Secim rally si bitti....bist 100...yeni hedef 1900....

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

INCIK...

haci tilkiyi shortlayip....onun elinden halkimdan caldiklarini alip cepcegizime dolduruyorum....mutluyum.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

usaglar....

oteki koyde yazanlariniz varsa....bizim BULUT a destek cikin....halkimi korudu....yiyit oglan....araci kurum yazarlari arasinda ayakta kalmak zor...usage surekli linc ediyorlar emme pes etmiyor.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Karatay
        Aktif
        • 14 Ağustos 2011
        • 277

Geçen gün bir restoranda kahvaltı yaparken, iki masa önümdeki biri sesli olarak söylenmeye başladı, tekstilci olduğunu söyledi..İlk önce garsonla biraz sohbet etti. Sonra yanındaki masada ki adama dönerek mevcut durumu şikayet etmeye başladı..
        "Her gün zam her gün zam, mal alamıyorum her gün fiyat değişiyor.. zarardayım hep.." diye konuşmaya başladı...

Diğer masada oturan kişi ise umursamaz bir tavırla birazda küçümseyerek düzeltirse yine "bu" düzeltir diye karşılık verdi..Diğeri sinirlendi tabi..
        Her zamanki gibi aynı savunmayla kime vereceğiz vs. dedi, (sanki gerçekten adam gibi biri olsa verecekler, o da ayrı bir durum tabi...)
        İlk söylenen adam, "kova" olsa ona veririm daha iyi dedi bu sefer... (Açıkcası bu söylemi de tehlikeli buluyorum karşı tarafın daha fazla kemikleşmesini sağlıyor...)

Neyse diğer mevcut sistemin devam etmesini isteyen kişinin mesleğini öğrendikten sonra her şey biraz daha anlaşılır oldu...
        İstanbul'un gelişmekte olan yerlerinde gayrimenkul ve arsaları varmış...!

Kısaca demem o ki her şeyi siyah ve beyaz olarak görüyoruz...Tartışmalar bile artık öyle.. Her şey çok fazla keskinleştirildi...
        "Seçmen bilir" sözüne de o yüzden ben pek inanmıyorum artık...
        Bu dönemde inanılmaz zengin olan bir kesim var ve bunlar mevcut iktidarı içten sevmeseler de durumlarını (zenginliklerini) korumak için destekleyecekler...

Orta sınıf yok oldu artık....
        Şu an yapılanlara bakarsanız;
        Eyt, en düşük emek maaşlarına yapılan zam, asgari ücret ve en önemlisi çok yüklü miktarda yapılan sosyal yardımlar...
        Bu kesim hiç azımsanmayacak bir oran...Ve iktidarın değişmesi pek onlarında işine gelmez, mevcuttaki ayrıcalıklarını yitireceklerini düşünüyorlar...
        Aslında keşke biraz düşünseler o kaşıkla verilenlerin, nasıl kepçeyle kendilerinden alındığını belki durum farklı olur...
        Ama sanmıyorum maalesef...
        Seçim sonucu bana göre belli..

Diğer tarafla ilgili beni en çok endişelendiren şayet seçimi kazanırlarsa şu Fetoculara af gelmesi olur...

Çok yakın bir akrabam bunların içindeydi, küçük yaşlarda aralarına aldılar, zeki olmayan vasat bir insandı..
        Üniversiteyi bir şekilde kazandırıp sonra kendilerinden biriyle evlendirdiler ve önemli sayılabilecek bir üniversitede göreve başlamasını sağladılar...
        Sonra kavga başlayıp ortalık karışınca, görevden alındı arananlar listesine girdi. Bir süre saklandı ve sonra Almanya'ya kaçmak zorunda kaldı...

Şayet bir af gelirse de tek bir şartla gelmeli..; tüm kamu görevlerinden (kamu ihalesi vs. dahil) ne olursa olsun uzak tutulmaları şartıyla olmalı. Tüm cemaat, tarikat ve tüm partizan kadrolar için geçerli olmalı bu durum....
        Liyakat tek şart olmalı..ve görevi kötüye kullananlar çok sert bir şekilde cezalandırılmalı, tabi mevcut adalet sistemiyle bu da maalesef mümkün değil...

Liyakatsiz insanlar bu ülkeyi mahvetti, şimdi fetocuların taktiklerini mevcut hükümet uyguluyor, önemli ya da önemsiz her makama getirilen insanlardan istenen birinci ve vazgeçilmez tek özellik; ne kadar sadık ve kullanılabilir oldukları...Bir halt bilmelerine ya da zeki olmalarına da gerek yok....

Bunların kamudan ne olursa olsun temizlenmesi gerekiyor...
        Ama temizlenirken de bu sefer kendi adamlarını yerleştirmemeleri gerekiyor..ki şu anda maalesef bunu yapabilecek kimseyi göremiyorum...
        Kılıçdaroğlu, kendi özelinde dürüst, namuslu ve iyi bir insan olabilir, ama sonuçta bir koalisyon olacak ve herkes mevcut pastadan pay alabilmek için kendilerine çalışan kadroları dizayn etmek edecekler...

İşin önemli başka bir bacağı da var ama ona değinmek istemiyorum şu anda...

Velhasıl sonuçta hiç bir şey değişmeyecek ne yazık ki..!
        Daha önce yazdığımı tekrar edeyim...
        "Bu ülkede yaşamak zor....Burası garip bir tekrarlar ülkesi sanki, zaman doğrusal değilde "helezonik" bir "cycle" şeklinde ilerliyor adeta...!"

Yorum

• guner
          Kıdemli
          • 28 Mayıs 2011
          • 4864

bulut iyidir.
          orada tek anlaştığım oydu.
          ama önce beni kovdular.
          şimdi ona oynuyorlar.
          ne yapsan boş.
          yönetim arkalarında..
          kalite düştü dedim diye sürekli yasaklandım..
          insanı tahrik ediyorlar ,kavga çıkarıyorlar.ama haklı olanı gönderiyorlar.

Yorum

• guner
            Kıdemli
            • 28 Mayıs 2011
            • 4864

bitcoin,altın ve paritede beklediğim düşüş başlamalı artık.

Yorum

• kurt
              Tecrübeli
              • 20 Aralık 2022
              • 1361

iki holding ,iki sanayi şirketi ile portföy yaptım..

Güzel gidiyor..hadi hayırlısı..
              Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• Tuncer
                Tecrübeli
                • 03 Mart 2022
                • 2825

Bunlar neyi fiyatlıyor nasıl fiyatlıyor belli değil

Sosyal medyada bütün üstadlar yine dibi bildi

Ama saat 17:20 he

18:00 hacı tilki yine çakar mı

Yorum

• Misafir

Buyursun

Yorum

• Misafir

Çaksın

Yorum

• Misafir

kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      iki holding ,iki sanayi şirketi ile portföy yaptım..

Güzel gidiyor..hadi hayırlısı..
                      Cansın

Hem de o saatte.. Geçen de dakkalarda style gibi..

Yorum

• guner
                        Kıdemli
                        • 28 Mayıs 2011
                        • 4864

artık bankalar ve şirketler nasıl batacak konuşuluyor Bloomberg tv de..

Yorum

• Tuncer
                          Tecrübeli
                          • 03 Mart 2022
                          • 2825

Sasa ipten aldı nokta

Yorum

• guner
                            Kıdemli
                            • 28 Mayıs 2011
                            • 4864

sasa nerden alırsa alsın..
                            artık 6-12 ay sonrasına yatırım yapıyorum ben..,,noktalı virgül
                            olabilecekler:
                            borsalar çok düşecek
                            parite çok düşecek
                            altın çok düşecek
                            dolar çok çıkacak
                            çok banka-şirket kapanacak.eldeğiştircek.
                            borsalarda çok tahta kapanacak..

varsın sasa bugün alsın..

Yorum

• hayalım
                              Tecrübeli
                              • 27 Şubat 2009
                              • 822

guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              sasa nerden alırsa alsın..
                              artık 6-12 ay sonrasına yatırım yapıyorum ben..,,noktalı virgül
                              olabilecekler:
                              borsalar çok düşecek
                              parite çok düşecek
                              altın çok düşecek
                              dolar çok çıkacak
                              çok banka-şirket kapanacak.eldeğiştircek.
                              borsalarda çok tahta kapanacak..

varsın sasa bugün alsın..
                              Guner hocam ben sasirdim, bir tarafta senin altin yorumun digger yanda buranin en buyuk bankalarinin birinin yotumu;
                              TheNAB commodities team just published a good summary of the positive drivers impacting gold.
                              Grade remains King whatever happens.

Gold demand persists as prices rise and production is set to decline every year to 2027

Gold prices have rallied this month (March 2023) up ~7% or ~US$128/oz, on recent US macro data, combined with the collapse of SVB and Signature Bank, and our view the Fed funds rate on a 17-18mth forward basis has likely peaked, all driving upside to the outlook for gold.

We continue to see upside to gold prices from here, with our spot gold price forecast sustaining US$1,980/oz by end of 2023. The charts below highlight continued central bank gold purchases at current levels and despite strong demand, annual production costs are rising while forecast production levels are expected to drop from 2023 to 2027 – and we note:

· Declining exploration activity in recent years delivering production declines of ~6.6% from 2023 to2027, as industry exploration activity focused on base/battery metal pipeline.

· On our numbers the marginal cost of production is expected to drive upside risk to gold prices in2024 and 2025. The 95th cost percentile of industry gold production, which most frequently matches settled spot gold prices, is expected to rise fromUS$2058/oz in 2024 to US$ 2,130/oz in 2025;

· Importantly gold spot prices in previous Fed rate cutting cycles have more frequently priced in line with the 99th percentile of industry production costs which is expected to rise to ~US$2,600/oz by 2025.

Furthermore, our FX Strategists continue to see a downside risk to the US dollar index adding a further tailwind to the outlook for gold prices.

Yorum

• guner
                                Kıdemli
                                • 28 Mayıs 2011
                                • 4864

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Guner hocam ben sasirdim, bir tarafta senin altin yorumun digger yanda buranin en buyuk bankalarinin birinin yotumu;
                                TheNAB commodities team just published a good summary of the positive drivers impacting gold.
                                Grade remains King whatever happens.

Gold demand persists as prices rise and production is set to decline every year to 2027

Gold prices have rallied this month (March 2023) up ~7% or ~US$128/oz, on recent US macro data, combined with the collapse of SVB and Signature Bank, and our view the Fed funds rate on a 17-18mth forward basis has likely peaked, all driving upside to the outlook for gold.

We continue to see upside to gold prices from here, with our spot gold price forecast sustaining US$1,980/oz by end of 2023. The charts below highlight continued central bank gold purchases at current levels and despite strong demand, annual production costs are rising while forecast production levels are expected to drop from 2023 to 2027 – and we note:

· Declining exploration activity in recent years delivering production declines of ~6.6% from 2023 to2027, as industry exploration activity focused on base/battery metal pipeline.

· On our numbers the marginal cost of production is expected to drive upside risk to gold prices in2024 and 2025. The 95th cost percentile of industry gold production, which most frequently matches settled spot gold prices, is expected to rise fromUS$2058/oz in 2024 to US$ 2,130/oz in 2025;

· Importantly gold spot prices in previous Fed rate cutting cycles have more frequently priced in line with the 99th percentile of industry production costs which is expected to rise to ~US$2,600/oz by 2025.

Furthermore, our FX Strategists continue to see a downside risk to the US dollar index adding a further tailwind to the outlook for gold prices.
                                bende olan bitene şaşırıyorum.1960 ı çok savunuyorlar..
                                ama ne yapsam altını düşecek gösteriyor.
                                dxy çıkarken bile çıktığı oluyor .şaşırtıcı.
                                ama benim sistemler haklı çıkacak sonunda.başka birşeyler olacak.mb lerin altın satmasına sebep olacak.
                                ne yapsam da dxy çıkacak diyor..
                                paritede 1.10-0.95 yatay hareketi uzun zaman için ihtimal kazanıyor.
                                ons altında çok uzun bir zaman 2000 usd yi geçmemeli artık..
                                petrol çıkacak ama..son tepesine kadar..
                                bu arada brent düşerken düşmeyen altın,brent çıkarken ne yapacak merak konusu.
                                petrolden gelen paralar normalde altına giderdi.
                                bakalım bu sefer ne olacak...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information