Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • vicente
    Yasaklı
    • 22 Kasım 2020
    • 2458

Cezer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ITO enflasyonuna göre %40 değer kaybetmiş bir BIST ne kadar düşer...
    Cok ucuz cok düşük enflasyonun gerisinde dolarin gerisinde kagitlar
    Bu yüzden shorta yaslanamiyoruz

Yorum

• Cem2002
      Katılımcı
      • 02 Nisan 2019
      • 176

vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Ben şu an günlük fondan aylık %44 aliyorum
      Şu an uyudum aralik 2024 de uyandım endeks 11900 ise ben karlıyım
      12000 olursa %0.01 zarardayim
      Mantikli mi bu riske girmek bu stresi yasamak
      Birçok sinsi risk var bunlardan biri de abd dun Suriye ve ırak a 1500 yeni asker gönderdi.
      Borsada yatırım her zaman bir risk taşır
      23 yıl önce ilk hissemi aldım.
      Eğer yıl içinde sadece bist endeksi kadar kazanmışsan zaten bu işi yapma derim.
      Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir
      Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• Misafir

bofa hadi ama sen daha kötüsünü yapardın

Yorum

• Tuncer
          Tecrübeli
          • 03 Mart 2022
          • 2825

Cem2002 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Borsada yatırım her zaman bir risk taşır
          23 yıl önce ilk hissemi aldım.
          Eğer yıl içinde sadece bist endeksi kadar kazanmışsan zaten bu işi yapma derim.
          Döngüleri yakalarsan katlamalı kazanırsın

Dün yazdığım gibi bugünde sanayi ver banka al çalışıyor

Yorum

• vicente
            Yasaklı
            • 22 Kasım 2020
            • 2458

Gecen ay nerdese tek bir olumsuz haber yokken hergun ısrarla düşen borsa
            Bu ay surekli kotu haberler gelmesine rağmen dusmekte aşırı nazli
            Sebebi malum çetenin vadeli short pozlarini kapatmasi

Yorum

• Tuncer
              Tecrübeli
              • 03 Mart 2022
              • 2825

vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Gecen ay nerdese tek bir olumsuz haber yokken hergun ısrarla düşen borsa
              Bu ay surekli kotu haberler gelmesine rağmen dusmekte aşırı nazli
              Sebebi malum çetenin vadeli short pozlarini kapatmasi
              çok doğru

bakalım bofa viop shortları arttıracak mı

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                shortu ne zaman açıyoruz onun da yaz hocam
                kene-3....

1...9150 elde...

2....9250

3....9350

4....9450...

boga tuzagina oynadim tuncer....
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

NE DEDIM....PANKALARDA MAKATTAN KAN ALIN DEDIM....yukari basma sebebi....MAKATTAN KAN ALMAKTI....ALDI....BENDE ALDIM....haftaya karlar cebe....

garanda....66 ila 68 di...suan 63 e indi bilem....

bugun....TEKNIK ANALIZCILERE MAL DOSEMEDE SON GUN....stop loss u 7800 e koyup mal aliyorlar....teknik analiz bunu emreder.....

SHORT ACIP.....6500 E GIDECEGIZ....BOFA YUZDE 30 BASIP....SELLELE YAPACAK.....

TURKIYE OVERCREDITI.....

BUGUN ITIBARIYLA....KISA VADELI BORCLARIN UZUN VADELI BORCLARLA KESISTIGI ANDIR....

BUSINESS CYCLE DA....bu kesisme....parasal daralmanin ilk isaretidir....bu ise borsada 2 dolar endekse inis demektir....cunki...sirket sahipleri hisse satarak BORC ODEYECEKLER.

TURKIYEDE....DEVLET DESTEGI ILE YARATILAN....ENFLASYONLA BORC ODEME....YANI BORCLARI BIR NEVI SILME DONEMI BITTI....

2018 ILA 2021 ARALIGINDA....OVERCREDITLE....BELES FAIZLE YARATILAN...PARASAL SISME....2023 ICINDE...ONCE DENGELENDI....SIMDI DUSUYOR....

DENGELENDI....cunki...sirketler borclarini iki yoldan para bulup odedi...

1 yol....borsa devlet destegiyle 10 kat cikti....sirket sahaplari borsada hisse satip kisa vadeli borclarini odedi....

2 yol....enflasyon bahanesi ile 1 e mal ettigi mali 3 e satarak CIROYU ve kari katladilar...HALKTA BIRIKMIS PARA VARDI....MARKETLERE HUCUM EDIP....BU BIRIKMIS PARAYI BITIRDILER....BORSAYA HUCUM EDIP BU BIRIKMIS PARAYI BITIRDILER....

HALKTAKI BIRIKMIS PARA....ENFLASYON VE BORSA YOLUYLA TURK OLIGARGA AKTARILDI....KISA VADELI BORC DONGUSU TEMAMLANDI.
                  KISA VADELI BORC DONGUSUNDE.....BATAN SIRKETLERDE VAR...BUNLAR MARTA KADAR IFLAS BILDIRIMLERINI YAPACAK.....bunun DOMINO etkisi ile....pankalar coker...

para kazanmak....

PIYASA YAPICIYI KOSEYE KISTIRMAKLA OLUR....sikisti koseye....bu gereksiz yukari basis....onuda batiracak.

donunuda alacagim....
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• vicente
                    Yasaklı
                    • 22 Kasım 2020
                    • 2458

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    çok doğru

bakalım bofa viop shortları arttıracak mı
                    Arttiirsa shortlari burasi coker ben dün bir miktar shortladim
                    Emmi
                    Antalya da 2 büyük firma patlamış haberlerde gördüm
                    Algınız bozulmasın
                    Bofa shorta gecerse ise yarar bu haberler

Yorum

• Misafir

8013 u yıkamayan bofaya ne yapar lar

Yorum

• Tuncer
                        Tecrübeli
                        • 03 Mart 2022
                        • 2825

dax 50 günlüğe kadar çekildi

gelen veriler resesyon diyor

ayrıca enflasyon yine artabilir kızıldeniz sıkıntı yaratıyor tedarik zinciri kırılıyor

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

hadise sudur....

HALKTA BIRIKMIS PARA VAR IDI....O para borsaya cekildi ve enflasyonla ic edildi....halkta para yok....anlami...artik mala hucum edemez.....anlami BIMASTA ciro duser.....anlami...BIMAS az mal alir....anlami...URETIM SATILAMAZ....SIRKETLERIN CIROSU DUSER....sirketler finansal dongulerini yapamaz....ve iflas ederler....

SUAN....geldigimiz enflasyon....gecen 1 yil...TUKENME NOKTASIDIR....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

ENFLASYONDAN DEFLASYONA GECIS BASLADI....

DEFLASYON....HERSEYIN FIYATI COKUYOR....EVLER....ARABALAR....HISSESENETLERI HERSEY....

bu oyle bir dongudur ki....ne kadar para basarsan bas....faizleri sifira indir....

farketmez....

cunki artik....TURK LIRASI DIYE GECERLI BIR PARA YOK.

KISA DONEMLI BORC DONGUSU....UZUN VADELI BORC DONGUSU ILE KESISTI ISE....CARE TUKENMISTIR....IFLASLAR KACINILMAZDIR.

KESISTI....

Yorum

• mertz
                              Katılımcı
                              • 21 Mart 2022
                              • 76

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              [B][I][U][FONT=Arial Black]

KISA DONEMLI BORC DONGUSU....UZUN VADELI BORC DONGUSU ILE KESISTI ISE....CARE TUKENMISTIR....IFLASLAR KACINILMAZDIR.

KESISTI....
                              Emmi, kısa vadeli borç döngüsü, uzun vadeli borç döngüsü ve bunların kesişmesi ile tam olarak kastedilen nedir? Bilgilendirmek açısından biraz daha detay yazabilir misin?

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

mertz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Emmi, kısa vadeli borç döngüsü, uzun vadeli borç döngüsü ve bunların kesişmesi ile tam olarak kastedilen nedir? Bilgilendirmek açısından biraz daha detay yazabilir misin?
                                cok uzun anlatmak....bir ornek vereyim....

SEN BIR BANKASIN....DOLAR-TL 10 IKEN....100 MILYAR TL KREDI VERDIN FAIZ YUZDE 10...BORC 110 MILYAR TL....O GUNKI KURLA....11 MILYAR DOLAR....

1 YIL GECTI....BORCUNU TAHSIL ETTIN...110 MILYAR TL YI ALDIN...DOLAR-TL 30....110 U 30 A BOL...3.9 MILYAR DOLAR ALDIN....HALBUKI 11 MILYAR DOLAR VERMISTIN....KISA VADELI BORC DONGUSUNDE SEN ZARAR YAZDIN....SENDEN BORC ALMIS ADAM IHYA OLDU....

ELINDE IKI GURUP VAR....BIRINDEN SERMAYE DIGERINE AKTARILMIS....BU DIGERININ UZUN VADELI BORCLARINDA ISE....DOLAR-TL NIN 10 DAN 30 A CIKMASI ILE FECI BIR KAZIK YEDIGI KESIN...yani onn gotude saglam degil....

her ikisinin grafi...SINUSOIDALDIR....bu graflarda...pikler kesistimi....DELEVAREGING BASLAR.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information