Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
o kadarda enseyi karartacak bir şey yok gibi .
(dolarda ve onsta gece ciddi bir oynama olmamış bu güzel)
vadeli bu işlerde son sözü söylemek için yetersiz kalır ,asıl iş spottur.bisttir.
detay ifade etmeye çalışmam gerekirse.
dow / usdbist rasyom vardır, poz alırken burayada bakarım.
kırmızı bar bistin pozitif duruşunu gösterir dowa göre, pozitfitir, ( niye ters bakıyon diyen olursa değer görmek için 0,0001 gibi mikroskobik değerlerle olmuyor )
tabi biz kaparken bu kadar derin değildi o yeşil desteği bekliyordum, birazda longa bu teşvik oldu bende.
ama bu bar ,bist yükselişinden değil dow düşüşünden kaynaklı oldu .
yinede son durumda gidicek yerimiz var, 177,24/ 175,16 %1,18 lik pozitif duruş hakkımız kaldı (dowa göre )
sonuç :
bu %1 i dow düşüşünden değilde bist yükselişinden alabiliriz kapanışa. (cuma akşamı kapanışı referanslı ) (vadeli denilen kumar tahtasını yok sayıyorum burda )
önemli koşul dowu pazartesi vermemeleri .
dow yatay kalırsa tabi pazartesi , hele birde teperse teptiği oranıda o %1 in üstüne çakarım
özetle :
vaziyet alıyorum,
sahte kabadayı filminde, "kalksana lan babamın koltuğundan" diyen kemal sunal gibi ,
versene lan paramı diye racon kesicez kısmetse pazartesi günü, kuyruğu dik tutmaya çalışıcaz gözüküyor. hahahahaha
bir yandan gözüm dow vadelilerinde olacak.
son ek :
türev piyasa takılan coinci tayfanın bistte çok pozu yoktur diye düşünüyorum.
birde bunların marjini teminatı yüzünden ek satış yeme riskide masada olabilir.
Tüm dünya borsalarının aksine 'en geride kalmış ve ucuzu olmasına rağmen'
günler haftalardır bİst'in zirve gidişini oyalayıp, anca sattıkça satıyor şerro güruh dedik,
son dem gece seanslarında limite kadar aksiyon alabilir de dedik, keza bildik
ve fakat limit up yerine limit down durumlara kadar geciktirip bekletmiş oldukları için
hiç satmamış gibi de düşürdüler yine piyasayı adi bademgil tayfası.
Gerçek yabancı payı bu kadar düşerse, olan kalanında çoğu bıyıklı 'yabancı görünümlü badem' ırkıysa,
velhasıl bu kadar tekelleşirse borsa ilgi bi güruhun elinde resmen oyuncak ve hele ki hem davul hem tokmak da ellerindeyse
manzara aynen böyle kendi kendine bile zarar, sahte ve ilkel 'fukara piyasası' olmakta.
Bu bitmek bilmeyen konTrollü tekel satış sürecinle makastan da yedin neredeyse -500.00 puan hain bademgil.
Ooh, ekmek elden su gölden valla nas'sa bedava hayat sizinkisi. Ekim vadeyi de nah aşağılardan uzlaşırsın,
kendi başına rallicik hesaplarındasındır da artık muhtemelen, suyundan da koy ama kimselere nasip olmasın hesabı.
Yorum