HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tolga541
    Katılımcı
    • 13 Haziran 2018
    • 119

Alim frsati verdiler

Yorum

• akıncı
      Tecrübeli
      • 24 Nisan 2018
      • 616

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      FED 1970 lerde OPEC krizi ile çıkan petrol fiyatları ve ABD de 20 leri gören enflasyon yüzünden 1980 de faizleri 20 lere çekmiş idi..
      1979 1982 yi durgunluk ile geçiren ABD 82 de faizlerin yeniden indirilmesi ile beraber şahlandı..
      SSCB ise 1991 de yıkıldı..
      Yani aralarında 10 sene var.

Kırmızı en soldaki daire..
      2001 2008 ve 2020 de dot.com mortgage yada covid bahanesi ile kriz çıkartıp faizleri SIFIRA çekip PARA BASTILAR..

FED ya buradan 180 derece dönecek..
      Yada yine kriz çıkartıp yine faizleri çekecek sıfıra
      Hatta YİNE üstüne para basacak..

TRİLYONLARCA dolar tahvil bono sıfır faizde ..
      Bunların değer kayıpları her geçen gün artıyor..

Bu değeri düşmüş bonolar bir çekilde canlandırılmazsa hoşgeldin tahvil bono krizi..
      FED bu sefer 8 trilyon dolar vermek zorunda kalabilir piyasalara..
      BU GRAFIC....

KUZUNUN....KAPITALIST MODE...KAPITAL AKUMULASYON PROSESLERI KITABINDA KI....ILK SAHIFEDIR.

KAPITALIN HAREKETLERINI GOSTERIR....NEREYI SATINALIYOR...NEREYI SATIYOR....

missal....suan AVRUPAYI SATINALIYOR.....

HAREKET SOYLE SURER...

KAPITALIST MERKEZDEN....KAPITALIST YAKIN CEVRE(AVRUPANIN TUMU,JAPONYA VE GUNEY KORE).....bu alis bittimi(yaklasik 1 yil)....alim uzak cevreye gelir TURKIYE gibi....bu alim 2023 den sonar olacak....

Yorum

• akıncı
        Tecrübeli
        • 24 Nisan 2018
        • 616

neyi alir....missal...avrupada 5 buyuk banka capitalist merkezce alinir....5 buyuk enerjy sirketi bunu takip eder...HEPSI BATMA NOKTASINA SURUKLENMIS SIRKETLERDIR...

missal....DOYCEBANK....

BIZ BUNU IZLERIZ....ilk alimi gorur gormez...YEDDI CEDDIMIZLE TURK BANKACILIK VE ENERJY SIRKETLERINE GIRERIZ...biz girerken....HERYER COK KARANLIKTIR....OLUM KOL GEZIYORDUR....bu bizim baharimizdir...onlarin kisi iken.

Yorum

• akıncı
          Tecrübeli
          • 24 Nisan 2018
          • 616

BU KITABIMDA YAZDIKLARIMIN OLMASINA TEK ENGEL VARDIR....oda...MEHDI PUTIN ve elindeki nukleer guctur....

iste biz....bu ORTODOKS VE GIZLI MUSULMAN PUTIN in....bu olayin olusundaki ZAMANLAMAYI nasil erteleyebileceyi...veya komple durduracagi hususlarinda....

kafa yormaktayiz.....

duynayi yonetmek demek....bankacilik sistemi ve enerjy I yonetmek demektir...

Yorum

• guner
            Kıdemli
            • 28 Mayıs 2011
            • 4864

enteresan bir şekilde 20 yıl öncesi oluyor.
            rakkamlarda ayni nerdeyse.
            o zaman dolar 1.8 di
            şimdi 18

sonrasında 10 yıl dolar 1 e kadar düştü...şimdinin 10 u
            ama bunun için erdoğanın gitmesi gerek.
            faiz attırmalıyız.enflasyonda başka türlü dşmez.
            2023 buna geçiş yılı olacak.
            bu cycle ın başlaması için dxy 117 olmalı

Yorum

• akıncı
              Tecrübeli
              • 24 Nisan 2018
              • 616

soru sudur...TURK SIRKET SAHAPLARI....benim gibi danismanlari ile....bu olaylari biliyorlar....hisse senedi fiyatlarini oyle bir yere cekmeliler ki....BU KAPITAL AKISI BASLADIGINDA...ELLERINDEKI HISSELERI YUKSEKTEN VERSINLER....

IKINCI SORUDA SUDUR....KAPITALIST MERKEZ...bu sirket sahaplarini zora sokmayi planlamissa....turkcesi...KOL BUKME....bunlardan hangileri bu kol bukmeden yenik cikmaz....biz o hisseleri bulmaliyiz.

iste....ben...o on hisse senedine yattim....VE 5 YIL BUNLARDAN CIKANIN MAMINA CAKARIM DEDIM....

ne yaptim....onlari 370 000 de sattim...VE MERMI HIZIYLA 300-320 000 ARALIGINDA O HISSELERE YENIDEN BINDIM....100 LOTUM VARIDI ISE...150 LOTUM OLDU...HER HISSEDE....

BU BOYLE DEVAM EDECEK....tekrar gomusum....420-450 000 araliginda....

Yorum

• akıncı
                Tecrübeli
                • 24 Nisan 2018
                • 616

ama ya teknik....ama ya system...ama ya temel...ama ya hubarlar....

KIM IKER ONLARI ULEN....ben celik cocukmuyum ki....BILGI icermiyen sacmaliklarla ilgileneyim.

ben ISKENDERIYE KUTUPHANESIYIM....tum o bilgiler benden cikma...cogu yaniltmak ucun....

Yorum

• akıncı
                  Tecrübeli
                  • 24 Nisan 2018
                  • 616

akıncı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  KORKU YOK USAGLAR....korkuyu tukur....VIOP ayarlaniyor....long kappa short ac yaptiracak....bu normal.

BANKALARDA.....

IPTE asili kalanlara....artik pastirma oldunuz....birakin ipi ve kucagimiza dusun diyorlar....

AMIRALDE....13 ten...12 den...11 den....10 dan....9 dan ipe astiklari var....birakin dusun ipneler diyor....

bu normal.
                  AMIRALI 16 DAN GOMECEGIZ....bu temizligi bizim ucun yapiyor...usag bize cok duskun....hatirimiz buyuk...DIPTE ALICI OLUYORUZ...bu usaglarda dashaklar 2 kg diyor....bizi seviyor deyyuzzz...

EHBABIMIZ....bizim ucun yapmiyacagi kiyak yok....ele bele degil...bize asik bu durzu.
                  YARIN....

ISTOPLOSS cu usaglari halledecegiz....kerizler...verdim kurtuldum...verdim kurtuldum...

diye....

inim inim inlerken....cuma gunu 3700 endeksle kapariz....

ikili zirve bu.....HEKTAS I devrediyor oyak....SASA ben ne pohh yemeye bu gaddin ciktim....hani yabanci...hani yabanci....kime devredecegim diyor....bu gaddin mal...bu fiyat...gotum cikti.

hani tuprasda ucacakti 600 panginota....soyleyin mal sahabina ucursun...hevada tek basimayim...iciyorum bokum yere dusunceye kadar atomlarina ayrisiyor....basim donuyor.
                  al....yarin cuma....370 000 yolu acildi...USAG BIZI SEVIY ULA...YOLUMUZU TEMIZLEDI...VE GIDDIIKKK....

YA HUBARLAR....YA TEKNIK...YA BIBER DOLMA...YA KURU FASULYE...

TAKTIK MI.....TAKMADIK....TAKANLARI DUDUKLEDIK VE GIDIIKKKK....

Yorum

• guner
                    Kıdemli
                    • 28 Mayıs 2011
                    • 4864

dow günlük ve haftalık
                    bugün dip verdi..
                    yeni zirveye başlıyor.

Yorum

• akıncı
                      Tecrübeli
                      • 24 Nisan 2018
                      • 616

KUZU dan derin sevgilerimle....degerli insanlar....size hizmet bir sereftir ve ZEVKTIR.....kuzu ucun.

Yorum

• vicente
                        Yasaklı
                        • 22 Kasım 2020
                        • 2458

al....yarin cuma....370 000 yolu acildi...USAG BIZI SEVIY ULA...YOLUMUZU TEMIZLEDI...VE GIDDIIKKK....

YA HUBARLAR....YA TEKNIK...YA BIBER DOLMA...YA KURU FASULYE...

TAKTIK MI.....TAKMADIK....TAKANLARI DUDUKLEDIK VE GIDIIKKKK....
                        krallll
                        dow veri en kötü bu dedi galiba artı kaparsa deli ralli baslayabilir

Yorum

• Hale Türk
                          Aktif
                          • 05 Haziran 2018
                          • 318

Töbe Allahım seni korusun Kuzu. Sabah gelene gidene verdim onlar stop olurken herşeyi yerine koydum. Sen eşsiz bir adamsın. Allah sana sağlık sıhhat uzun önürler versin başımızından eksik etmesin…

Yorum

• guner
                            Kıdemli
                            • 28 Mayıs 2011
                            • 4864

adx
                            gr altın haftalıkta BÜYÜK hareket bekliyor...

Yorum

• guner
                              Kıdemli
                              • 28 Mayıs 2011
                              • 4864

Bist için bir şey diyemiyorum.
                              Tamamen spekülatif olduğu için..
                              şüpheliyim...

Yorum

• smartinvestor
                                Tecrübeli
                                • 29 Kasım 2015
                                • 901

KUZU dan derin sevgilerimle....degerli insanlar....size hizmet bir sereftir ve ZEVKTIR.....kuzu ucun.
                                Kuzu Emmim sen bu âlemde teksin ve bu işin piri sensin.
                                Allah hayırlı bereketli ömür versin, başımızdan eksik etmesin. Var olasın şen olasın Emmi...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information