Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tumer1960
    Tecrübeli
    • 01 Ağustos 2011
    • 710

yatırım yapılabilir notu aldıgımız yıldan önce 3 DOLAR ------ 0,5 DOLAR arasında BİST 100 dalgalanmaktadır

2. aşama YATIRIM NOT ARTIRIMI 5 DOLAR--------- 1,2 DOLAR BİST 100 dalgalanmaktadır.

BİST 100 eski günleri olan 2 DOLAR----------- 0,5 DOLAR günlere geri mi dönecek ?

yoksa 3 DOLAR------------ 1.2 DOLAR da mı BİST 100 dalaganacak ?

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1921

90 larda 0.5 dolar olan dip 2010 larda dolar enflasyonunun da etkisi ile 1.2 dolara çıkmış durumda.2018 2022 arası olmayan şey olmamasına rağmen borsa 1.2 1.3 dolarların altına düşmemiştir.Bu da her malın aslında bir fiyatının olduğunun en temel göstergesidir.
      Afaki düşük rakamlar bekleyenler için yazdım bu yorumu...Çünkü hem bu süre zarfında hemde yine şimdilerde 0.5 1 dolar gibi afaki beklentiler yazılıp çiziliyor.Bunlara katılmıyorum ben.

Diğer yandan 3 3.5 dolar üstü bugüne kadar mal dağıtım yeri olmuş durumdadır.90 larda bu rakam 2 idi .

Bu durumda endeks de dip nokta artık 2 2.5 dolar aralığı olarak güncellenmeye başlanabilir..

Tabi mal dağıtım aralığıda buna paralel yukarı doğru..İlk etapda 4.5-5 dolarlar ardından 6-7 dolar endeks 2030 a kadar görülecektir diye düşünüyorum ben.

Yorum

• Misafir

yuzde 8 enflasyon fk 12, yuzde 40 enflasyon fk 6 iyi, kötü , çirkini nerde bunun çirkini 2024 de yuzde 65 mi yuzde 36 mı

Yorum

• Tuncer
          Tecrübeli
          • 03 Mart 2022
          • 2825

moodys kararına kadar nefes aldırırlar mı

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

2000 2001 kalkışı ve ardından 0.5 dolardan 5 dolara giderken de uzun süre millet yükselişe inanmamış bıyık altından gülmüş krizin de hala bilinç altındaki etkileri ile daha berbatının geleceğini gel-gel yapıldığını pompalamış durmuştur.
            Tabi her rallinin yakıtı da farklı oluyor şartlarıda farklı oluyor gelişmeler de farklı oluyor grafiklerde de farklılıklar olabiliyor ..
            Ama sonuçda olgunlaşıyor ve oluyor.

2022 de başlayan bu rallinin 5 senelik hedef ile 2026 2027 gibi 5 dolarlara kadar sürmesini bekliyorum.Bu süreçte çok çıktı bu düştü..tamam bitti bu iş..enayiler..Bilmem ne zirveden yüzde 30 40 düştü gördünüz mü allahın malları sizi borsadan hisse alınmaz çok pahalı hepsini sattım nakite geçtim..dolara geçtim altın alıyorum borsa enayiliktir efendim patronlar satıyo...mb bilançosu eksiiiii..cari açık var..döndürülmesi gereken borççç..enflasyon dan mı çıkıyoruz yoksa faizler mi yükselecek düşecek miyiz ..seçim olacak tutuyorlar sonrası şelaleeeee...öyle mi olacak böyle mi batacak..yan batacak çamura saplanacak...(Oyuncu değiştirme hakkımızda do....DOLDUUUUUUU... )

Bütün bu hengame içinde Bağıra çağıra ağır ağır yola devam edeceğini düşünüyorum endeksin.

İşin komiği bunları yazan çizen tayfanın endeks 5 dolara geldiğinde nasıl HİÇ SATMADAN mal taşığı hikayelerini okuyacaksınız..
            Bunların hepsi 2001 2008 sürecinde yaşandı..1 e 1..
            2003 lerde korku pompalayanlar daha beterinin geleceğini yazan çizenler 2012 2014 de çıkıp o süreçte tabi bizde mal taşıyarak güzel kazançlar elde ettik dediler..

Keza 2008 dibinden yaşanan sert kalkışda da 20.000 puandan 40.000 puana kadar mal almayın diye yazan çizen TA cı lar şimdi ekranlarda hala analiz kastırmakdalar..

Bu süreçte çok aşırı önden koşarak nefesi tükenen kağıtlar satılıp geride kalanları alıp at değiştirmek sureti ile değişimler yaşanacaktır.Çok da normal ve işin doğasında olan bir durumdur.
            Bu değişimler süresince endeks in sarsılması çakılacak gibi hareketler sergilemesi falan da özellikle arzulanan istenen bir durum dur bazıları için.
            Değişim bittikden sonra 2 hafta gibi bir sürede dimdirek bir çıkışla herkese yine el sallanacaktır. (seçim öncesi yazılan çizinlerle ile çok değil seçimden 3 hafta sonrasını bir karşılaştırın)

Son bir not daha..Eskiden borsa dolar ve faiz arasında bir bağ vardı..Şimdilerde bu hiç kalmadı.
            Hele dolar = endeks olmuş durumda..
            Hepsi tek elden yönetiliyor..
            Doları çeken el ile borsada mal taşıyan el aynı olduğundan ötürü dolar çekildi mi otomatikman borsada çekiliyor.

Bu durum eskiden böyle değildi..

O yüzden ben öteki köyde 2022 başından beri biraz da kinaye ile KONTROLLÜ BORSA DÜŞÜŞ İMKANSIZ sloganını geliştirdim..

Bunu okuyan bir kaç enayi yüzde 2 düştüğümüzde gelip ağız ishali yaptılar hali ile bana...

.............................

Özgür bir ortamda fikirlerim bunlardır 2022 başından beri de hiç değiştirmedim..Öyle de olur böylede olur efendim işte şuranın altından buraya değer buranın üstünde ise öte tarafa zıplar yükselen takoz alçalan üçgen obo tobo ..5 dk lık grafikler üzerinden tuprs 155 i geçerse 160 görülebilir Ama 154 ün altında saatlik kapanış!! yaparsa 150 tl hedeflenir demedik..

Benim yaptığım iş cesaret ister birazda..Olası bir terse düşme durumunda yerin dibinin dibine sokulursun..
            Zaten her 2 forumda da en çok küfür edilen adam benim..

Yorum

• Misafir

yasam ünitesine baglı aldığın nefes den bir şey anlarsan, iki resim arsındaki fark sarı elips ayı piyasasını onaylamaya gidebilir , tek tesellim bu, tl bazlıda aksama kadar sarı elips olusabilir, yada oluşmaması için teğet gecebilir

Yorum

• Tuncer
                Tecrübeli
                • 03 Mart 2022
                • 2825

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                2000 2001 kalkışı ve ardından 0.5 dolardan 5 dolara giderken de uzun süre millet yükselişe inanmamış bıyık altından gülmüş krizin de hala bilinç altındaki etkileri ile daha berbatının geleceğini gel-gel yapıldığını pompalamış durmuştur.
                Tabi her rallinin yakıtı da farklı oluyor şartlarıda farklı oluyor gelişmeler de farklı oluyor grafiklerde de farklılıklar olabiliyor ..
                Ama sonuçda olgunlaşıyor ve oluyor.

2022 de başlayan bu rallinin 5 senelik hedef ile 2026 2027 gibi 5 dolarlara kadar sürmesini bekliyorum.Bu süreçte çok çıktı bu düştü..tamam bitti bu iş..enayiler..Bilmem ne zirveden yüzde 30 40 düştü gördünüz mü allahın malları sizi borsadan hisse alınmaz çok pahalı hepsini sattım nakite geçtim..dolara geçtim altın alıyorum borsa enayiliktir efendim patronlar satıyo...mb bilançosu eksiiiii..cari açık var..döndürülmesi gereken borççç..enflasyon dan mı çıkıyoruz yoksa faizler mi yükselecek düşecek miyiz ..seçim olacak tutuyorlar sonrası şelaleeeee...öyle mi olacak böyle mi batacak..yan batacak çamura saplanacak.

Bütün bu hengame içinde Bağıra çağıra ağır ağır yola devam edeceğini düşünüyorum endeksin.

İşin komiği bunları yazan çizen tayfanın endeks 5 dolara geldiğinde nasıl HİÇ SATMADAN mal taşığı hikayelerini okuyacaksınız..
                Bunların hepsi 2001 2008 sürecinde yaşandı..1 e 1..
                2003 lerde korku pompalayanlar daha beterinin geleceğini yazan çizenler 2012 2014 de çıkıp o süreçte tabi bizde mal taşıyarak güzel kazançlar elde ettik dediler..

Keza 2008 dibinden yaşanan sert kalkışda da 20.000 puandan 40.000 puana kadar mal almayın diye yazan çizen TA cı lar şimdi ekranlarda hala analiz kastırmakdalar..
                Peki hocam sizce önce düşüp mü kalkar yoksa buralar yeterli midir

Yorum

• Misafir

, madem ki para piyasaları mezara kadar, o zaman içinde olmak gerekiyor, gunluk haftalık aylık durum bu

Yorum

• kurt
                    Tecrübeli
                    • 20 Aralık 2022
                    • 1361

kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

öğlen namazını mütakiben OFLU HOCA alayını gömdü...

sonra EN FENNİ SÜNNETÇİ SÜLEYMAN alayını kesti attı...çok kan aktı MC dan az önce...oluk oluk..

Ve aktolgalı beylerbeyi haykırdı...YUKARI .....

iki devam yolu var ...

1-burdan dönüyoruz...

2-düşmek için bir kez daha çıkacağız...yani DISRUPTIVE BEHAVIOR....bir kez daha......

bence tabii...

sevgi ve saygılar

Dönüyormuyuz ,yoksa bir kez daha DISRUPTIVE BEHAVIOR mı ?

Kesin olan bir kez daha DISRUPTIVE BEHAVIOR yaşanıyor olması....

7720 önemli , üstünde kalırSA yeniden bakarım...

Dün bugün portföyüme iki hisse aldım..Biri savunma sanayi ,diğeri holding..

Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• Misafir

bugun ,bu hafta hareketin devamı o yeşilin ustunde kalmasına baglı, bugun için sunu diyebilirm altta yeşil maviyi kesmesi akşama kadar ustteki beyazı deneme ihtimalinin oldugunu söyluyor, fala inanma falsız kalmaonemli rakam saatlikdeki 7738 bunun üstu kapnışlar yarınlara umutla baktırır, yogun bakımdan çıkar odaya gecer,

Yorum

• Misafir

fala inanma falsız kalma

Yorum

• Misafir

kahve köpüklü olmalı

Yorum

• Tuncer
                            Tecrübeli
                            • 03 Mart 2022
                            • 2825

garip bir dönemden geçiyoruz

Yorum

• Misafir

turkiyenin satın alma gucu avrupanın yuzde 33 altında imiş, neresi garip sayın tuncer

Yorum

• Tuncer
                                Tecrübeli
                                • 03 Mart 2022
                                • 2825

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                turkiyenin satın alma gucu avrupanın yuzde 33 altında imiş, neresi garip sayın tuncer
                                borsadaki hareketler için dedim hocam

Yorum

Working...
                                X

Debug Information