Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

90 lar ve 2000 lerdeki kafalardan çıkmak lazım borsa artık böyle bir yer değil.Misal faiz artacak dendi ve hakkaten arttı ama borsa 4400 den 8600 e ralli yaptı.Herkes ters köşe. Seçim sonrası bankalar faiz artışı ile zarar yazacaklar ellerindeki tahvillerden dendi herkes uzak tutuldu bankalar ralli.Enflasyon muhasebesinden muaf dendi ...bankalar ralli.Bütün eski bilinenler çöp oldu.Bu sadece borsada da geçerli değil ama o zaman yazı bambaşka bir hal alır.(hatta en son yazımdan arjantin 118 e çıkardı faizi buna rağmen borsası deli rallide dedik idi. Bizde de aynısı oldu tastamam)

1. Borsada KY de var özellikle yeni halka arzlar aşırı kovalanıyor..
    2. KY enflasyon gerçeğinin farkında hiç birşeyin fiyatı düşmezkez borsanın düşünce artık aşırı dikkat çekiyor.Ucuzladı demi alım zamanı laflarını çok sık duyuyorum çevremden.
    3. Ben geçen sene borsa düşer ama V şeklinde aynen (ve daha hızlı) geri basarlar buna zorundalar demiş idim.Zaten hemen hemen de öyle oluyor.
    4. KY varlığı PY için eskiden olduğu gibi çok aşırı öneme haiz değil artık . Evet yine yüklü alımlarda falan takip var ama yüklü aldın PY de malda , PY tuttuğu her ay yüzde 7 (eğer kredili ise geçen sene olduğu gibi 9-10 -12 ) içeri giriyor demektir.

Yorum

• mertz
      Katılımcı
      • 21 Mart 2022
      • 76

Burada konuşulan tüm mevzu olası yabancı girişi değil mi! Yabancı bu fiyatlardan borsa alır mı yani!?

Yorum

• Tuncer
        Tecrübeli
        • 03 Mart 2022
        • 2825

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        90 lar ve 2000 lerdeki kafalardan çıkmak lazım borsa artık böyle bir yer değil.Misal faiz artacak dendi ve hakkaten arttı ama borsa 4400 den 8600 e ralli yaptı.Herkes ters köşe. Seçim sonrası bankalar faiz artışı ile zarar yazacaklar ellerindeki tahvillerden dendi herkes uzak tutuldu bankalar ralli.Enflasyon muhasebesinden muaf dendi ...bankalar ralli.Bütün eski bilinenler çöp oldu.Bu sadece borsada da geçerli değil ama o zaman yazı bambaşka bir hal alır.(hatta en son yazımdan arjantin 118 e çıkardı faizi buna rağmen borsası deli rallide dedik idi. Bizde de aynısı oldu tastamam)

1. Borsada KY de var özellikle yeni halka arzlar aşırı kovalanıyor..
        2. KY enflasyon gerçeğinin farkında hiç birşeyin fiyatı düşmezkez borsanın düşünce artık aşırı dikkat çekiyor.Ucuzladı demi alım zamanı laflarını çok sık duyuyorum çevremden.
        3. Ben geçen sene borsa düşer ama V şeklinde aynen (ve daha hızlı) geri basarlar buna zorundalar demiş idim.Zaten hemen hemen de öyle oluyor.
        4. KY varlığı PY için eskiden olduğu gibi çok aşırı öneme haiz değil artık . Evet yine yüklü alımlarda falan takip var ama yüklü aldın PY de malda , PY tuttuğu her ay yüzde 7 (eğer kredili ise geçen sene olduğu gibi 9-10 -12 ) içeri giriyor demektir.
        Senin görüşün nedir hocam

Bistin geleceği için

Yorum

• hayalım
          Tecrübeli
          • 27 Şubat 2009
          • 822

Çakırmetin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sen. Tuncer’e katılıyorum. Foruma renk geldi. Kalite geldi.
          Uzun zamandır teknik ve temel hiçbir geçerliliği olmayan badem muhabbetinden gına gelmişti.
          Katkı veren hocalarımıza başta Kuzu olmak üzere teşekkür ederiz.
          Bize ucun biri mi, lem Cakir?

Yorum

• Karatay
            Aktif
            • 14 Ağustos 2011
            • 277

Aslında ciddi bir açmaz var.

Nas ile başlayan faiz indirimleri ve dolardaki hareket ve sonuç olarak enflasyon.

İnanılmaz para basıldı ve basılmaya devam ediyor.

Şimdi faiz artırımları yapılarak gerçekten enflasyon kontrol altına mı alınmak isteniyor.
            Eğer öyleyse enflasyonda ciddi anlamda bir gerileme de yok.
            Yeni yılda yapılacak zamlarla daha da kötü olacak.

Bol para ve enflasyon şirket karlarını uçurdu.

Şimdi başka bir handikap var yüksek faiz bir çok firmanın yatırım ve kolay paraya ulaşımını zorlaştırdı. Sadece şirketler için değil tüketiciler içinde krediye ulaşmak çok zor ve maliyetli olmaya başladı.
            Yılbaşında memur ve asgari ücretliye yapılacak zam ile işverenlerde sıkıntıya girecek. İşten çıkarmalar artabilir.
            Hacim daraldı. Nas öncesi olacak durgunluk şimdi olmaya başladı.
            Sanayi verileri de bir kaç aydır pek iyi gelmiyor.

Ve dolayısıyla şirketler eski karları elde edemeyebilir.

Önümüzdeki yerel seçime kadar popülist uygulamalara devam edilecek gibi görünüyor..

Sorun şu ondan sonra gerçekten yapılması gerekenler kararlılıkla uygulanacak mı?
            Yoksa "Nas"a geri mi dönülecek.

Bilmiyorum her şeyin fiyatı aynı anda ve aynı hızda artabilir mi?
            Nereye kadar gider ki.

Aslında yüksek faiz ve yüksek enflasyona alışkın bir toplumuz.
            90'lar öyle geçti.
            Tekrar o dönemi yaşayacağız büyük ihtimal.

Yorum

• mertz
              Katılımcı
              • 21 Mart 2022
              • 76

Enflasyon üretimin devamlılığı için mi düşürülmek durumunda kalınır yoksa hayat pahalılığı ile mücadele etmek için mi!

Yorum

• Misafir

enflasyon ister olsun ister olmasın , piyasa gucu olan şirkrtler kendi enflasyonunu yaratır, minareyiçalan kılıfı hazırlar,yoksa 1,3 yılda ödeyeceği borcları zor öderlerdi, bu etikmi şim di

Yorum

• Karatay
                  Aktif
                  • 14 Ağustos 2011
                  • 277

İkisi birbirine bağlı aslında.

Hayat pahalılığını kontrol ederseniz, üretimin devamlılığını da sağlarsınız.

Ama bizim ülkede durum biraz farklı.

Yorum

• ainos
                    Aktif
                    • 27 Temmuz 2011
                    • 323

Kuzu seni okumak buyuk zevk. Liste için gec kalmadım umarım

Yorum

• mertz
                      Katılımcı
                      • 21 Mart 2022
                      • 76

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      İkisi birbirine bağlı aslında.

Hayat pahalılığını kontrol ederseniz, üretimin devamlılığını da sağlarsınız.

Ama bizim ülkede durum biraz farklı.
                      Ihracat yapmak için yuksek ithalat yapma bağımlılığı gibi bir gerçeklik olmasaydi enflasyonu pek umursayan olmazdı diye düşünüyorum.

Yorum

• Karatay
                        Aktif
                        • 14 Ağustos 2011
                        • 277

Zaten o durumda enflasyonda bu kadar yüksek olmazdı.

Bizim zincirleri kıramayıp hep aynı yerde dolaşmamızın sebebi de o...
                        Dışa bağımlılık..

Ve kaliteli ürün üretemememiz.
                        Üretim hammaddesi olarak dışarıdan aldığımız ürünlere çok az artı değer katarak satabiliyoruz.
                        Genel olarak Türkiye fason üretim yapar. Bununda kar marjı çok azdır.

Bana dünyaca ünlü tek bir Türk markası ismi söyleyebilir misiniz?

Yorum

• Misafir

, sp haberi ne kadar olumlu gözuksede , cuma gunu yasananlar, gösterdiki, o haber doyurucu değil, nerden anlıyoruz,8056,8076,8290, üstu kapanışlar gelmesi için iyi haberlere ihtiyac var.aksi takdirde iki yeşil arası git gel , yada k yesilin altında kapanışlar gelebilir, bu haftaki seyir bu gözukuyor

Yorum

• Misafir

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Zaten o durumda enflasyonda bu kadar yüksek olmazdı.

Bizim zincirleri kıramayıp hep aynı yerde dolaşmamızın sebebi de o...
                            Dışa bağımlılık..

Ve kaliteli ürün üretemememiz.
                            Üretim hammaddesi olarak dışarıdan aldığımız ürünlere çok az artı değer katarak satabiliyoruz.
                            Genel olarak Türkiye fason üretim yapar. Bununda kar marjı çok azdır.

Bana dünyaca ünlü tek bir Türk markası ismi söyleyebilir misiniz?
                            , çinin ürettiği şemsiye dünyanın her yerinde satılıyor,o şemsiyenin fiyatına yerli üreti şemsiye varmı acaba bende böyle sorayım

Yorum

• Cakirmetin05
                              Tecrübeli
                              • 20 Mart 2022
                              • 1207

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Bize ucun biri mi, lem Cakir?
                              Sizin vardığınız yeter. Varolun.
                              " Her şeyi bidiğini iddia edene
                              Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• Karatay
                                Aktif
                                • 14 Ağustos 2011
                                • 277

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                , çinin ürettiği şemsiye dünyanın her yerinde satılıyor,o şemsiyenin fiyatına yerli üreti şemsiye varmı acaba bende böyle sorayım
                                Çin'in durumu da bambaşka bir vakıa.

Onlar nicelik olarak bir üstünlüğe sahip. Ürün kaliteleri ortada.
                                Düşük fiyatla piyasaya hakimler.

Yeni yeni kaliteli ürünler ve markalar çıkarmaya başladılar.

Bence önemli olan, Çin gibi olmak değil;

Kaliteli ürünler üretip, iyi markalar çıkarabilmektir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information