Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • freeyourmind
    Katılımcı
    • 12 Mart 2016
    • 198

raistlin39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın Cem,

Yazdıklarınıza ben de katılıyorum sadece cari açık verilmeyecek kısmına katılamıyacağım. Dışa bu kadar bağımlı bir ekonomide, cari açık vermemek çok mümkün değil. Dolara ihtiyaç her zaman olacak fakat Hükümet politikası olarak doların kasıtlı yükseltileceiğini ben de düşünmüyorum. Sayın Kuzu'nun cycle teorisi gereği 2023-2033 yılları arasında doların çok yükselmeyeceği tezi bana daha mantıklı geliyor. Dediğiniz gibi seçim sonrası herkesin doların yükseleceğini beklediği bir ortamda doların kısa bir sürede %100'den fazla artması çok mümkün görünmüyor.

Saygılar.
    İyi dolar artmayacak da, dolar bazında Türkiye çok pahalı kaldı. Bu işçilik ücretleri ile ne yapacağız?....

Yorum

• Tuncer
      Tecrübeli
      • 03 Mart 2022
      • 2825

freeyourmind Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      İyi dolar artmayacak da, dolar bazında Türkiye çok pahalı kaldı. Bu işçilik ücretleri ile ne yapacağız?....
      makul artar

Yorum

• Cakirmetin05
        Tecrübeli
        • 20 Mart 2022
        • 1207

Kur artışının enflasyona etkisinin bu kadar çok olduğu bir ülkede bir kaç ay içinde yapılacak %100 devalüasyon ülkeyi içinden çıkılmaz çalkantılara sokar.
        Niye böyle bir şeye ihtiyaç duysunlar ki ? Yaz ayları geliyor , turizm artacak , halkın alım gücü azalmış. İç talep azalmış vs.
        Sadece faiz indirimi bu kadar büyük etkiye sebep olmaz kısa vadede. Kaldı ki 4 yıl seçim yok. Niye faiz indiriminde acele edip risk alsınlar ?
        Kurun 72 TL olduğu ülkede kaç tane banka kaç tane şirket ayakta kalır ?
        Kuzu hocam bu sefer çok ütopik yaklaşmış. Ama gene de kulağıma küpe yaparım dediklerini...
        " Her şeyi bidiğini iddia edene
        Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• freeyourmind
          Katılımcı
          • 12 Mart 2016
          • 198

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          makul artar
          Ülkede makul birşey mi kaldı yaa

Yorum

• Misafir

Yorum

• greenspan41
              Aktif
              • 30 Nisan 2009
              • 327

https://bluedollar.net/ 2018 de 57 milyar dolarlık anlaşmadan sonra En son Arjantin 2022 de 45 milyar dolarlık imf anlaşması yaptı. Ocak 2018'de 1 ABD doları, yaklaşık 18 Arjantin pesosuna karşılık geliyordu. Şu an 1 dolar 1130 peso...

Yorum

• Misafir

"Hiç bir şey göründüğü gibi deeldir!" By kuzu

Yorum

• Misafir

Edit
                  Last edited by Misafir; 06 Şubat 2024, 11:04. Sebep: mükerrer

Yorum

• gundwane
                    Tecrübeli
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1921

Çakırmetin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Kur artışının enflasyona etkisinin bu kadar çok olduğu bir ülkede bir kaç ay içinde yapılacak %100 devalüasyon ülkeyi içinden çıkılmaz çalkantılara sokar.
                    Niye böyle bir şeye ihtiyaç duysunlar ki ? Yaz ayları geliyor , turizm artacak , halkın alım gücü azalmış. İç talep azalmış vs.
                    Sadece faiz indirimi bu kadar büyük etkiye sebep olmaz kısa vadede. Kaldı ki 4 yıl seçim yok. Niye faiz indiriminde acele edip risk alsınlar ?
                    Kurun 72 TL olduğu ülkede kaç tane banka kaç tane şirket ayakta kalır ?
                    Kuzu hocam bu sefer çok ütopik yaklaşmış. Ama gene de kulağıma küpe yaparım dediklerini...
                    Dolar 3 iken 5 olduğunda batarız dendi
                    Dolar 5 iken 10 mu..
                    Konkordato olur iflas ederiz aç kalırız taş kemiririz dendi.
                    Dolar 12 13 lerde iken öbür köyde fışşşşşkırtıyoruzzzz ...dedim..küfür kıyamet trol müsün sen akp uşağııı falan gırla tabe..
                    Kur 72 olursa asgaride 35000 olur.Borsa 20.000 olur.
                    Hiç de bişi olmaz..
                    Dolar 7 den 30 a giderken ne oluyorsa yine onlar olur yani.

Dolar 72 mi olabilir mi..Walla arjantin yoluna girildi diye yazıyorum.Venezüella sapağından sapacak mıyız yoksa bu yolda mı gidecez onun kararı henüz verilmedi.

Kuzu ne yazıkki hala eski borsacı kafası ile düşünüyor 2010 öncesi..

Seçim yok ama yerel seçim hayhuyu bittikten sonra RTE bu seferde anayasa işini sürecek fırına bence.
                    Anayasa halifelik nedir ne değildir olsun olmasın halifelik mi geliyor derken falan bir referandum ufukda bence...

Hadi bi posta da para muslukları onun için açılır..

2001 krizi gibi bir kriz gelmediği sürece bu döngüden çıkamayız. Öyle bir krize de RTE asla izin vermez.

Yorum

• Tuncer
                      Tecrübeli
                      • 03 Mart 2022
                      • 2825

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Dolar 5 iken 10 mu..
                      Dolar 12 13 lerde iken öbür köyde fışşşşşkırtıyoruzzzz ...dedim..küfür kıyamet trol müsün sen akp uşağııı falan gırla tabe..
                      Hiç de bişi olmaz..

Dolar 72 mi olabilir mi..Walla arjantin yoluna girildi diye yazıyorum.Venezüella sapağından sapacak mıyız yoksa bu yolda mı gidecez onun kararı henüz verilmedi.

Seçim yok ama yerel seçim hayhuyu bittikten sonra RTE bu seferde anayasa işini sürecek fırına bence.
                      Anayasa halifelik nedir ne değildir olsun olmasın halifelik mi geliyor derken falan bir referandum ufuda bence...

2001 krizi gibi bir kriz gelmediği sürece bu döngüden çıkamayız. Öyle bir krize de RTE asla izin vermez.
                      yani borsada kalmak daha mı cazip hocam

Yorum

• gundwane
                        Tecrübeli
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1921

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        yani borsada kalmak daha mı cazip hocam
                        Arada düzeltmeler olur bazı hisseler giderken diğerleri durur sonra gidenler durur gitmeyenler kudurur falan ama döngü devam edecek diye düşünüyorum.
                        Hisse olarak şu bu demim şimdi.
                        Bu boğa rallisinde BİRDE ÜZERİNE o hisseden bu hisseye geçebilenler çok çok çok paralar kazandılar.
                        Hiç bir zaman yüzde 100 malda olmamak kaydı ile kaldıraçlı işlemlerden uzak durmak kaydı ile zevkine çok çok küçük bir miktar viop yapim ha kumar ha bu mantığı dışında viop yapmamak kaydı ile borsada olunmasından yanayım.

Ama usturuplu olmak lazım..
                        Yeni halka arz olmuş 100 katına gitmiş yüzde 20 30 düzeltmesini yapan hisseye 5 milyon da gömmemek lazım.
                        5 milyon gömülecek kağıtlar bankalar thy petkm ttkom falan filan büyük kağıtlar işte.

O da 10M un varsa 5 ini göm işte mesela..5 in 5 inide bi kağıda gömme..

Yorum

• Tuncer
                          Tecrübeli
                          • 03 Mart 2022
                          • 2825

Arada düzeltmeler olur bazı hisseler giderken diğerleri durur sonra gidenler durur gitmeyenler kudurur falan ama döngü devam edecek diye düşünüyorum.
                          Hisse olarak şu bu demim şimdi.
                          Bu boğa rallisinde BİRDE ÜZERİNE o hisseden bu hisseye geçebilenler çok çok çok paralar kazandılar.
                          Hiç bir zaman yüzde 100 malda olmamak kaydı ile kaldıraçlı işlemlerden uzak durmak kaydı ile zevkine çok çok küçük bir miktar viop yapim ha kumar ha bu mantığı dışında viop yapmamak kaydı ile borsada olunmasından yanayım.

Ama usturuplu olmak lazım..
                          Yeni halka arz olmuş 100 katına gitmiş yüzde 20 30 düzeltmesini yapan hisseye 5 milyon da gömmemek lazım.
                          5 milyon gömülecek kağıtlar bankalar thy petkm ttkom falan filan büyük kağıtlar işte.

O da 10M un varsa 5 ini göm işte mesela..5 in 5 inide bi kağıda gömme..
                          1 senedir düşen şişeyi aldım nasip bakalım

Yorum

• Cakirmetin05
                            Tecrübeli
                            • 20 Mart 2022
                            • 1207

Dolar 5 iken 10 mu..
                            Hiç de bişi olmaz..

Anayasa halifelik nedir ne değildir olsun olmasın halifelik mi geliyor derken falan bir referandum ufukda bence...

Kurun 5 sonra 10 ,20,30 olduğunda olması gereken oydu. Kuru o seviyelerde tutmak için merkez kazasını boşalttı adamlar.Kasa boşalınca olan oldu.
                            Şimdi sizce 72 olması için bir sebep var mı ?
                            Ben çok kısa vadede olabilecek sert atağın olumsuz etkilerinden bahsettim. Yoksa 2024 sonunda 72 TL olursa hiç de yadırgamam.
                            Dediğiniz gibi halifelik , Anayasanın rafa kalkması falan olacaksa ne işim var borsada . Alır Altını sinerim evime
                            " Her şeyi bidiğini iddia edene
                            Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• hayalım
                              Tecrübeli
                              • 27 Şubat 2009
                              • 822

gundwane, ""Kuzu ne yazıkki hala eski borsacı kafası ile düşünüyor 2010 öncesi.."" Bakma sen ona agzinda tek disi kalmis canavar. Seni nediye mutamadiyen buraya cagirdi saniyorsun? Gara gozune, gara kasina mi?

Yorum

• gundwane
                                Tecrübeli
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1921

Çakırmetin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Kurun 5 sonra 10 ,20,30 olduğunda olması gereken oydu. Kuru o seviyelerde tutmak için merkez kazasını boşalttı adamlar.Kasa boşalınca olan oldu.
                                Şimdi sizce 72 olması için bir sebep var mı ?
                                Ben çok kısa vadede olabilecek sert atağın olumsuz etkilerinden bahsettim. Yoksa 2024 sonunda 72 TL olursa hiç de yadırgamam.
                                Dediğiniz gibi halifelik , Anayasanın rafa kalkması falan olacaksa ne işim var borsada . Alır Altını sinerim evime
                                72 dediğimiz yüzde 100 falan işte.
                                2021 de 2 ayda oldu 8 den 18 e gitti 13 de dengelendi.
                                30 dan 70 e gider 50 de dengelenir mesela..gibi gibi..
                                Kasa 2018 den beri boş.
                                Artık içeri giren 3-5 milyar dolar sıcak para (ki büyük ihtimal kendilerinin) ile zıplıyoruz oturuyoruz falan.
                                Seçim sonrası 2 milyar dolar mı ne girdi dendi.
                                Şimdi rakam yine oralarda sanırım.
                                Yani..
                                30 40 50 milyar dolar zaten girmez..
                                Bu not la gri liste ile rusya ile yakınlaşılmış bir durumda..O para rusya mı akacak ne halt olacak üzerine mi çökülecek belli değil.
                                swap lar kapalı.sigorta yok gel 50 milyar dolar sok deniyor..anan güzel mi der sana..

Refesandum anayasa kişisel beklentim...Halifelik için ortam yoklanıyor ama..RTE nin ilk geldiğinden beri hayali kendisinin başta olduğu bir din devleti.
                                Haa halifelik derken de türk işi canım..Türk işi başkanlık gibi..Yoksa diğer müslüman ülkeler ne der falan komik durumlar söz konusu olacaktır elbette..Türk işi işte.
                                Önce buna karşı çıkacak odaklar yok edildi (hukuk askeriye yargıtay danıştay işte hsyk falan) basın tamamen ele geçirildi.
                                Ne yapılırsa yapılsın oley diyen bir halk kitlesi oluşturuldu.
                                Yani..

Not. Burada beyin fırtınası yapılıyor..Kesin olacak hemen 2 ay içinde 72 kesin işte falan gibi düşünülmesin lütfen..
                                72 olursa borsa ne olur ekonomi ne olur falan işte onu masaya yatırmamız lazım..
                                Borsa da varsan ne olduğu ile değil neler olacağı ve senin ne yapman gerektiğin ile ilgilenmen lazım.
                                1. kural budur..

""""Every battle is won before it's ever fought"""

7200 de yazdım ocak başı ortası gibi sert kalkış gelebilir diye mesela..Bu bir projeksiyon idi..Kuzu da bunu yapıyor..
                                Öteki köy mesela bunu yapanı direkt KOVUYORLAR..
                                Adama hiç unutmam ANA TREND ne yöne 6 ay sonra borsa 3200 mü olur 1500 mü dedim..Ben ana trend anlamam viop cuyum 5 dk sonra herşey değişir dedi.Birde üzerine 10 gün kafayı bana takdı laf sokmaya çalıştı falan.

Halbuki en en en temel soruyu sordum adama..6 ay sonra beklentin 3200 ise 3 işlem short 10 işlem long açarsın.
                                short biriktirmez düştükçe long biriktirirsin...
                                GİBİ..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information