Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • artemis
    Yeni Üye
    • 27 Kasım 2023
    • 11

Cok tsk ederim cevapladiginiz icin. Son bir soru. Dediginiz sekilde bir cokus olursa nakit disinda mortgage kullanmak da uygun mudur?

Yorum

• artemis
      Yeni Üye
      • 27 Kasım 2023
      • 11

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      TEK EVIN VARSA....ASLA SATMA....

YATIRIM AMACLI EV ALMISSAN....NE KADAR VARSA...HEPSINI SAT.....

2008 KRIZINDE....ortaklarimla bir sirket kurduk....herkeze koydugu para oraninda hisse verdik...

basladik....FLORIDA VE NEWYORK STATE de....bankalarin FORCLOSURE ile sattiklari evleri almaya....bir teknik ekimiz vardi...7 kisi...emlakci....

biz evleri belese topladik....2007 de fiyatlari zirveydi....2009 ve 2010 da dip oldular....

aldigimiz evlerin....new York city icinde olanlar....2014 yilinda...2007 zirve fiyatlarina cikti...VE SATMAYA BASLADIK....sattik cunki....elde tutmanin masraflari var...vergileri var....

mart 2024 de tumunu sattik....kari paylastirdik...ANA PARAYI TUTUYORUZ....KI...YENI COKUSTE TEKRAR GIRELIM....

real estate krizleri....15 yillik cycle lardir....15 yil doldu.

eger evin...new York...California...florida disinda ise..fiyat dususu fazla can yakici olmaz....
      Cok tsk ederim cevapladiginiz icin. Son bir soru. Dediginiz sekilde bir cokus olursa nakit disinda mortgage kullanmak da uygun mudur?

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        SUAN 400 PUVAN KARDAYIM...yarin 600 puvan kara gecersem....

kodugum 100 000 tl....150 000 tl oluyor...istesem alir cikarim....yuzde 50 karim oluyor...

beklersem....1280 puvan duserse....100 000 tl....200 000 tl olur....TIRLARIM ISTINYEYE DAYANIR...iki haftada parami ikiye katlayip giderim....KALANLAR SURUNSUN....beni irgalamaz....ben ...CEPCEGIZIME GIRENE BAKARIM.

PIYASA YAPICI VE DAVRANISLARI....takip edecegin tek seydir...baska hicbirseye bakmiyacaksin....

missal....40 tl den zor bela 55 tl ye EREGLIYI bassan piyasa yapici...tam orada...ALTUN BULDUK...ALTUN BULDUK.

diye inliyorsa...GOTUNDE FECI BIR KAZIK VAR DEMEKTIR.

MODY notu iki kademe birden artiriyorsa...CITI...2013 DEN BERI SATAMADIGI KAARTLARI OKUTTU DEMEKTIR.

incik....

bu tur seyler...NORMAL BIR VETAN EVLADINA HOS GELIR....

EMMEE....

KUZU NORMAL BIR VETAN EVLADI DEGIL KI....yaradilistan pust...REBBIM ELE YARATMIS.....

SUAN 800 PUVAN KARDA KENE.....furusma devam ediyor...

yani....100 000 tl....160 000 tl oldu....IKI KATINDA KAPARIM....YADA BASABASTA.

KENE=SLOW TRADER

BOYLE...ANI ANINA POZISYON YAZMIYORSAN....SOYLEDIGIN HERSEY....LAGALUGADIR.
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

artemis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          cok tsk ederim cevapladiginiz icin. Son bir soru. Dediginiz sekilde bir cokus olursa nakit disinda mortgage kullanmak da uygun mudur?
          tabiiki....morkic faizleri yerin dibine cekiliyor hokumet tarafindan....

HESAPLIYACAGIN SEY SU OLMALI....UC YIL MESARIFLARA VE VERGIYE DAYANABILIRIM....KIRAYA VERMIYECEKSIN...VERIRSEN KIRACIYI CIKARIP SATAMAZSIN.
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

HOKUMET DEDIN NI...DURACAKSIN....DUSUNECEKSIN...

missal....

hedef 300 000 topigim vardi....bakan gozlerimin icine bakin dedi....baktim...topigin basligini HEDEF FEYZA yaptim.....

missal....

HATCE GIZI MERKEZE ATADILAR....GELDI NEWYORK TA YATIRIMCILARLA KONUSTU....DINLEDIK....

geldim....dolarlarimi satiyorum....borsayi satiyorum....MEVDUAT FAIZINE GIRIYORUM....cunkii dolar bazli gizli faiz yuzde 60 dedim....ben bunun sadece 6 ayina oynacagim dedim....

HOKUMETLE ZITLASMIYACAKSIN.....O YANDASLARINA KIYAK YAPARKEN....O KIYAKTAN ILK TALANI SEN YAPACAKSIN.

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              oralara nasıl girdiysek orayada gideriz, gireriz demenin de etkisini kullanıyor pala bence

RONTGENCI....gulmekten oldurdun beni....

yawww adam rize de...lazlarla lazca konusuyor....ne girmesi...ne cikmasi....HERKEZ GULUYOR...LAZLAR INANIYOR EMME....herkes biliyorki....tayyip bey oy devisiriyor....

incik hamsi beyni....oynak beyindir...yeniden irefaha kayiyor....

tayyip bey....hamsiye yem atiyor....

COK YAMAN POLITIKACI....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

OF lu bir arkadasim var....

tarih ogretmeni....hossohbet...raqi arkadasim....

bu bir ara...Iraqi sofralarimiza gelmez oldu...moda dayiz o yillarda....

aradim....cagirdim....geldi...

yaw nereye kayboldun dedim....

YAW DEDI....DEVLET OSMANLI ARSIVLERINI ACMIS....firsat bu firsat...gidip SOYAGACIMIZI cikarayim dedim....

1860 a kadar indim....haftaya gidip....1860 dan 1800 e kadar inecegim dedi....

sakin yapma....cok uzulursun dedim....1860 da birak....

niyekineki dedi....

cunki....1810 da yasayan deden...ORTODOKS PAPAZ cikacak....

bu dinlemedi....

iki at sonar geldi....surat iki karis....

ne oldu lem dedim....DEDEM ORTODOKS PAPAZMIS....BIZDE RUMMUSUZ MAMINA CAKAYIM DEDI...

uzulme lem....

sen nesillerdir suzule suzule benim ONDA BIRIM KADAR TURKSUN ZATEN....dedim.

Yorum

• radyolog
                  OKURYAZAR
                  • 03 Ağustos 2008
                  • 23493

RONTGENCİ değil RADYOLOG , kuzu
                  DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• hayalım
                    Tecrübeli
                    • 27 Şubat 2009
                    • 822

Yavvv bu bizim guzu paparazi falan mi demek istiyor? Ne me Lazim ben genede cok dikkat edeyim hacet, macet giderirken. Aaa ne olur olmaz ayol.

Yorum

• hayalım
                      Tecrübeli
                      • 27 Şubat 2009
                      • 822

Röntgenci Ne Demek? Röntgenci TDK sözlük anlamı nedir?

Röntgenci kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır.
                      Röntgenci kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
                      Röntgenci TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

1.isim, Röntgen ışınları uzmanı
                      2.argo, Kadınları gizlice gözetleme alışkanlığı olan erkek, dikizci

Nacizane.

Yorum

• tumer1960
                        Tecrübeli
                        • 01 Ağustos 2011
                        • 710

https://imgyukle.com/i/Crpfko

Yorum

• tumer1960
                          Tecrübeli
                          • 01 Ağustos 2011
                          • 710

Yorum

• tumer1960
                            Tecrübeli
                            • 01 Ağustos 2011
                            • 710

ABD ve Türkiye'de ev fiyatları nasıl değişti?
                            2024 yılı ikinci çeyreği itibarıyla ABD’de ortalama bir ev 412 bin 300 dolar olurken, Türkiye’de konut birim fiyatı TL bazında 33 bin 459,9 TL ve dolar bazında da 1034 dolar oluyor. 100 metrekare evde de fiyat 103 bin 414 dolar oluyor.

Son 1 yılda ABD’de ev fiyatları yüzde 1,48 oranında gerilemiş görünürken, Türkiye’de TL bazında yüzde 36 arttı. Ancak dolar bazında yüzde 13 geriledi.

Son 5 yıldaki değişimlerde 2019 yılı ikinci çeyreğiyle fiyatlar karşılaştırıldığında da ABD’de fiyatlar yüzde 27,84 oranında yükselmiş görünüyor. Türkiye’de aynı dönemde TL bazında yüzde 1.115, dolar bazında da yükseliş yüzde 121 oldu.

TL bazında ev fiyatları yükselişi "çok yüksek" oldu
                            2010 yılından bu yana konut fiyatlarındaki değişim yine TL bazında ilgi çekti.

ABD’de yüzde 87,84 oranında yükselen ev fiyatları, Türkiye’de dolar bazında yüzde 62,86 oranında yükselmiş görülüyor. Ancak TL bazında yüzde 3.334 oranında bir yükseliş göze çarpıyor.

Yorum

• tumer1960
                              Tecrübeli
                              • 01 Ağustos 2011
                              • 710

Yorum

• tumer1960
                                Tecrübeli
                                • 01 Ağustos 2011
                                • 710

ABD'de konut satışları, artan konut fiyatları ve yüksek mortgage (konut kredisi) faiz oranlarının etkisiyle azalırken, konut piyasasındaki toparlanma için faizlerin düşmesi bekleniyor.

Ülkede yüksek enflasyona karşı ABD Merkez Bankasının (Fed) izlediği sıkı para politikasından en çok etkilenenlerden biri konut piyasası oldu.

Yüksek konut fiyatları ve mortgage oranları, ülkede ev sahibi olmayı daha zorlu hale getirdi.

ABD'de son aylarda enflasyonda görülen soğuma sinyalleri ve işsizlikteki artış, Fed'in eylül ayında ilk faiz indirimine gidebileceğine dair beklentileri kuvvetlendirirken, mortgage oranlarındaki gerileme ve artan konut arzıyla gelecek aylarda konut piyasasında toparlanmanın görülebileceğine dair umutları artırdı.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information