Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

mala giriyorum karari....

SIMULASYON-1....VE...SIMULASYON-2 nedeniyledir....her iki SIMULASYONUMDA....BIR CIKIS ONERIYOR....

SIMULASYON-1....DE....HEDEF FEYZA-2,,...yani 5 dolar endekse gidis....

SIMULASYON-2....DE.....yeniden eski tepemiz 3 dolarin biraz ustune 3.60 dolara gidis var....

hangisinin gerceklesecegini 2024 son ceyreginde anlarim...hokumet politikalarini hissederim....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

sevgili gundwane....

guzel yorumlardi....devam et....beni pincik pincik et...hic acima....

tessekurler bitanem....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

onemli uyari...OGRENCILERIME....

"BU YAZILARIMLA DIS BORC NASIL ODENIRI ANLATTIM...not alin.

parasal hareketleri....iyi inceleyin....

turk devletinin bir gorevi vardir...SIRKETLERININ BATMASINA ENGEL OLMAK..

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

SEVGILERIMLE....TURKUN YIGIT EVLATLARI....bir sure cok az yazacagim....moshe ile tatile gidiyorum...kafayi siyirdi gavat.

Yorum

• Tuncer
            Tecrübeli
            • 03 Mart 2022
            • 2825

Kuzu hocam mal almaya başladın mı yoksa yazdığın değerlere gelmesini bekleyecekmisin

Yorum

• raistlin39
              Katılımcı
              • 21 Temmuz 2016
              • 171

Sayın Kuzu,

Short pozisyonunuz şu an için yok sanırım, keneye hangi kademede başlayacaksınız?
              Gitmeden bu konuda da bizi bilgilendirebilirseniz çok mutlu oluruz

Yorum

• fiyatci
                Seyirci Üye
                • 28 Mayıs 2015
                • 52

klark

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                SEVGILERIMLE....TURKUN YIGIT EVLATLARI....bir sure cok az yazacagim....moshe ile tatile gidiyorum...kafayi siyirdi gavat.
                iyi tatiller.
                Anlık gitmeden yakalarsam merakımdan bir soru, geçenlerde ismini zikretmiştiniz.

Alark bu endekste bir çok hisse +yken ekside..klark için gösterge demiştiniz, bugünkü haliyle bir ilgisi var mı, gösterge konusunu açabilirseniz sevinirim.

Yorum

• Misafir

iyeşil kmavi kesişimin hakkını ver artık bu barın boyu bu kadar kısa olmamalı,7644 ustu de kapatırsan dadlı olur

Yorum

• gundwane
                    Tecrübeli
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1921

Rahip krizi sonrası konkordatolar patladı idi hatırlarsınız..O aralar en popi ekonomi lafı "batık krediler" idi.Yüzde 10 a yaklaşmış idi ama aslında yüzde 20 civarı idi.(bazı büyük ailelerin ve büyük büyük şirketlerinin zorda olduğu ortalığa yayıldı idi şimdi hangisi demeyin)..Sorunlular da eklendi mi 25 30 a yükseliyordu.
                    Üzerine pandemi eklendi..Bedava paralar dağıtılmak zorunda kaldı.
                    Sonrasında açılın ben ekonomist im nas var size ne oluyor geldi.
                    Şirketlerin 10 senede ödeyebilecekleri krediler 6 aylık ciroları haline geldi ve üzerine 8.5 faiz ile uzun vade krediler çekildi.
                    a. Bankalar batıklardan temizlendi
                    b. Özel sektör ün borcu cücük kadar kaldı.
                    c. Varlık sahibi insanlar (mal mülk araba ev altın dolar hisse sahibi) süper zenginleşti.

Başka ne oldu..
                    Maaş lı ve mal mülk sahibi olmayan ezildi..Yönetim de bunun farkında..4 ün 3 ü kurtarıldı..Bu aynı zamanda sistem kurtuldu ama marabalar ezildi demektir..
                    Maaş zamları ile bu fark kapatılıyor ama yine bir yerlerde şişmeler söz konusu..

Burada kafamı kurcalayan..
                    Faizler yükseltildi.
                    1 tl lik hissesi olan patron un hissesi 35 tl de.
                    İhtiyacı olan tl yi peyder pey hisse satarak bulabilir durumda patronlar..Kredi faizleri 45 50 55 olmuş da..Kim takar Hem uzun vadeli 8.5 10 faizleri krediler çekildi hem şirketlerin PD leri feza da..

Borsayı tutarsa bu tutar..

Bunun dışında beni bilen biliyor..Ciddi çöküş düşüş bitiş falan beklemiyorum ..

Kağıt bazında düzeltmeler pozisyon değişmleri olabilir normaldir..
                    Bazı aşırı aşırı şişmiş kağıtlarda çöküş de olabilir (gubrf) normaldir.

Borsa hükümetin sisteminde artık önemli bir bacak burasını öldürmezler..Bu başka bazı operasyonlar (yakın zamanda basına yansıyan bazı işler) içinde çamaşır hane görevi görüyor.O da işin başka boyutu.

Benim kişisel düşüncem budur..

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1921

Kuzu şu tahvil / bono özellikle ABD kısmındaki fikirlerini merak ediyorum..5.5 faiz ile herkes mutlu mesut geçiniyormu..
                      Pimco gibi ler ne alemde mesela..
                      0.25 ile ABD tahvili almış olanlar..Almak zorunda olanlar..Bunları da tıssss...

Bir büyük pozisyon ayarlaması sonrası bir anda gündem bu mu olacak?

2008 krizinde ilk damlalar 2006 da damlamaya başladı idi ama 2008 e kadar kimse bi halt farketmedi idi mesela..Gündeme getirilmedi yani

Böyle bir durum olursa bizim kilerin hamlesi ne olur..Amann ko g. rahvan gitsin nasılsa yüzde 100 120 enflasyon görüldü diyip efendim bütün dünya faiz indiriyo haydi bizdeee 10 ar 10 ar başladık falan derler mi yine..
                      Borsa dolar enflasyon ne olur bu durumda bizde..

Yorum

• Misafir

gundwane, dediklerinizin cevabı 5800 un altı çalışırsa olur,bugune bakalım şimdi 7644 ustu haftaya bayram yasatır

Yorum

• vicente
                          Yasaklı
                          • 22 Kasım 2020
                          • 2458

Diğer koy de konuşulan konu
                          Bunlar galiba aciga satiyor surekli
                          Gunaydin be
                          2 yıl önce gördüğümü yeni goruyorlar kendilerine oyuncu diyorlar
                          Cin mi desem kurt mu desem kendime bilemedim en ufak kipirtidan ne olduğunu anlarim

Gençler malinizi aciga satiyor bademler

Bist 12 sine kdr cikacak gibi long pozlari bozmadim sonra sopa devam eder gibi aciga setisla beraber

Yorum

• Misafir

bar olarak görevini tam yapmadı,kesişimin hakkını verdi 7644 de pazartesiye kaldı,

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1921

Kimse kimsenin malını o kişinin izni olmadan takas dan çekip KULLANAMAZ..
                              Bunun için ayrı bir sözleşme imzalatılır onda da akşam açık pozda kalan sizin malınızı kullanır (günlük) ve size bir miktar para öder..Her gün 4-5 gibi sanırım açık kalacaklar şu şu şu kadar şu şu şu hisseye şu şu şu kadar ödeme yapıyorum diyerek pazara çıkar..Onun ayrı bi pazarı var.Orada eğer açığa söz konusu olabilir benim hisselerim gibi sinden bir sözleşmen varsa VE YİNE GÜNLÜK!!! bu pazara evet yazılmak istiyorum diye aracı kurum çalışanına yada belki bazı kurumlarda program üzerinden katılmanız lazım gelir..
                              Tekrar yazıyorum bu iş GÜNLÜK dür..Her gün yenilenmesi lazım gelir..

Bu sözleşme standart aracı kurumda hesap açan KY ye sunulan bir sözleşme değildir.
                              KY nin çoğu bilmez/anlamaz ...Kurum çalışanları da çoğu zaman es geçerler..Anlatmakla da uğraşmazlar standart bir KY nin işi de olmaz..Misal geçen sene MITTAL satarken gün sonu bir kurum 2-3-4 milyon lot eregl açık da kalıyordu...Bende kurumu arayıp benim hisseleri kiralayabilirler dedim idi belli bir günlük faizden para yatırdılar idi bana..3-4 gün devam ettim..

Malınızı satan eden yok yani.

Ve/fakat..

Kendi aralarında kiralama oluyor evet.
                              Ama açığa satış nedir ne zamanlarda yapılır nasıl yapılır nasıl kazanç sağlanır..Diğer yanda birde viop bacağı var ...future işlemler var falan..Karmaşık konular..
                              Çıplak değil ama üst adım kurallı açığa satış var diye biliyorum xu030 için bu arada.
                              Ama küçük hisselerde sanırım pandemide gelen yasak devam ediyor..Zaten bir çoğunun 50 100 kat basılmasının bir nedeni de bu..Kazanmak istiyorsan hep yukarı süreceksin.

Açığa satış sağlıklı bir piyasanın enstrümanıdır..OLMALIDIR..(hisse taşıyan birisi olarak söylüyorum bunu hep) ..

Ben nasıl kredili hisse alabiliyorsam biriside bana hasss oradan diyip açığa basabilecek özgürlüğe sahip olmalı..
                              Piyasa ki gelişmeler birimize kazandıracak diğerine kaybettirecek zaten..

Yoksa diğer türlü KONTROLLÜ piyasa var demektir ki...3 senedir kontrollü borsa düşüş imkansız diye diye dilimizde tüy bitti zaten.

Yorum

• vicente
                                Yasaklı
                                • 22 Kasım 2020
                                • 2458

Diyorum ve arttırıyorum
                                Aldığınız 100 lot thy 200 lot arcelik vs
                                T2 bile değil gunicinde aninda bofa ve info nun eline geciyor
                                Ve hunharca aciga basıyorlar
                                Bugun bofa 1.2 satistadi kapanırken artiya gecti
                                Mal almadı
                                Sizin aldığınız hisseleri aciga basti ve gün sonu kapatti
                                Yani senin malını aldı kullandı düşürdü karını aldı kapatti
                                Kapanırsa endeks o gün yükselirse kapatmadigi günleri görüyoruz
                                İnsanlar uyanık olsa endeks 2 ay sürmez 10 bini devirir
                                2 hafta twiterda gündem yapılsa konu seçime +10 binle girer endeks
                                Yabancı uzun yıllar sonra alacak yerli full alımda
                                Ama endeks enflasyon kadar yukselmeyecek yarısı kadar anca
                                Nasil oluyor
                                Ambardaki badem fareleri surekli havuzdaki mali aciga basıyor
                                Adam merkezin kasasindaki 128 milyari yürüttü bu onlar için çok ama çok basit bir islem
                                Neler yapıyor neler bilseniz gerçek hayatta bu bademler
                                Mesela bir badem teminata sıkıştı veya ters pozda vs
                                Senin kredi limitin var veya portföyünde yüklü hisse
                                O kredi limitini kullanıyorlar ve senin portföyündeki mallar ona teminat gösteriliyor
                                Ah saf gundi ah
                                Bunlar buzdaginin görünen yüzü

Yorum

Working...
                                X

Debug Information