HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

bu yaptiklarim yeni degil....bunlar geopolitikle birlikte planli....babo ya ALTUN FURUSU actirdim...ve orada dedimki....MARTTA bende mala girecegim....simdilik dolarda yatacagim....dolar 10 kat olmdan dolardan inmem demistim....1.7 den binmistim 17 olursa inerim demistim...18 oldu...BITTI...DOLAR FURGUNU BITTI...

simdi MARTAYIZ...ve aynen dedigim gibi MALA BINIYORUM...cunki dolardan alacagimi aldim...simdi alacagim mallar 10 kat cikmadan asla satmam....on yil.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

sorularinizi mutlaka yanitliyacagim....simdi vaktim yok...

siz sorularinizi ve goruslerinizi yazin....

ozette sunu dedim...MARTTAN HAZIRANA KADAR MALA YERLESIYORUZ 3 AY...10 kaart sectim....hepsinin alim zamani ayni degil....bunlari daha once yazmistim....ilk kimi...en son kimi alacagimi....sektorler anlaminda....kaart ismi vermem...kanuna aykiri o...
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• greenspan41
        Aktif
        • 30 Nisan 2009
        • 327

Fiziki dolarları tutuyoruz demiştin kuzu öyle hatırlıyorum kur 32 olunca onları satacağız demiştin? İptal mi?

Yorum

• greenspan41
          Aktif
          • 30 Nisan 2009
          • 327

Yorum

• kelmiker
            Tecrübeli
            • 02 Aralık 2008
            • 554

2008 den bu yana sıkı takip ettiğimi sanıyorum, sayın kuzunun 10 yıl önce 18 hedefi olduğunu hatırlayamadım ben

Yorum

• Furki49
              Katılımcı
              • 02 Mayıs 2020
              • 101

Yeni coinler işin içinde olacaksa emmi coin almayalım mı bir kısım ? Yoksa full bistte mi kalalım sektörel de turizm başta gelir demiştin yanlış hatırlamıyorsam sonda hangisi onu bilmiyorum
              Güneşi bir kuvvet karartır mı hiç
              Allah sevmediğini yaratır mı hiç
              İnsan olan insan darıltır mı hiç
              Haksızlık haksızın yüzünden olur...

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

KAPITALIST MODE...KAPITAL AKUMULASYON PROSESLERI....by kuzu....

buna gore GELISMEKTE OLAN piyasalarda....BUSINESS CYCLE lar onar yil surer...10 yil cikkis...10 yil cokus...

her finansal instruman....10 kat hareket eder....

missal....2003 de...DOLAR BAZLI ENDEKS 5000 DI....10 YIL SONRA 2013 DE....50 000 DOLAR BAZLI ENDEKSE CIKTI...10 KAT....

missal....2003 de...dolar-tl 1.7 idi....2013 de gene 1.7 idi...yatay kaldi on yil...1.15 ila 1.7 arasinda..2013 de cycle doldu...borsa cokerken....dolar-tl...1.7 den...17 ye geldi...kac kat....ON KAT.....

capital turk piyasalarina girdi....on yil yatti...on kat oldu ve cikti....KAPITAL AKUMULE EDILDI....VE CIKTI....

simdi....2022 ila 2023 KAPITAL YENIDEN GELIP MALA GIRECEK....dolar-tl 14 ila 18 den....dolar-tl...bu onumuzdeki on yilda....14 ila 32 arasinda dalgalanirken....borsa 10 000 dolar endeksten 100 000dolar endekse gidecek....kac kat...dolar bazlida 10 kat...dolar-tl 32 de...endeks...3 200 000 olacak....dolar-tl 14 de ise...endeks...1 400 000 olacak...bu rakkamlar....ilk 5 yil...ve ikinci 5 yilla ilgilidir....

bununla....TURKIYE G-7 YE GIRECEK.....HUKUMETTE KIMIN OLDUGUNUN HIC ONEMI YOKTUR.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

GEOPOLITIC CYCLE....30 YIL...UC 10 YILDAN OLUSUUR...by kuzu....

her on yilda....bir geopolitic olay yaratilir....bununla amac sudur...

KAPITALIST MODE ACTIVE EDILIR....yeni parametrelerle....

petrol ve gaz fiyatlari degistirilir....bunun KAPITALIST MODE...yani uretime etkisi yuzde 30 dur...uretim yeniden sekillendirilir...

iscilik fiyatlari degistirilir....bunun KAPITALIST MODE a...yani uretime etkisi yuzde 30 dur...missal suan turk halkinin iscilik maliyeti yerin dibine indirildi...URETIM MALIYETI YUZDE 30 DUSTU...DOLAR BAZLIDA...

TUKETICIYI DESTEKLEMEK UCUN...KREDI imkanlari degistirilir....uzun....gerisini yazmiyayim....

BILGIYLE DONAN....TURKUN FURUSKAN EVLADI....BILGIYLE DONAN...

DUNYADA OLAN HICBIRSEY...KENDILIGINDEN OLMAZ...PLANLANMISTIR...DUNYA BU PLANLA YONETILIR....by kuzu...

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

MALDAIKEN OYUN TARZI.....

BIR YUKSELEN TREND CIZGISINDE....cikis trend cizgisinin ki bu yuvarlak 200 gunnuk ortalamadir....FIYATLAR...BU TREND CIZGISININ YUZDE 30 USTUNE CIKMISSA....

KUZU GELIR VE SHORTLAR...cunki bi sekilde fiyatlar yeniden trend cizgisina duser....

2007 ila 2013 arasinda....yuzde 100 maldayken....piyasayi en cok shortluyan oyuncuydum....ADIM SHORTCUYA CIKMISTI OTEKI KOYDE....

CEHALETLERINE GULMEKTEN OLUYORDUM....

GENE AYNISI OLACAK....MALA YATTIM MI...ARTIK MALI YAZMAM....MESHUR SHORTCU OLURUM....BUNLAR HEM MALIMI HEDGE ETMEK....HEMDE DUZELTMEDEN PARA YAPMAK UCUNDUR.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      KAPITALIST MODE...KAPITAL AKUMULASYON PROSESLERI....by kuzu....

buna gore GELISMEKTE OLAN piyasalarda....BUSINESS CYCLE lar onar yil surer...10 yil cikkis...10 yil cokus...

her finansal instruman....10 kat hareket eder....

missal....2003 de...DOLAR BAZLI ENDEKS 5000 DI....10 YIL SONRA 2013 DE....50 000 DOLAR BAZLI ENDEKSE CIKTI...10 KAT....

missal....2003 de...dolar-tl 1.7 idi....2013 de gene 1.7 idi...yatay kaldi on yil...1.15 ila 1.7 arasinda..2013 de cycle doldu...borsa cokerken....dolar-tl...1.7 den...17 ye geldi...kac kat....ON KAT.....

capital turk piyasalarina girdi....on yil yatti...on kat oldu ve cikti....KAPITAL AKUMULE EDILDI....VE CIKTI....

simdi....2022 ila 2023 KAPITAL YENIDEN GELIP MALA GIRECEK....dolar-tl 14 ila 18 den....dolar-tl...bu onumuzdeki on yilda....14 ila 32 arasinda dalgalanirken....borsa 10 000 dolar endeksten 100 000dolar endekse gidecek....kac kat...dolar bazlida 10 kat...dolar-tl 32 de...endeks...3 200 000 olacak....dolar-tl 14 de ise...endeks...1 400 000 olacak...bu rakkamlar....ilk 5 yil...ve ikinci 5 yilla ilgilidir....

bununla....TURKIYE G-7 YE GIRECEK.....HUKUMETTE KIMIN OLDUGUNUN HIC ONEMI YOKTUR.
                      kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      GEOPOLITIC CYCLE....30 YIL...UC 10 YILDAN OLUSUUR...by kuzu....

her on yilda....bir geopolitic olay yaratilir....bununla amac sudur...

KAPITALIST MODE ACTIVE EDILIR....yeni parametrelerle....

petrol ve gaz fiyatlari degistirilir....bunun KAPITALIST MODE...yani uretime etkisi yuzde 30 dur...uretim yeniden sekillendirilir...

iscilik fiyatlari degistirilir....bunun KAPITALIST MODE a...yani uretime etkisi yuzde 30 dur...missal suan turk halkinin iscilik maliyeti yerin dibine indirildi...URETIM MALIYETI YUZDE 30 DUSTU...DOLAR BAZLIDA...

TUKETICIYI DESTEKLEMEK UCUN...KREDI imkanlari degistirilir....uzun....gerisini yazmiyayim....

BILGIYLE DONAN....TURKUN FURUSKAN EVLADI....BILGIYLE DONAN...

DUNYADA OLAN HICBIRSEY...KENDILIGINDEN OLMAZ...PLANLANMISTIR...DUNYA BU PLANLA YONETILIR....by kuzu...
                      icinde oldugumuz 30 yillik geopolitic cycle 1990 da sovyeterin dagilmasi ile basladi....

birinci on yil bu dagilma konsolide edildi...VE EURO ICAT EDILDI....GEOPLITIC ON YIL VE EKONOMIK SONUCU...

IKINCI ON YILLIK CYCLE 2001 DE IKIZ KULELERLE...al-qaideci amrikililer ucaklari digti...ve cycle basladi....amriki superpower tek tabanca furdi...kirdi...oldurdi...DUNYA ALKISLADI...ARAP SERMAYESI BATIYA GECTI...

UCUNCU ON YILLIK CYCLE....ARAP BAHARI IDI...ne bahardi haa...ekonomik sonuclari...Libya,iraq,yemen vesaire...merkezz pankalarindaki altunlar uctu gitti....amriki ve rusya petrol ve gazi bolustuler...heryerde yariyariya....2020 de 30 yillik cycle bitti....ARAP SERMAYESI BATIYA GECTI...araplara demokrasi geldi...ozgurler artik....colde deve boku yiyiyorlar ahmaklar.

simdi yeni 30 yillik cycle basladi...ILK ON YILININ BASINDAYIZ....nukleer cycle bu....YENI DUNYA DUZZENI....UC ESIT GUC....DOLAR TARRAGIMI YIYIYOR DONEMIDE DIYEBILIRIZ BUNA......

son 500 yilda....superpowerlar yani parasi REZERV PARA olanlar....

1....1500 ila 1650 arasi superpower cin...parasi heryerde geciyor...IPEK YOLU...cine denizden gidelim diyenler amrikiyi buldu bu yuzden...

2....1650 ila 1750 arasindaki superpower hollandalilar...paralari rezerv para heryerde geciyor...Amsterdam para merkezi....

3....1750 ila 1900 arasindaki superpower ingilizler....paralari rezzerv para...gunes batmiyor topraklarinda.

4....1900 ila simdi arasindaki superpower amriki.....paralari rezzerv para...

INCELEYIN TABLOMU....SUPERPOWER OLMA SURESI...100 ILA MAXSIMUM 150 YIL ARASIDIR....

AMRIKI....122 YILDIR SUPERPOWER....

not...osmanli hicbirzaman superpower olamamistir...1575 de bile...parasi...cok degersizdi...kanuni habire paraya bakir katiyor...yeniceriler habire isyan ediyordu...ENFLASYONA maaslari yetismiyordu...

not 2.....bir superpower....4 veya 5 30 yillik cycle ile....SUPER OLMAKTAN CIKIYOR...sebebini yazilarimda....KAPITALIST MODU u anlatirken anlatmistim....KARL MAX da bunu cok iyi analiz etmistir....RICARDO....ISE....uzatmanin yollari ucun oneriler sunmustur.

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

DEMAGKI NEYMIS.....BILGI ESASTIR....TRAS DEELLL....by kuzu.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

Soru sudur....bana soracaginiz soru....LEM DALYARAK....BILGI ESAS ISE....DOLAR TARRAGINI NASIL YIYECEK....hadi anlat....

hassstir gavat....anan guzel mi senin....hele dur furgunumu furayim sonra anlatirim.....

hem tarragimi yiyecek....hemide Dashami yaliyacak....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

AAAAAA....hicgrafic yok....bu ne bicim yorumlar....graficsiz yorum olurmu....

LEM DALYARAK....GRAFIGI BEN CIZIYORUM....graficle sende algi olusturuyorum...yapay zeka.....ha ha ha.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

sevgilerimle.....TURKUN YIGIT EVLATLARI.....

Yorum

• guner
                                Kıdemli
                                • 28 Mayıs 2011
                                • 4864

erken daha.
                                düşüş olacak hemde sağlam.
                                dow 27
                                bist 1400

kırmızı MA bir yoklanacak önce
                                Viopta iş yapmıyorum.shortlayamam

Yorum