Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
valla bu şartlarda bu bistin düşeceğini hiç düşünmüyorum.
silkeliyorlar sadece..büyük çıkış öncesi..
ben aslında bistte hiç senet bırakmadım.çünkü strese dayanamıyorum.
indikatör yapıyorum sadece.
ve dolar topluyorum...
aslında çok güzel dolar bazında düşük kalmış 1 e 2 verecek senetler var..yaşlılık işte.tansiyonu var,pıhtısı var..stres yok en iyisi.artık
bugün kaç kere artı .kaç kere eksi oldu..bist
aslında yaptığım en iyi indikatörde ons altına sat sinyali yok daha.
bendeki fikir sadece 1370 deki fiyat boşluğu.(gap değil bu)
altın ideal enstüman..orayı doldurmalı diye bakıyorum.
şimdiye kadar geçmişte hiç bırakmamış böyle yerleri.
euro usd de 0.87
dxy de 130 lar
abd 10 yıllık faizlerinde %7 gibi.
euro usd de 0.87
dxy de 130 lar
euro usd de 0.87
dxy de 130 lar
güner bey asıl gap saatlikde 1830 da var,
koskoca onsu birlik mensucat ettiler.
onsta gap olurmu yaw.
oranın kapanmasını beklerim ama belki direkt kapatır belkide 2700 dolara gidip öyle döner kapatır , bilmiyorum. pozum yok sayılır orda.
ama bistte hiper enflasyon rallisinin devamı için 2. seçenek ağır basıyor gibi bende.
35 trilyon dolar ABD borcu, %7 den yıllık 2,5 trilyon yıllık faiz tutarı, yıllık vergi geliri 4,5 trilyon...imkansız sürdürülemez borçlanma...parite 0.9 olsa bile altını 1370 beklemek yanıltabilir...zaten altının yıllık faiz 2 lerden çok daha yüksek olmasının nedeni de bu gibi...selamlar
35 trilyon dolar ABD borcu, %7 den yıllık 2,5 trilyon yıllık faiz tutarı, yıllık vergi geliri 4,5 trilyon...imkansız sürdürülemez borçlanma...parite 0.9 olsa bile altını 1370 beklemek yanıltabilir...zaten altının yıllık faiz 2 lerden çok daha yüksek olmasının nedeni de bu gibi...selamlar
ABD icin bir manasi harbiyesi yok. birkac ton oduna, tahtaya, tomruga bakar. ellerinde matbaa ve murekkep oldugu surece.
benim dediğim gap değil.
burada çizdiğim çizgilerdeki boşluklar..
en alttaki çıkış için kalır.
sonrakiler dolmalı.
yani ben 20 yıldır forex başında fiyat hareketlerine baktığımda bunu gördüm sonunda....
35.000.000.000.000 $ (toplam abd borcu ) / 180.000.000.000 gram altın ( dünya üstünde 180 bin ton var diyorlardı altın, hepsini elindeki ordu sayesinde amerikanın say )
= 6.047 $ ons fiyatı .
yani 35 den 2000 dek i 3 lü tepeye fibo atınca zaten 8167 veriyor . ( tabi bu uzun vadede )
o zaman bu borsalar sittin sene düşmez oluyor demek bu kabaca. (buda uzun vadede )
(hele birde bizde dolar gibi ek bir çarpanda devreye girince )
ama tabiki şort devam şimdilik
kısaca altın rallisi , borsa rallisi , altın rallisi , borsa rallisi...vs. uzar gider.
Sy Kuzu, tabir caizse çingenenin karı boşadığı bu gibi bir zamanda yazmayacaksın da ne zaman yazacaksın. Gemiye fırtınada kaptan lazım. Yoksa otopilotta gider zaten.
Yorum