Secim rally si bitti....bist 100...yeni hedef 1900....

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Titrettin
    Aktif
    • 20 Aralık 2016
    • 318

beyin fırtınası gibi yorumlar olmuş ama bir çoğu bu ülkenin gerçeklerinden çok uzak. hayal dünyası gibi...

kürt ve alevi kökenli olan arkadaşlarımdan bile Kılıçdaroğlu'na oy vermem diyenler var. sağ seçmenden oy alma ihtimali bence pek yok.

İmamoğlu 2014 seçimlerinde Beylikdüzü'nde sağ seçmen oyları ile seçildi(özellikle mhp). o seçimde Beylikdüzü'nde ilçe ve büyükşehir oyları farklı idi...

sağ seçmenden oy alabiliyor. 2019 büyüşehir seçimlerinde de öyle oldu... Keza Yavaş da öyle, sol seçmenden oy alabiliyor.

kimileri duyguları ile kimileri beklentileri ile hareket eder.

halk dilinden, gözünden, penceresinden bakan kazanır...

Erdoğan ikinci tura bile kalmayabilir...

her şey nasip...

Yorum

• AmurTemur
      Katılımcı
      • 06 Ekim 2012
      • 120

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      sorum, amur temur a

Hayalim bacı sizin düşündüğünüz bildiğiniz, benim söylediğim...

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      sevgili Amer Temur....

pazartesi hersey degisir....bosver....

onemli olan....TURKIYEDIR.

seni ve beni birlestiren tek sey...PARTILER USTU....IKI AYDIN OLMAMIZDIR....

bu kerizzleri birak....seni...dunyaya degismem...

senin gibi insanlarin varligi...bu ulkenin GUCUNU gosterir hep...iyiki varsin.
      Sağol varol ağabey.Cansın....Koca koca insanlar konuşurlar anlaşırlar orta yolu bulurlar inşallah...

Yazdığım çekinceler konusunda sağlam dururlarsa ve otokontrol yapacak Atatürk ü iyi anlamış , özümsemiş
      sağlam danışmanlar edinirse..

Özellikle kamu kurumlarından tarikat,cemaatler uzaklaştırılacaksa,eğitime özel önem verip orta uzun vadede
      tarikat ve cemaatler geriletecekse,

sığınmacıları çok akılcı davranıp ülkelerine göndermeyi üzerine vazife alıp ülke birlik bütünlüğüne

önem verip, içte ve dışta Türkiye'nin menfaatleri çok iyi korunup gözetilecekse,

bu konu da benim gibi düşünen milyonları ikna ederse bizim için sorun yok.

Topiği kapalıya alırsan iyi olur.

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

dogrudur....ben borsaciyim...kilicdaroglu secilirse borsa 9000 e gider...SECILSIN ISTERIM.

bu hukumet oldugu surece....turkiyeye yabanci sermaye gelmez...hukuk yok.

ulkemin borsasinin yukselmesi...ekonominin duzelmesi....yabanci sermaye girisi olmadan duzelemez....

bu hukumet oldugu surecede YABANCI SERMAYE GELMEZ.

MARAL ida bu yuzden elestiriyorum....yogusam bana ne maral dan....yolda gorsem merhaba dahi demem.
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Karatay
          Aktif
          • 14 Ağustos 2011
          • 277

İnsan ne diyeceğini bazen bilemiyor...
          Yaşadığımız süreçle ilgili iki kelam etmek gerekirse eğer....;

Bu ülkede yaşamak zor....Burası garip bir tekrarlar ülkesi sanki, zaman doğrusal değilde "helezonik" bir "cycle" şeklinde ilerliyor adeta...

Neyse fazla felsefi tartışmaya girmeden, genel bir analiz yaparsak, bu ülkenin en kalitesiz insanları genelde politikacılardır bana göre...
          Genelde gerçek hayatta bir baltaya sap olamayanlar bu işi yapar, öyle ki neredeyse ömürleri boyunca...!

En fazla 2 dönem şartı kayıtsız şartsız tüm seçimler için uygulanmalı, muhtarlıktan, belediye, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığına kadar...(tüm kamu kurumlarında, partiler, sivil toplum kuruluşları, odalar vs'de dahil buna..)

Görevini belirlenen sürede yapan gidecek, ömür boyu yapınca bizim gibi toplumlarda yozlaşma kaçınılmaz oluyor...Bulundukları makam ve mevkiyi kendi malları gibi kullanıp sahipleniyorlar ne yazık ki...
          Memlekette adalet de olmayınca, kimse birbirini denetleyip kurallara uymayanları cezalandıramıyor...
          Ayrıca güçler ayrılığı da olmazsa olmaz..

Genç okumuş ve bilgi birikimi yüksek insanların siyasete girmesini sağlamalıyız...
          Yoksa bu benim oğlum, kızım, damadım, kaynanam, bu yakınım adamı bu da benim şoförüm gibi iki kelimeyi yan yana getiremeyen liyakatsiz insanlara yetki verilirse bir arpa boyu gidemez bu ülke...

Cumhuriyetin yapmayı beceremediği en önemli eksiklik bence, temele yayılan kaliteli ve çağdaş bir eğitim....
          İnsanlarımızı eğitemedik ne yazık ki...
          Belki de halkın cahil olması belli kesimlerin işine gelmiştir, daha kolay yönetilebilir bir topluluk, sorgulayan ve eğitimli insanlar topluluğundan daha evladır sanırım...
          Kimilerine göre anadolu insanın feraseti olur bu..(!)

Bunlar olmadan aynı şeyleri daha çok konuşur dururuz...

Yorum

• Tuncer
            Tecrübeli
            • 03 Mart 2022
            • 2825

O zaman seçime kadar borsaya girmek sıkıntı olabilir değil mi

Çünkü mevcut hükümet devam ederse 9000 iptal

Yorum

• vicente
              Yasaklı
              • 22 Kasım 2020
              • 2458

Titrettin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              beyin fırtınası gibi yorumlar olmuş ama bir çoğu bu ülkenin gerçeklerinden çok uzak. hayal dünyası gibi...

kürt ve alevi kökenli olan arkadaşlarımdan bile Kılıçdaroğlu'na oy vermem diyenler var. sağ seçmenden oy alma ihtimali bence pek yok.

İmamoğlu 2014 seçimlerinde Beylikdüzü'nde sağ seçmen oyları ile seçildi(özellikle mhp). o seçimde Beylikdüzü'nde ilçe ve büyükşehir oyları farklı idi...

sağ seçmenden oy alabiliyor. 2019 büyüşehir seçimlerinde de öyle oldu... Keza Yavaş da öyle, sol seçmenden oy alabiliyor.

kimileri duyguları ile kimileri beklentileri ile hareket eder.

halk dilinden, gözünden, penceresinden bakan kazanır...

Erdoğan ikinci tura bile kalmayabilir...

her şey nasip...
              Harika yorum
              Bakın ben akp yi burda hergun eleştirdim bilirsiniz.
              Simdi kk ince rte seçime girecek
              Tahminim ilk turda ince kk dan fazla oy alacak.. oyum ince ye
              Diyelim kk rte ikinci tura kaldi.
              Hergun akp yi eleştiren biri olarak o gün evde oturur rakımı icerim..net
              Hele o dayatması yok mu esek gibi oy vereceksiniz..tr de akp den bıkan ama sadece kk ya oy vermeyecek milyonlarca kişi var..yaptığı büyük ihanet
              Genel tahminim şu,
              Kk bu yanlışından vazgecmezse rte ilk turda bitirir isi
              Ülkede kimi koysan kazanır yoldan kedi bul bu adayım de o da kazanirdi rte ye karşı kazanamayacak 1 kişi vardı o aday oldu..cok şanslı adam rte ..kk her daim kurtarıcısı oldu

Yorum

• Misafir

julia.luthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Gıdıvan ve FB'li ayan poh yesin...
                julia.luthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                kuzu nerede? yine kuytuda kimi inim inim inletiyor? FB'li ayanı mı?
                Hakkat ya ayanla$ıyodu artık tam ayan olmuş zıddına misali hele bugün deminler yazdıkları efsane style..

Pehh…

Yorum

• vicente
                  Yasaklı
                  • 22 Kasım 2020
                  • 2458

Yabancı sermaye konusunda akp nin 20 yılda yaptığı tek doğru iş bu oldu
                  Yeni gelecek hukumetinde yabancıya borsayı kapatması lazim reel yatırıma geleceklerse gelsinler
                  Bistte ağırlık eskisi gibi yabancılarda olsaydı ocak ayından beri olan korkunç satışlarda bist şu an 2500 lere duserdi.
                  Bistteki hakimiyeti yabancıya bırakmak çok kötü birsey
                  Ülkede trafik kazası olur satarlar biri hapsurur satarlar bi bok begenmezler yine satarlar
                  İnsanlar son 2 yılda borsadan biraz olsun para kazandıysa tek sebebi yabancının surekli satıp çıkmasaydı
                  Düşünsene dünkü açıklamalar yabancının hakim olduğu borsada yapıldı 3 ay duserdi borsa

Yorum

• Misafir

vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Yabancı sermaye konusunda akp nin 20 yılda yaptığı tek doğru iş bu oldu
                    Yeni gelecek hukumetinde yabancıya borsayı kapatması lazim reel yatırıma geleceklerse gelsinler
                    Bistte ağırlık eskisi gibi yabancılarda olsaydı ocak ayından beri olan korkunç satışlarda bist şu an 2500 lere duserdi.
                    Bistteki hakimiyeti yabancıya bırakmak çok kötü birsey
                    Ülkede trafik kazası olur satarlar biri hapsurur satarlar bi bok begenmezler yine satarlar
                    İnsanlar son 2 yılda borsadan biraz olsun para kazandıysa tek sebebi yabancının surekli satıp çıkmasaydı
                    Düşünsene dünkü açıklamalar yabancının hakim olduğu borsada yapıldı 3 ay duserdi borsa
                    Ve daha neler neler, hayat rejo’sularını maşa yaptı ya; hendekleri kapattırdı, katır mazot trenleri sanki bunnarın iş kazası, herneyse kuzey Irak Suriye kamikaze dalışları geri çektirdi, şehir bomba sınır füze alışkanlıkları tırpanlandı, fettoşi izolasyonu vesair çok bulursun böyle el- mecbur ve fakat faideli iş oluş yaptırışları..

Bak oyu %2X’lere düşerken böyle böyle ne ödevler yaptırılmış..

Yorum

• Misafir

Kanal İstanbul ).

kuzu önceki son büyük seçim yerel 2019’ rejo alır diyodun ki gerisi berisi Ankara dahil 20 civarı turbo şehir eder, noldu o siyasi görüşün.

İstemiyo gibiydin ayrı mevzu.. Ama neler nasıl da diyodun mesela..

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

bunu okuyun....gercekleri ogrenin....oyle yazi yazin...

...HERSEYI BILEN ADAMA BORSACI DENIR...gorunen degil...gorunmuyeni bilmek...HERSEYI BILMEKTIR.
                        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          İnsan ne diyeceğini bazen bilemiyor...
                          Yaşadığımız süreçle ilgili iki kelam etmek gerekirse eğer....;

Bu ülkede yaşamak zor....Burası garip bir tekrarlar ülkesi sanki, zaman doğrusal değilde "helezonik" bir "cycle" şeklinde ilerliyor adeta...

Neyse fazla felsefi tartışmaya girmeden, genel bir analiz yaparsak, bu ülkenin en kalitesiz insanları genelde politikacılardır bana göre...
                          Genelde gerçek hayatta bir baltaya sap olamayanlar bu işi yapar, öyle ki neredeyse ömürleri boyunca...!

En fazla 2 dönem şartı kayıtsız şartsız tüm seçimler için uygulanmalı, muhtarlıktan, belediye, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığına kadar...(tüm kamu kurumlarında, partiler, sivil toplum kuruluşları, odalar vs'de dahil buna..)

Görevini belirlenen sürede yapan gidecek, ömür boyu yapınca bizim gibi toplumlarda yozlaşma kaçınılmaz oluyor...Bulundukları makam ve mevkiyi kendi malları gibi kullanıp sahipleniyorlar ne yazık ki...
                          Memlekette adalet de olmayınca, kimse birbirini denetleyip kurallara uymayanları cezalandıramıyor...
                          Ayrıca güçler ayrılığı da olmazsa olmaz..

Genç okumuş ve bilgi birikimi yüksek insanların siyasete girmesini sağlamalıyız...
                          Yoksa bu benim oğlum, kızım, damadım, kaynanam, bu yakınım adamı bu da benim şoförüm gibi iki kelimeyi yan yana getiremeyen liyakatsiz insanlara yetki verilirse bir arpa boyu gidemez bu ülke...

Cumhuriyetin yapmayı beceremediği en önemli eksiklik bence, temele yayılan kaliteli ve çağdaş bir eğitim....
                          İnsanlarımızı eğitemedik ne yazık ki...
                          Belki de halkın cahil olması belli kesimlerin işine gelmiştir, daha kolay yönetilebilir bir topluluk, sorgulayan ve eğitimli insanlar topluluğundan daha evladır sanırım...
                          Kimilerine göre anadolu insanın feraseti olur bu..(!)

Bunlar olmadan aynı şeyleri daha çok konuşur dururuz...
                          muhtesem bir yazi...iyiki varsin bitanem....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

dogrudur....ben borsaciyim...kilicdaroglu secilirse borsa 9000 e gider...SECILSIN ISTERIM.

ulkemin borsasinin yukselmesi...ekonominin duzelmesi....yabanci sermaye girisi olmadan duzelemez....

MARAL ida bu yuzden elestiriyorum....yogusam bana ne maral dan....yolda gorsem merhaba dahi demem.
                            HEDEF 9000....

once 3000 e iner....sonra 9000 e gider....

turk lirasinin euro ya donusumu ucun....yunan da uygulananla....italyada uygulanan arasi bir uygulama oneriyorum....

bence....

simdi kafa yormayin....secime bir ay kala....topigi acacagim...orada tartisiriz...

bendeki bilgiler...GOLDMAN a ait....zaten gecisleri hep o yapti...sizdeki bilgileri bana gonderin....SENTEZLERKEN....kullanirim...merak etmeyin ben tamamen hazirim...size zamaninda o bilgileri yollayacagim....simdi erken.

Yorum

• albica
                              Aktif
                              • 03 Aralık 2008
                              • 287

Anayasa ya göre,14 mayıs da seçim olması için mecliste en az 360 oy gerekli.Erdoğan başka türlü aday olamıyor .AKP+MHP şu an bu oyu yakalayamıyor.seçimlerin 14 mayısta ve erdoğan ın aday olması için gereken desteği kim verecek.??
                              “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

goruslerin neden degisti kuzu....

hayir degismedi....secimi cumhur kazanirsa ILK HEDEF 1900...secimi KILICDAROGLU kazanirsa....ILK HEDEF 9000....

degisen bisey yok....ben YANAR-DONER degilimki....tukurdugumu yaliyayim....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information