90 lar ve 2000 lerdeki kafalardan çıkmak lazım borsa artık böyle bir yer değil.Misal faiz artacak dendi ve hakkaten arttı ama borsa 4400 den 8600 e ralli yaptı.Herkes ters köşe. Seçim sonrası bankalar faiz artışı ile zarar yazacaklar ellerindeki tahvillerden dendi herkes uzak tutuldu bankalar ralli.Enflasyon muhasebesinden muaf dendi ...bankalar ralli.Bütün eski bilinenler çöp oldu.Bu sadece borsada da geçerli değil ama o zaman yazı bambaşka bir hal alır.(hatta en son yazımdan arjantin 118 e çıkardı faizi buna rağmen borsası deli rallide dedik idi. Bizde de aynısı oldu tastamam)
1. Borsada KY de var özellikle yeni halka arzlar aşırı kovalanıyor..
2. KY enflasyon gerçeğinin farkında hiç birşeyin fiyatı düşmezkez borsanın düşünce artık aşırı dikkat çekiyor.Ucuzladı demi alım zamanı laflarını çok sık duyuyorum çevremden.
3. Ben geçen sene borsa düşer ama V şeklinde aynen (ve daha hızlı) geri basarlar buna zorundalar demiş idim.Zaten hemen hemen de öyle oluyor.
4. KY varlığı PY için eskiden olduğu gibi çok aşırı öneme haiz değil artık . Evet yine yüklü alımlarda falan takip var ama yüklü aldın PY de malda , PY tuttuğu her ay yüzde 7 (eğer kredili ise geçen sene olduğu gibi 9-10 -12 ) içeri giriyor demektir.
1. Borsada KY de var özellikle yeni halka arzlar aşırı kovalanıyor..
2. KY enflasyon gerçeğinin farkında hiç birşeyin fiyatı düşmezkez borsanın düşünce artık aşırı dikkat çekiyor.Ucuzladı demi alım zamanı laflarını çok sık duyuyorum çevremden.
3. Ben geçen sene borsa düşer ama V şeklinde aynen (ve daha hızlı) geri basarlar buna zorundalar demiş idim.Zaten hemen hemen de öyle oluyor.
4. KY varlığı PY için eskiden olduğu gibi çok aşırı öneme haiz değil artık . Evet yine yüklü alımlarda falan takip var ama yüklü aldın PY de malda , PY tuttuğu her ay yüzde 7 (eğer kredili ise geçen sene olduğu gibi 9-10 -12 ) içeri giriyor demektir.

Yorum