tesekkur ederim nezaketiniz için , gundwane, bankaların elin de fazla tl var i hazinenin elinde tarhin en yuksek tl fazlalığı var, bu kredilerin yuksek olması, gectim bunu ne yapcak bu kadar tl yi, neden tl de sıkılastırma uyguluyor
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
İşte garip durumlar içine girildi.Herhalde emme derken bu kastediliyor ama misal 1 ocak da devlet memurlarına yüzde 50 zam gelecek..Onu da hesaba kat.URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstertesekkur ederim nezaketiniz için , gudwane, bankaların elin de fazla tl var i hazinenin elinde tarhin en yuksek tl fazlalığı var, bu kredilerin yuksek olması, gectim bunu ne yapcak bu kadar tl yi, neden tl de sıkılastırma uyguluyor
Öyle inanılmaz patlattılar ki tl arzını yi 2 sene içinde şimdi başa dert olmaya başladı.
O yüzden enflasyon biraz zor düşer diyorum.

Hacı bu ne..??
Birde sen bunun katalizör etkisini hesap et..
Üzerine kayıtdışını ekle..Uçakla getirilip çarşıda sisteme dahil edilen altınlar dolarlar falan..
Öyle değil mi 5 senedir eksi 50 milyar dolar rezerv ile ilerleyip de bi türlü döviz likitide krizine girmeyen tek ülke biziz dir sanırım..
14 trilyon sanırım (sıfırlar falan yanlış saymadımsa)
ne kadarını EMECEK ler miş..
Günlük 50 milyon tl lik ihaleler ile mi.100? 250 ?
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdegerli dostlarim....
yarin...CHRISTMAS tatili nedeniyle....ogullarimla....LATIN AMRIKIYE gidiyorum....aztek,maya ve inka medeniyeti...dersimizin konusu....
suan SHORTUM....elimde KENE-2 var...maliyeti 9050 de....KAPATMAYACAGIM....
IKI YERDE KAPATIRIM....YA MALIYETINDE....YADA YERIN DIBINDE....girdigim furusma OLUMUNEDIR.
MAKATTAN KAN ALDIGIM BANKALARDA VAR...onlarda olumunedir.
firsat bulursam yazarim....HOSCAKALIN....
Çok güzel..Harika..
Baba ve evlatlar için mükemmel bir mutluluk..
ALLAH hepimize nasip etsin ...
Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum
-
-
Düşük büyüme ,yüksek enflansyon , yüksek faiz içindeyseniz azılı boğa twitter üstadları ve bilmediklerini dahi bilmeyenleri okumayınız..
Neymiş , en az enflansyon kadar borsa yükselmek zorundaymış..
aylardır bu denklemle para kaybediyorlar..çünkü bu bir şehir
efsanesidir.
yukardaki ortamda en büyük para CALL SATMAK ile olur..yani alım opsiyonu satarak hem fiyattaki düşüşten hemde zamandan ,
faizden para yaparsın..
CALL SATMAK , özellikle endeks ve u30 hisselerinde bu süreçte en büyük parayı getirdi..ama hiçbiryerde görmediniz bu enstrümanı..
bilmediğini dahi bilmeyen , sosyal medya fenomenlerinden uzak durunuz...kuzu üniversitesine devam....
sevgiler
Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum
-
bugün bir kez daha 8500 sat ,MC saati 15.00 de 8400 kapat klasik tradeyi yaptım...
her zaman bu trade çalışmaz..para kıymetliyken çalışır..MC için para gerekince çalışır..
borsayı iyi tahlil etmeden uygulanırsa zarar ettirebilir..
extra şort aç ,şort kapa devam ediyorum..9000 üstünden açtığım şortlarım ise portföy hedge için duruyor..(pair trade )Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum
-
Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster6800 geçtim 7100 lere gelsin şu ereğliyi alıp yatayım
o son yükseliş illa gelecek çareleri yok
en usteki beyaza gelirse aksama kadar,osman pazarlama olur mu
Yorum

Yorum