Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster9920 şort kapandı...
yukarda 10020 ve 10080 de yazılıyım...
trade ederek daha yukarda şorta oturacağım..
10020 satışım gitti...trade ederek şort devam ediyorum......Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum
-
-
Yüzde 5 üstü düşen kağıt sayısı koca borsada 3!!!
LONG cuları soyma amacı ile yapılan V dalışlar harici bu borsa düşmez.
1500 den 10.000 e geldiğimiz için LONG cular aşırı panik.
Yüzde 5 daldırdığı anda aha büyük çöküş 8000 7000 6000 5000 dalacak kaçııııınnn modunda olduğundan herkes.
Çok güzelce bunların paraları cukkalanıyor.
1-2 gün içinde hiç bişi olmamış gibi gerisin geri daha yukarılara sarıyor.
İşin ilginci bunu 2021 ekimden beri yaptığı halde HALA İŞE YARIYOR!!
Bi yüzde 5 10 verdiği anda millet çil yavrusu gibi dağılıyor..
Onun için diyorum ya bağıra bağıra apıra köpüre 4.5-5 dolar endeks diye.
Millet 5 sene sonra geriye dönüp baktığında taş gibi bir trend görecek ama bu trendin yüzde 80 inde ""nereye çıkacak yaa bas baba SHORT a sat hisseleri geç mevduata dolara carta curta baksana şu endekse hahaha"" nidaları ile geçirdiklerini anlayacaklar.
Yalnız 5 dolar endeks de şu an 100 pd/dd inden işlem gören firmalar ne olur ne olmaz..200 mü olurlar..
Orada bir çöküş gelirse nasıl bi çöküş olur..
TR de neler yaşanır..
Bak buralar ilginç işte.
2001 krizinden evvel bile böyle balon hisseler yoktu çünkü.
30 40 100 pd 80 fk falan ne demek ya.
altınorta bazı hisseleri paylaşıyor..İnanın bana onlar gibi 200 hisse var.
Hemde bazıları öyle bokanazi 2 sandalye bir masa şirketlerde değil.
Eğer 5 dolarlardan YİNE!! çöküş gelirse bu sefer TR de eksen kayacak demektir..
Çok başka şeyler olacak demektir.
Yorum
-
Borsada bir ana trend var.
Bu trend de bırak bozulmayı bozulma emaresi bile yok.
Ara düzeltmeler var.
Bu düzeltmelere enflasyon ve dolar karşısında hızla değerlendiğinde giriyor.
Normal değerlenme noktasına kadar 5-6 ay düzeltme yaşıyor.
O düzeltmenin en dip noktası enflasyon oranında başabaş noktası oluyor.
Sonrasında yeniden zıplıyor
2-3 ay ralli yapıyor.
Bu ralliyi yine öyle ayarlıyorlar ki önden koşarak enflason üstü getiri elde edip yine bir düzeltmeden dip noktanın o anki tarihte enflasyon başabaş noktası olması sağlanıyor..
Birdddddeeeee bu trend ler içinde artık LONG avı mu dersin zevkine mi yapılıyor dersin ne dersen de..
Saatlik veya günlük daldır çıkarlar var..
Ben bunlara LONG avı diyorum..
LONG SHORT kendisi ne pozda millet ne pozda hepsi ortada.
Biraz birikme yapınca bir KALDIR BAS.formasyonu çalıştırılıyor.
Trend ler ise kendi malını 3 kurumdan yukarılara pasife yaz ..(veya tam tersi 1 kurum sat 4 kurum topla...)
Tek bir kurum da gelsin hepsini çizsin şeklinde yapılıyor.
Aşağı vermelerde aynı keza.
Bunu ancak mal toplu iken yapabilirsin.Yoksa sen yukarı çizerken birisi gelir tonla malı başına boşaltır yamulur kalırsın.
Çok bir paraya gerek kalmadan arada viopcuları soyarak kredili işlem lerin faizini kapayıp hatta üzerine kara da geçerek ESAS BÜYÜK TOPLANMIŞ malın değerini artırıyorlar.
Borsa döviz ve faiz tarafında FULL KONTROL deler.
Hepsinin kasaları AYRI ama organize çalışılıyor.Tek el olayı var çünkü.
Haberler ile destekleniyor.
Sazan twitter yorumcuları ile TV ye çıkan UZMAN larda bunları goy goy lamaya devam ediyor.
Misal kasımdan beri 2 küsür milyar dolar girdi (giren para bizim kilerin parası)
Ama 250 milyar dolarlık borsa yüzde 30 yapıverdi.
2 milyar dolar ile 250 milyar doların değerini yüzde 30 artırdılar..
İşte o yüzden borsanın yükselmesi için paraya gerek yok diyorum.
Bunun aysınını seçimden hemen sonra pazartesi yürürlüğe koydular idi.
Yine 2 milyar dolar civarı bir para ile 4400 den 8600 e götürüldü endeks.
Yorum
-
Bu sürmecelerde kağıt bazlı endeks mühendisliği de AYRICA devrede tabi.
Bir anda 3-4 kağıtta at başı bir yarış yapılırken SÜRÜ buraya hucum etti mi hemen buralarda baskılama başlanıyor ve KY nin , fonların , aracı kurumların (kısaca sürü) daha evvel sattığı kağıtta ne var ne yoksa alınıp hızlıca sürülmeye başlanıyor..
Yüzde 7 yapıp endeksi taşıyan bir kağıt ertesi gün bir anda bütün günü 20 kuruş bandında (yüzde 0.50) geçirebiliyor (bu imkansız bişi normalde anca milimetrik kontrole sahip bir yerde olur)
Ekiden spekülatörlerin/manipülatörlerin patron hisselerinde 10 aracı kurum 3 treader kullanarak gün içi elle yapılan işlemler artık robotize olmuş bir borsada algo lar sayesinde otomatik olarak yerine getiriliyor.Çat çat çat çat çalışıyor bu robotlar.
Bazı kağıtlarda endeks ne olursa olsun düşmezken bazıları endeks 3 yükselirken 5 yükselsin yada endeks 3 düşerken 5 düşsün şeklinde algo lar çalıştırıyor.
Buralarda pozisyonlar alındıkdan veya verildikden sonra işe algo nun ayarı değiştiriliyor.
Artık KOCA BORSA eskilerin varyo tahtası kıvamında.
İşin komiği HALA Bazı yorumcular tv de sosyal medyada falan yorum kasacam falan diye serbest bir piyasanın içindeymişiz ce yazıları yazıp konuşmalar yapıyorlar.
Çık adam gibi söyle.

Bir ülkenin para biriminde bu şekilde bir hareket olabilir mi.
Bu nasıl bir serbest!!! piyasa ..Şakamısınız siz.
Ağustosdan beri 25 hafta!!! üst üste..
Yorum
-
Benim eskilerin manipülatif patron tahtalarından bildiğim yüzde 20 25 30 civarı bir yüzer gezer mal vardır genelde bu tahtalarda.
Bu malla bu tahtalar bazen düşer bazen çıkar.
Burada 400 milyar dolar falan deniyor.
Bu 3 dolar endeks deki değeri
Bunun 1.5 dolardaki değeri 200-250 milyar dolar desek
Bunun 3 de 4 de biri toplanmış olsa
50 60 milyar dolar civarı bir para ..
2019 2020 yazdım idi.128 milyar dolar kayıp değil katar da olabilir diye.
Benim düşüncem (bakın düşüncem diyorum bir çeşit beyin fırtınasıdır bu yaptığım) bu para ve NAS politikası ile bu para şu an buraya parkedilmiş durumda.
katarla yada başka bazı ülkeler ile swap lar ile dolar sok tl çıkar altın al dolar çıkar tl ye boz gibi karışık işlemler ile hareketler yapılıyor.
Ben ekonomistimden kasıt aslında buydu..
1.70 dolar ortalama ile toplanmış olsa 5 dolarda 50 milyar dolar edecek 150 milyar dolar.
Ne yapacaklar..
Şişirmeye devam mı kağıt üzerinde..
Kime satacaklar..
Hangi enayi böyle bir operasyondan sonra gelir bunlardan mal alır..
Bu mal peyder pey gaz haberler ile satılıp bazı şeylerin finansman işi mi sağlanacak.
Derenin taşı ile derenin kurbağası mı vurulacak.
Bunlar sorular dır.?
Yorum
-
Son dakika | Erdoğan "Bu ihtilaf bitmeli" dedi, yeni anayasayı işaret etti: 'Son dönemdeki tartışmalar, ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor'
---------------------
Yerel seçimlerden biraz sonra soluklanma ile referandum loading...
Yeni anayasa VE ASLINDA YENİ YÖNETİM şekli..2018 den günümüze kadar olan ara dönem idi..Geçiş dönemi.Bir nevi deneme.
Bu sefer hilafet islam devleti yönetim şekli , laikliğin kaldırılması , şeriat mahkemeleri gibi şeyler gündeme gelirse kimse şaşırmasın..
Başa geldiklerinden beri asıl hedefleri zaten bu.
Son zamanlarda sesler yükselmeye başladı.
Hem cumhuriyetin kurucu kadrolarına hedef alan açıklamalar
Hemde o kadroların ve cumhuriyetin temel direklerinin 1 1 yıkılması ile son noktaya gelindi artık..
Ortam hazırlanıyor.
RTE yeni bir title ye hazırlanıyor bence.
Yani ülke KENTSEL DÖNÜŞÜME hazırlanıyor / hazırlandı.
Yıkıp yeniden yapacaklar.
Yorum
-
ereğli de nasiplenir migundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSon dakika | Erdoğan "Bu ihtilaf bitmeli" dedi, yeni anayasayı işaret etti: 'Son dönemdeki tartışmalar, ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor'
---------------------
Yeni anayasa VE ASLINDA YENİ YÖNETİM şekli..2018 den günümüze kadar olan ara dönem idi..Geçiş dönemi.Bir nevi deneme.
Bu sefer hilafet islam devleti yönetim şekli , laikliğin kaldırılması , şeriat mahkemeleri gibi şeyler gündeme gelirse kimse şaşırmasın..
Hemde o kadroların ve cumhuriyetin temel direklerinin 1 1 yıkılması ile son noktaya gelindi artık..
Ortam hazırlanıyor.
Yıkıp yeniden yapacaklar.
Yorum
-
kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster2.parti şort 9970....
kademeli şorta devam..
ayrıca 3. parti şort için parti 10080 de yazılıyım......
10075 şort.....(10080 satışı iyileştirip verdim )
Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum
-
kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster10075 şort.....(10080 satışı iyileştirip verdim )
bist100 endeks 9400 civarından şortlara ilave yapmak için 10160 ' a satış yazdım
usd düşük ,borsa yüksek düzeltme beklerim...
Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum
-
Neyi nasıl yıkacaklar bilemem ama, böyle bir yıkıntının altında kalıp kendi kendilerini berteraf etmeleri de mümkün.gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSon dakika | Erdoğan "Bu ihtilaf bitmeli" dedi, yeni anayasayı işaret etti: 'Son dönemdeki tartışmalar, ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor'
---------------------
Ortam hazırlanıyor.
Yıkıp yeniden yapacaklar.ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite
Yorum
-
Bu hisse de çok ilginç, 100 bin lira sermaye 600 milyon dolar piyasa değeri, 185.000 TL hisse fiyatı. Biz 6 TL den Ekgyo almaya korkarken bu ve bu gibi hisseleri alabiliyor millet. Sacro hissenette yazardı, 300 bin takipçi yapmış. Bu tip sermaye küçük lotu az hisseleri öneriyor genelde, Garip vallahi.

Yüküm ağır görüyorsun. Bir el at, Allah yardımcın olsun deyip geçme.
Yorum

Yorum