Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Misafir

Yorum

• altınorta
      Katılımcı
      • 09 Ekim 2013
      • 197

Pusuya yatmış bekliyordum olmadı. 33 gibi gelir diye 38 den fırladı %50 gitti.[emoji22]
      Yüküm ağır görüyorsun. Bir el at, Allah yardımcın olsun deyip geçme.

Yorum

• sonperde33
        Kıdemli
        • 03 Ağustos 2011
        • 3006

altınorta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Pusuya yatmış bekliyordum olmadı. 33 gibi gelir diye 38 den fırladı %50
        Bunda da shortum.
        Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• Misafir

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bunda da shortum.

Yorum

• altınorta
            Katılımcı
            • 09 Ekim 2013
            • 197

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Bunda da shortum.
            Aaa abi bu short hastalık vallahi, düşmez bende bir ara sürekli short kovaladım, hiç hatırlamıyorum kazandığımı.

Yorum

• altınorta
              Katılımcı
              • 09 Ekim 2013
              • 197

Yardırdı resmen

Yorum

• sarisicak01
                Tecrübeli
                • 22 Ağustos 2018
                • 493

Bist100 Durum Tespiti
                ---------------------------------
                *Endeks , yükselen trend içinde yolculuğuna devam ediyor.

Olumsuz Senaryo
                ---------------------------
                *Şimdilik yok.

Olumlu Senaryo
                -------------------------
                *Tepeleri birleştiren mavi direnç çizgisi aşıldı , destek olarak çalıştı. .
                Endeks , gelecek hafta bu çizgi üstünde tutunur ve kalıcılık sağlarsa daha yüksek seviyelere çıkacaktır.

*Endeks , kırmızı yükselen ara trend çizgisini güçlü bir şekilde kırdı ve üstünde kapattı.
                Yükseliş kalıcı olursa , düşüş ,"ayı tuzağı" olarak kalacaktır.

*Endeks 13 günlük ema yı kendine destek olarak aldı.
                Bu ortalamaya çarparak yükselmeye devam etti , bundan sonra da devam edebilir.

Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi riskini kendi yönetsin.

Yorum

• guner
                  Kıdemli
                  • 28 Mayıs 2011
                  • 4864

tahminim
                  sp 500 de 5500-5600 e gelince
                  bist 100 de 15000 -17000 ler görülebilir.510 usd
                  ama sonrasında ne olacak bilmiyorum belki bir global resesyon belki başka birşey..
                  sp 500 de 3000 ler
                  gundi
                  sana inat işte..bu balon patlayacak..
                  kız biraz daha.
                  200 usd bist kesermi.?

Yorum

• sonperde33
                    Kıdemli
                    • 03 Ağustos 2011
                    • 3006

senaryom şu ,

memlekette o kadar para kalmadıki , yabancılar yiyicek/sömürecek bişi bulamıyor artık .

dışardan gelen dolarların hepsi malum şahsın dolarları , yeter a. bizden beter yedin memleketi içeri sok artık dediler. malum kişide emir kulu sokuyor şu anda .( isterse sokmasın anında hepsine el koyarlar dışarda )

bu dolarlar ne olacak,
                    ya deval olduktan sonra borsaya girecek yada dolar çıkmayacaksa tl bazlı borsa yerle yeksan olduktan sonra
                    2.seçenek daha ağır basıyor çünkü millette (parası olanda ) gırtlak dolar mevcut.
                    (asgari ücretlinin zaten canı burnunda , zamda olmayacak bu yaz , rejim iktidar felan tanımaz aç kalan adam skip @ ar . )

ama bu soygunun tamamlanması için , bir tane kötü haber lazım (bu soygun düzeninin nasıl çalıştığını anlamaması için milletin) , oda çoktan planlandı , fırından çıkmak üzere bence .
                    öle dönüş işareti alayım , indikatör sat yaksın öle satim felan boş , lank diye olacak büyük ihtimalle , fast&furious , tepki mepki ararken /beklerken , devamlı bam bam ,
                    yarın güneş doğmayacakmışçasına satışlar olmalı sanki.

bekliyoruz.

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1922

guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      tahminim
                      sp 500 de 5500-5600 e gelince
                      bist 100 de 15000 -17000 ler görülebilir.510 usd
                      ama sonrasında ne olacak bilmiyorum belki bir global resesyon belki başka birşey..
                      sp 500 de 3000 ler
                      gundi
                      sana inat işte..bu balon patlayacak..
                      kız biraz daha.
                      200 usd bist kesermi.?
                      Aslında sana yaklaşan düşüncelerim var AMAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
                      1. 5600 S&P demişin. Şurası o. 15 günde 300 puan ralli yaptı zaten. Yani temmuz başı bile görülebilir. O yüzden 5 dolar bist ile korele etme derim.
                      2. 5 dolar BIST için 5 aylık bir ralli sonrasında sert bir düşüş sonrasında yine sert bir alış (malın yoğrulmaya başlanması ) beklentisi içindeyim. AAAAMAAAA. Kafamı kurcalayan bir türlü oturmayan başka birşey var ki o ..5 dolara yine denersek bu 4. denememiz olacak 2008 den beri. Ve birikmiş DOLAR enflasyonu ile bu sefer zirvenin en az 6-7 dolarlarda oluşması lazım gelir bu sefer. Ve/fakat bu seviyelere geldiğimizde kaç f/k bir borsa olur mevcut ve gelecek karlar ile nasıl bir ortam olur bilemiyorum. Güya işte enflasyon düşecek edecek miş de karlar ne olacak o zaman cirolar? 4.5-5 dolar bir borsa şu an için makul gibi gözükmekle beraber 7 dolar borsa nasıl olur. ????

Ama TA derki bir direnci yada bir desteği ne kadar zorlarsa ve kırarsa o yöne çok sert hareket olur. 2008 den beri 4. 5 dolar hareketi gerçekleşmiş olacak.
                      A. Yine mi kırmadan geri döneceğiz. weirdoooo
                      B. Yok 3.3-4.5 arası bir yerden çok sert aşşa mı olacak.
                      C. Buralardan direkt çok sert aşağı olacak.
                      D. Kırıp 7 dolara yürüyecek . Oradan çok sert 2 dolar.

Daha evvel yazdım. Bu seferki çöküş global ile paralel olmak durumunda. Kendi içimizde çöküş imkansız. NAS getirilir yine yaptırmazlar. Artık bunu öğrendik. RTE nin 2001 benzeri bir likitide kirizini oturup izleyeceğini hiç ama hiç sanmıyorum.
                      Basarlar parayı patlatırlar enflasyonu yine düşmeyiz.

Yorum

• guner
                        Kıdemli
                        • 28 Mayıs 2011
                        • 4864

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Aslında sana yaklaşan düşüncelerim var AMAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
                        1. 5600 S&P demişin. Şurası o. 15 günde 300 puan ralli yaptı zaten. Yani temmuz başı bile görülebilir. O yüzden 5 dolar bist ile korele etme derim.
                        2. 5 dolar BIST için 5 aylık bir ralli sonrasında sert bir düşüş sonrasında yine sert bir alış (malın yoğrulmaya başlanması ) beklentisi içindeyim. AAAAMAAAA. Kafamı kurcalayan bir türlü oturmayan başka birşey var ki o ..5 dolara yine denersek bu 4. denememiz olacak 2008 den beri. Ve birikmiş DOLAR enflasyonu ile bu sefer zirvenin en az 6-7 dolarlarda oluşması lazım gelir bu sefer. Ve/fakat bu seviyelere geldiğimizde kaç f/k bir borsa olur mevcut ve gelecek karlar ile nasıl bir ortam olur bilemiyorum. Güya işte enflasyon düşecek edecek miş de karlar ne olacak o zaman cirolar? 4.5-5 dolar bir borsa şu an için makul gibi gözükmekle beraber 7 dolar borsa nasıl olur. ????

Ama TA derki bir direnci yada bir desteği ne kadar zorlarsa ve kırarsa o yöne çok sert hareket olur. 2008 den beri 4. 5 dolar hareketi gerçekleşmiş olacak.
                        A. Yine mi kırmadan geri döneceğiz. weirdoooo
                        B. Yok 3.3-4.5 arası bir yerden çok sert aşşa mı olacak.
                        C. Buralardan direkt çok sert aşağı olacak.
                        D. Kırıp 7 dolara yürüyecek . Oradan çok sert 2 dolar.

Daha evvel yazdım. Bu seferki çöküş global ile paralel olmak durumunda. Kendi içimizde çöküş imkansız. NAS getirilir yine yaptırmazlar. Artık bunu öğrendik. RTE nin 2001 benzeri bir likitide kirizini oturup izleyeceğini hiç ama hiç sanmıyorum.
                        Basarlar parayı patlatırlar enflasyonu yine düşmeyiz.
                        Bende zaten 500 usd den sonra ne olacak dedim.neden 5 dediğinizi anlamıyorum. 500 e
                        Bu gidişat global resesyona. Sadece bizi değil dünyayı vuracak.
                        Enflationu kesemeyecekler.abd 10 yıllık faizleri 7 e çıkacak.
                        Ardından başka çare kalmayacak enflasyonu düşürmek için.
                        Dünyayı resesyona sokacaklar.
                        O zaman işte dedim 200 usd kesermi bisti.?
                        Haa zaten temmuz ağustosta 500 usd olur bist.

Yorum

• guner
                          Kıdemli
                          • 28 Mayıs 2011
                          • 4864

Bu arada dolar bazında tüm TL varlıkları değerleniyor.emlaktan havuç fiyatlarına kadar.
                          300 den 500 e %60 eder.
                          Ne alırsan al tl ile al dönemi şimdi.
                          Zaten vatandaş yarın lazım olacakları da bugünden almaya başladı.
                          Bu olursa korkarım yaaa.
                          Vatandaş ne yapacak bu dar gelirle..
                          99 rallisi geliyor.biste
                          Al,yandaki satılık evler %10 koydu bu ay.

Yorum

• sonperde33
                            Kıdemli
                            • 03 Ağustos 2011
                            • 3006

globalle parallelik +1

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

iremm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              BİST 10 bin mi 2500 münün cevabını aldık. 10 binmiş
                              BU TOPIGI ACTIGIM GUNLERDE....TURKIYEDE 2 SENERYO VARDI...

1...tayyip bey...qatardan 100 milyar dolar buldu....bu 2500 endeksi getirir dedim...

2...tayyip bey...hicbiryerden para bulamadi...bu dolar-tl yi...18 den 36 ya cakar....32 deyiz simdi...buda 10 700 u getirir....yuvarlak 10 000 demistim....

simdi soru su...NECIP AGABEYIM IPNE MI....

cugap....

degil yaw....ingiliz vetandasi turk....biyikli gavur....

ne yapiyor NECIP AGABEYIM....

merkezle anlasmis....ona 20 milyar dolar veriyor...SWAP la....turk lirasi aliyor....bunu turkiyede MEVDUAT faizine yatiriyor....MERKEZ BU DOLARLARI ALIP REZERVINI ARTIRIYOR....NECIP AGABEYIME 6 AY SONRA BU DOLARLARI 30 VEYA 28 DEN GERI VERECEK...

kuzu....bunu bir at once goruyor....olacagni anliyor...emir veriyor AKINCILARA....DOLARDAN VE BORSADAN CIKIN TL MEVDUATA GIRIN DIYOR....32 den bozup giriyorlar 1 at gecti....faizi yuzde 50 den aldi ve yenilediler...DOLAR 32 DE YERINDE SAYIYOR....

kuzu ve akincilari....DOLARLARINA DOLAR KATIYORLAR....

ya borsa....

orada bi ikim oldugu yok....YATAY PIYASA....

SISE 16 kat cikmisti....ve gibileri....onlar yatayda....bankacilik endeksi cikamamisti...tonal rally yapti....hala SISE kadar cikamadi....14 kata....
                              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

olayin adi....CARRY TRADE....

rakkam....yuzde 50 dir yuvarlak.....

karar nasil verilir....

borsa 10 000 de....bir yil sonar....yuzde 50 ciktimi.....15 000 endeks eder....

TL MEVDUATA KODUN MU....bir yil sonar oda yuzde 50 cikiyorsa...IKISI BASABASTIR...

dolar-tl 32 de sabitse....

ki IMA ETTIM....6 ay encok....

hesabida verdim....1 milyon dolar bozdun....6 AY SONRA...1 350 000 DOLAR OLUYOR AL VE TUY DEDIM....

NETCE ITIBARIYLA....

biz celik cocuk degiliz....CEBIMIZE GIREN PARAYA BAKARIZ.
                                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information