Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Misafir

,

Yorum

• boş
      Aktif
      • 02 Aralık 2008
      • 253

Sn kuzu, inanılmaz hırsınıza hayranız. Bir gün bize S&P 500 index fonlarını (vanguard, fidelity veya schwab vs)anlatırsanız seviniriz. Neden tüm büyük servetler ve akıllı adamlar ( warren dede dahil) yatırımları için bu index fonlarını seçiyor. Bu kadar koşturma beyhude sanki. Kapalı bir kutuda al takke ver külah, sonuç ne ?

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

soz vermistim....NISAN da borsayi ve dolari satip ekime kadar 6 at tl mevduata gececegim dedigimde...EYLUL de yeni bir strateji ile ilgili bir yorum yazarim diye...

sozumu tutuyorum....

FITCH RAPORUNU BEKLEDIM....bu rapor cok onemli idi...Mehmed simsek omru buna bagli idi...

DEDIKI....TURKIYE YE KREDI...YANI BORC PARA VEREBILIRSINIZ....ekledi...bu politika devam ederse....

anlami....TAYYIP BEY e....mehemmedi ellersen....dis krediyi ve borclanmayi unut....

TAYYIP BEY ve ekibi dusunuyor....ERKEN SECIM ilan edebilmem icin...en az 50 milyar dis borc bulabilmem ilazim....bunun ucunde mehemmede 3 at daha katlanmam gerek....sonar...basarim paralari maaslara yuzde 100 zam...sifir faizli konut ve araba kredisi....

SONRADA....ERKEN SECIME GIDERIM....

BU NEDENLE....EKIME KADAR 3 AY DAHA UZATILARAK...ARALIGA KADAR TL MEVDUATTA KALACAGIM....9 AY.

BANKALAR VE OZEL SEKTOR....SUAN YUZDE 7 FAIZLE DOLAR KREDISI RAHATLIKLA BULUYORLAR...SIMSEK VE NOT ARTISLARI OLMADAN ONCE BU FAIZ YUZDE 13 TU...VE GRE LISTEDE OLDUGUMUZDAN....VERMIYORLARDI...SUAN COK YOGUN KREDI ALINIYOR....BU ISE DOLARI ZAPTEDIYOR.

IZLIYORUM....

BU KREDI TOPLAMI 100 MILYARI BULDUGU AN....GOTUME NISADIR SURECEGIM...YAZILARIMDA...ASIKARDIR...ERKEN SECIM NEDENIYLE.
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

BORSADA...YARIN KI TEPKI ILE YINE SHORT ACACAGIM...

cunki....tum dunya biliyor ki....

TURKIYEDE ENFLASYONUN DUSEBILMESI UCUN...BORSANIN YUZDE 30 GOCERTILMESI SART...YOGUSAM ENFLASYON DUSEMEZ....

enflasyonu yaratan...SERSERI PARA borsada oldurulur...KURALDIR...TUM DUNYADA.
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

sarısıcak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bist100 Durum Tespiti
            ---------------------------------
            *Düşen trend yukarı kırıldı.

Olumsuz Senaryo
            ---------------------------
            *Boşluğun-gap(siyah dikdörtgen) kapanmaması hoş değil.

*Henüz yukarı trend oluşmadı.

Olumlu Senaryo
            -------------------------
            *Düşen trend yukarı kırıldı. Düştü ve düşen trend çizgisinden onay aldı.Olumlu.

*Endeks yukarı gidecekse "V" şeklinde mi olacak yoksa , "L" şeklinde ilerledikten sonra mı yukarı gidecek?

*(Şahşi fikrimdir,tutar-tutmaz,kimseyi bağlamaz.)Gelecek haftadan itibaren göstergelerde ve ortalamalarda yukarıya doğru iyileşmenin hızlanmasını bekliyorum.

*(Şahşi fikrimdir,tutar-tutmaz,kimseyi bağlamaz.)Gelecek haftadan itibaren ralli beklentim güçlenecek.

*Endeks 20 , 34 , 50 ve 100 ema üzerinde kalıcılık sağlanır ise zemin sağlamlaşır.

*T.O.B.O görüntüsü mevcut.

Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi riskini kendi yönetsin.
            TEKNIK ANALIZ BUDUR....

bu kardesim....tarafsiz cizgi okuyucudur...endeks 11 085 I asagi kirinca...SATIN DEDI....eger bir teknik analizci bunu yapmiyorsa....yani...SATIN DIYEMIYORSA....o teknik analizci degildir....KERHANEDE PECETE VERIP KOLONYA DOKEN PEZO DUR....

cunkiii....

HALKIMIN IKILMESINE YARDIM ETMEKTE....IKENE PECETE VERIP...ELINE KOLONYA DOKMEKTEDIR...

SATMADIN....

endeks 9700 e indi....ARTIK SATILMAZ....ILAVE MAL ALINIR KADEMELI....

bunun ucunde....MALDA KALANLARA....MARMARALIYI TAKIP EDIN DEDIM...

hepimiz....

bu iki kardesime tesekkur borcluyuz....

BILGILI INSANI KISKANMAYIN....BASTACI YAPIN.

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

mal alacaklara....maldakiler kaart degisimleri ucun.....

liste asagida....

bu listede....200 gunnugunu yuzde 20 asagi kirmis....tum hisseler....alinmalidir....

Elindeki kaart....200 gunnugun ustunde ve civarinda ise.....onu sat...ayni anda...200 gunnugu yuzde 20 kirmisa gec....

Cikista....200 gunnugunu yuzde 20 kirmis bir kaart....iki katina cikar...oburleride cikar emme...yuzde 30 ila yuzde 50 kadar cikis yaparlar....

bana ve ortaklarima bakmayin...biz farkliyiz....akilli parayiz..DOLARIMIZA DOLAR KATMIYAN HICBIRSEYE GIRMEYIZ..

marmarali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              bir çoğunu atıyorum üstadım buraya.. Görünümler böyle...
              Kırmızı:10 mavi:50 turuncu:100 siyah:200

Yorum

• Tuncer
                Tecrübeli
                • 03 Mart 2022
                • 2825

Şişeye bak ya kaç ya önce sattık hala sattığımız yerin çok altında

Sattığımız malın 2 katını alabiliyoruz emmi

Gözüm hep bunda lakin bilançolar çok kötü

Ne cam satılıyor ne çelik

Yorum

• sarisicak01
                  Tecrübeli
                  • 22 Ağustos 2018
                  • 478

Sayın Kuzu

Övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.

Faydam oluyorsa ne mutlu benim için.

Tüm form üyelerine saygılar sunar , başarılar dilerim.

Yorum

• guner
                    Kıdemli
                    • 28 Mayıs 2011
                    • 4864

Abd tdi verisi bu ay resesyon vermedi.yavaşlama verdi.
                    Şimdi philadelphia verisine 17 eylül de bakacağız,sonra ekim ayı ilk cuma tekrar tdi verisine..

Yorum

• guner
                      Kıdemli
                      • 28 Mayıs 2011
                      • 4864

şimdi avrupada durum çok vahim.bütün hisseler diplerde sürünüyor.
                      resesyon ötesi.
                      çok hızlı faiz kesmeleri lazım..
                      amerikada tam tersi,bütün hisseler tepelerde.resesyon helen başlamadı.ama eli kulağında.
                      bu durumda avrupa fed ten daha hızlı faiz düşürecek..
                      parite 0.86 ya doğru gidecek..
                      dxy çıkacak 120 ye doğru.
                      abd 10 yıllık faizleri çıkacak..
                      altınada düşmek var kaderinde..ama 2060 altına bırakmazlar.

Yorum

• hayalım
                        Tecrübeli
                        • 27 Şubat 2009
                        • 822

guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        şimdi avrupada durum çok vahim.bütün hisseler diplerde sürünüyor.
                        resesyon ötesi.
                        çok hızlı faiz kesmeleri lazım..
                        amerikada tam tersi,bütün hisseler tepelerde.resesyon helen başlamadı.ama eli kulağında.
                        bu durumda avrupa fed ten daha hızlı faiz düşürecek..
                        parite 0.86 ya doğru gidecek..
                        dxy çıkacak 120 ye doğru.
                        abd 10 yıllık faizleri çıkacak..
                        altınada düşmek var kaderinde..ama 2060 altına bırakmazlar.
                        yuregime su serptin Guner hocam, ben raziyim 2060 a. Ama yok ole 1700 ler 1800 ler.

Yorum

• hayalım
                          Tecrübeli
                          • 27 Şubat 2009
                          • 822

Gosterilen graflara gore Sasa yi ve tomofil fabrikalarini gozume kestirdim.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            konu farkli tuncer....

BEN FAIZ INDIRIMI GARANTI DENILDI MI....cokeriz demistim...bunlar BROKER lar...ucacagiz diyorlardi....

cokusu gorunce...SAYGILARINI SUNUYORLAR....YOUNG TURK e....

MAKATTAN girdigim kaartlarda pozizyonlarimi bunnar aciyorlar....karimi gorunce...kuduruyor gavatlar...

hem yorum...hem o yorumdan kar...SAYGIYI GEREKTIRIYOR.

neden boyle dedigimi...nihayet anlayip yeniden tebrik tillerine basladilar...

vayyy anasini....FED faiz indireceki...PIYASA resesyona giriyoruz diye algiliyacagindan SATACAK DEDI....YOUNG TURK....

EVET....ondan satacaklar dedim...SIRKET BLANCOLARI TARRAGIMI YIYECEK....bu gorusumun ekidir...NISANDA YOGUN YAZMISTIM....AMRIKI SON CEYREK BLANCOLAR FECII OLACAK....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

yazdim az once....

suan dedim....

6 aydir....

1 milyon dolarima net yuzde 4 faiz aliyorum....40 000 dolar...her at...9 ayla carp....360 000 dolar.

nerede lem diye...INLIYOR FORUMLAR....

TURKIYEDE DEDIM....DOLAR-TL NIN SABITLENDIGI YERDE....DEDIM...FAIZ YILLIK YUZDE 50.

YIKILIOR FORUMLAR....BU DOLARA YILLIK YUZDE 50 FAIZ DEMEK...INANAMIORLAR.

Yorum

• Tuncer
                                Tecrübeli
                                • 03 Mart 2022
                                • 2825

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                yazdim az once....

suan dedim....

6 aydir....

1 milyon dolarima net yuzde 4 faiz aliyorum....40 000 dolar...her at...9 ayla carp....360 000 dolar.

nerede lem diye...INLIYOR FORUMLAR....

TURKIYEDE DEDIM....DOLAR-TL NIN SABITLENDIGI YERDE....DEDIM...FAIZ YILLIK YUZDE 50.

YIKILIOR FORUMLAR....BU DOLARA YILLIK YUZDE 50 FAIZ DEMEK...INANAMIORLAR.
                                Ülkenin kaynakları heba ediliyor bu memed öyle bir kovulacak ki

Vatandaşlıktan bile çıkarılabilir

Bu işin sonunda cumhurbaşkanı çıkıp haykıracak

Ben size demedim mi yüksek faiz enflasyonu düşüremez diye

Ben halkımın parasını yedirtmem diyecek

Ve düğmeye basacak

Ne zaman onu o biliyor plan bellidir

Hatta dünden beri jölelinin kovulacağı konuşuluyor

Yorum

Working...
                                X

Debug Information