Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

Yuvarlak hesap yüzde 50 civarı bir zam gelecek bütün maaşlara.(emekli+asgari)
    Spor salonuna uğradım fiyat sordum..Yılbaşından sonra artacak dedi.
    3 aşşa 5 yukarı bi rakam verseniz dedim..
    Walla bizde asgari ücret zammını bekliyoruz dedi.

Sen maaşlara yüzde 50 yaparsan adam benim başım kel mi diyor o da malına yüzde 50 zammı koyuyor..Hatta çaktırmadan 3-5 de kakıştırıyor 60 65 yapıyor..eeee olacak o kadar hahahah modunda..
    Eee neden yaptın dediğinde abiiiii enflasyonnn herşeye zam asgari ne kadar oldu bak cart curt..
    Enflasyon ile ciddi mücadele edecek bir ekonomi yönetimi ocak ayında yok zam falan temmuz da bakarız demesi lazım..
    O zaman kimse de otomatik zam geçiremez..
    O zammı gören vatandaş oha ayak üstü adam "....." sunuz biz sıfır zam aldık almıyorum sizde ürün der..
    Şimdi kendi maaşına zam gelmiş böyle bişi diyemiyor.

Yüzde 8 10 a çıkmış enflasyonu falan uğraşabilirsin ama 20 50 100 150 olan bir enflasyon ile uğraşmak kolay değildir.
    Alacağın her aksiyon enflasyonu tetikleyici etki yapar.

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1921

Benim şahsi görüşüm memed ve hafize ikilisi için rahatsızlıkların giderek yükseldiği yönde.
      RTE yi 20 senede biraz tanıdı isem bunları başından def edip yine bildiği politakalara dönmek için can atıyordur içten içte.
      Hatta argümanı da hazır..Artır artır dediniz alın size artırdık sonuç...??? Enflasyon düşmedi..eee o zaman ben haklı imişim..
      İndiriyoruz faizleri ve enflasyon belasından kurtuluyoruz..Hadi bakalım 10 ar 10 ar 3 toplantıda yine 9.5 a çekerler.Hatta üzerine ABD de 2024 de başlaması beklenen faiz indirimlerine de değindi mi ohhh ohhhh...
      Bakın bütün gelişmiş ülkeler artık faiz indiriyor eeeyyyy chp sende kimsin falannnnn...

Yani..Seçimden sonra ister kazanılsın ister kaybedilsin ikiside şutingen olabülürrrrrrr...

Yorum

• Misafir

şimsekle, yıldırımla , ocagı yakarsan,

Yorum

• Karatay
          Aktif
          • 14 Ağustos 2011
          • 277

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan kendisinin daha sonra ne olarak anılmak istediğine karar vermek zorunda.

Tamam iyi alt yapı çalışmaları vs. yapıldı. Çok geçte olsa son yıllarda savunma sanayisine de önem verilmeye başlandı.
          Ama yapılan çok kötü şeylerde var.
          20 yıldan fazla iyi kötü hizmet edildi.

Yemekler yenilip içildi, artık masayı toplayıp pislikleri temizle vakti.

Önümüzdeki yıl seçimden sonra nasıl bir tavır sergileyeceği önemli.
          Ben bir yolunu bulup tekrar aday olacağını düşünüyorum. Eğer onu düşünüyorsa eski politikaya geri dönülür. Şimşek ve Hafize gider.
          Adaylıkla ilgili yakın zaman önce Anayasa Mahkemesi üzerinden küçük bir nabız yoklandı.

Eğer olmazsa her koşulda bu kötü ekonomiyi toparlayıp gitmeli..!

Her şey faizleri indirme inadıyla başladı zaten.
          Gerçi bir anlamda onu yapmaya mecburdu. Her şey zaten çok kötü bir noktaya gelmişti.

Bu ülkeyi gerçekten seviyorlarsa gereken neyse yapmaları gerekiyor.
          Hepimiz ve makamlar geçici...

Yorum

• mertz
            Katılımcı
            • 21 Mart 2022
            • 76

Önümüzdeki seçimlerden sonra 4 yıla yakın seçimsiz dönem var. Niye şutingen olsun ki!
            Ayrıca yerel seçimlerde de muhalefet zayıf gözüküyor.

Yorum

• Misafir

hep bir sacmalık, katmadeğer üretim olmadıkca, kalıcı rekabet olmadıkca, kaliteli üretim olmadıkca, iyi yönetim olmadıkca şirketler buna dahil , trump da, bidende gelse ,zorrrrr

Yorum

• vicente
                Yasaklı
                • 22 Kasım 2020
                • 2458

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan kendisinin daha sonra ne olarak anılmak istediğine karar vermek zorunda.

Tamam iyi alt yapı çalışmaları vs. yapıldı. Çok geçte olsa son yıllarda savunma sanayisine de önem verilmeye başlandı.
                Ama yapılan çok kötü şeylerde var.
                20 yıldan fazla iyi kötü hizmet edildi.

Yemekler yenilip içildi, artık masayı toplayıp pislikleri temizle vakti.

Önümüzdeki yıl seçimden sonra nasıl bir tavır sergileyeceği önemli.
                Ben bir yolunu bulup tekrar aday olacağını düşünüyorum. Eğer onu düşünüyorsa eski politikaya geri dönülür. Şimşek ve Hafize gider.
                Adaylıkla ilgili yakın zaman önce Anayasa Mahkemesi üzerinden küçük bir nabız yoklandı.

Eğer olmazsa her koşulda bu kötü ekonomiyi toparlayıp gitmeli..!

Her şey faizleri indirme inadıyla başladı zaten.
                Gerçi bir anlamda onu yapmaya mecburdu. Her şey zaten çok kötü bir noktaya gelmişti.

Bu ülkeyi gerçekten seviyorlarsa gereken neyse yapmaları gerekiyor.
                Hepimiz ve makamlar geçici...
                Ne iyi yapılmış
                Bakalim ülkeye şu anda ne iyi birtek şey var mı
                Merak ediyorum
                Adamlar sicilmadik tek birsey birakmadi
                Ülkenin demografik yapısı pic edilmiş giren çıkan belli degil
                Bir.ulkede barınma sorunu var
                Barınma sorunu
                Bunu ülkenin.merkez bankasi başkanı dile getiriyor
                Bundan daha büyük rezalet olur mu
                Hala iyi şeyler de var çok da fazla şey etmeyelim diyoruz

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1921

Birbirine çok yakın 2 pastane..Bi tanesinde tek pasta 70 diğerinde 110
                  Birisinde çay 15 diğerinde 25..
                  Tabi tastamam aynı pasta için 110 vermedim 70 verdim.
                  Tam ödememi yaptım çıkıyorum yaşlıca bir kadın sordu çay ne kadar 15..
                  aaa yanda 25..
                  abla onlar zammı yaptılar bizde yılbaşından sonra..

1-1 yaşanmış bir an..

Enflasyon falan düşmez yani.

Bu arada zaman zaman belirtiyorum..Ne AKP muhalefet olur nede Erdoğan görevi bırakır çekilir yada muhalefete düşer..Emr-i ilahi yada çok ciddi bir sağlık sorunu olana kadar başımızda.

Yorum

• Misafir

düzeltmeden gidemez yani

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1921

TR de olay enflasyon olayı olmaktan çıktı başka bir boyut almaya başladı..İnanılmaz bir zenginleşme olduğunu 2022 içinde zaman zaman diğer köyde yazmış ve çok küfür yedim idi hali ile..

Gold's gym..
                      Los angeles..beverly hills santa monica...hepsi 2 adım mesafede lokasyon..dünyanın en bilinen gym markası..
                      aylık üyelik 55 dolar..
                      Benim salonda büyük ihtimal 1000 dolar yıllık fiyat çekecek bana..
                      Bu salona dexter jackson geliyor mike o hearn her an bi yerden çıkabilir gelmiş geçmiş dünyanın en ünlü vucut geliştirmecileri ara ara foto çekim antreman show maksadı ile arz-ı endam eyledikleri bir mekan..

iphone 15 ABD de 800 dolar verilen telefon bizde 2000 doların üzerinde..Lokur lokur da satıyor.
                      2022 içinde ülkeye müthiş bir dolar akışı yaşandı..
                      Şimdi şimdi bu işlerin birazı..Bakın birazı meydana çıkıyor..
                      Fakat ne değiştide bir anda böyle oldu.

Yada oluyor mu..
                      Yoksa birileri kovulurken birilerine yer mi açılıyor..

Yorum

• Misafir

zor oyunu bozar fonksiyonu

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1921

Ne demiştik..

Yorum

• Tuncer
                            Tecrübeli
                            • 03 Mart 2022
                            • 2825

yarın PPK var

bizde hiçbir ppk öncesi bankaları düşürmediler ama yarın 500 puan artarsa kan gölü olur burası

Yorum

• Tuncer
                              Tecrübeli
                              • 03 Mart 2022
                              • 2825

vicente sanırım vadelinin bu yukarı çizilmesi bofanın kapanma hareketiydi ne dersin

zaten bugünde kapanmadıysa ilginç şeyler olur

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

kuzu kurali....iki DISRUPTIVE BEHAVIOR ardindan....iki HOLD-UP uygular....

iki kez TOKAT MANYAGI yaptigi oyuncularda olusan....KARARSIZ DENGEYI....

ilk kez uygulayacagi HOLD-UP la...o yetmezse ikinci kez uyguluyacagi hold=up la...KARARLI DENGEYE donusturmek ister....

bu uygulamada....bizler...KENE-2 dekiler....MALIYET YUKSELTME disinda hicbirsey yapmayiz....O MALDAN ININ...YATIRIP IKECEGIM DEDIKCE...BIZ MAL MIKTARINI ARTIRIRIZ...

DASHAKLARIMIZI AVUCLAR....ONLARA BAKIM YAPARIZ....
                                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information