Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Ben şu an günlük fondan aylık %44 aliyorum
Şu an uyudum aralik 2024 de uyandım endeks 11900 ise ben karlıyım
12000 olursa %0.01 zarardayim
Mantikli mi bu riske girmek bu stresi yasamak
Birçok sinsi risk var bunlardan biri de abd dun Suriye ve ırak a 1500 yeni asker gönderdi.
Borsada yatırım her zaman bir risk taşır
23 yıl önce ilk hissemi aldım.
Eğer yıl içinde sadece bist endeksi kadar kazanmışsan zaten bu işi yapma derim.
Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir
Yatırım tavsiyesi değildir.
Borsada yatırım her zaman bir risk taşır
23 yıl önce ilk hissemi aldım.
Eğer yıl içinde sadece bist endeksi kadar kazanmışsan zaten bu işi yapma derim.
Döngüleri yakalarsan katlamalı kazanırsın
Dün yazdığım gibi bugünde sanayi ver banka al çalışıyor
Gecen ay nerdese tek bir olumsuz haber yokken hergun ısrarla düşen borsa
Bu ay surekli kotu haberler gelmesine rağmen dusmekte aşırı nazli
Sebebi malum çetenin vadeli short pozlarini kapatmasi
Gecen ay nerdese tek bir olumsuz haber yokken hergun ısrarla düşen borsa
Bu ay surekli kotu haberler gelmesine rağmen dusmekte aşırı nazli
Sebebi malum çetenin vadeli short pozlarini kapatmasi
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
NE DEDIM....PANKALARDA MAKATTAN KAN ALIN DEDIM....yukari basma sebebi....MAKATTAN KAN ALMAKTI....ALDI....BENDE ALDIM....haftaya karlar cebe....
garanda....66 ila 68 di...suan 63 e indi bilem....
bugun....TEKNIK ANALIZCILERE MAL DOSEMEDE SON GUN....stop loss u 7800 e koyup mal aliyorlar....teknik analiz bunu emreder.....
SHORT ACIP.....6500 E GIDECEGIZ....BOFA YUZDE 30 BASIP....SELLELE YAPACAK.....
TURKIYE OVERCREDITI.....
BUGUN ITIBARIYLA....KISA VADELI BORCLARIN UZUN VADELI BORCLARLA KESISTIGI ANDIR....
BUSINESS CYCLE DA....bu kesisme....parasal daralmanin ilk isaretidir....bu ise borsada 2 dolar endekse inis demektir....cunki...sirket sahipleri hisse satarak BORC ODEYECEKLER.
TURKIYEDE....DEVLET DESTEGI ILE YARATILAN....ENFLASYONLA BORC ODEME....YANI BORCLARI BIR NEVI SILME DONEMI BITTI....
2018 ILA 2021 ARALIGINDA....OVERCREDITLE....BELES FAIZLE YARATILAN...PARASAL SISME....2023 ICINDE...ONCE DENGELENDI....SIMDI DUSUYOR....
DENGELENDI....cunki...sirketler borclarini iki yoldan para bulup odedi...
1 yol....borsa devlet destegiyle 10 kat cikti....sirket sahaplari borsada hisse satip kisa vadeli borclarini odedi....
2 yol....enflasyon bahanesi ile 1 e mal ettigi mali 3 e satarak CIROYU ve kari katladilar...HALKTA BIRIKMIS PARA VARDI....MARKETLERE HUCUM EDIP....BU BIRIKMIS PARAYI BITIRDILER....BORSAYA HUCUM EDIP BU BIRIKMIS PARAYI BITIRDILER....
HALKTAKI BIRIKMIS PARA....ENFLASYON VE BORSA YOLUYLA TURK OLIGARGA AKTARILDI....KISA VADELI BORC DONGUSU TEMAMLANDI.
KISA VADELI BORC DONGUSUNDE.....BATAN SIRKETLERDE VAR...BUNLAR MARTA KADAR IFLAS BILDIRIMLERINI YAPACAK.....bunun DOMINO etkisi ile....pankalar coker...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Arttiirsa shortlari burasi coker ben dün bir miktar shortladim
Emmi
Antalya da 2 büyük firma patlamış haberlerde gördüm
Algınız bozulmasın
Bofa shorta gecerse ise yarar bu haberler
HALKTA BIRIKMIS PARA VAR IDI....O para borsaya cekildi ve enflasyonla ic edildi....halkta para yok....anlami...artik mala hucum edemez.....anlami BIMASTA ciro duser.....anlami...BIMAS az mal alir....anlami...URETIM SATILAMAZ....SIRKETLERIN CIROSU DUSER....sirketler finansal dongulerini yapamaz....ve iflas ederler....
Emmi, kısa vadeli borç döngüsü, uzun vadeli borç döngüsü ve bunların kesişmesi ile tam olarak kastedilen nedir? Bilgilendirmek açısından biraz daha detay yazabilir misin?
Emmi, kısa vadeli borç döngüsü, uzun vadeli borç döngüsü ve bunların kesişmesi ile tam olarak kastedilen nedir? Bilgilendirmek açısından biraz daha detay yazabilir misin?
cok uzun anlatmak....bir ornek vereyim....
SEN BIR BANKASIN....DOLAR-TL 10 IKEN....100 MILYAR TL KREDI VERDIN FAIZ YUZDE 10...BORC 110 MILYAR TL....O GUNKI KURLA....11 MILYAR DOLAR....
1 YIL GECTI....BORCUNU TAHSIL ETTIN...110 MILYAR TL YI ALDIN...DOLAR-TL 30....110 U 30 A BOL...3.9 MILYAR DOLAR ALDIN....HALBUKI 11 MILYAR DOLAR VERMISTIN....KISA VADELI BORC DONGUSUNDE SEN ZARAR YAZDIN....SENDEN BORC ALMIS ADAM IHYA OLDU....
ELINDE IKI GURUP VAR....BIRINDEN SERMAYE DIGERINE AKTARILMIS....BU DIGERININ UZUN VADELI BORCLARINDA ISE....DOLAR-TL NIN 10 DAN 30 A CIKMASI ILE FECI BIR KAZIK YEDIGI KESIN...yani onn gotude saglam degil....
her ikisinin grafi...SINUSOIDALDIR....bu graflarda...pikler kesistimi....DELEVAREGING BASLAR.
Yorum