BİST100 Analizleri
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
bir denemem vardı müsade olursa paylaşayım , ( tabi bu pozu gerçekte almadım )
07 ocakta
100.000 TL nisan vade endeks şort , 100.000TL aynı tutarda nisan vade ons long poz , her türlü reponun üstünde para bırakır demiştim.
cuma günü bu poz görevini tamamladı .
kapanan 07 ocak pozu
endeks vade 12.193 ten 11.197 ye %8 80.000 TL
ons vade , 2691 den 2883 e %7,1 71.000 TL
200.000 bin TL koy, 351 bin TL al yaptı 07 ocaktan 07 şubata.
Şu an sistemim tam tersini söylüyor.
yani 100.000 tl lik endeks long , 100.000 tl lik ons şort. Bu performansı görünce , bu sefer uyguladım bunu.
endeks long , ons şort kaldım haftaya . biraz böyle sürmeyi düşünüyorum, kısmet bakalım.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
olabilir , kabaca yaptım hesabı, 1-10 kaldıraç , sabit kur ...v.s.3520 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMatematik hesaplamasına göre bir yanlışlık var gibi?
Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
kapadım pozu , duramıyorum onsta , endekste tepmiyor.sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbir denemem vardı müsade olursa paylaşayım , ( tabi bu pozu gerçekte almadım )
07 ocakta
100.000 TL nisan vade endeks şort , 100.000TL aynı tutarda nisan vade ons long poz , her türlü reponun üstünde para bırakır demiştim.
cuma günü bu poz görevini tamamladı .
kapanan 07 ocak pozu
endeks vade 12.193 ten 11.197 ye %8 80.000 TL
ons vade , 2691 den 2883 e %7,1 71.000 TL
200.000 bin TL koy, 351 bin TL al yaptı 07 ocaktan 07 şubata.
Şu an sistemim tam tersini söylüyor.
yani 100.000 tl lik endeks long , 100.000 tl lik ons şort. Bu performansı görünce , bu sefer uyguladım bunu.
endeks long , ons şort kaldım haftaya . biraz böyle sürmeyi düşünüyorum, kısmet bakalım.
ilk simulasyon devam edecek sanki kritik yerlerde.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
BIST100 Dolar bazlı Aylık görünüm
İchimoku kalın bordo (kijun-sen) çizgisi altında 3. aylık kapanışa doğru gidiyoruz..
Yukarı ralli beklemek şu an için hayalden ibarettir..
TL bazlı da belirttiğim gibi aşağı derin bir dalga gelmeden, kriz(vari) bir düşüş yaşanmadan
yeni bir ralli beklemek beyhudedir benim penceremden..
Bu aşağı hareketin zamanını kestirmek zor.
Kral olan "cash"leri cephane niyetine o günlere saklamak icap eder...
Yorum
-
Ons bazlı dow o kadar kritik yerde kapadıki .
üstünde kalabilirse haftaya mesele yokta,
Burasının altı yıkım getirir.
dowda %30 düşüş demek olur .
Bu durum olursada 2 şekilde olur,
kötünün iyi senaryosu : global dolar devalüasyonu devam eder, ons 3300 dolarlara yönelir.
dowu 35 36 bin dolarda durdururlar
kötünün kötü senaryosu : onsada vurmaya başlarlar, sertliğine göre dowda 30 bin dolar altı gündeme gelir. belki 25 bin usd ler hedeflenir.

görüntü malesef iyi değil negatif taraf ağır basıyor gibi.
gerçekleşirse bizde nasibimizi alırız.
reel bazlı %30 daha eksi yazarız buralardan.doları bu süreçte ne kaldırıp paraşüt etkisi yaparlar soru işareti.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
abi özlettin kendini , bende bir ara kayboldum gerçi yalan yok .kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn.MARMARALI başarılar diliyorum..Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
7 Ocakta paylaştığım bu analiz 10100 üzerinde güçlü kapanışlar gelmesinden ötürü tarihsel bazda çöp olmuştur..MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fakat diğer bir fibonacci değeri olan 10541 seviyesi direnç olmaktadır..
Ve bu fibo değeleri arasında dans etmeye devam ettikçe 8240 potansiyel hedef olmaya devam eder benim nezdimde...
Not: 2025 yılı içerisinde tek bir viop pozu veya hisse senedi almamış biri olarak taraflı yazıyor olabilirim bu yazıları..
8240 görülmedikçe veya krizvari bir hareket görmedikçe dar bir alana hapsolmuş piyasamızda pozisyon almayı düşünmüyorum.
Yorum
-
Yorum
-
Yorum

Yorum