Git gel Konya 6 saat diyor, hocam.
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Enflasyon arttıkça zamanla tüketim eğilimi değişir.
Geçinemeyen Bireyler sadece temel ihtiyaçlarını karşılama ve tasarruf etme eğilimine girer.
Talep azalır , faiz gibi sabit getirili finansal enstrümanlar ( enflasyon altı olsa dahi) talep görür.
Artan kredi maliyetleri şirketleri yeni yatırımlar yapmaktan ve büyümekten alıkoyar.
Büyüyemeyen şirketlerin öz sermayeleri aşınır ,karlar azalır.
Sonuçta kötü bilançolar ve beklenen son…" Her şeyi bidiğini iddia edene
Hiçbir şey öğretemezsin "
Yorum
-
İşin aslı Türkiye yoğun bakımdaki hasta gibidir.
Dışarıdan destekle sadece stabil şekilde yaşar.
Biz hep dışarıdan gelen destekle (sıcak para ile) hayatta kalmaya çalıştık.
Ve bunları gerçek anlamda katma değerleri yüksek üretime dönüştürmeyi başaramadık. Vergiyi bile direkt değil dolaylı olarak toplayabiliyoruz.
Üçte birini yedik, üçte birini yatırıma harcadık, üçte birini de yabancı aldı gitti.
Bu "Nas" olayı bilinçli olarak çıkarıldı.
Eğer o dönem dolar artışına ve enflasyona izin verilmeseydi.
Çok ama çok ciddi bir durgunluğa girecektik. Grafikteki en altı ziyaret etmemiz kaçınılmazdı.(50 cent)
Enflasyon bilinçli olarak yaratıldı. Tabi işin ucu biraz kaçtı orası ayrı.
Şimdi doğru adımların atılması şart.
Bazılarının meyvesi uzun vadede ancak alınabilir.
Biz hep günü kurtararak yaşadık.
Nüfus çok ve ihtiyaçları da çok.
Bir de içimize aldığımız milyonlar var.
Dinamik bir yapıya sahibiz. Eğer Türkiye var olan genç nüfusu iyi ve ahlaklı yetiştirebilirse ileride çok daha iyi olabilir. Yoksa yoğun bakımda yatarız. Ne ölürüz ne de yaşarız.
Avrupa yaşlandı.
Bizim gibi bir ülkeye ihtiyaçları olacak.
Yorum
-
sonuna kadar katılıyorum, sayın karatay reel olan bu, gercek olan bunların hic biri kısa vadede olmaz, biz yaptık denmesi için de dolar bazlı borsa düşmesi şart, yani bunu kimin düşüreceği belli,
aslında boga piyasası hakim turguazla işaretli yerden dolayı, bu demek değildir ki düzeltme olmayacak, maximum alttaki yesile kadar düzeltme, bademlerin işine gelecektir, yani kriz bir dahaki bahara ötelencek, kuzu hocam dolar bazlı girmem diyor sa benim için sebebi budur, yani gunah keçisi borsa olmalı ki erken ,merken secime gitmeyelim,
aksi durum için ,2,84 ustu hızlanır, 2,80 ,üstu kapanışlar,2.73 üstu kalırsa veya 2,59 dan dönerse,bu durumun garantisi en ustteki yesilin teğet gecmesi,
Yorum
-

Solda 2000-2001 krizi ile girip 2004 gibi çıktığımız KRİZ KUTUCUĞU..
Sağda ise 2018 de girip 2022 de çıktığımız BAŞKANLIK KUTUCUĞU..
Her ikisinde de dönüp kutucuğu test etmiş durumda...
Nedir şimdiiii? Ana hedef 4.5-5 dolarlar...diyebilir miyiz.?.. AGAIN..?
Kuzu inan -4 ü de +5 i de nasıl hesapladın bilmiyorum.Dolar pirimi+ dolar eflasyonu - reel enflasyon falan filan bişiler yaptın ettin ne yaptın ettin bilmiyorum açıkcası.
2018 2022 arası ortalama 1.5-1.70 dolarda olan endeks 3 doları gördü 2.80 dolarda şu an..Buda endeks.Aslında endeks deki kağıtların çooook büyük bir kısmı bundan çok daha ciddi dolar bazlı ralli yapmış durumdadır.(50 70 100 kat yapmış çok kağıt var ) Nasıl peki..ee öyle işte..Endeks mühendisliği deniyor ona.
Pekiiiiiiiii esas ben sana bir soru sorim.
NAS NUS dediler tl süper değer kaybetti enflasyon kadar değer kaybını bırak dolar bazlı da double yaptık..
NEDEN ve NASIL.. ??
Yorum
-
Karatay bak ne dedi adam..
4 milyar dolar borcum vardı şimdi 1 milyar dedi.
Millet alkışladı büyük başarı işte geleceği yöneten iş adamı dediler..şak şak şak..
Ne kadar güzel değil mi.?
NAS mı..
Come onnnnnnnnnnnnnn...
10 senede ödenemeyecek krediler 6 aylık kar rakamı ile ödenir oldu.Birileri ben ekonomist im dedi idi demi..
Hakikaten de hatari hanzo kılıcı imiş ..
Yorum
-
Şimdi bu vicent denen şahsiyet KK gelirse ralli olur RTE seçilirse hedef arzın merkezi kabilinden şeyler saçmalıyordu.Bende tam tersi olur , zaten RTE seçimi kaybetmez demiştim.
Yine bu vicente ye göre de bademler her gün borsayı satıyor garibim KY öyle bir abanıyor ki borsa düşmüyor.
Adamın KK üzerinden kurduğu senaryo o kadar saçma ki aylardır burada bu saçma senaryosunu haklı çıkarmak için bir hayal dünyasından yorum lar kasıyor.
Öncelikle mal almadan borsa nasıl yükseltilir yada mal satmadan fake düşüş nasıl yapılır falan bu kavramları öğrenmesi lazım ki hareketleri anlayabilsin.Kısacası borsada FİYAT oluşumu nedir nasıl yapılır..
Gerçi anlasada itiraf edemez..
21 ekim 2021 günü şakkadak faiz 16 ya düşürüldü.Ve NAS başladı.Ortada fol yok yumurta yoktu herşey sakin idi faizler 19 enflasyon 18 19 larda idi.Birden bire aniden..hop diye.Yukarıdan emir geldi.
Daha ne oluyor neden yapılıyor ne olur ne biter hesap nedir demeden saat 14.01 itibari ile borsaya alım gelmeye başladı pahalı ucuz birileri hesaplamıyor gibi bir alım idi..Her fiyattan VER BABA alımı idi..Bu alım 17 aralık cuma günü dolar rallisi ile birlikte sona erdi..
21 aralık pazartesi akşamı malum KKM açıklandı dolar 10 a borsa 2400 den 1800 e çakıldı..(Ne hikmetse)
Herkes bitti bu iş derken öteki köyde çıktık HAYIR YENİ BAŞLIYOR OYUN yazdık...Bu 2400 1800 hareketi ÇIBIH olarak grafiklerin en solunda bir yerlerde kalacak yıllar sonra neresi idi lem diye arayacaksınız dedim.
Zaten dolar bazlı gerçek ralli de 2022 martında falan başladı.O dönemde herkes batış konkodato ödenemeyecek borçlar iflassssss ...diye bağrışıyordu..
Şimdi efendim 21 ekim 2021 günü faiz kararını kim aldı / aldırdı ise borsa da o ekibin kontrolünde demektir..NOKTA..
Öteki köyde bu köyde bu işleri uzun uzun yazdık..Buradan giriyor öteki tarafdan tertemiz çıkıyor falan diyede dilimiz döndüğünce yazdık anlayan anladı.
Borsa bütün bu operasyonun en önemli ayağı..
Kuzu dedi ki efendim hedef 1900 marş marş..Yapma etme sağdan soldan baktım yukarıdan aşağıdan öyle bir değer yok..Yok ama 1 dolar hedef dolar 19 olduğu için yazdım dedi..Yine imkansız yohhtur haşa ve kat'a dedik..
Seçimden sonra 5700 2 li zirve 3600 endeks (yine 1 dolar) dendi..Yine olmaz olamaz diyecektim (ki ben bunu yazdığımda 2.2 dolar ve 5200 endeks de falandık yanılmıyorsam...8600 ve 3.1 doları test etti dönüp) kuzu 6 ay halkı yanlış yönlendirmeden dolayı da BANA ceza kesti.Aslında cezam aralıkda dolacak idi ama sanırım iptal etmiş.(yazabildiğime göre )
Şimdi tekrar soruyorum..
Bırak TL bazlı da kaybını ite kaka yakalamasını DOLAR bazlıda double nasıl yaptı.Neden yaptı..?
Yorum
-
MAL ALMA TOPIGI ACACAGIMIZA GORE....4 ILA 5 DOLAR ENDEKSE OYNAYACAGIZ DEMEKTIR....gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Solda 2000-2001 krizi ile girip 2004 gibi çıktığımız KRİZ KUTUCUĞU..
Sağda ise 2018 de girip 2022 de çıktığımız BAŞKANLIK KUTUCUĞU..
Her ikisinde de dönüp kutucuğu test etmiş durumda...
Nedir şimdiiii? Ana hedef 4.5-5 dolarlar...diyebilir miyiz.?.. AGAIN..?
Kuzu inan -4 ü de +5 i de nasıl hesapladın bilmiyorum.Dolar pirimi+ dolar eflasyonu - reel enflasyon falan filan bişiler yaptın ettin ne yaptın ettin bilmiyorum açıkcası.
2018 2022 arası ortalama 1.5-1.70 dolarda olan endeks 3 doları gördü 2.80 dolarda şu an..Buda endeks.Aslında endeks deki kağıtların çooook büyük bir kısmı bundan çok daha ciddi dolar bazlı ralli yapmış durumdadır.(50 70 100 kat yapmış çok kağıt var ) Nasıl peki..ee öyle işte..Endeks mühendisliği deniyor ona.
Pekiiiiiiiii esas ben sana bir soru sorim.
NAS NUS dediler tl süper değer kaybetti enflasyon kadar değer kaybını bırak dolar bazlı da double yaptık..
NEDEN ve NASIL.. ??
benden etkilenmeden....MAL ALMAK YALNIS...su su nedenle....gibi yazilar yaz ve irdelet....
bak KARATAY irdeliyor....beni elestir...mal alma de...ve neden....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum