Otokar'ın kurumsal yönetim notu 8,12
21.03.2009 | Finans Servisi | Haber
Otokar'ın kurumsal yönetim derecelendirme notu 8,12 olarak belirlen. SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş'den cuma günü yapılan açıklamada, Otokar için ikinci derecelendirme döneminde şirketin kurumsal yönetim notunun 8,12 olarak revize edildiği belirtildi. Bu derecelendirmede, Otokar'ın kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmekteki isteklilik ve bu doğrultuda ilk derecelendirme notunun tahsis edilmesinden bu yana geçen 12 aylık süre içinde gerçekleştirmiş olduğu iyileştirmelerin göz önüne alındığı ifade edildi.
21.03.2009 | Finans Servisi | Haber
Otokar'ın kurumsal yönetim derecelendirme notu 8,12 olarak belirlen. SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş'den cuma günü yapılan açıklamada, Otokar için ikinci derecelendirme döneminde şirketin kurumsal yönetim notunun 8,12 olarak revize edildiği belirtildi. Bu derecelendirmede, Otokar'ın kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmekteki isteklilik ve bu doğrultuda ilk derecelendirme notunun tahsis edilmesinden bu yana geçen 12 aylık süre içinde gerçekleştirmiş olduğu iyileştirmelerin göz önüne alındığı ifade edildi.
Bilgilendirme tamam
Açıklamada, "Bu not artışındaki temel faktörler; bir önceki derecelendirme dönemi içinde, muhasebe bölümü bünyesinde tüm işlevlerini yerine getiren pay sahipleri biriminin artık münhasır bir birim olarak örgütlenmiş olması, başta genel kurul bilgilendirme dökümanı olmak üzere faaliyet raporu ve internet sitesi gibi kamuyu aydınlatma kanallarının hayli kapsamlı ve etkin bir biçimde kullanılması, zengin içerikli bir bilgilendirme politikasının genel kurulun onayından geçirilerek şirketin internet sitesinde kamunun bilgisine sunulmuş olması ve bağımsız denetim kurumunun seçiminin denetim komitesinin önerisi ile yapılmış olmasıdır" denildi.
Koç Holding'in iştiraki, minibüs, otobüs, treyler, semi treyler ve savunma sanayi için arazi tipi araçlar üreten Otokar, 2008'i yüzde 12'lik büyüme ve 479 milyon liralık satış geliri ile tamamladı. Şirketin kârı ise 2007'ye göre yüzde 7,2'lik düşüşle 34.8 milyon lira oldu. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, hafta içerisinde yaptığı açıklamada maliyet azaltıcı çalışmalara ağırlık verecekleri bu yıl sürdürülebilir büyümeyi devam ettirmeyi hedeflediklerini söyledi. Otokar'ın savunma sanayi ürünlerinin ihracatından 70 milyon dolar gelir elde ettiğini belirten Görgüç, 2020'de Avrupa'da satılan her 10 otobüsten birinin Otokar imzasını taşıması için çalıştıklarını kaydetti.
yorum yaz <LI onclick="f_openLoginPanel('loginPanel', this);">
favorilerime ekle <LI onclick=f_openPrint(122217);>
haberi yazdır <LI onclick="f_openArkGonder('toolTable');">
arkadaşıma gonder <LI style="CURSOR: default">
& 

Yorum