Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Misafir

Yorum

• armada467
      Yeni Üye
      • 29 Eylül 2020
      • 11

Cem2002 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Kuzu abi çok büyük yanılgı içinde
      Gözünü açmaya çalışıyorum ama biraz inatçı
      Kuzu abi
      Seninle 2 kez ters düştük
      Kemal kılıçdaroğlu kazanamaz dedim mi?
      İddiaya bile girdik.
      Aralıkta borsa düşemez özellikle bazı senetler çok ciddi toplandı dedim.
      Dolar bozup hisse aldım.
      %50 TL %40 $ kazandırdı 45 günde.

Herkes borsa aldı diyorsun
      Hayır almadı.

Turkiyede para nereye akardı?
      10-20 yıl önce.
      Gayrimenkule!

Artık Gayrimenkul yatırım aracı değil.

Turkiye tarihinde daha önce olmadığı kadar büyük bir para akışı olacak.

Hayatında hisse almamış. Tek bildiği gayrimenkul istiflemek olan kaptan arkadaşım, yıllardır ilk kez dolar bozup hisse aldı bu hafta.
      Hayatında hisse almamış
      Evleri satışa çıkartıyor.

Emin ol tek kişi o değil.

Akp %25 kira artış sınırlamasi ve gayrimenkule olası vergiler getirerek bu kapıyı kısmen de kapattı.

Bunu gözardı etme lütfen.

O paranın dönüp dolaşıp geleceği yer borsa.

Yabancılar zaten durmadan alım yapmaya başladı.

Cari açık mayisdan sonra sıfırlanacak. Kim dolar talep edecek?

Doların bu yaz 50 olması imkansiz
      Gerilerde Sayın URANACUS un grafiği üzerinden yorumlamıştım 5 hafta ralli demiştim 2 haftası gitti 3 hafta kaldı 3 hafta sonra düzeltme sonra geride kalanlara geçerler piyasa hiçbir zaman ölmez dediklerinize katılıyorum

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1921

armada467 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Gerilerde Sayın URANACUS un grafiği üzerinden yorumlamıştım 5 hafta ralli demiştim 2 haftası gitti 3 hafta kaldı 3 hafta sonra düzeltme sonra geride kalanlara geçerler piyasa hiçbir zaman ölmez dediklerinize katılıyorum
        Nasıl sayıyorsunuz siz anlamadım Ne 2 haftası.
        Ahanda burada..

Ocak başı 7300 den koptu. 8. haftadayız.Hadi 7 diyelim.
        9-11 hafta sürmüş genelde ralliler.
        Sonrasında yatayda sindirme .
        Benim hesabıma göre mart ortasına kadar bir süresi var.
        Kabaca seçime kadar ciddi düşüş yaptırmazlar gibi.
        Seçim sonrası da sıkılaştırmanın kralı gelecek goy goyu dönüyor..
        Ben seçimi kurum kazanırsa gevşemenin kralı gelir diyorum yaz sonundan itibaren..
        Kurum inşaatçı.
        Baş motivasyonu kentsel dönüşüm.
        Hangi sıkı para politikasında kentsel dönüşüm yapılabilir.

Yorum

• Tuncer
          Tecrübeli
          • 03 Mart 2022
          • 2825

Bu ralli mi

Eskiden böyle mi olurdu

Madem para çok herkes alıyor neden endeks mühendisliği ne gerek var

Önceden hepsi kalkardı heryere alış gelirdi demek ki öyle bir güç gelmiyor

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Bu ralli mi

Eskiden böyle mi olurdu

Madem para çok herkes alıyor neden endeks mühendisliği ne gerek var

Önceden hepsi kalkardı heryere alış gelirdi demek ki öyle bir güç gelmiyor
            2000 li yılların başında yabancı geldiği zaman nasıl ralliler olduğunu iyi biliyoruz.

Büyük hisseler borsada genel bir oyun alanı oluşturma amaçlı.
            Küçük hisselerde ise patronlar bu oyunu kuranlardan aldıkları garanti ile istedikleri gibi at oynatıyorlar.

Bak yazılarımı okuyorsun.
            Borsa düşüyor falan..Akşam yorumlarda öyle şeylerden bahsediliyor ki..
            Ulan günü 30 hisse kilit tavanda kapadı.
            Bunların patronları falan kimse tavandan bile mal vermemiş.
            Bunlar o bahsettiğiniz sıkıntıları bilmiyor olabilir mi?
            cıksss demi.

Nitekim ertesi gün bütün sıkıntılar unutuluyor o hisseler 2. 3. 4. tavanlarını çekiyorlar ...aaa bir bakmışsın endeks de eski sviyesine gelmiş..

Borsada bir büyük gurup var borsaya ANA YÖNÜ veren..Onlar için endeks in cazibesini yitirmemesi lazım.
            Borsa cazibesini bitirirse küçükler patronlar fonlar şunlar bunlar dolara kaçar.
            Burayı kilitlemenin yolu borsayı canlı tutmakdan geçiyor..

Küçük çok yatırımcı var evet ama bunlar ASLA AMA ASLA BORSAYA YÖN VEREMEZ.DÜNYADA HİÇ BİR YERDE SÜRÜ BAŞI YİYEMEZ. SÜRÜ GÜDÜLMEK İÇİN VARDIR..

Bir arkadaşım var 70-80000 ile pandemi dibinde borsaya girmiş işte..Bir aralar 250 300 bine çıkmış.
            Şimdi 150 binde imiş.
            En son OSTIM de yüzde 50 kaybetmiş..
            KY bunun gibi..
            Gidene atlıyor çakılıyor ulan diyor satıyor başkasına atlıyor yüzde 100 yapıyor..
            Sonrada oradan başkasına hopp yine yüzde 30 içeri giriyor..

Bunlar mı borsaya yön verecek 2-3 ay borsaya ralli yaptıracak..

eregl de 18 milyon lotu alıp 2 gün içinde veren bunlar mıydı?

Endeks mühendisliğine gerek var..Çünkü dediğin gibi öyle bir para yok.
            Yani vardı kullanıldı mallar çekildi..Şimdi gerek yok bütün kağıtları aynı anda yükseltmeye..
            Barutunu hesaplı kullanıyor.
            Hisse vadeliler..
            viop da short long kumarcılar..

Hepsinden bir güzel soygun yapıyor..Bir bakıyorsun 2-3 hisse kopuyor yüzde 5-7-10 hop hop 3 günde böyle.Birden bire zınk diye duruyor..10 gün al gülüm ver gülüm.Bu arada bi bakıyorsun sağdan selektör yaparak başka 3-4 hisse geliyor.İlk hisselerde alan GÜRUH hemen satıp bunlara geçiyor..ZINKKK ..onlarda sert fren bu sefer başka hisseler..

Benim gördüğüm inanılmaz koordineli bir çalışma var.

Yorum

• altınorta
              Katılımcı
              • 09 Ekim 2013
              • 197

Borsa short değil sanki ya, Borsa fırsat demek cin gibi olmak demek. Gözlerin fıldır fıldır olması demek. Al yazmalımda ki Sevgi neydi gibi oldu sankim.[emoji23]
              Yüküm ağır görüyorsun. Bir el at, Allah yardımcın olsun deyip geçme.

Yorum

• altınorta
                Katılımcı
                • 09 Ekim 2013
                • 197

Hangi short verir bu parayı, 1-2 ayda belkide yeni başladı harekete. 6 liradan alamayınca doğal olarak seyredeceğiz artık. YTD

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1921

Şimdi öyle karmaşık öyle allengirli bi yere geldiki ekonomi.
                  Borsayı satsalar...Yani gerçek sıkı para politikası falan.....ZORRRRR..
                  1. Kime? Karşılayacak bir TL yok..Hem dolar hem TL bazlı gitti borsa?
                  2. Hadi sattılar TL ye geçtiler..Ne yapacaklar kamyon dolusu TL yi..Faiz desen enflasyon altı..Hadi faizi enflasyon üstü yaptın bu sefer ...
                  öyle bir şişirdin ki varlığı faizleri daha da yükseltsen döndürülmez bir noktaya gelecek..Bu sefer bugüne kadar şişirdiğin miktarın 3 katını daha piyasaya vermen lazım gelecek.

Yok vermedin en azından piyasanın yarısını silen bir kriz çıkacak..Ülke olarak altında kalırız..

Benim gözümden 2 çıkar yol var.
                  1. IMF.. ama IMF gelirse isteklerine AKP asla evet demez.
                  2. Kontrollü enflasyon..Hiperenflasyona kaçırmadan 35-80 arası bir enflasyonda dalgalanıp allah kerim demeleri..

Kii zaten bence esas amaç da enflasyonu öyle 5 e 10 a falan düşürmek değilde kontrol altına almak..Zaten MEMED de bunun matematiksel olarak farkında ve 2028 falan demeye başladı.

Yorum

• Tuncer
                    Tecrübeli
                    • 03 Mart 2022
                    • 2825

Parayı borsada yakarlar

Bu fikre ne dersin

Diyelim 20 bin yaptın ne olacak yine satamayacaksın ama o el bombası fonlar varya

Kafana çakmaya bir başlarsa sen ne olacaksın

Her ucu farklı değnek

Yorum

• altınorta
                      Katılımcı
                      • 09 Ekim 2013
                      • 197

Halka arzlar pahalı mahalı hepsi gidiyor. Örnek Reeder 3 kameralı telinde 2 kamera var dediler girilmez mirilmez. Elektrikli oto uretecekmiş, coin çıkarmış filan 1.7 milyar dolar olmuş piyasa değeri hayırlısı bakalım.

Yorum

• mertz
                        Katılımcı
                        • 21 Mart 2022
                        • 76

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Nasıl sayıyorsunuz siz anlamadım Ne 2 haftası.
                        Ahanda burada..

Ocak başı 7300 den koptu. 8. haftadayız.Hadi 7 diyelim.
                        9-11 hafta sürmüş genelde ralliler.
                        Sonrasında yatayda sindirme .
                        Benim hesabıma göre mart ortasına kadar bir süresi var.
                        Kabaca seçime kadar ciddi düşüş yaptırmazlar gibi.
                        Seçim sonrası da sıkılaştırmanın kralı gelecek goy goyu dönüyor..
                        Ben seçimi kurum kazanırsa gevşemenin kralı gelir diyorum yaz sonundan itibaren..
                        Kurum inşaatçı.
                        Baş motivasyonu kentsel dönüşüm.
                        Hangi sıkı para politikasında kentsel dönüşüm yapılabilir.
                        Gevşemeye geçiş dövizi zıplatmadan oradan yabancı girişi olmadan oradan da bir müddet nispeten yüksek faiz ortamı olmadan mümkün mü..! Mümkündür deniyorsa o gevşeme tahminimce kısa ömürlü olur. Seçim sonrası ise önümüzde 4 yıl daha var. Kısa ömürlü gevşeme ne kadar iş görür. Bize lazım 4 sene!

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1921

Enflasyon ABD deki gibi 2 den 7-8 e işte yada bizdeki gibi 10 dan 20 ye 25 e çıktı mı düşürebilirsin de
                          Böyle 10 dan 150 ye çıkmış 2 senedir 100 150 arasında giden gelen bir enflasyonu nasıl düşüreceksin..
                          Böyle şişen sistemler HER ZAMAN DAHA FAZLASINI isterler.
                          O istedikleri fazlalık günün birinde öyle bir noktaya gelirki yüzde 10 15 eksiğini versen sistem komple çöker.

2008 krizinde ABD bunu yaşadı..
                          Mortgage ler öyle bir hale geldi ki yüzde 20 değer kaybında bütün bu kağıtları taşıyanların PD lerinden daha fazla bir kayıp söz konusu olacak idi..
                          AIG batıyordu..Öyle ki MB başkanını taşıyan uçağı sigortalayan firma anasını satim..Adam ın uçağı kalkmaz duruma gelmek üzere idiler..

Apar topar 4 trilyon verildi piyasalara..

Haziran dan beri müthiş bi tiyatro ile piyasaları sindirmeye çalışıyorlar ama pek kimse yemiyor gibi.
                          Doları baskılayarak güya piyasaya mesaj vermeye çalışıyorlar ama herkes de herşeyin farkında.
                          Doları 1 bıraksalar millet o derece hassaslaştı ki 2 posta zam geçirecek.

Onun için şu an hiperenflasyona kaymazsak iyidir Öyle diyim..
                          Hiperenflasyon nedir..
                          Paranın değişim aracı olarak bir değerinin kalmadığı haldir.
                          Yani evden çıkarken hesapladığın para markete gittiğinde hesapladıklarını alamayacak hızda değer kaybeder.

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1921

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Parayı borsada yakarlar

Bu fikre ne dersin

Diyelim 20 bin yaptın ne olacak yine satamayacaksın ama o el bombası fonlar varya

Kafana çakmaya bir başlarsa sen ne olacaksın

Her ucu farklı değnek
                            Bir seçenek tabi.Ama orasıda çok karışık yani .
                            Bir ton fon falan da var yüklü malda.
                            Onları taşıyan bankacılık sistemi aracı kurum fonları şirket tahvilleri..Hepsi zincirleme panik olursa çık işin içinden çıkabilirsen..Bir kere ormanı ateşe verdin mi nerede duracağını nereden bilebilirsin ki..

mertz yazını okudum..
                            Çok zor..
                            Gevşeme diyorsun faiz ortamında geçici artış diyorsun.
                            Nasıl olacak..
                            Yani yine faiz indirimi falan filan yauvv mauvvvv dolar 100 tl asgari 50.000 tl ...Borsa 30.000 falan..Enflasyon 150-200..

Tek ciddi çözüm IMF..
                            Kabul eder mi RTE sence..

Birde IMF demek ABD demektir..

Bu işin rusyası falan var..
                            ABD tutup da ekonomimiz düzelsin falan diye evet demez.Başka başka siyasi coğrafi başka istekleri de olacaktır yani yanında.

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1921

2010 2011 gibi falan 600 700 milyar tl kredi hacmimiz vardı.
                              Şu an 11-12 trilyon tl olmuş.
                              2023 artışı 4 trilyon tl.
                              12 senede 20 kat birader.

https://www.bloomberght.com/piyasala...di-hacmi-artti

2016 dan bir haber..

2016 yılındaki TOPLAM kredi hacmimnin 4 katını 1 yılda üretmişiz.
                              Bu inanılmaz bir şey..
                              İnaaanılmaz yani..
                              Düşünün 20 30 40 50 senede bankacılık sektöründe 1 trilyon tl kredi hacmi yapmışsın.
                              Bu tarihten sadece 7 sene sonra...BÜTÜN BU KREDİNİN 4 KATINI!!! 1 sene içinde dağıtıyorsun..

Yorum

• Tuncer
                                Tecrübeli
                                • 03 Mart 2022
                                • 2825

O faiz inecek bu ekonomi yönetimi kışa doğru gider

Rte referandumdan sonra inşaat sektörü için düğmeye basar bak görün

Arkadaşlar geçmiş geleceğin aynasıdır özellikle yönetenler değişmemiş ise

Bunlar ucuza dolar biriktirmiyorsa adımı değiştiririm

Ekonomi yönetiminden kim memnun kim takdir ediyor

Cevap : Kesinlikle oy veren seçmen değil köydeki Ahmet ağa değil küçük esnaf müteahhit değil

O zaman misyonu dolacak ve bu yönetim şak diye gidecek

Rte masaya vurup BENİM HALKIMI SOYAMAZSINIZ SOYDURTMAM diyecek Nas diyecek

Allah ömür verirse bakacazzzz

Yorum

Working...
                                X

Debug Information