Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    faizleri indirmek kime yarar....

ALMAN EKONOMISINE YARAR...DAHA COK ALAMAN MALI TUKETIRIZ....

nereye kadar....DOVIZ bitene kadar....

sonar....doyce kiz....50 milyar euro pompalar bizim pankalara sindikasyon diye....

gundwane hakli.

londra ve Frankfurt....

bu ikisinide BIZ COKERTECEGIZ.
    Kuzu alman falan anlamam ben.
    Bizim faiz indirmemiz almana falan yaramaz.Umurunda bile olmaz.
    Batmayız.deutche kendine baksın ne kadar türev ürün var bu faiz artışı ile durumları ne..bi döksünler bakalım ..Kimseden ses seda çıkmıyor..Pozisyon ayarlıyorlar herhalde..
    Sana bu soruyu sordum senden de hala ses çıkmadı.. Ne yapıyor bu tahvilci amcalar ?
    Faiz indirme kime yarar ın sorusu çok açık zaten.

Bedava para hakkında çok yazılar yazdım.Şimdi yeniden tekrar etmim..
    Aslında TR de para hep bedava idi.
    Çok kısa süreler hariç hep enflasyon altı faiz oranları vardı.
    Bütün dünyada da hemen hemen aynıdır..

Krizler fırsattır lafı da buradan çıkar.
    Çünkü devamlı olarak fiyatlar ASLINDA yukarı gider.

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

GUNDWANE.....

YUCE REBBIM....DUZENI....COGALMA OLARAK KURMUSTUR....NUFUS HEP ARTAR...FIYATLARDA....

hadise sudur....

bu donguleri PARAYA CEVIRMEKTIR....

TUM BU COGALMALARDA....

PARA SADECE YUZDE 1 ELITIN ELINE GECIYORSA....

BIZIM HEDEFIMIZ O YUZDE 1 ICINE GIRMEKTIR....buda ekonomik dongulerde...bi instrumandan cikip oburune girerek olur....

missal....2007 de 5 dolar endeksten turk borsasina girmis....17 senedir satmadan onda yatiyor olsaidin....simdi 3 dolarin vardi....5 degil.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1921

GUNDWANE.....

YUCE REBBIM....DUZENI....COGALMA OLARAK KURMUSTUR....NUFUS HEP ARTAR...FIYATLARDA....

hadise sudur....

bu donguleri PARAYA CEVIRMEKTIR....

TUM BU COGALMALARDA....

PARA SADECE YUZDE 1 ELITIN ELINE GECIYORSA....

BIZIM HEDEFIMIZ O YUZDE 1 ICINE GIRMEKTIR....buda ekonomik dongulerde...bi instrumandan cikip oburune girerek olur....

missal....2007 de 5 dolar endeksten turk borsasina girmis....17 senedir satmadan onda yatiyor olsaidin....simdi 3 dolarin vardi....5 degil.
        Doğru.
        Daaa ben 1.3 dolardan beri up up up diyorum..2022 şubat martından beridir yani..

Ben uzun süre 2014 2015 2016 2017 de diğer köyde mevduat borsa tartışması içinde oldum.Yine afaroz edildik tabi..O zaman yatayda geviş getiren (hatta dolar bazlı düşen) bir borsada borsacılar çok kazandıklarını falan iddia ediyorlardı.Temettü yatırımı uzun vade emekliciler ile az tartışmaya girmedim di..leyo:

------------------------

False beklentiler yayıp (iyi veya kötü) bunların gerçekleşmesi durumunda piyasalara yön çizmek.
        Misal şahab 2021 martında geldi.Herkes gelir gelmez faizi indirecek işte dedi..(false beklenti)
        Ama 6 ay faize dokunmadı...
        Herkes tam naci politikası devam ediyor dediği anda lap lap başladılar.

Bu başkan da da aynısı olacak diye düşünüyorum..

Yorum

• kurt
          Tecrübeli
          • 20 Aralık 2022
          • 1361

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          belki teb in karşı bacağıdır

İş yatırım hedge....bir kısmı pair trade...kuzunun yaptığı gibi..( müşteriler ,fonlar vb..dahil )

Teb karşı bacağı değil....

bence tabii.....
          Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

soru su...BU YATAY TREND...ASAGI DOGRU KIRILIRSA....HEDEF 0.8 CENTMIDIR....ALAMAN SIRKETLERIN TURK SIRKETLERI ALMASI ILE MI SONLANIR....

bu seninkilerin ve senin faiz dusurme sevdasi.

kapitalizm....DONGULERDIR.

bu donguleri....tespit etmek ve poz almak...BIZI ELIT YUZDE 1 E SOKAR.

MISAL...1870 DEKI...BUYUK EKONOMIK DONGUDE...sultan abdulaziz bileklerini kesip intihar etti....

yerine gelen...abdulhamit han...misiri...kuzey afrikayi...kibrisi Verdi...BORCU ODEDI.

URUS YESILKOYE GELMISTI....onlarada kafkaslari...dogu anadoluyu...balkanlari verecektiki...ALAMAN BISMARCK DEVREYE GIRDI....URUSA DAGILIN LEM DEMESEYDI....simdi ben erzurumda dogdugum ucun urus vetandasi olacaktim.
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kurt
              Tecrübeli
              • 20 Aralık 2022
              • 1361

faizleri indirmek kime yarar....

ALMAN EKONOMISINE YARAR...DAHA COK ALAMAN MALI TUKETIRIZ....

nereye kadar....DOVIZ bitene kadar....

sonar....doyce kiz....50 milyar euro pompalar bizim pankalara sindikasyon diye....

gundwane hakli.

londra ve Frankfurt....

bu ikisinide BIZ COKERTECEGIZ.

YATAY TREND....3 YIL....DEME SEBEBIM....BU ILISKILER....LONDRA,FRANKFURT,ISTANBUL.

LONDRA VE FRANKFURT UCUN....BIZ MUSTERIYIZ....MUSTERI OLURSE...IKISIDE BATAR.

GECEN HAFTA....UKRAYNAYA 50 MILYAR EURO PUMPALADILAR....SIRADA POLONYA VAR...BIZ UCUNCU SIRADAYIZ.

BU UCUNDE 150 MILYON INSANI OLAN BIR PAZAR VAR.....

Türkiye Varlık Fonu 5 yıllık dolar bazlı tahvil ihracı için JPMorgan, Standard Chartered ve BBVA'yı yetkilendirdi-Bloomberg HT
              Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• Cakirmetin05
                Tecrübeli
                • 20 Mart 2022
                • 1207

Soru su....isyatirim neden korkuyor ki....bu kadar cok kasko sigortasi yapiyor....
                Kuzu hocam İş yatırım shortların önemli bölümünü bugün 9630 maliyetle kapadı.
                Nasıl yorumlayalım sizce?
                " Her şeyi bidiğini iddia edene
                Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• Misafir

By kuzu

Yorum

• Misafir

edit
                    Last edited by Misafir; 05 Şubat 2024, 21:32. Sebep: çift

Yorum

• vicente
                      Yasaklı
                      • 22 Kasım 2020
                      • 2458

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Mb başkanı yarın borsa düşmesin diye tuşlara basmaya başladı

Zk lara faiz verecekler
                      Bankalar bu uygulamadan cok ciddi bir kar edecek
                      Pastadan pay kapmak için yarisacaklar
                      Pastadan pay kapmak için de mevduat faizlerini ciddi oranda yukseltmeleri gerekecek bence

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

ONEMLI BIR KARAR ALDIM....

yarin....

turkiyede TRADE MAKSADIYLA....ortaklarima aldigim tum mallardan cikiyorum....bunlar yuzde 20 ila yuzde 30 kardalar....KAR-ZAMAN...FAIZ-ZAMAN....DOLAR-TL-ZAMAN....uclusunde edebilecekleri maksimum kari ettiler...TL VARLIKLARDA KALMAK...DOLAR-TL-ZAMAN dan daha az olacak....TUMUYLE DOLARA GECMEYE KARAR VERDIM...

TURK BORSASINDA....SECIMLER BITINCEYE KADAR BIR TEK KAARDIM OLMUYACAK....ORTAKLARIMI...YAPTIGIM HESAPLARLA IKNA ETTIM....

BENDE....INSTRUMANLAR ARASI DONGU....ESASTIR....

HER INSTRUMANIN...ZAMANA BAGLI KAR HIZI BELLIDIR....YATAY TRENDDE...BIR INSTRUMAN 6 HAFTADA YUZDE 25 KAR YAZMISSA....EDEBILECEGI MAKSIMUM KARI ETMISTIR...ONDAN CIKMAK ICIPEDER...YATAYLASIR O....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

Yuvarlak ornek...

Faiz..yil .yuzde 45....6 ay...yuzde 22.5....3 ay...yuzde 11.25...6 hafta...yuzde 6...kar yazar....

Kaart....6 hafta yuzde 25 kar yazmissa....o kaartla kuzu nun isi biter.

UNUTMAYIN....bu topic...HEDEF FEYZA topigi degil...

bu topic....YATAY TREND topigi....

TARZLAR FARKLI.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

yarindan sonra....KARSINIZDA MALSIZ VE CULSUZ BIR KUZU VAR....

pozizyonlarim DOLARA kayiyor....hedef secim sonrasi....72 panginot...dolar-tl.

Yorum

• Tuncer
                              Tecrübeli
                              • 03 Mart 2022
                              • 2825

Kuzu hocam bana git geller yaşatıyorsun

Bunlar mb yakar doları 72 falan yapmaz bak

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

yarindan sonra....KARSINIZDA MALSIZ VE CULSUZ BIR KUZU VAR....

pozizyonlarim DOLARA kayiyor....hedef secim sonrasi....72 panginot...dolar-tl.

faizler yeniden yuzde 10 a indiriliyor....

BORSA....ONCE 1 DOLAR ENDEKSE....SONRA 0.8 DOLAR ENDEKSE INIYOR...

yani dolar-tl 72 panginot...BIST 100...7200....1 DOLAR ENDEKS.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information