eli tassaklarında bu 200 kerize ne yedirecek...ne giydirecek...diye kara kara dusunuyor...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information