S.o.s.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Dantes
    replied
    ustad performansini gormek icin(baktigim kadariyla onceki sayfadakinden daha iyi) basit ama guclu iki indikatore dayanan bir sistem yazabilirmisiniz.

------------
    30 dk period ve vob30 icin
    alim kurali
    adx in 20 ustunde oldugu durumda iken
    cci(16) sifiri yukari kesecek.(burada al oku cikacak)

1 veya 2 sonraki bara kadar mutlaka (30 ila 60 dk sonra yani)
    adx 25 ustunde pdi 20 ustunde mdi ise 20 altinda ve dx 20 ustunde olacak
    ve cci 60 a erismis olacak.(degilse LX yapilacak)

alimdan cikis kurali
    cci 20 60 asagi kesecek. dx 20 nin altinda olacak

satim kurali tam tersi
    satistan cikis tam tersi

adx in 20 altinda oldugu tum durumlarda alim satim yapilamayacak.
    ----------

Leave a comment:

• SEREN I
    replied
    sn..hdioxyde hayırlı olsun.....

Allah nazardan saklasın.....

sevgiler............

Leave a comment:

• hdioxyde
    replied
    hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ....................................

Al ve Sat için ekstradan bir kaç koşul daha tanımlanmış: Al için C'nin 3 bar önceki H'den ya da O'dan büyük olması gibi... Formülden takip edebilirsiniz.

Al Sinyali:
    TI:=Mov(C,21,S) - (Ref(Mov(C,21,S),-5));
    EL:=TI>0 AND L>=Mov(C,21,S) AND C>Max(O,Ref(H,-3));
    ES:=TI<0 AND H<=Mov(C,21,S) AND C<Min(O,Ref(L,-3));
    EL AND BarsSince(Ref(EL,-1))>BarsSince(Ref(ES,-1))

Sat Sinyali:
    TI:=Mov(C,length,S) - (Ref(Mov(C,length,S),-pds));
    EL:=TI>0 AND L>=Mov(C,21,S) AND C>Max(O,Ref(H,-3));
    ES:=TI<0 AND H<=Mov(C,21,S) AND C<Min(O,Ref(L,-3));
    ES AND BarsSince(Ref(EL,-1))<BarsSince(Ref(ES,-1))

...
    Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendi fikirlerime gecmeden tek bir sorum kaldi alttaki ets trend watchdaki long short trendlerine grafik uzerindeki oklar neden uymuyor bazen trend watch daha dogru yerde veriyor
    Sorunuzun yanıtı bold yaptığım yerde... Trendwatch göstergesi 0 ekseninde testere yaparsa ardarda tres poz açtırmasın diye böyle bir önlem almışlar.

Trendwatch performanslı bir sistem değil açıkçası. Giriş ve çıkışları gecikmeli yanlış poz açtırma oranı yüksek. Üstelik ticari olarak satılan bir sistem. Satıldığı hali tabi ki formül gizli ama ben bir şekilde edindim.

Bu sistemi seçmemim nedeni, S.O.S ile böyle bir sistemin bile performansını artırıp artıramayacağımıza bakmak...

Bir sonraki aşamada vakit bulunca karı belli bir ortalamanın üstünde tutacak şekilde bir formüle dayalı takip eden "trailing stop loss" kodu yazmayı amaçlıyorum. Böylece herkesin rahatlıkla kendi sistemine uyarlayabileceği bir şablonumuz olacak. Asıl amacım bu.

Özellikle oscillator bazlı sistemlerde, uyumsuz düşüşlerin ya da yükselişlerin önüne geçilebilir böylece...

Yani mesela Stoch 20'yi aşağıdan geçti al, 80'i yukardan geçti sat diye en basitinden bir sistemimiz olsun. Stoch 20'yi geçti aldınız; gösterge yükseliyor ama fiyat uyumsuz bir şekilde düşüyor eksi kar taşıyorsunuz. S.O.S ile eksi karı taşımayacağız.

Uyumsuzluk ortadan kalktığında fiyat göstergeye uyarsa daha aşağı bir fiyattan longlamak mümkün, gösterge fiyata uyarsa da hiç poz almadan zarar görmeden bu yanlış sinyali savuşturabiliriz diye düşünüyorum.

Biraz daha derinlemesine kurgulamak lazım bu yöntemi. Umut vaadettiği kanısındayım.

...

...

Leave a comment:

• Dantes
    replied
    kendi fikirlerime gecmeden tek bir sorum kaldi alttaki ets trend watchdaki long short trendlerine grafik uzerindeki oklar neden uymuyor bazen trend watch daha dogru yerde veriyor

Leave a comment:

• Dantes
    replied
    simdi anladim cok tesekkurler 0 ustunde kalanlar long veya short dogru pozisyondan gelen karlari eksenin altindakilerde yanlis pozisyondan gelen zararlari gosteriyor. cok farkli ve guzel.

Leave a comment:

• hdioxyde
    replied
    ...........................................
    anlamadigim yada garip gelen short long kari gosteren grafik mesela short karini gosterirken neden hem sifirin ustunde hemde altinda kaliyor.bunu cozemedim.
    Eklediğim grafiğin açıklayıcı olacağını umuyorum. Eğer açıklamıyorsa muhtemelen sorunuzu yanlış anladım.

Bir grafik üstünde anlaşılmayan kısmı gösterirseniz daha net yanıtlayabilirim.

Kar üzerindeki EMA'yı burada 21 yaptım. Grafik 10 dakikalık Haziran Vadeli...

..

Leave a comment:

• hdioxyde
    replied
    bu grafikleri olusturdum gercekten dediginiz gibi daha bir performans katiyor. ama 13 altina gelip sonra ustune devam etme olasiligi var halen.

anlamadigim yada garip gelen short long kari gosteren grafik mesela short karini gosterirken neden hem sifirin ustunde hemde altinda kaliyor.bunu cozemedim.
    Akşam bir kaç grafik göndererek açıklamaya çalışayım...

Leave a comment:

• Dantes
    replied
    bu grafikleri olusturdum gercekten dediginiz gibi daha bir performans katiyor. ama 13 altina gelip sonra ustune devam etme olasiligi var halen.

Leave a comment:

• Dantes
    replied
    o grafigi tam cikarmak icin ets poz,ets long ve short indikator olarak mi tanimlanmali.?? aciklayabilirmisiniz?

Leave a comment:

• hdioxyde
    replied
    ustad,

onceki sayfadaki formulde soyle bir sorun var
    teyit icin soruyorum:

burada length ve pds icin tanimsiz hatasi veriyor
    lenght icin 21 desek pds degeri ne olmali 5mi o satirida bununla mi degistirelim yine.

TI:=(Mov(C,21,S) - (Ref(Mov(C,21,S),-5)));

bir de ets poz,ets long ve short indikator olarak mi tanimlanmali.??
    Evet haklısın default değerler onlar onları kullanmak gerek... Dikkatine teşekkürler!

Leave a comment:

• Dantes
    replied
    ustad,

onceki sayfadaki formulde soyle bir sorun var
    teyit icin soruyorum:

burada length ve pds icin tanimsiz hatasi veriyor
    lenght icin 21 desek pds degeri ne olmali 5mi o satirida bununla mi degistirelim yine.

bir de ets poz,ets long ve short indikator olarak mi tanimlanmali.??

Leave a comment:

• hdioxyde
    replied
    teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yenı farkettım burayı, hayallah , hayırlı olsun hepımıze...

Hıc haberde vermıyorsunuz...
    Teşekkürler Teo, derli toplu sistemler çıkardıkça böyle rahat okunsun, arşiv olsun diye topikler açmak istediğimi o kadar söyledikten sonra bir de bando mızıka çalmayayım dedim.

Bu basit bir mantıkla bir sistemi daha etkin kullanma yöntemi. Bir kaç örnekle üstünde durup ara sıra ek güncel örnekler vererek devam edeceğim.

Bu arada üstünde çalıştığım bir kaç sistem daha var. Jübile'yi biraz daha geliştirip gene başka bir topik altında yayınlamayı düşünüyorum.

Bir kaç ay sonra ihtiyacı olan insanlar için basit bir başvuru kılavuzu gibi bir topikler demeti olur burada inşallah.

Amaç zaten formül sistem değil mantığı paylaşmak geliştirmek.

Leave a comment:

• hdioxyde
    replied
    ustad bunlari indikator olarakmi yoksa ea mi tanimlayalim.
    ExtFml("trendwatch.trendwatch",21);

birde boyle bir dll gerekmiyormu. cunku hata veriyor.
    Kusura Bakma Dantes, bu satırı şu şekilde değiştirin.

artık dll gerekmiyor..

Leave a comment:

• Dantes
    replied
    ustad bunlari indikator olarakmi yoksa ea mi tanimlayalim.
    ExtFml("trendwatch.trendwatch",21);

birde boyle bir dll gerekmiyormu. cunku hata veriyor.

Leave a comment:

• teo
    replied
    Ben yenı farkettım burayı, hayallah , hayırlı olsun hepımıze...

Hıc haberde vermıyorsunuz...

Leave a comment:

Working...
X

Debug Information