Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Yeni Dünya duzeni.... CAPİTALİST MODE da revizyonlar
geldiginde dolar bazli grafi koy....goruslerini yaz bitanem...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
borsayla yeni tanışmış tonla adamın ilk öğrendiği şey ben dahil;
-manipülatif bir hisseden büyük zarar ettikten sonra tabi ki - destekten al, direçte sat malumunuz.
peki elin herifi sana bu parayı yedirir mi? bu kadar kolay olsa herkes bir yıla milyoner olmaz mı?
hiç aklım kesmiyor kuzu abi inan, desteklerde bu kadar beklemesi falan. satın alınmış beyinlerimiz ile yeterince oynadığında bize yolu gösterecek ve kendisi arka kapıdan çıkacak yine skender.
o yüzden yorumlarınız çok önemli.
bu olayların baslaması...secimden sonraya ertelenirse.....kasım yani....
70 den 75 e gelen bu dalga....2000 puvanlık bi marjda in cık...in cık...3 kez...yaptıktan sonra...1 hafta sure...hızla yukarı yonlenip....secim onunda ekim sonunda....vob 102 binle sonlanması....BUDA ikinci....SİMULASYON....
burada hangi SIMULASYON GECERLI OLACAK....sorunumuz bu....bu sorunun cevabi ise FED eylul karari olacak...o karar hangi SIMULASYON gecerli onu belirliyecek...bu SIMULASYONLAR hazirlanirken...FED esas alindi....
bak 73 u de ihlal edip 72 800 u gosterdi....anlami....fed kararina kadar 75 i gosterecek yeniden...orada FED i karsiliyacak....ya 80 e gazliyacak....ya 70 e inecek...karara gore....
bugun...tarimdisiydi....oda geldi...ve dip bu....vob 102 olan simulasyona kayiyoruz....
Kuzum grafikler üzerinde çalışıyorum ancak biraz kafam karıştı.Simülasyonları hazırladığımızda 3 kez in-çık yapıp seçim önü ekim sonunda vab 102.000 bekliyorduk.Şimdi FED kararını merkeze aldık.FED kararı 18 eylülde , karar sonrası 80'e gazlarsa vobda 102.000 senaryosu daha erken gerçekleşmiş oluyor.Seçim ertelenebilir diye senaryo değişti mi?
su an....dolar bazli endeks....24 000 de...yani 70 e indigimiz dibte...bu ikili diptir...
riski seven....LONG deneyebilir bugun....
Bir de kuzum graf da henüz ikili dip oluşmamış gözüküyor.Acaba pazartesi günü mü ikili dip oluşacak? Zira ben de senin gibi dörtte bir long yaptım.Bu durumda 90.000 stop mu yapalım yoksa ikili dip oluşup yukarı dönerse long miktarını artıralım mı?
Bir de senin görüşün ne; FED faizi artırırmı artırmaz mı?
YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
evet çin istemiyor... FED kararında çin'in etkisi % 80 , NFP nin yani tarım dışının etkisi % 20 olur diyorlar...Bill Gross FEDhike olacak diyor....Şahsi görüşüm artırım olacak...Kuzu kuralına göre Faiz artımında borsalar dip demektir...saygıyla....
Kuzum grafikler üzerinde çalışıyorum ancak biraz kafam karıştı.Simülasyonları hazırladığımızda 3 kez in-çık yapıp seçim önü ekim sonunda vab 102.000 bekliyorduk.Şimdi FED kararını merkeze aldık.FED kararı 18 eylülde , karar sonrası 80'e gazlarsa vobda 102.000 senaryosu daha erken gerçekleşmiş oluyor.Seçim ertelenebilir diye senaryo değişti mi?
Bir de kuzum graf da henüz ikili dip oluşmamış gözüküyor.Acaba pazartesi günü mü ikili dip oluşacak? Zira ben de senin gibi dörtte bir long yaptım.Bu durumda 90.000 stop mu yapalım yoksa ikili dip oluşup yukarı dönerse long miktarını artıralım mı?
Bir de senin görüşün ne; FED faizi artırırmı artırmaz mı?
cevaplar....
1...turkıyede secimin hic onemi yok borsa ucun...sadece silkeleme maksatlı kullanılır....
2....FED faiz artırımı yaptıgı an....bi silkeleme...ve tum dunyada FİSEKLEME GELECEK...10 yıllık buyuk cıkıs baslıyacak...sebebini alta yazacagım...
3....dogru soyluyorsun...onun ucun gorusunu istedim...dolar bazlıda ıkılı dip olusmamıs...bende oluştu...sebebi benim program...o gun icinde ki....dolar alırveriş hacmi...ve bunun afırlıklı ortalamasını kullanır...sendeki...anlık degerlerdir...misal 70 000 e indigimiz gun...dolar agırlıklı ortalama 2.93 bende...3 u gordu ama...orada gun içinde işlem azdı...cuma gunu agırlıklı ortalama 2.98...nitekim 3 ustu kapattı...70 e indigimiz gun ise...2.89 kapattı yanılmıyorsam...
FED FAİZ ARTIRIMI VE ETKİLERİ....DİPTEKİ FAİZ ARTIRIMI...SIFIR FAİZDEYİZ SUAN...3 DE OLMALI NORMALDE...
CAPİTALİST MODE GEREGİ....
on yıllık cycle sonunda uc sey yapmalı ki dunya....SİSTEM YURUSUN....
BU uc seyden....ilk sectigi eskiden buyuk bi savastı...şimdi onu secemiyor...sebebi...elindeki tuketiciler olmesin tuketici kalsın diye...evett suriyede iraq ta secti...diyeceksin...ama orada oldurdukleri radikal sunni islam...onları insan ve tuketici saymıyor zaten...bu yuzden...elinde iki silah var....ya ENFLASYON...faiz artırımı......yada....INOVATİON...yeni teknolojiler...
ilk deneyecegi...ENFLASYON OLACAK...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
ÖNE ALALIM:
eger amerikada faizler artirilirsa....O GUN BORSALAR DIPTIR....YEDDI CEDDINLE HERYERDE LONGA GEC....BUNU SAKIN UNUTMAYIN ULA....GUZU DEMISTI DERSINIZ....
Kuzu Hocam Faiz arttığında oluşacak ilk silkelemede ortalama düşüş % kaç olur? , yani dip olup sonra çıkar..Bu konuda tecrube nedir? Şu an dip zaten yok gibi?
Kuzu Hocam Faiz arttığında oluşacak ilk silkelemede ortalama düşüş % kaç olur? , yani dip olup sonra çıkar..Bu konuda tecrube nedir? Şu an dip zaten yok gibi?
COK SERT Bİ ACILIŞ....misal 3000....asagıdan....yatay 4 saat...asagı 2000 puvan daha....geri alış 2000 puvanı son yarım saat....devrisi gun....2000 puvan eksi accıp....1000 puvan daha...VE IKI GUNDE...SATICILARI YATIRIP İKER...ve cıkış baslar...
benim simulasyonlarda bu...overshootinglerle....ya 68 yada 62 olarak verildi...xu 100 de...tabii bu...FED kararı oncesi oldugumuz yere gore....75 ise...68....e iner...sert....70 de ise...62 ye iner...daha sert...kimse malda kalmaz...
unutma....onun onunde ki bilgisayarda....kim malda...kim nerede satar...hepsi var..hepimiz onun takasındayız...tum stop loss larımız onun onunde....o kim...citibank...chase...bank of america...doyce...fransız...isvicre buyukleri...YANİ....SKENDER.
bu malı aldı mı....bizim gibi DİNAZORLARA MAL vermek istemez...bu aldıgı fiyatın yuzde 10 ustunden verir...emme yıllar ustunde biz bunu ogrendik....o yuzden bi DİNAZOR...ortalık kan golu iken...OLUMUNE MAL ALIR...kuzudaki adı bı...OLUMUNE...
dolayısıyle eylul 18 e kadar...FUR-KACtayız...ilk 2500 puvanı kaptık dun...bu git gellerde...bi kac kez daha kapacagız...18 eylul onu...
neyi ogretiyorum....SİMULASYON yapmayı...ve ona gore oynamayı...anlık kararla oynanmaz...karar onceden alınmış olmalıdır...
bakın onceden karar aldık...ilk iki ay olası haberleri hesaba kattık....SİMULASYONUMUZU yaptık...artık duygu yok...NOKTA ATIŞI VAR...
kuzu abi, ve sn. ihakki,
affinıza sığınarak bendeki görüntüleri paylaşmak isterim.
borsayla yeni tanışmış tonla adamın ilk öğrendiği şey ben dahil; destekten al, direçte sat malumunuz.
peki elin herifi sana bu parayı yedirir mi? bu kadar kolay olsa herkes bir yıla milyoner olmaz mı?
hiç aklım kesmiyor kuzu abi inan, desteklerde bu kadar beklemesi falan. satın alınmış beyinlerimiz ile yeterince oynadığında bize yolu gösterecek ve kendisi arka kapıdan çıkacak yine skender.
xu100- log dolar haftalık
Sevgili ohannesburg
Paylaştığın grafikler için teşekkür ederim.Kuzu ne cevap verir bilemem ama en azından şunu hatırlıyorum; TEKNIKTE....buna VODOO avı denir....teknikciyi buna gore egıtır...ve oynatır...
Yani senin dediğin gibi destekte al dirençte sat yaptınmı bir süre sonra VODOO ya dönüşürsün.
Gönderdiğin xu-100 haftalık log.grafiği incelediğinde 2.6 da çok önemli bir destek kırılmış gözüküyor.Bu destekte alanlara ekmek yedirmedi sko.Teknik analize göre bu destek şu anda direnç olmuş durumda.FED'in faiz artırım kararıyla birlikte teknikçiler satacaklar ya da shortlayacaklar.Bizse Kuzunun öngörüleri sayesinde Sko'yla birlikte long olacağız.
Sonuçta sevgili dostum destekte alıp dirençte satsaydı şu anda KUZU diye bir efsane olmazdı.
YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sevgili ohannesburg
Paylaştığın grafikler için teşekkür ederim.Kuzu ne cevap verir bilemem ama en azından şunu hatırlıyorum; TEKNIKTE....buna VODOO avı denir....teknikciyi buna gore egıtır...ve oynatır...
Yani senin dediğin gibi destekte al dirençte sat yaptınmı bir süre sonra VODOO ya dönüşürsün.
Gönderdiğin xu-100 haftalık log.grafiği incelediğinde 2.6 da çok önemli bir destek kırılmış gözüküyor.Bu destekte alanlara ekmek yedirmedi sko.Teknik analize göre bu destek şu anda direnç olmuş durumda.FED'in faiz artırım kararıyla birlikte teknikçiler satacaklar ya da shortlayacaklar.Bizse Kuzunun öngörüleri sayesinde Sko'yla birlikte long olacağız.
Sonuçta sevgili dostum destekte alıp dirençte satsaydı şu anda KUZU diye bir efsane olmazdı.
çok teşekkürler sn. ihakkı,
inşallah hakkımızda hayırlısı olur, Allah da sizden razı olsun, başta kuzu abi olmak üzere.
bu bilgiler hakikaten çok kıymetli, kazanmak kaybetmek bir yana.
Kuzu baba kaç gündür kafama takılan bir soru var. Büyük patronun her dediğini bizimki yapmadı mı ? Bop eşbaşkanıyım dedi, proje henüz tamamlanmadı, bizimkiyle yolları neden ayrıldı yada ayrıldı mı ? Rolünümü iyi oynayamadı, yada şuan tüm ortadoğu ve Türkiye de yaşananlar oyunun devamı mı ? Yada bizimki hakikaten dünya lideri de haberimiz mi yok nedir. Kafam çok karışık, bi aydınlat bizi lütfen.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sorumu gormedin mi sayın kuzu
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yüküm ağır görüyorsun. Bir el at, Allah yardımcın olsun deyip geçme.
borsayla yeni tanışmış tonla adamın ilk öğrendiği şey ben dahil;
-manipülatif bir hisseden büyük zarar ettikten sonra tabi ki - destekten al, direçte sat malumunuz.
xu100-lineer tl haftalık
xu100- log tl haftalık
xu100- log dolar haftalık
senide ekibe alıyorum....bundan sonra graf koy....
1...2013 turkiye ucun tepe idi....ogunden beri dusuyoruz....bu dusus tl de yataya yakın bi trend...onu yesille belirlemissin...
2...onemli olan dolar graftır....ondada tepe 2013 dur...ogunden beri 2 yıldır dusuyoruz...bu 3 veya 4 yıl olur demiştim...yani daha var...DOLAR GRAFTA...2013 TEPESİ İLE SON TEPEYİ GIRNIZI CIZGI İLE BELİRLEMİSSİN...BUNA alttan bi parelel cız...işte o cızagın parelel...bu kalan 1 veya 2 yıl ucun DİP CIZGILARI OLACAK...üst parelel ise tepki tepeleri olacak.....
bu grafları tekrar koy...bu sekilde....ustunde tartısalım...onlara bilahare bazı teknik cızgılar ekletecegim....bu DİNAZOR teknık analizi olacak...basarılar bitanem...
Yorum