Her genç kızın rüyası...gel vatandaş gel....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • PipsyGirl
    Çalışkan
    • 06 Ağustos 2009
    • 1559

acayip şeyler dönüyor bu piyasada

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alman ZDF TV de dün sabah bir haber: Yunanistandaki krizi ,shortlayarak çok öncelerden itibaren ABD li traderler yarattı...

Bu haberi ED de ki yukarı artışın kesin habercisi olarak yorumlayıverdim..Halbuki benim beklentimi dünde gerçekleştirmedi..Çalkalanıp durdu..Bu gün ise çalkalanmaya devam etti..

Piyasanın artacağını bilecek olsam bile öylesine çalkalamaktalarki yüksek kaldıraçla iflas ettirilmek çocuk oyuncağı..
    Asıl söylemek istediğim ise : ilk cümledeki haberin yorumlanabilmesinin borsada kazancı oluşturabilecek en güçlü indikatör olması..Zaten okuduğumuz kitaplardada bu yönde anlatımlar vardır hep..
    Jim Rogers gibi bir usta böyle bir haberin Yunanistana yardımı kendi halkına mazur göstermeye çalışan Alman hükümetinin yönlendirme çalışması olduğunu anlayıp milyonlarca doların 2 gibi küçücük bir kaldıraçla ED de oluşabilecek % 5-8 lik çıkışı % 10-15 cıvarı bir kara döndürerek noktalamasını yapmaktadır muhtemelen..

ABD ADALET BAKANLIĞI, AVRO'DAKİ AŞAĞI YÖNLÜ HAREKETİ SORUŞTURMAYA AÇTI- KAYNAKLAR

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre ABD Adalet Bakanlığı,
    hedge fonların Avro'nın değerini düşürmek için birlikte hareket
    edip etmediklerine yönelik olarak bir soruşturma başlattı.
    Verilen bilgilere göre ABD Adalet Bakanlığı, aralarında SAC
    Capital Advisors LP, Greenlight Capital Inc., Soros Fund Management LLC
    ve Paulson - Co.'nun da yer aldığı hedge fonlardan işlem kayıtlarını
    ve Avro'ya ilişkin emailleri talep etti.
    Kaynaklar, Bakanlığın bu belgeleri Avro'nun değerinin düşürülmesi
    için hedge fon yöneticilerinin biraraya geldiğine yönelik haberin
    Wall Street Journal'da yayınladığı 26 Şubat tarihinde talep
    ettiğini de ifade ediyorlar.
    söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

Eurusd bugun cokkararsız bır noktada,

Dunden berı ıncelersek, dunku tepkı barının outer bar olacagını ongormustum.

Fakat bu bar tepkı yaparak outer yapmadı..

BU noktada dun yapamadıgı outer olayını bugun gerceklestırme denemesı yapıyor..

BU da ıkı gun oncekı hıgh noktasını gecerse, bar 1 gun gecıkme ıle outer halıne gelır..

Outer noktalar ıse hıgh gecıldıgı yerden shortu gerektırır..

Bu noktada outer su an olustu...

Lakın sıstemımıze tam uymayan, 2 gunde gerceklesmesı gereken bır durum var,

Pozısyon almak ıcın bu parıte uygun degıl,

Ama mutlaka ben acmalıyım dıyenlere bu noktalar short noktasıdır dıyebılırım...

Yorum

• KUTERO
        Beybaba
        • 19 Temmuz 2007
        • 437

tractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Kaptan KUTERO'dan bahsediyor... bu sitenin en büyük yöneticisi o
        Hop ne oluyoruz..
        Yalan söylüyor inanmayın..
        Ben garip tekaüt bir adamım..
        İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
        İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• akcay
          Tecrübeli
          • 23 Ekim 2008
          • 0

teo yıllık hedefinde ne durumdasın....umarım iyi gidiyodur...

Yorum

• sungur
            Bağımlı
            • 19 Mart 2009
            • 0

sn..teo, kaptan,akçay,cate,pipsy,oguzt ve diğer katılımcılar, bu topiği canlı tutmaya ne dersiniz? genelde forexciler için burası.

Yorum

• PipsyGirl
              Çalışkan
              • 06 Ağustos 2009
              • 1559

sungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sn..teo, kaptan,akçay,cate,pipsy,oguzt ve diğer katılımcılar, bu topiği canlı tutmaya ne dersiniz? genelde forexciler için burası.
              her türlü hasta halimle bile varım:081::081::081:
              söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))

Yorum

• sungur
                Bağımlı
                • 19 Mart 2009
                • 0

ben genelde; e/u ve gbp/usd de işlem yapıyorum. bunun yanın da altın, usd/chf, usd/jpy ve usd/tl nin vob bölümünde işlem yapıyorum. 30 vobta da zaman zaman takılıyorum.
                Şunu gördüm ki bütün piyasa da işlemler küçük yatırımcı üstüne oynanıyor. düşecek fiyat a küçük yatırımcı tarafından satış yapılırsa fiyatlar beklemeye ve az bir kar zarar etrafında oyalanmaya başlıyor. Ya günlük baz da işlem yapıp geniş marjlı olacaksın. kaldıraç düşük. ya da 10-30 pip görünce alacaksın.

Yorum

• PipsyGirl
                  Çalışkan
                  • 06 Ağustos 2009
                  • 1559

Piyasanın Hafızası(MURAT ATILIM)

cuma günü şubat ayı ABD istihdam raporu yayımlanacak. Şubat ayı, ABD’de kar fırtınaları ile geçti. Bu tarım dışı istihdam rakamını olumsuz etkileyebilecek bir durumdur. Kar fırtınaları olmasaydı, devletin geçici işçi almaya başladığı program nedeniyle, tarım dışı istihdam rakamı hafif pozitif gelebilirdi. Tarım dışı istihdam rakamı için; piyasa beklentisi -50.000, beklentim -90.000, bir önceki rakam -20.000. İşsizlik rakamı için; piyasa beklentisi %9.8, beklentim %10, bir önceki rakam %9.7.
                  Piyasanın da hafızası vardır. Aralık başında, piyasadaki risk iştahının önemli göstergelerinden AUD’da ilginç hareketler yaşanmıştı. 1 Aralık 2009 tarihinde Avustralya Merkez Bankası faizleri 25 baz puan arttırmasına rağmen AUD’a satış gelmişti. Aynı hafta, 4 Aralık 2009 tarihinde açıklanan ABD istihdam raporu dönüm noktası olmuş; altın, gümüş, petrol, hisse senetleri düşüşe geçmiş; USD ve JPY hızla değer kazanmaya başlamıştı. Dün Avustralya Merkez Bankası faizleri 25 baz puan arttırmasına rağmen, AUD’a yine satış geldi (AUD’u önemli bir risk göstergesi olduğu için alıyorum).
                  Bununla birlikte, hafta sonu yaklaşırken JPY’de dikkat çekici bir yükseliş var. Ortada somut bir durum yokken, JPY niçin yükseliyor? Genel olarak, risk iştahı azaldığında JPY değerlenir. Sabah twitter yorumumda da yazdığım gibi, traderlar bir riske karşı pozisyon mu alıyor?
                  Cuma günü yayımlanacak istihdam raporu, yukarıda belirttiğim nedenden dolayı ‘hayal kırıklığı’ yaratabilir. Olası bir negatif rakam, borsa endekslerini ve emtiaları düşürebilir, USD ve JPY güçlenebilir.
                  Rapora daha iki gün var. Kısa bir değerlendirme yaptım. Perşembe-cuma yorumlara devam edeceğim.

Yorum

• PipsyGirl
                    Çalışkan
                    • 06 Ağustos 2009
                    • 1559

dün faiz artırdığı halde yükselemezse aud çöker ve diğer paralarda dolara karşı değer kaybeder

Yorum

• teo
                      Demirbaş
                      • 03 Mart 2009
                      • 3712

akcay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      teo yıllık hedefinde ne durumdasın....umarım iyi gidiyodur...

yılbasından bu yana ana param sadece ve sadece % 4 kazanmıs durumda, su ana kadar cıddı bır basarı elde edemedım..

En azından zararlı degılım, ogrenmeye devam edıyorum...

Yorum

• akcay
                        Tecrübeli
                        • 23 Ekim 2008
                        • 0

odl gibi diğer kurumlardada 1,000 dolar mı minimum hesap açılış tutarı...

Yorum

• teo
                          Demirbaş
                          • 03 Mart 2009
                          • 3712

akcay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          odl gibi diğer kurumlardada 1,000 dolar mı minimum hesap açılış tutarı...
                          100 $, ama 0.1 acarsanız kaldırac cok olur en ıdealı en azından 1:3 olması ıcın 300 dolar baslangıc, rısk yonetımı acısından daha dogru olur..

Yorum

• oguzt
                            Tecrübeli
                            • 27 Şubat 2009
                            • 427

sungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            bencede cok iyi olur Sn Sungur hep beraber kazanalım
                            Bu sitede yer alan grafik ve yorumlar kişisel çalışmalarımdır.Bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Yorum

• oguzt
                              Tecrübeli
                              • 27 Şubat 2009
                              • 427

papaz 5 dklıklarda hafif yukarı meyilli sıkıstı 10-15 puana bu takozmu oluordu islem hacmide dustu iyice
                              demekki degilmis fiyat oyle dedi

bu arada ne oldu yunanistan kurtarıldımı
                              Bu sitede yer alan grafik ve yorumlar kişisel çalışmalarımdır.Bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Yorum

• sungur
                                Bağımlı
                                • 19 Mart 2009
                                • 0

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                100 $, ama 0.1 acarsanız kaldırac cok olur en ıdealı en azından 1:3 olması ıcın 300 dolar baslangıc, rısk yonetımı acısından daha dogru olur..
                                ODL 500 usd ye hesap açıyorlar

Yorum

Working...
                                X

Debug Information